Automotive29.07.2013

Agera-S: Duurzaam & gruwelijk snel [video]


agera-s-duurzaam-gruwelijk-snel-video.jpg
agera-s-duurzaam-gruwelijk-snel-video.jpg

Met een maximum snelheid van 420 km/u is de Agera-S een van de snelste auto’s ter wereld. Door gebruik te maken van ultra-lichte materialen en de laatste aerodinamische ontwikkelingen hebben de ontwerpers een wagen gecreëerd die zowel gruwelijk snel als duurzaam is.

De Zweed Christian van Koenigsegg, oprichter van Koenigsegg Automotive, zegt; “Wat erg uniek is aan deze auto, is dat zelfs de wielen van koolstofvezel zijn gemaakt. Holle carbonfiber wielen die 40% lichter zijn dan de lichtste aluminium wielen. Dat houdt in dat remmen en versnellen minder energie kost en je daar uiteindelijk energie mee bespaart. Dit is een technologie die de komende jaren ook zal worden toegepast op gewone personenauto’s”.

Ook zegt hij dat er, waar het gaat om de prestaties van deze hypercars, steeds meer wordt gekeken naar duurzame oplossingen, zoals aerodynamica en lichtgewicht materialen. Die maken de wagens niet alleen sneller, maar ook steeds milieuvriendelijker.

De Agera-S is echter niet goedkoop, het duurzame racemonster kost zo’n 3,2 miljoen euro. Bekijk het filmpje hieronder om de wagen in actie te zien:

Bron: Reuters