Online12.05.2008

Second Life documentaire op internet


second-life-documentaire-op-internet.jpg
second-life-documentaire-op-internet.jpg

Het is stil rond Second Life. Vorig jaar leek de het al in 2003 ontworpen fenomeen door Linden Lab de absolute hype te worden, maar inmiddels is het verdomde stil rond deze vermenging van de werkelijke wereld en een virtuele (schijnbare) wereld.

In de VS wordt weer wat aandacht geschonken aan SL en is er een documentaire te zien die geheel in Second Life is gefilmd en sinds enkele dagen al te zien is op internet. In Nederland wordt de documentaire in augustus uitgezonden door de VPRO en het digitale kanaal Holland Doc.

De 52 minuten durende documentaire is samengesteld uit tien videodagboeken van Molotov Alva, die in januari 2007 van de aardbodem verdween om vervolgens als avatar op te duiken in Second Life. Molotov Alva is de virtuele alter ego van de Amerikaanse filmmaker Douglas Gayeton die zijn leven en dat van andere Second Life bewoners vastlegde.

De documentaire verschijnt op internet in tien afleveringen op www.molotovalva.com. De eerste aflevering verscheen al begin 2007 op YouTube. De film stond direct enkele dagen nummer 1 op de videosite en trok hierdoor aandacht van verschillende grote Amerikaanse zenders.