Video05.09.2010

Schandaal! De omroepen bepalen wat u mag kijken op internet TV


schandaal-de-omroepen-bepalen-wat-u-mag-.jpg
schandaal-de-omroepen-bepalen-wat-u-mag-.jpg

Internet TV is erg populair op de IFA. 25%-40% van alle TV’s hebben nu een portal met nu.nl, youtube, buienrader etc. Hans de Jong mngr TV samsung praat erover. 25% van al hun TV’s kwamen met internet. Hiervan sloot de helft het aan (kabel of optioneel wifi dongle) & daar weer de helft van gebruikt het elke dag.

Bij Philips zit op 40% van hun TV’s internet. Schandaal: Je mag van de omroepen NIET TV kijken en een internet widget op het scherm hebben. Dat staan grote broadcasters niet toe dus alle fabrikanten hebben geen picture in picture bij internet TV. Lekker Twitteren bij je favoriete programma kan dus niet. Schijnt afgesproken te zijn bij de www.hbbtv.org en alle fabrikanten houden zich eraan. (anders krijgen de TV fabrikanten geen EPG of uitzending gemist). Toch bizar dat dit soort afspraken gemaakt worden zonder ons (de consument) te vragen.

Content eigenaren zijn bang dat hun mooie tv ervaring wordt verstoord met reclame, overlays etc. (Hans praat erover op 2/3 van het interview). Ik laat als troost de nieuwste philips super breedbeeld 21:9 zien (bioscoop verhouding) waar je 2 volledige beelden naast elkaar kunt zetten en waar het internet & video op 1 scherm wel mag (kost dan ook €4000!). Ook nog een demo van de Apple/Android app waarmee je de samsung tv kunt bedienen. Handig voor het intypen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.