YouTube beschikbaar in het Nederlands

1182246765youtube

Vandaag in parijs heeft YouTube, de populairste online videocommunity ter wereld, officieel bekendgemaakt dat het gaat internationaliseren, er komen lokale sites in Brazilië, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland: nl.youtube.com.

De bekendmaking van vandaag is de eerste stap op weg naar volledig gelokaliseerde sites in elk van de negen landen, in deze eerste fase is elke lokale site vertaald en voorzien van een lokale startpagina en zoekfunctie. In de komende tijd zullen alle sites een geheel ‘lokale’ gebruikerservaring bieden die landspecifieke ranglijsten en commentaren mogelijk maakt, met gelokaliseerde secties voor video’s, kanalen, categorieën en communities.

“Van begin af aan hebben we ons helemaal gericht op het creëren van de unieke YouTube gebruikerservaringen en dienstverlening,” aldus Steve Chen, medeoprichter en Chief Technology Officer van YouTube. “Het is super dat we nu dezelfde dienstverlening aan een wereldwijd publiek kunnen aanbieden via lokale sites die niet alleen lokale communities promoten maar ook hun taal spreken.”

De lancering van de negen lokale YouTube sites is een natuurlijke vervolgstap waardoor gebruikers in elk land video’s kunnen maken en delen in hun eigen taal, de populairste en relevantste video’s in hun land kunnen ontdekken en contact kunnen maken met andere lokale gebruikers.

In de aanloop naar deze lancering heeft YouTube contracten afgesloten met verschillende belangrijke internationale en lokale contentaanbieders, waaronder omroepen als de BBC, France 24, het Spaanse Antena 3 en Cuatro TV, het Portugese RTP, de Nederlandse VPRO en NPO, maar ook Europese voetbalclubs zoals Chelsea, AC Milan, Barcelona en Real Madrid, en non-profitorganisaties zoals Greenpeace, Friends of the Earth, de UNHCR en Médecins du Monde.

990c78dc838ebaa903d28fa034e74ea8bd4869f1_360080_90_90_1Jeroen de Hooge

Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Mobilecowboys & Stylecowboys. Voor alle vragen (van adverteren tot content) omtrent Dutchcowboys, een van de andere blogs kan je mailen naar Jeroen@Dutchcowboys.nl of neem contact op via Twitter / LinkedIn.

Reacties (2)

  • Moni Q

  Wat jammer dat ze gaan lokaliseren! De grenzen die internet weghaalt gaan ze weer plaatsen....
  Ben ook benieuwd of er nieuwe internationale sterren kunnen ontspruiten uit de nieuwe opzet

  Di 19 jun 2007, 13:04 [reply]

  • Ulrich Lachman

  ik krijg geen geluid als ik you tube wil besluisteren. Er zit een kruis op de luidspreker bij de videoopname. ik beluister gewoon muziek.

  Ik heb windows xp en windows 7 en chrome.

  Kan iemand mij vertellen wat de stappen zijn om dit probleem op te lossen. Zelf bij de help van you tube kom ik er niet uit.

  Bij voorbaat dank

  Ulrich Lachman

  Di 8 okt 2013, 22:07 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines