Twitter reset per ongeluk wachtwoorden gebruikers

Twitter reset per ongeluk wachtwoorden gebruikers

Een foutje maken is menselijk, maar toch kunnen sommige foutjes mensen flink laten schrikken. Dit overkwam Twitter gisteren, toen een groot aantal gebruikers uit het niets een melding ontvingen dat hun wachtwoord gereset was omdat het vermoeden er was dat het desbetreffende account was gehackt. Eerst ging het gerucht dat het om een hack ging, maar later bleek dat het een foutje was van Twitter. 

Eerst werd gedacht dat het echt om een grootschalige hackaanval ging. Zelfs accounts als TechCrunch leken hinder te ondervinden toen er tweets werden geplaatst met merkwaardige spamdeals waar mensen een geldbedrag mee konden winnen. Massaal werd het advies gegeven om meteen het wachtwoord en het e-mailadres te veranderen zodat mogelijke hackers geen kans kregen om verdere schade aan te richten. 

Twitteremail

Later op de dag kwam Twitter met de mededeling dat er geen sprake was van een hackaanval en dat het ging om een fout vanuit hun kant tijdens een normale veiligheidscontrole. Door de fout kregen een groot aantal gebruikers de melding dat ze hun wachtwoord en e-mailadres zo snel mogelijk moesten veranderen. Twitter biedt zijn excuses aan voor het ongemak en hoopt dat zoiets in de toekomst niet meer zal gebeuren. 

Reacties (1)

  • Was al geschrokken; Wie wil ons nu hacken dacht ik al. Gelukkig dat Twitter eerlijk voor zo'foutje uitkomt, want dan kunnen we weer gerust vaststellen dat het uiteindelijk toc allemaal mensenwerk is.

    Vr 9 nov 2012, 11:21 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines