Voeg Twitter toe aan je Google zoekresultaten

Voeg Twitter toe aan je Google zoekresultaten

De afgelopen weken is er veel discussie op het internet gevoerd over de vraag of Twitter's "Real time Search" een bedreiging kan vormen voor Google. Eigenlijk is dat een vreemde vergelijking. Google ontsluit het gehele internet vs zoeken in de actualiteit die Twitter ontsluit via miljoenen gebruikers.

Twee verschillende grootheden maar de combinatie, die je nu zelf kunt testen, lijkt natuurlijk aantrekkelijk (zie afbeelding). Twitter Search zou zeker meer verdieping kunnen krijgen wanneer de link (TinyUrl) in het bericht (Tweet) zou worden gefollowed en worden geindexeerd. Daarmee wordt het oorspronkelijke bericht van 140 characters aanzienlijk relevanter. De optie hebben we serieus overwogen bij onze DCTweetfeed die nu Twitter berichten koppelt aan blogpostings.

Het is 100% zeker dat Google moet kijken naar deze ontwikkeling, net zoals het voor s'werelds belangrijkste zoekmachine een inkopper is om Twitter uiteindelijk te kopen. De discussie lijkt daarom nog lang niet te zijn gevoerd.

Wie wil testen kan dit dankzij Mark van MT-Hacks (credits for this guy !!) mbv een Greasemonkey script zelf doen. Output is een resultaatpagina met real-time Twitter zoekresultaten en Google-resultaten.

Get realtime Twitter results on your Google searches:

1. Install the Greasemonkey add-on for Firefox.
2. Click the "Install" button on the "Twitter Search Results on Google" page on userscripts.org

Origineel bericht : Realtime Twitter results on Google

.

Tags: google, twitter
2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief content marketing en communicatie bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+. Zijn foto's kun je vinden door hem te volgen op Instagram.

Reacties (6)

 • Heb het sinds ruim een dag geïnstalleerd en het werkt echt fantastisch. Zolang je zoekstring maar op twitter voorkomt, worden alle resultaten realtime meegenomen. Geweldig!

  Wo 4 mrt 2009, 22:47 [reply]

 • @Jannetta, ben het helemaal met je eens. Ik ben nu al verliefd op de combinatie.

  Wo 4 mrt 2009, 22:49 [reply]

 • geweldig stukje software en een aanvulling op mijn dagelijks zoekgedrag. thanx for the topic Henk

  Vr 6 mrt 2009, 10:28 [reply]

 • werkt als een tierelier. maar als je vaak de searchbox als calculator gebruikt krijg je wel bizzare tweets.

  Vr 6 mrt 2009, 12:09 [reply]

 • Helemaal top!

  Wo 11 mrt 2009, 12:45 [reply]

 • Dit kun je nu ook doen op http://twootles.com, dan zoek je op zowel twitter als google! Geen installatie van een script meer nodig!

  Ma 11 mei 2009, 00:43 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines