Social Media06.04.2011

Schrijven voor het web & sociale media


schrijven-voor-het-web-sociale-media.jpg
schrijven-voor-het-web-sociale-media.jpg

[Martijn Derks – van Oers] Annelies Verhelst heeft samen met Victor Peters het boek ‘Schrijven voor het web & sociale media‘ geschreven. Annelies Verhelst: “Ik wilde een boek schrijven, maar niet zoals al die zogenaamde en zelfbenoemde goeroes dat doen“. Via Twitter kwam ik in contact met Victor Peters, hij wilde een boek schrijven met dit onderwerp en was op zoek naar iemand met voldoende kennis en ervaring op dit gebied.

Victor Peters heeft al zo’n 80 boeken geschreven over met name computergebruik en software. Iedereen heeft tegenwoordig wel een website, blog, Twitter, Facebook, Hyves. De doelgroep die Annelies met het boek voor ogen heeft: “Al  die mensen die moeite hebben met het actief onderhouden van hun website of weblog en het genereren van aandacht voor hun content.

Voor beginners is dit boek een mooi startpunt en voor gevorderden een mooi naslagwerk dat hen weer scherp maakt. Het boek is helder en duidelijk geschreven en voor iedereen goed leesbaar en begrijpbaar. Een erg waardevolle tip in het boek, weet wat je schrijft en besef je dat iets dat eenmaal op internet staat nooit meer verdwijnt. Je moet achter je boodschap kunnen staan, en mocht je mening veranderen? Durf dit dan ook toe te geven.

Ik heb het boek gelezen en moet zeggen dat het boek inderdaad lekker wegleest, het boek heeft een goede mix tussen inhoud en voorbeelden al dan niet met foto’s ondersteunt. Het boek is zeker een aanrader voor de (beginnende) blogger of social media gebruiker. Het boek is helder ingedeeld zodat later een passage terug zoeken makkelijk is. Verder staat het boek bol van tips en trucs om nog beter te communiceren met je doelgroep. Het boek is te koop voor zo’n 20 euro bij diverse online boekenwinkels, zoals Bol.com. Maar ook in de boekwinkels te koop.

Het is in mijn ogen een aanrader voor de beginnende blogger, social media gebruiker. Of mensen die dit willen gaan doen en zich eerst willen verdiepen in de materie. Niet uit de hoogte geschreven en zeker niet door schrijvers die de waarheid in pacht denken te hebben.

Inkijk exemplaar
.