Online02.11.2016

​Krijg meer rust in je hoofd met deze handige apps


Steeds meer mensen gebruiken het: handige apps om je hoofd leeg te maken, leeg te houden en niets te vergeten. Braintoss voor iPhone en Android en als je een Windows-phone gebruikt is Note2mail ideaal. Stuk voor stuk apps waarmee je met een druk op de knop snel gesproken tekst, een foto of getypte tekst kunt vastleggen om te onthouden. Doordat deze apps een bericht sturen naar een vooraf ingesteld e-mailadres hoef je nooit meer iets te vergeten. Maar hoe kun je dit soort apps handig te gebruiken? In deze blog geef ik je een paar tips.

Getting things done

Even terug naar het GTD-principe (Getting things done-principe) van David Allen. De eerste stap naar een leeg hoofd is het verzamelen van alle informatie die in je hoofd zit. Dus alles wat in je hoofd zit eruit halen en dit in een betrouwbaar systeem zetten. Op deze manier krijg je een leeg hoofd en houdt je toch overzicht over al je informatie en taken via een handig systeem. Een systeem dat je herinnert aan dat wat je nog moet doen. Verzamel altijd en overal.

Een goed voorbeeld van zo’n systeem is natuurlijk onze mailbox. Deze is erg betrouwbaar wanneer het gaat om verzamelen en iedereen kijkt meerdere keren per dag naar zijn mail. Toch? Hierin verzamelen is dus handig en gegarandeerd wordt je hoofd hierdoor leger.

Het gebruik van apps

Onze hersenen kunnen veel onthouden. Wat we niet goed kunnen, is zaken in ons hoofd ordenen. Zolang het niet in een betrouwbaar systeem vast ligt blijft het in je hoofd zitten. In feite doe je niets, behalve eraan denken.

Hieronder volgen een aantal handige wetenswaardigheden over handige apps met betrekking tot dit onderwerp. Natuurlijk kun je jezelf een mailtje sturen, zodat je het niet vergeet. Wie doet dat niet? Maar nog veel handiger is het als een app dit voor je doet en deze bovendien voorziet van aanvullende informatie. De genoemde apps zijn veel handiger dan jezelf een mail sturen. Het aantal handelingen voor het sturen van een mail naar jezelf is simpelweg te groot om blijvend vol te houden. Met een app lukt dat wel.

Op een dag verzamelen we veel informatie. Omdat het belangrijk is om deze informatie te ordenen, is het belangrijk om erbij stil te staan welke informatie je moet opslaan. Oude gewoonten slijten langzaam. Hierbij een aantal voorbeelden:

  • Dat schrijf ik straks wel even op”
  • “Ik zal hem zo even bellen”
  • “Doe ik thuis wel even”
  • “Dat komt wel een keer”
  • “Pak ik gelijk op”

Het zit in je hoofd, en daar moet het uit. Dus denk je ergens aan? Zit er iets in je hoofd? Moet je iets onthouden? Gebruik dan een handige app.

Braintoss of Note2mail koppel je aan een mailadres. Zodra je iets vastlegt wordt het verstuurd naar je mailadres. Super simpel, maar erg effectief. De kracht zit in de snelheid waarmee je kunt verzamelen:

  • App openen
  • Knop indrukken
  • Verzenden

Ook in de auto, op de fiets en in de trein kun je erg handig verzamelen. Vervolgens komt het allemaal in je mailbox terecht. Het werkt super makkelijk en bovendien hebben apps als Braintoss extra handige functies. Gesproken tekst wordt ook omgezet in tekst en ook probeert de app afbeeldingen te herkennen. Maak je een foto van een auto, dan is de kans groot dat Braintoss hier automatisch het merk en type bij mee stuurt. Natuurlijk komt het in de praktijk weleens voor dat Braintoss dit niet lukt, maar dan heb je altijd nog de afbeelding of gesproken tekst.

Nog één handige tip: verzamel alles op één plek. Hoe meer systemen hoe meer je zelf moet onthouden. Alle losse eindjes op één plek geeft heel veel rust. Dus één mailbox en eventueel een aanvullende app die alles voor je doorstuurt.

Zorg voor rust in je hoofd

De afgelopen 15 jaar is de ontwikkeling harder gegaan dan de 50 jaar daarvoor. Moderne technologie kan ons helpen om meer te ontspannen. Het mag alleen nooit een doel worden. Het blijft een middel. Bijna iedereen heeft een smartphone. Maak er optimaal gebruik van met bijvoorbeeld de apps Braintoss (iPhone), Remind2mail (Android) of Note2mail (windows).

Open je app store, download Braintoss of Remind2mail en ervaar zelf de voordelen hiervan. Kun je hem niet vinden in je app-store, kies dan een van de volgende links:

Stuk voor stuk handige apps om je hoofd elke dag weer leeg te krijgen.

Deze blogpost is geschreven door Arjan Bloemendaal, eigenaar van Het effectieve werken.

Verder lezen over Apps

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

Cybercrime15.05.2024

App Store onderschept meer dan 7 miljard dollar aan mogelijk frauduleuze transacties

En dat in slechts 4 jaar tijd
Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

Er zijn weinig gegevens gevoeliger dan informatie over je HIV-status of wanneer je voor het laatst bent getest. Grindr is daar echter niet zo voorzichtig mee omgegaan en wordt nu aangeklaagd.

Online24.04.2024

Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken

Spotify introduceert weer iets nieuws: na een medium dat antwoord geeft op je levensvragen en muziekvideo’s, begint de muziekstreamingdienst nu met videocursussen waarmee je bijvoorbeeld kunt leren muziek maken. Maar h...

Online25.03.2024

Spotify wil je iets leren met videocursussen over muziek en zaken

​Het einde van een tijdperk: het luchtalarm verdwijnt

Het is vandaag de eerste maandag van de maand en dat betekent dat we om 12:00 uur weer kunnen genieten van een wieee-oeeehhh-geluid dat door de straten schalt. Voor sommige toeristen is dat even schrikken, dat testmoment...

Nieuws04.03.2024

​Het einde van een tijdperk: het luchtalarm verdwijnt

​Tinder gaat je waarschuwen als je ongepaste dingen zegt

Terwijl Bumble net bekend heeft gemaakt dat het AI gaat inzetten om nep-accounts op te sporen, heeft Tinder duidelijk een heel andere richting gekozen. Het wil dat gebruikers een beetje normaler met elkaar praten en komt...

Online06.02.2024

​Tinder gaat je waarschuwen als je ongepaste dingen zegt

​2024: Zijn RSS-feeds terug van weggeweest?

RSS-feeds zijn een beetje zoals X/Twitter. Soms zijn ze weer even in trek, soms niet, maar journalisten en nieuwsjunkies gebruiken ze altijd. Echter kan het best nu weer aantrekken, want YouTube heeft besloten om podcast...

Online10.01.2024

​2024: Zijn RSS-feeds terug van weggeweest?

Verder lezen over Innovatie

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

De allereerste Porsche 911 voor de openbare weg met een hybride aandrijflijn staat in de startblokken om gepresenteerd te worden. Na een uitvoerig testprogramma is de nieuwe 911 klaar voor serieproductie.

Automotive13.05.2024

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Oh-oh: Neuralink-implantaat raakt los van het brein

Neuralink heeft succesvol een implantaat in een mens gezet, maar nu blijkt het toch tegen problemen aan te lopen met dat implantaat.

Technology09.05.2024

Oh-oh: Neuralink-implantaat raakt los van het brein

Elon Musk, let op: muizen met hybride brein gecreëerd

Muizen met een stukje rattenbrein: het klinkt als een soort horrorfilm, helemaal als je bedenkt waar het heen kan gaan: human-machine breinen.

Technology03.05.2024

Elon Musk, let op: muizen met hybride brein gecreëerd

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Getir, gezien als een van de pioniers op het gebied van flitsbezorgingen van boodschappen, heeft vandaag (29 april 2024) aangekondigd dat zij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten gaat verlaten.

Nieuws29.04.2024

Getir stopt met flitsbezorging in Nederland

Ook weg uit de UK, US en Duitsland
De Atlas-robot van Boston Dynamics is onherkenbaar geworden

Boston Dynamics heeft zijn nieuwe Atlas-robot geïntroduceerd en die ziet er heel anders uit dan zijn voorganger. Vooral het gezicht is een wereld van verschil.

Technology18.04.2024

De Atlas-robot van Boston Dynamics is onherkenbaar geworden

Facelift of faceswap?