Live vliegtuigbewegingen op het Internet

1121463754luchthaven

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) heeft een product ontwikkeld waarmee iedereen via Internet vliegtuigbewegingen rond luchthavens kan volgen. Het product is ontwikkeld in opdracht van en in nauwe samenwerking met de Deutsche Flugsicherung GmbH (DFS), verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding in Duitsland.

Op vrijdag 15 juli is het product, na een ontwikkelingstraject van een jaar, operationeel gemaakt voor de luchthaven Frankfurt. DFS heeft het voornemen de toepassing, genaamd STANLY.Track, eveneens beschikbaar te maken voor de luchthavens van Munchen, Hamburg, Köln-Bonn en Dusseldorf.

Doel van het systeem is neutrale informatie aan te bieden aan betrokkenen over waar en hoe gevlogen wordt . Naar verwachting levert het daarmee een bijdrage aan een zakelijke dialoog tussen luchtverkeersleiding, luchthaven en omwonenden die geluidshinder ondervinden.

Deze internettoepassing biedt de mogelijkheid tot weergave van:

* Live vliegtuigposities, waarbij de gebruiker 'live' vliegtuigbeweginge n kan volgen. Uit veiligheidsoverwegingen worden de vliegtuigen getoond me t een zekere vertraging (bijv. een half uur) ten opzichte van de werkelijk e tijd. * Historische vluchten, waarbij gearchiveerde vluchten als vliegbanen wo rden getoond. Dit biedt de mogelijkheid om achteraf het verkeersbeeld rond een luchthaven voor een geselecteerde tijdsperiode te bekijken.

In beide weergaven heeft de gebruiker de mogelijkheid om de identificatie van een vlucht op te vragen. Bijvoorbeeld als men het vermoeden heeft dat er sprake is van een afwijking van het normale vluchtpatroon (het vliegtuig komt te laag overvliegen of komt normaal niet overvliegen). Men kan dan in contact treden met een klachtenbureau en het klachtenbureau kan vervolgens aan de hand van de identificatie onderzoeken of de klacht gegrond is.

Om een indruk te geven hoe de internettoepassing zich naar de gebruiker toont: zie www.dfs.de ('Flugverläufe im Internet')

2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief content marketing en communicatie bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+. Zijn foto's kun je vinden door hem te volgen op Instagram.

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines