Online23.07.2013

Clouddienst Bitcasa komt naar Europa


clouddienst-bitcasa-komt-naar-europa.jpg
clouddienst-bitcasa-komt-naar-europa.jpg

Bitcasa bestaat al sinds 2011, maar de kans is groot dat de meeste mensen niet weten wat Bitcasa is. Bitcasa is een clouddienst die – in tegenstelling tot de concurrenten – onbeperkte opslag belooft aan de gebruikers. De dienst is pas sinds febuari uit de bètafase gegaan en sinds vandaag is de dienst ook in Europa uitgerold. Tevens heeft Bitcasa nu support voor twee nieuwe munteenheden (GBP en EUR), is de dienst in andere talen te gebruiken en ook maakt Bitcasa nu gebruik van een nieuw datacenter. 

Met Bitcasa kunnen gebruikers onbeperkt foto’s, video’s, muziek en bestanden bekijken en opslaan voor 8 euro per maand of 79 euro per jaar. Er is ook een gratis optie waarbij gebruikers 10GB per maand krijgen, wat best redelijk is naast bestaande clouddiensten als Dropbox. Bitcasa heeft apps voor iOS, Android, Mac, Windows, Windows RT en het internet, waardoor de dienst op nagenoeg alle platformen te gebruiken is.

De dienst is nu te gebruiken in het Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans, Portugees, Japans en Chinees. Het Nederlands zit er dus helaas nog niet bij. Ook heeft het bedrijf een speciale actie tot aan 31 augustus 2013 waarmee nieuwe gebruikers 20% korting krijgen op een jaarabonnement. Het jaarabonnement kost dan geen 79 euro maar slechts 60 euro per jaar.  

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.