Online16.04.2013

De oplossing van iedereen voor alles


Interpolis trommelt heel Nederland op om oplossingen aan te dragen voor alles wat maar enig risico in zich heeft. Deze week lanceerde de verzekeraar het platform De Oplossing Van.

Formeel vraagt Interpolis om oplossingen tegen inbraak, brand of waterschade, maar sommige adviezen werken voor het leven in zijn geheel (“maak 1x per jaar de dakgoten schoon” en “een grote hondenkluif in de vensterbank leggen”). 

De site bevat ook tips voor het digitale leven. “Zet scans van officiële documenten in DropBox of Evernote”; “niet op Facebook zetten dat je op vakantie gaat”; “plak beschermfolie op het scherm van je smartphone” of het altijd handige “kijk uit met social media”.

Interpolis is dit platform gestart omdat “alles verzekeren geen oplossing is. Soms is verzekeren de oplossing. En soms is samen zoeken naar een oplossing, de oplossing.” Een sympathiek initiatief van De Mannetjes Van en uitstekend leesvoer.

Ook een tip tegen inbraak, brand of waterschade? Naam invoeren en publiceren. Het beste idee wordt eind juni door een vakjury beloond met 5000 euro startkapitaal. Degene met de meeste likes ontvangt 500 euro. De site zal blijven bestaan, maar in de toekomst ook andere thema’s toevoegen (zorg, werk, automotive).