Het einde van het CAPTCHA tijdperk [Infographic]

Het einde van het CAPTCHA tijdperk [Infographic]

De ontwikkelaars bij het project Are You a Human verbergen hun afkeer voor de traditionele CAPTCHA-techniek niet, die altijd gebruikt wordt als extra beveiliging bij formulieren zodat deze niet ingevuld kunnen worden door computerrobots en andere fake e-mailaccounts. Op de website van het project zijn uitspraken terug te vinden als 'Hieroglieven waren goed voor de farao's, maar uw gebruikers verdienen beter'.

De term CAPTCHA is in 2000 bedacht door een aantal onderzoekers van de Carnegie Mellon University. Het staat voor 'Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart'. Het idee was bedoeld om een test te maken die voor mensen makkelijk te begrijpen is, maar te moeilijk is voor een computer. Bekende CAPTCHA voorbeelden zijn afbeeldingen van letters die erg apart zijn geschreven maar wel leesbaar zijn voor mensen.

Het probleem is dat geautomatiseerde systemen steeds beter worden in het oplossen van CAPTCHA's. Volgens Are You A Human worden ze echter zo lastig, dat mensen ze ook niet altijd meer kunnen ontcijferen. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat één op de vier mensen bij de eerste keer problemen ondervinden om CAPTCHA 'op te lossen'. Hieronder is een interessante infographic te vinden over de geschiedenis van CAPTCHA.

The-CAPTCHA-Madness-Infographic1 

Reacties (3)

 • Gelukkig zijn er al goede alternatieven ;)
  Kijk eens naar mollom.com
  We gebruiken dit voor veel websites en dit werkt erg goed.

  Za 24 nov 2012, 19:54 [reply]

  • Arjan

  Waarom heet het artikel "het einde van het captcha tijdperk????? Wat komt er dan voor in de plaats?

  Ma 26 nov 2012, 10:40 [reply]

 • Kende je het verhaal achter de captcha al? http://www.artform.nl/artformatie/het-verhaal-van-de-captcha/

  Ma 26 nov 2012, 22:30 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines