Tablets zorgen voor meer betrokkenheid met digitale tijdschriften

Tablets zorgen voor meer betrokkenheid met digitale tijdschriften

Eerder deze week kwam de Professional Publishers Association (PPA) uit het Verenigd Koninkrijk met een verslag waarin ze onthulden dat tabletgebruikers meer gebruik maken van digitale tijdschriften en dus ook meer betrokkenheid tonen met de magazines. Wat interessant is aan het verslag, is dat de PPA zegt dat er een positieve correlatie is tussen print- en tabletlezers. Volgens het verslag heeft 96 procent van de tableteigenaren een magazine in printvorm gelezen in hetzelfde jaar, in vergelijking met het landelijk gemiddelde van 80 procent. 

Het PPA vertelt ook het volgende:

"The findings suggest that while readers are positive about and responsive to digital magazines, they continue to want both formats: digital editions should not be seen as a replacement to print, instead as an addition, providing an enhanced experience for readers." 

Dit komt niet als een grote verrassing, maar het verslag vertelt ook dat tablets een goede gereedschap zijn om nieuwe tijdschriften en kranten te vinden. Volgens het verslag vertelde 68 procent van de tabletgebruikers dat ze bepaalde kranten en tijdschriften voor het eerst hebben gelezen op hun tablet in plaats van de printversie ervan.

De vraag aan tabletgebruikers is natuurlijk: herkennen jullie jezelf hierin? Is het echt zo dat de tablet ervoor zorgt dat jullie interesse voor geprinte versies van tijdschriften en kranten vergroot wordt?

Reacties (1)

    • Guus Brugman

    Ben een groot voorstander van magazines op tablets. Dat is begonnen met Bloomberg Businessweek die ik op de iPad, helaas geen Android app, veel vaker las dan op papier. Kan ook nu gemakkelijk artikel sharen en daarna nog verder verspreiden. Deze BB app is goedgemaakt. In de Newsstand en alerts zie als de nieuwe versie er is. Hier kan elke uitgever een voorbeeld aan nemen, alleen nog een W8 en een Android app alsjeblieft.

    Do 22 nov 2012, 20:16 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines