E-daten voor zorg en hulp

E-daten voor zorg en hulp

Zorgen voor elkaar wordt steeds belangrijker in onze samenleving. We worden steeds ouder en zorg alsmaar duurder. Zorgvoorelkaar.com moet de oplossing gaan bieden. Deze online marktplaats biedt vraag en aanbod op het gebied van zorg en welzijn. Wie zorg of hulp nodig heeft én wie juist iets voor een ander wil betekenen kan nu ook online terecht.

Waar we voorheen afhankelijk waren van overheidsinstellingen en subsidies gooien de bedenkers van Zorgvoorelkaar.com het over een andere boeg. Zoals ze het zelf zeggen: 'We regelen het met elkaar'. Met behulp van de website komen hulpzoekenden gemakkelijk in contact met vrijwilligers of professionals bij hen in de buurt.

Zoek je hulp of zorg, dan plaats je een opdracht op de website. Vrijwilligers of professionals met een passend profiel ontvangen deze oproep via e-mail en kunnen hierop reageren. Of het nu gaat om een oudere die hulp in het huishouden nodig heeft, of een moeder die professionele begeleiding zoekt voor haar gehandicapte kind. Er is plaats voor iedere zorgvraag.

Dat er behoefte is aan een dergelijk concept blijkt uit het onderzoek van Movisie, het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor sociale vraagstukken. Zij deden in 2012 onderzoek naar de zorgkracht van sociale netwerken. Hieruit bleek dat er meer behoefte is aan zorgkracht uit sociale netwerken van burgers. Dit komt er niet automatisch maar zal mogelijk gemaakt moeten worden door professionals.

Tags: health care, zorg

Reacties (4)

  • Arno

  En nog een alternatief : www.wehelpen.nl

  Wo 7 nov 2012, 15:12 [reply]

 • Mooi he, dat dit gebeurt.Met internet ontdekken we uiteindelijk onze buren.

  Za 10 nov 2012, 23:02 [reply]

 • Goed, zulke initiatieven. Maar het mag een stapje verder gaan qua lokale en digitale zelforganisatie en ruimte die de overheid schept. In de UK kent men het Community Right to Challenge. Daarbij geldt het Engelse recht van gemeenschappen om zelf zaken te regelen. Onder dit recht mogen lokale gemeenschappen die denken dat zij een dienst beter kunnen regelen dan de overheid dit gaan doen.

  De organisatie achter dit initiatief heeft verschillende initiatieven op zijn site staan. http://communityrights.communities.gov.uk/what-are-community-rights... Veel initiatieven in zorg en buurtbeheer. Een goeie plek om te beginnen.
  Wat zou het Nederland in deze tijden wel niet opleveren als het bij wet mogelijk zou zijn om een taak of dienst van de overheid over te nemen als je als community vindt dat het beter kan? Besparingen, altijd fijn! Maar ook: het collectieve gevoel, zorg en aandacht voor elkaar.
  Zelfbeschikking en zelforganisatie als individu en groep. Teken ik voor. Leer ik inderdaad mijn buren kennen, tot over de landsgrenzen heen.

  Zo 11 nov 2012, 12:04 [reply]

 • Dit interview gaat hierover:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZfCKWAbV0rs&feature=relmfu

  en geeft nog een wat bredere context.

  Frans

  Zo 11 nov 2012, 12:21 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines