Online01.09.2010

Nedstat wordt overgenomen door comScore


nedstat-wordt-overgenomen-door-comscore.jpg
nedstat-wordt-overgenomen-door-comscore.jpg

De Amsterdamse groei-investeerder Prime Technology Ventures heeft zijn belang van 43% in Nedstat verkocht aan comScore. De totale verkoopprijs van Nedstat is circa € 28,8 miljoen.

comScore, beursgenoteerd aan NASDAQ, is toonaangevend in het meetbaar maken van de digitale wereld. Prime Technology Ventures was de enige venture capital-investeerder in Nedstat en heeft in 2004 groeikapitaal verstrekt. Deze investering heeft Nedstat geholpen bij de ontwikkeling van het bedrijf tot waar het nu staat.
 
Het in Nederland gevestigde Nedstat biedt hoogwaardige technologie aan waarmee bedrijven hun websites kunnen optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is het accuraat meten van gebruikerservaringen. De technologie helpt bedrijven om een zo groot mogelijk rendement te krijgen op investeringen in digitale media.

Het persbericht van comScore vermeldt dat de acquisitie van Nedstat comScore helpt om zijn wereldwijde uitbreidingsstrategie versneld uit te voeren, vooral in de Europese markt. De acquisitie versterkt daarnaast het Unified Digital Measurementtm (UDM)-platform van comScore. Dit platform combineert panelonderzoek naar gebruikerservaringen met bevolkingsdata om zo een allesomvattend beeld te geven van het gedrag van de digitale consument.
 
Het is mooi om te zien dat Nedstat zich ontwikkeld heeft tot een koploper op het terrein van web analytics en wij zijn zeer tevreden met het rendement op deze investering“, zegt Sake Bosch, managing partner van Prime Technology Ventures en vanaf 2004 lid van de raad van commissarissen van Nedstat. “Wij wensen Nedstat uiteraard veel succes onder nieuw eigenaarschap en wij willen CEO Michael Kinsbergen en zijn managementteam van harte feliciteren met deze stap.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.