Nieuws05.01.2016

De DC Daily van 5 januari 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 5 januari 2016.

Verwijderde tweets Nederlandse en Europese politici weer openbaar

Vanaf vandaag zijn verwijderde twitter berichten van Nederlandse en Europese politici opnieuw openbaar via de website Politwoops. Nadat er op oudjaarsdag met Twitter een overeenkomst is gesloten, heeft Open State Foundation weer toegang tot Twitter’s API en kunnen verwijderde tweets van politici uit 25 landen, inclusief Nederland, Frankrijk, Duitsland maar ook van de leden van het Europees parlement weer worden getoond.

politwoops
politwoops

Schaatsen in Assen

Terwijl het in het zuiden van Nederland een graad of 8 boven 0 is, werd er vanochtend geschaatst op straat in Assen. Er gold code rood en er werd geadviseerd aan automobilisten om niet de straat op te gaan. Ook reden er amper treinen in het noorden van het land. Vanwege de extreme weersomstandigheden kregen een heleboel scholieren ook vrij.

60 jaar NOS Journaal

Het NOS Journaal bestaat 60 jaar en dat heeft natuurlijk een flinke hoeveelheid aan uren tv opgeleverd. Bijna altijd live, en dan kan er dus ook wel eens wat mis gaan. Check daarom hier het filmpje met bloopers van de NOS.

nos-bloopers
nos-bloopers

Meest misleidende product van 2015: AH Gedroogde cranberries

Foodwatch heeft de gedroogde cranberries van Albert Heijn bekroond tot het meest misleidende product v an 2015 en ‘wint’ daarmee het Gouden Windei. Deze ‘superfood’ bestaat voor 68 procent uit toegevoegde siroop en voor slechts 30 procent daadwerkelijk uit cranberries.

cranberry
cranberry

Werken tijdens oud & nieuw; geen pretje

Een uitsmijter van de Gatsby club in Ontario besloot een GoPro te dragen tijdens het werken met oud & nieuw. Op deze manier wilde hij laten zien hoe verschrikkelijk het eigenlijk is om te werken tijdens de jaarwisseling. In deze video zie je hoe het er aan toe gaat op zo’n avondje.

bouncer
bouncer

Teaser van Netflix-serie Love

In februari komt er een nieuwe Netflix Original serie: Love. De comedy serie is gemaakt door Judd Apatow. Netflix heeft gezegd dat er twee seizoenen komen en het eerste seizoen (10 afleveringen) wordt 19 februari op Netflix gezet. Het tweede seizoen zou 12 afleveringen bevatten. De serie gaat over het mannelijke en vrouwelijke perspectief op relaties.