Nieuws27.07.2017

De DC Daily van 27 juli 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 27 juli 2017.

Lady Gaga versus Trump op Twitter

Ze is niet de eerste en ook niet de laatste: ook Lady Gaga haalt publiekelijk uit naar president Trump via Twitter. De aanleiding is dat Trump geen transgenders in het Amerikaanse leger wil, en daar is de zangeres het niet mee eens.

Pas op zaterdag code geel, The Simpsons seizoen 28

Net als vorig jaar wordt Zwarte Zaterdag dit jaar omgedoopt tot Gele Zaterdag. Ga niet in de file staan maar begin aan een marathon van het nieuwste 28e seizoen van The Simpsons! Negen uur lang spelen Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie de hoofdrol op Gele Zaterdag. Vanaf 11.00 uur op FOX!

thesimpsons
thesimpsons

Disney’s Magic Bench

Disney’s Research Hub heeft iets tofs gemaakt: een Magic Bench. Het is ze gelukt om mensen en Disney-figuren in dezelfde ruimte te brengen. Niet helemaal natuurlijk, want een tv dient als een soort spiegel en daarin zie je de geanimeerde figuurtjes op de bank zitten die ook nog reageren op wat ze doen. In deze video zie je hoe dat werkt.

GTA VI komt er aan! (duh)

Er was even kortstondige consternatie op het internet, want een motion capture-acteur had op zijn CV gezet dat hij voor Rockstar Games had gewerkt aan Red Dead Redemption 2 en…GTA VI. Nou hoef je echt niet gestudeerd te hebben om een theorie te kunnen bedenken dat het vervolg op zo’n beetje het meest succesvolle spel ter wereld er aan komt als GTA V al een paar jaar oud is, maar toch is iedereen in rep en roe. Rockstar Games boeit het allemaal niet, die blijven rustig doorgaan met niks zeggen tot ze zover zijn, dus ja, de game komt er aan, maar dat was gisteren ook al zo. Er komt nu echt geen bevestiging, plaatje of trailer naar buiten, dus blijf kalm.

Ransomware kan organisatie meer dan half miljoen euro kosten

Een geslaagde aanval met cryptomalware kan een organisatie duur komen te staan. Zo blijkt uit een recent onderzoek van Kaspersky Lab. Het onderzoek rekent voor dat het totale schadebedrag kan oplopen tot $713.224. Dit bedrag omvat het losgeld en de vervolgkosten, zoals uitgaven om de IT-infrastructuur te verbeteren, verloren data terug te krijgen en medewerkers te trainen. Ook externe consultancy en het repareren van imagoschade zijn meegerekend.

De recente ransomware-uitbraken met WannaCry and ExPetr hebben vele organisaties over de hele wereld echter aan het denken gezet over nieuwe bedreigingen en de beveiliging die nodig is om deze het hoofd te bieden.

<i>Afbeelding \u00a9 Malwaretechblog.</i>
Afbeelding © Malwaretechblog.