Events16.04.2009

#TNW Rising Sun startup competitie


tnw-rising-sun-startup-competitie.jpg
tnw-rising-sun-startup-competitie.jpg

Start up competities is DE trend van de afgelopen 1-2 jaar en is niet meer weg te denken van welke digital media conference  dan ook.

Sun organiseerde in samenwerking met TNW de Rising SUN startup rally. Hierbij zijn alle gepresenteerde partijen in een korte samenvatting. later vandaag Op vrijdag wordt de winnaar van de competitie bekend gemaakt.

Tarpipe Tarpipe wil een plek op het web zijn die op een eenvoudige manier (pushing a button and that is it) informatie te delen. Een dergelijke tool zijn er al zoals Shozu en Mobypicture. Onduidelijk wordt wat de unieke meerwaarde is van Tarpipe vs deze competitie.  Door een vraag uit het publiek komt daar iets meer duidelijkheid over doordat er een visuele “datastroom” is die handmatig kan worden aangepast, aldus oprichter Boris. Daarnast werkt men nog een nieuwere versies.

Mendeley, researchers ondersteunen voor research informatie. Op een sociaal platform informatie uitwisselen/delen. Een desktop applicatie is de basis van het platform. Recommendations, research trends etc. Mendeley probeert 145 miljoen researchers/studenten en consultants. Er is al een waarneembare impact op de research wereld aldus Mendeley.

Yourtour probeert op basis van wensen van de reiziger de beschikbare reizen te koppelen met de reiziger centraal ipv de reizen. Booking.com is de grootste partner naast Lonely Planet.

MimicMe ontwikkeld “de toekomst van online shopping” een nieuwe virtuele kleedkamer. Een gebruiker creeert een online replica van zijn/haar persoon en krijgt persoonlijk advies, daarna kun je samen met anderen gaan shoppen om de juiste beslissing over kleding te maken. Een trial code is gegeven #tnw09. Het business model wordt als white label applicatie aan bedrijven/online retailers verkocht.

Aroxo een nieuwe manier om iets te kopen en verkopen online. Kopers benoemen de prijs die men wil betalen voor producten en er worden verkopers bij gezocht. Kopersvolume/prijs drijft hierin de contacten met verkopers. perfecte timing voor de credit crunch.

Citisins.com stadsgidsen door locale mensen geproduceerd met relevante content op basis van huidge ervaringen. je bent geen toerist meer maar een “local” Stadgidsen met een click op basis van aanbevelingen van je vrienden. Realtime buzz/places to be. Slimme aanbevelingenverbonden aan  sociale platformen. Lerend systeem op basis van gedrag. booklet + mobile phone format.
 
Co tweet How business does twitter.  Enables companies to yuse twitter as a business tool (yammer?) It is like a email inbox. multiple mensen kunnen vanuit 1 tweet account werken en tegelijk meerdere conversaties persoonlijk volgen. workflow voortwitter. pepsi, Ford en Jetblue zijn grote klanten Guy Kawasaki zit in de board.

IRL connect eerste visuele social network. Geen walled gardens nodig op een mobiel. IRL is Google maps gecombineerd met sociale netwerken en adverteermogelijkheden bij de doelgroep met relevantie in tijd/locatie. combined with social networks and location of your mobile. gebruik de betakey  thenextweb op irlconnect.com om het uit te proberen.

Plista : content publiceerders en adverteerders hebben een doel, Plista wil de geproduceerde webcontent dynamische alloceren op/voor een doelgroep. Het produceert collaborative filtering/ publishing. Plista heeft  widgets/ en werkt op basis van java Het observeert menselijk browse gedrag en calculeert de voorkeuren > Door het filteren van gebruikers in gedrag en content kunnen adverteerders relevante aanbiedingen services leveren aan de juiste doelgroep over verschillende domeinen/sites heen. het bestaat oa uit een browser baren widgets in websites.

MynameisE  problemsolver > Er worden (te)veel business cards uitgewisseld bij evenementen om dit goed te archiveren en bijhouden. Daarnaast is de sociale content van die mensen vaak onduidelijk. E brengt deze connectie makkelijk en digitaal met een connectie naar sociale platformen. Khris Loux is nu onderdeel van het team/board of directors. Premium features: B@b integration(branded), hardware sales. Bridging the gap between virtual and physical world.

Dik Video passie heet vanaf nu Yubby, vind de juiste video content en bouw/publiceer daarmee een video widget. Universum van videoplatformen zijn nu open als content leveranciers voorYubby. Je kunt meta data aanpassen en samenwerken aan kanalen met meerdere mensen.

Kimengi is een network engine die werkt zoals het menselijk brein. Het is een kleine widget op websites die een aanbelevling kan doen voor relevante content zowel vanuit jouw site als externe bronnen. Het biedt een networkmet social relevantie. Geen browser plugin of software nodig en social network onafhankelijk. Geen portal functie. Social en  symantische technologie. Kimengi brengt doelgerichte traffic en relevantie voor jouw content.Het heeft een white label dashboardmet analyse mogelijkheden op je bezoek van en naar je website.

Yellowbird launch televisie en computers bepalken onze blik op de wereld. > capture 3d live beelden gepubliceerd online. Op basis van flash wordt het videobeeld gestreamed. Weinig bandbreedte nodig, eigen client. Brede focus op evenementen, toerisme, architectuur etc.

Huddle (online)samenwerken is moeilijk en Huddle wil dit oplossen. Document workflow management met een twist van outlook, RSS en open API(koppelingen/integraties met externe diensten). 30 mensen in dienst en een bereik van 250 miljoen mensen.

Prezi presentatietool die de bestaande werking van digitaal presenteren wil doorbreken. On en offline content en verhalen presenteren op een leuke intuitieve manier.

Klomptek controleren van een mobieltje op afstand en daarmee potentieel 30-60% procent kosten besparen. Continue volgen van mobieltjes in alle acties, zelfs als de sim vervangen wordt weet Klomptek dit. Big brother x 1000.

Quick.tv  drag en drop video’s beheren, publiceren en controleren wie het kan zien. Categorieen aangeven, stemmen in een video, rss feed en directe links vanuit specifiek video hot spots naar externe sites. 

Yunoo is een social personal finance applicatie die je helpt om geld te besparen samen met je vrienden online. Koppelingen naar veel verschillende diensten zoals je telecom providers en de banken.

Visibuild  “second life achtig” architectuur software voor het 3d modeleren van te bouwen onderwerpen zoals huizen, gebouwen maar eigenlijk voor alle 3d objecten/omgevingen.

Silentale persoonlijke relatie commucatie vanuit verschillende kanalen bundelen op 1 platform. Van twitter naar sms en social platform een gesprek kunnen volgen met meerdere mensen.

shout’em is een twitter client voor open en gesloten niche netwerken met meerdere functionaliteiten van sms’en tot foto’s verspreiden.

Mark de Kock

Een Digital Marketeer, ondernemer met een passie voor alles dat (gemotoriseerd) snel gaat.

Verder lezen over The Next Web

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

DC blogger-vlogger Patrick Petersen interviewt Sam Feldt tijdens de TNW 2021 editie. Deze hybride editie van The Next Web vond in het ‘Taets Art and Event Park’ in Amsterdam plaats. Sam Feldt Sam Feldt (Boxtel, 1993...

Video12.10.2021

Interview met DJ Sam Feldt tijdens TNW 2021 editie

Angst voor tech? Wat een onzin!

Tech is al lang geen losstaande sector meer; het is verweven in iedere branche en ieder proces. Tech vormt de basis voor verandering en innovatie. Nu is de vraag: waar gaat het heen? Wat is de invloed van tech in de toek...

Technology07.06.2018

Angst voor tech? Wat een onzin!

​Hoe je van een native contentsamenwerking een overdonderend succes maakt

ABN AMRO viel in de prijzen bij het jaarlijkse Grand Prix Content Marketing met onder andere awards voor Beste Effectiviteit, Beste Vernieuwing en een Zilveren Award voor Employer Brand. Hierbij het verhaal achter deze a...

Marketing17.11.2017

​Hoe je van een native contentsamenwerking een overdonderend succes maakt

Tot diep in de nacht zwoegen voor een verbonden brievenbus

Echte ‘Techies’ smullen van hackathons, daarom kan the The Next Web Conference dan ook niet achterblijven. Tijdens dit event vond een 36-urige Hackathon plaats waar je als developer bij moest zijn, met uitdagingen ro...

Events04.06.2016

Tot diep in de nacht zwoegen voor een verbonden brievenbus

Tiqets uitgeroepen tot snelst groeiende startup van Nederland

The Next Web heeft samen Ayden gisteravond op Tech5 Nederland bekend gemaakt dat Tiqets, een innovatief ticketing platform waarmee reizigers al hun toegangstickets kunnen vinden, boeken en gebruiken, de snelst groeiende...

Startups25.03.2016

Tiqets uitgeroepen tot snelst groeiende startup van Nederland

Eerste website ooit live op een echte NeXT Cube in Sneek

Het klinkt een beetje als een pr-stunt, en dat is het dan ook, een beetje, maar wel een hele leuke: 'de eerste website ooit te bewonderen in Sneek'. Huh? De eerste webpagina ooit, op de eerste website die Tim Berners L...

Technology16.03.2016

Eerste website ooit live op een echte NeXT Cube in Sneek

De eerste webpagina ooit, op de eerste website die Tim Berners Lee schreef en via de eerste webbrowser ooit gepubliceerd
2016: Grootste editie van The Next Web Conference ooit! Eerste sprekers al bekend.

Volgend jaar staat de grootste editie ooit van The Next Web Conference in Amsterdam op het programma. De verwachting is dat er 20.000 bezoekers en 500 startups in Amsterdam te vinden zijn, verdeeld over 5 dagen vol fun,...

Events29.09.2015

2016: Grootste editie van The Next Web Conference ooit! Eerste sprekers al bekend.

500 startups, 140+ workshops & een eigen muziek festival.
TNW Conference eert tech veteranen met de Lifetime Achievement Award

Vandaag ontvangen Neelie Kroes; voormalig Europees commissaris voor de Digitale Agenda en Werner Vogels; CTO van Amazon.com, beide de Technology Lifetime Achievement Award. Ze krijgen deze award ter erkenning van hun imp...

Technology23.04.2015

TNW Conference eert tech veteranen met de Lifetime Achievement Award

Prijzen voor Neelie Kroes; voormalig Europees commissaris en Werner Vogels; CTO van Amazon.com