Mobile13.05.2016

Dit zijn alle iPhones op een rijtje tot nu toe


Welke iPhone is het snelst?

Onze grote vriend van het YouTube-kanaal EverythingApplePro heeft weer een coole vergelijkingstest gedaan met alle iPhones die er tot nu toe zijn gemaakt. Welke iPhone start het snelst op?

Het is hilarisch om te zien dat de iPhone 2G nog steeds werkt. Je kan het je bijna niet voorstellen, maar het is alweer bijna negen jaar geleden dat Steve Jobs de allereerste iPhone onthulde. de iPhone had een multifunctioneel touchscreen met een resolutie van 480 x 320 pixels en een 2 megapixelcamera aan de achterkant. De iPhone woog 135 gram (vergelijking:de iPhone 6 weegt 129 gram) en had 128 MB geheugen. Verder kon je kiezen uit 4, 8 of 16 GB intern geheugen.

Revolutionair product

Steve Jobs beloofde dat het een historische dag zou worden. “Dit is de dag waar ik 2,5 jaar naar uit heb gekeken”, zei hij in zijn presentatie. Hij zou een revolutionair product aankondigen, een product dat alles zou veranderen. Hij vertelde dat hij drie revolutionaire producten ging aankondigen: een iPod met touchbediening, een nieuwe mobiele telefoon en een baanbrekend internet communicatie-apparaat.

Het publiek ging uit hun dak, maar realiseerde zich later pas dat Jobs het slechts over één apparaat had, en niet over drie. Alle drie de functies zaten op één apparaat, en we noemen het de iPhone. “Vandaag gaat Apple de telefoon opnieuw uitvinden.”

Kritiek op iPhone 2G

Hoe revolutionair het product ook was (je kon namelijk met het apparaat op WiFi en je hoefde geen stylus te gebruiken voor het touchscreen!), er kwam destijds wel kritiek op. Gebruikers waren zo gewend geraakt aan verwisselbare geheugenkaartjes, maar dat had de iPhone niet. Ook de batterij was niet verwisselbaar. De iPhone 2G was niet in Nederland verkrijgbaar, maar werd wel massaal geïmporteerd en gejailbreaked. In 2008 kwam de iPhone 3G en deze was wel in Nederland verkrijgbaar.

In onderstaande video laat de YouTuber zien hoe snel alle iPhones opstarten als je ze tegelijk aanzet. Hij heeft alle iPhones op een rijtje gelegd: de iPhone 2G, 3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus en de nieuwste iPhone: SE.

Welke iPhone is het snelst? De uitkomst zal je nog verbazen!

In de video doet de YouTuber ook nog wat andere testjes, zoals testjes met de camera, met een decibelmeter en een warmtetest.

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.

Verder lezen over iPhone

Hoe je iPhone straks je kwijtgeraakte foto’s kan redden

Aan de upgrade van het besturingssysteem van Apple wordt een mogelijkheid toegevoegd waarmee je foto’s kunt redden waarvan je dacht dat die verdwenen waren.

Mobile17.07.2024

Hoe je iPhone straks je kwijtgeraakte foto’s kan redden

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

Op Android doet de app dit al jaren, maar nu krijgt Apple die mogelijkheid eindelijk ook. 

Mobile12.07.2024

Google Maps laat je op iPhone eindelijk zien hoe hard je mag

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

iPhone zou best eens een stuk duurzamer kunnen worden en dat heeft alles te maken met de accu.

Mobile01.07.2024

iPhone 16 krijgt waarschijnlijk grotere, vervangbare batterij

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Wist je bijvoorbeeld dat je deze 10 handige dingen kunt doen met Apple’s Siri? Misschien ken je er velen al, maar is dit net even die reminder om het toch eens een weekje wat vaker te gebruiken en te zien of het je misschien toch bevalt.

Mobile14.06.2024

10 dingen waar je Apple Siri heel handig voor kunt gebruiken

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Het is wat iedereen zegt, en nu ook wat Apple zegt: kunstmatige intelligentie. Dit zijn de 10 grootste aankondigingen van Apple WWDC 2024.

Mobile11.06.2024

Apple WWDC 2024: de 10 grootste aankondigingen

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Het nieuwe beleid van Apple kan een reden zijn voor mensen om voorzichtiger met hun gadgets om te springen. Barstjes worden niet meer gefikst.

Mobile07.06.2024

Dunne barsten op iPhone en Apple Watch niet meer gedekt

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Mooie foto gemaakt met je iPhone, maar later bedacht dat die foto helemaal niet zo mooi was? Het kan zijn dat die verwijderde foto toch recent weer terugkwam. Dit is waarom.

Mobile27.05.2024

Dit is wat Apple te zeggen heeft over die terugkerende foto’s

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is

Goed nieuws en slecht nieuws: het goede nieuws is dat er een fix is verschenen voor mensen wiens iPhone of iPad verwijderde foto's toonde. Het slechte dat Apple geen uitleg heeft.

Mobile21.05.2024

Apple fikst fotoprobleem en doet alsof er niks aan de hand is