Mobile18.09.2010

Feest.je lanceert sociale evenement agenda 2.0


feest-je-lanceert-sociale-evenement-agen.jpg
feest-je-lanceert-sociale-evenement-agen.jpg

Feest.je heeft gisteren haar nieuwe versie gelanceerd wat volgens de bedenkers een echte wereldprimeur is. Met Feest.je & Evenementen is het mogelijk om vrienden te laten weten op welk feest of evenement je uithangt en waar je binnenkort naar toe gaat. De applicatie is hiermee de eerste locatie gebaseerde Sociale netwerk ter wereld dat inzicht geeft in feestjes en evenementen in de buurt en wie hier naar toe gaan. Om dit mogelijk te maken is een samenwerking aangegaan met NL Agenda. Hiermee wordt feest.je direct de grootste mobiele en interactieve evenement agenda van Nederland. Voor zowel de iPhone als voor de Android is nu een geheel nieuwe versie van feest.je beschikbaar om te downloaden.

Naast het ontdekken en bezoeken van grote festivals en concerten, kan een gebruiker ook zelf een feestje toevoegen en hiervoor vrienden uitnodigen. Hierbij valt te denken aan de vrijdagmiddag borrel, een avondje stappen, een verjaardag, een pokeravond, huwelijken, maar ook aan conferenties, dance parties, concerten etc.

Op de website of in de mobiele apps kan je zien wie van je vrienden naar welk evenement gaan, wie al aanwezig is en wat de populaire evenementen in de buurt zijn. Hierdoor ontstaat een gepersonaliseerde sociale agenda die je ten alle tijden op zak hebt. Is een gebruiker eenmaal op een feestje aanbeland dan kan hij hier inchecken en dit delen met vrienden.

Met de nieuwe versie van feest.je kunnen gebruikers hun vrienden van tevoren laten weten waar ze naar toe gaan. Mede oprichter Aldert Greydanus legt uit: “Het gebeurt wel eens dat je een vriendin ziet inchecken in een lunchzaak en dat je er zelf net bent vertrokken. Als je van te voren had geweten dat ze daar ook zou komen lunchen was je misschien nog iets langer blijven hangen om haar nog even gedag te zeggen. Het is dus handig als je van te voren weet waar je vrienden naartoe gaan. Zo kan je inplannen om je vrienden op een bepaalde plek en op een bepaalde tijd te ontmoeten en wordt de kans groter dat je elkaar ziet.

Organisatoren van evenementen kunnen gratis hun evenement aanmaken. Bezoekers kunnen vervolgens aangeven dat ze er naar toe gaan. Als het evenement aan de gang is, kunnen bezoekers inchecken en dit delen met hun vrienden. Een handige en innovatieve manier om een evenement onder de aandacht te brengen.