Meest gehoorde problemen met Windows 8 en de oplossingen

Meest gehoorde problemen met Windows 8 en de oplossingen

De eerste gebruikerservaringen van Windows 8 worden volop op het internet gedeeld. Ditmaal niet van gebruikers die met een bèta of preview versie van Windows 8 werken, maar van echte eindgebruikers die wellicht iets minder 'tech-savvy' zijn. Hoewel het aantal problemen of bugs waar mensen op het internet vragen over stellen minimaal is, worden er toch meldingen van problemen met Windows 8 gemaakt. In deze post een overzicht van de meest gehoorde problemen en, waar mogelijk, de oplossing.

De nieuwe Windows 8 interface en de ontbrekende startknop

Je vindt het geweldig, je moet eraan wennen of je vindt het niets. De nieuwe Windows 8 “Modern UI” die eerder Metro heette. Het nieuwe uiterlijk van Windows is voor veel mensen even wennen. Gebruik je een tablet dan valt het allemaal wel mee. De “Modern UI” kan dan ook optimaal gebruikt worden met aanraakschermen.

Gebruik je toetsenbord en muis zonder een aanraakscherm dan is de leercurve hoger. Onthoud de volgende tips om snel gewend te zijn:

 • Het startscherm (met de tegels) vervangt in feite het startmenu. Vanaf daar start je (oude Windows 7) apps op;
 • Apps start je op door ze aan te klikken of direct in het startscherm beginnen te typen. Type bijvoorbeeld Word, druk op Enter en Microsoft Word wordt opgestart;
 • Via de linkeronderhoek is het startscherm of de laatst geopende app altijd te bereiken;
 • Uitloggen gaat door in het startscherm op je foto te klikken;
 • De toetsencombinatie ALT-Tab om tussen programma’s te wisselen werkt gewoon. Er zijn ook veel andere sneltoetsen;
 • De knoppenbalken in apps zijn op te roepen met de rechtermuisknop.
 • Instellingen van programma’s kunnen altijd via de Settings functie in de Charms bar (rechterkant scherm) gewijzigd worden.
 • Programma’s kun je gewoon ‘pinnen’ op de taakbalk in de desktop modus. Doe dit door vanaf het startscherm een applicatie aan te klikken met je rechtermuisknop en Vastpinnen op taakbalk te kiezen.

Op de Windows 8 website een overzicht hoe de nieuwe functies van Windows 8 en Windows RT gebruikt kunnen worden met een muis en sneltoetsen.

De meeste mensen die enkele uren met Windows 8 werken, zijn gewend aan het nieuwe uiterlijk en de mogelijkheden. Indien dat niet lukt, kun je altijd één van de vele apps installeren die de Windows 7 startknop en startmenu nadoen. Zelf zou ik dat overigens nooit aanraden. Die optie is immers niet standaard.

Geen Nederlandse apps in de Store

Afhankelijk van de taalinstellingen van een computer wordt de weergave van apps in de Windows Store aangepast. Zo wordt voorkomen dat bijvoorbeeld veel chinees-talige apps opduiken indien je een app zoekt. Er zijn twee manieren om dit op te lossen. De filter in de store verwijderen of de taalinstellingen van de computer wijzigen.

De filter kun je als volgt verwijderen: Open de Windows Store-app en ga vervolgens naar de Instellingen-charm. Kies hier Voorkeuren en zet dan Makkelijker maken om apps te vinden in mijn voorkeurstalen op Uit. Nu kunnen alle apps worden teruggevonden.

Windows Updates worden niet automatisch geïnstalleerd

Om ervoor te zorgen dat Windows 8 up-to-date blijft brengt Microsoft net als bij eerdere versies van Windows continue updates uit. Deze updates worden volgens een vast schema gedownload en geïnstalleerd. In sommige gevallen is een herstart van Windows nodig.

Indien je een nieuwe Windows 8 computer hebt aangeschaft en optimale werking wil garanderen kun je het beste zelf controleren of er nieuwe updates zijn. Dit doe je als volgt;

 • Typ Windows Update in het startscherm.
 • Tik of klik op Instellingen of Settings in het zoekscherm.
 • Tik of klik op Install optional Updates of Optionele updates installeren.
 • Tik of klik op de koppeling waarin wordt gemeld dat er een update beschikbaar is. Als er optionele updates beschikbaar zijn, klikt u op de link waarmee u wordt geïnformeerd dat er ook optionele updates beschikbaar zijn.

Schakel de selectievakjes in voor alle updates die u wilt installeren en tik of klik vervolgens op de knop Installeren. Nadat de update is geïnstalleerd, moet u uw pc opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

Sommige apps werken niet

Verschillende gebruikers melden dat apps opeens niet meer werken. Om dit op te lossen kun je het beste de desbetreffende apps verwijderen en via de Windows Store opnieuw installeren. Indien dat niet werkt en een antivirus pakket van een andere leverancier dan Microsoft is geïnstalleerd, is het raadzaam om te testen of de apps wel werken als dat anti-virus pakket is uitgeschakeld.

Anti-virus pakket werkt niet of geeft problemen met Windows 8

Windows 8 komt standaard met Windows Defender. Windows Defender is een door Microsoft ontwikkeld anti-virus pakket dat niet alleen op virussen scant maar ook beveiligt een computer ook tegen spyware en andere malware. Natuurlijk bieden de meeste anti-virus software leveranciers gewoon nog anti-virus pakketten die met Windows 8 werken.

Upgrade niet te betalen met iDeal

In de winkel kost een upgrade pakket voor Windows 8 bijna 60 euro. Online kan eenzelfde upgrade worden aangeschaft voor bijna 30 euro. Je krijgt dan niet zo'n mooi doosje of DVD maar moet zelf de software downloaden. Indien je de Windows 8 upgrade online wil aanschaffen kun je betalen met creditcard of PayPal. Het betalen via iDeal is dus niet mogelijk zondermeer mogelijk. Indien je gebruik wil maken van de online aanbieding en toch met iDeal wil betalen is het aan te raden een PayPal rekening te openen. PayPal tegoeden kunnen vervolgens middels automatische incasso worden betaald. Money2 biedt ook een goed alternatief. Met Money2 kun je geld overmaken naar een PayPal rekening. Money2 rekent geen kosten voor het storten van geld op een PayPal rekening middels iDeal.

Downloaden van de upgrade bestanden mislukt

Indien tijdens het downloaden van de Windows 8 bestanden de internet verbinding wegvalt de download voltooid is kan er geen installatie van Windows 8 plaatsvinden. Dit kan worden opgelost door op een link te klikken die bij de start van de download op het bureaublad is geplaatst. Ook wordt bij de bestelling van Windows 8 een email verstuurd met de productcode en download link. Door op die link te klikken zal het downloaden opnieuw opstarten.

Windows 8 upgrade kan niet geactiveerd worden

Het installeren van Windows 8 met een upgrade licentie op een geformatteerde of nieuwe harde schijf zal tijdens de installatie van Windows 8 een foutmelding (0xC004F061) geven. Om de installatie toch te laten slagen moet eerst het oude besturingssysteem op de computer worden geïnstalleerd. Daarna moet de installatie van Windows 8 opnieuw plaatsvinden.

Upgrade-installatie van Windows 8 mislukt

Op verschillende fora maken gebruikers er melding van dat de upgrade van Windows 8 mislukt. Uiteindelijk lukt het in bijna alle gevallen om Windows 8 te installeren. De meest gehoorde oplossingen om problemen van het mislukken van een installatie op te lossen zijn:

 • Zorg ervoor dat anti-virus en firewall software tijdens de upgrade uitgeschakeld zijn;
 • Sluit alle software die gedurende een installatie nog draait af;
 • Stop alle niet-Microsoft processen die op de achtergrond draaien. Doe dit door de Task Manager op te starten middels de toetsencombinatie CTRL-ALT-DEL en vervolgens alle niet essentiële processen te stoppen;
 • Schakel programma's die automatisch bij het opstarten van de oude Windows versie worden opgestart uit en start Windows opnieuw op voordat verder gegaan wordt met de installatie;
 • Voer de upgrade uit zonder 'oude' programma's mee te nemen tijdens de installatie. Je moet daarna wel weer alle software opnieuw installeren;
 • Zorg ervoor dat dat computer virusvrij is voordat je de installatie uitvoert;
 • Koppel randapparatuur af van de computer voordat je de upgrade uitvoert;
 • Schakel eventuele niet-Windows geluid of video drivers uit voorafgaand aan de installatie;
 • Update de oude versie van Windows voorafgaand aan de installatie;
 • Uninstall drivers van randapparatuur (zie tevens fout bij Paul in de reacties met Nvidia drivers).

Mocht dit alles niet werken, geef hieronder dan aan tegen welke problemen je aanloopt.

Overzicht Alle apps leeg

Via het startscherm kan met de rechtermuisknop of door vanaf beneden naar boven te 'swipen' een overzicht van alle apps bekeken worden. Dit overzicht bevat naast alle Windows Store apps ook de geinstalleerde Windows desktop programma's. Het kan zijn dat dit overzicht leeg is. Dit doorgaans nadat update KB2756872 is geinstalleerd. Je kunt de update met onderstaande stappen verwijderen:

 • Type vanaf het startscherm de tekst "Geinstalleerde" (zonder aanhalingstekens).
 • Selecteer onder het zoekscherm Instellingen.
 • Klik op Geinstalleerde updates weergeven
 • Selecteer de update met nummer KB2756872
 • Klik op verwijderen en voer de stappen uit.

Na het voltooien van deze stappen zouden de apps weer zichtbaar moeten zijn.

 

UPDATE: Op basis van diverse reacties en vragen zijn er enkele wijzigingen in de blogpost gemaakt. 

Ben jij Windows 8 al aan het uitproberen? Gaat alles vlekkeloos of loop je ook tegen problemen aan?

7f694f1eab924ea66dee7129642216bdfb3b5d43_96803_90_90_1Danny Burlage

is Entrepeneur, auteur, blogger, Microsoft MVP, CTO, Microsoft-watcher, Enterprise solutions specialist en werkt voor Wortell. Danny kun je volgen via zijn persoonlijke blog, via LinkedIn en Twitter.

Reacties (704)

  • Pieter

  Kijk vooral ook eens naar de lijst met sneltoetsen. Die kunnen het gebruik nog makkelijker maken wanneer je geen aanraakscherm hebt.

  http://windows.microsoft.com/is-IS/windows-8/keyboard-shortcuts

  Zo 4 nov 2012, 09:36 [reply]

  • Pieter

  Sorry, hier een linkje naar de Nederlandse pagina:

  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-8/keyboard-shortcuts

  Zo 4 nov 2012, 09:38 [reply]

 • Super Pieter, mooi overzicht!
  Als je de link bekijkt zie je dat de sneltoetsen die in Windows 7 beschikbaar waren zijn dat weer in Windows 8.

  Zo 4 nov 2012, 11:34 [reply]

  • alex

  sinds ik windows 8 heb geïnstalleerd wordt ik regelmatig zon 3 keer per uur van het internet gegooid ,dan start ik de computer weer op en doet ie het weer even ...... mooi hoor windows 8

  Di 22 jan 2013, 14:13 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Bij mij was het een ASUS probleem en lag het niet aan Windows 8.
  Ik heb de wifi en netwerkkaart driver opnieuw ge-installeerd en al mijn hikjes zijn verdwenen. Draadloos en vaste kabel gaat helemaal super. Ik denk dat er gesteld kan worden dat fabrikanten een beetje achter de feiten aan lopen met goede drivers.
  Weleerst oude verwijderen en dan verse drivers installeren.

  Di 22 jan 2013, 15:26 [reply]

  • alex

  tja asus ?? laptop ? ik heb een acer aspire desktop met een lynksys verbinding gaat bij mij niet draadloos maar via de draadloze router maar dan met een kabel er tussen .ik zou niet weten waar ik de drivers moet zoeken.maar ik weet wel dat er een hoop verkeerd gaat als je je computer upgrade van vista naar windows 8 ze zeiden dat het kon in de winkel en dus heb ik het gedaan en(heb ik ook eens wat nieuws)alles ging verkeerd pfffff ik ben een timmerman geen computer man maar ja wel een duidelijke ..end user.. zoals dat heet en ben er dus helemaal niet blij mee met windows 8 helaas is er voor mij geen weg terug maar als je geen verstand hebt van computers moet je het niet doen.nou zal ik proberen langzaam aan weer mn computer te maken, zonder dat het me al te veel geld gaat kostenwant helaas is mn werkgever ook nog eens faliet gegaan ... bah

  Di 22 jan 2013, 17:58 [reply]

  • Henk Scheerooren

  @ Alex, heb aan de lopende band familie en vrienden op weg geholpen voor weinig of niets. Ik lust graag whiskey. Woon je ver weg? 15 jaar computer ervaring.

  Wo 23 jan 2013, 00:31 [reply]

  • alex

  dit is een van de aardigste dingen die ik tot nu toe op de mail, als een response van een posting die ik gedaan heb, heb gekregen. alvast ongelooflijk bedankt hiervoor. ik weet niet waar je woont maar ik woon in het noorden van Friesland ongeveer waar de boot naar Ameland gaat (meestal niet in de buurt van iemand )uiteindelijk kom ik er wel uit het zal wel even duren maar ik geef nooit op , wiksey is niet een van m'n favoriete drankjes ik ben meer een bier of berenburg man :-) maar als je in de buurt woont ben je natuurlijk van harte welkom om me te helpen en om berenburg te proefen. m.v.g. alex

  Wo 23 jan 2013, 11:22 [reply]

  • willem

  Hoe verwijder je de emails PERMANENT uit het imapaccount van windows 8 ?
  Alvast bedankt voor de reactie

  Di 12 mrt 2013, 16:22 [reply]

  • Ans Stoub

  Ik heb ook net een Acer Aspire met Windows 8 aangeschaft en heb ook regelmatig moeite op, vast, internet te komen/blijven. Het ligt niet aan de kabel want een andere erbij gebruiken is even wisselend.
  hoe haal ik de netwerkkaart weg en waar haal ik een nieuwe vandaan en hoe installeer ik die vervolgens?
  Windows 8 stond op de PC toen ik hem kocht. ik heb er geen disc met windowssoftware bij gekregen.

  Wo 23 jan 2013, 19:39 [reply]

  • Murdock

  Het zal niet aan w8 liiggen het probleem maar aan het merk pc jij kochte. Ik heb ook zulke brol gehad over 4 jaar. Niks dan ellende ermee.

  Ma 11 mrt 2013, 02:11 [reply]

  • robbe

  Bij mij lag het aan de usb wifi-usb stick. Dmv wifi-extender plus de Ethernet kabel die vanaf de wifi extender nu in mijn pc gaat het sudden restarten is opgelost. plus veel hogere internet snelheid.

  Wo 11 dec 2013, 10:48 [reply]

  • Danny Burlage

  Pieter,

  Ik heb je link in het artikel verwerkt.

  Danny

  Zo 4 nov 2012, 14:58 [reply]

  • Ted E

  De installatie van Windows 8 ging prima, tot ik een update uitvoerde. Sindsdien blijft Windows bij het opstarten in het herstelscherm hangen en werken geen van de herstelfuncties. Dit o.a. doordat Windows 8 Windows 7 overschrijft.
  Vooraf backup maken is echt een must, en wees kritisch of je Windows 8 wel echt nodig hebt. Misschien beter nog even wachten tot de bugs eruit zijn. De forums bij Microsoft staan vol problemen momenteel, en vreemd genoeg lees ik dit niet terug in de reviews en andere media.

  Zo 4 nov 2012, 11:30 [reply]

 • Indien na een update de computer vastloopt is er waarschijnlijk een conflict met randapparatuur. Heb je die allemaal afgekoppeld?

  Start Windows helemaal niet meer op?

  Als dat namelijk wel het geval is kun je vanuit de Settings Charm onder Change PC Settings de computer herstellen. Dat doe je door de optie General te kiezen. Vervolgens kun je de computer terugzetten in zijn oude staat (je kunt daarbij kiezen of je je bestanden wil houden of niet).
  Dat staat ook hier beschreven: http://www.dutchcowboys.nl/microsoft/25855

  Indien de computer vastloopt en helemaal niet meer in Windows komt Zou ik je aanraden Windows opnieuw vanaf een DVD te installeren.

  Zo 4 nov 2012, 11:42 [reply]

  • Ted E

  Het is een laptop uit 2012 zonder randapparatuur. De settings charm werkt niet meer zoals het hoort.
  Ik kan alleen nog bij command prompt. Ik zit gewoon in dat scherm met alle opties voor herstel maar niets werkt. Het enige herstelpunt dat er is, dat kan niet geselecteerd worden omdat de C-drive niet geselecteerd zou zijn voor systeemherstel. Deze was bij Windows 7 uiteraard gewoon geselecteerd, maar op één of andere manier heeft Win8 dit overruled.
  Ik kan hem misschien wel helemaal terug zetten, maar dan ben ik al mijn bestanden kwijt.
  Opnieuw van dvd installeren gaat niet, want het is een gedownloade, betaalde versie.
  Maar nogmaals, er is iets mis met die update. Veel meer mensen hebben dit.

  Zo 4 nov 2012, 12:09 [reply]

 • OK, ik zou proberen het update proces te stoppen danwel terug te draaien. Dat doe je als volgt (als je de CMD reeds in beeld hebt kun je bij stap 5 beginnen):

  1. Stop de Recovery/Install DVD in de computer
  2. Boot van de DVD. Bij het opstarten kun je als het goed is direct kiezen om in een 'multi-boot' menu te komen. Dit zou bijvoorbeeld de F12 toets kunnen zijn.
  3. Kies in dat menu om vanaf DVD te booten.
  4. Selecteer de optie om je computer te herstellen.
  5: Type c: en druk op enter
  6: Type c:\windows\winsxs en druk op enter
  7: Type del pending.xml en druk op enter
  8: Herstart de computer

  Door dit te doen worden alle lopende update processen gestopt.

  Zo 4 nov 2012, 12:22 [reply]

  • Ted E

  Bedankt dat je wilt helpen. Ik hoopte al dat je dit via CMD terug kon draaien of kon stoppen.

  Ik heb nu c:\Windows\WinSxS staan, maar hij bij "del pending.xml" komt er "Could Not Find c:\Windows\WinSxs\pending.xml" te staan.

  Zo 4 nov 2012, 12:56 [reply]

  • Ted E

  Als ik de hele actie, maar dan bij x: doe dan gaat het wel. Maar als ik dan opstart dan gaat hij weer door naar systeemherstel. Kan ik dit niet overslaan o.i.d.?

  Zo 4 nov 2012, 12:59 [reply]

 • Staat Windows op de x: schijf? Welke opties krijg je bij systeemherstel? Kun je de computer opstarten in veilige modus?

  Zo 4 nov 2012, 13:12 [reply]

  • Ted E

  Op de c: heb ik een windows directory en op x: ook.
  De 3 systeemherstelopties zijn:
  -Doorgaan (Dan gaat hij automatisch proberen te herstellen)
  -De PC uitzetten
  -Probleem oplossen met daaronder de opties:
  -PC vernieuwen (ik krijg dan de melding "Er is een probleem met vernieuwen van uw pc. Er is niets gewijzigd"
  -Fabrieksherstel (Hiervan weet ik niet of dat nog werkt, maar in uiterste geval zal ik dit proberen, nadat ik mijn bestanden veilig heb gesteld)
  -Geavanceerde opties

  Bij Geavanceerde Opties kan ik kiezen uit 5:
  - Systeemherstel ( Hierbij zegt hij dat er geen herstelpunt is. Die WAS er wel)
  - Herstellen met installatiekopie (die heb ik niet)
  - Automatisch herstellen (Hij geeft dan aan dat de pc niet hersteld kan worden en zegt logfile SrtTrail.txt te bekijken)
  - Opdrachtsprompt (alleen dit werkt nog)
  - Opstartinstellingen (Ik zou dan uit een lijst van 10 kunnen kiezen en dit kan ook alleen gebeurt er dan niets mee. Hij komt dan bij het opstarten in automatisch herstellen terecht)

  Zo 4 nov 2012, 13:30 [reply]

 • Als automatisch herstellen niet werkt, PC vernieuwen ook niet werkt, zou ik op basis van hetgeen je aangeeft, alleen de CMD werkt nog mijn bestanden veilig stellen en de fabrieksinstallatie terug zetten.

  Dus:
  (1) Via CMD mijn bestanden naar USB kopiëren
  (2) Kiezen voor systeemherstel en daarna de installatie nogmaals doen.

  Vervolgens bij het laden van de updates kijken welke update een probleem geeft.

  Zo 4 nov 2012, 13:45 [reply]

  • DrJan

  Exact hetzelfde probleem. Heel slecht van Microsoft dat geen van de herstelfuncties werkt.

  Vr 9 nov 2012, 16:38 [reply]

  • Ted E

  Idd. Dat komt omdat Windows 8 de herstelpuntfunctie van Windows 7 overruled. Ik begrijp ook echt niet waar dit niet aan staat standaard en er niet automatisch een herstelpunt gemaakt wordt voordat je updates gaat draaien.
  Maar steek er niet teveel tijd in, want in het beste geval wordt dit oplappen.
  Gewoon terug naar lege Windows 7 en dan 8 erover. Sinds ik dat gedaan heb, heb ik geen problemen meer gehad. Zelfs niet na alle updates. Voor de zekerheid maak ik nu de komende tijd dagelijks een herstelpunt en laat oude herstelpunten niet overschrijven.

  Vr 9 nov 2012, 18:49 [reply]

  • Yvonne Radstake

  Kan iemand mij tips geven over hoe bij Windows 8 spellen bespeelt kunnen worden. We hebben niet genoeg administrator rechten. Dus mijn kinderen kunnen nu geen battlefield spelen of andere spelen op de laptop zetten. Alvast bedankt

  Do 10 jan 2013, 17:33 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Je kan te allen tijde "Als administrator"zaken uitvoeren. Waarschijnlijk heeft u een familie computer met een account voor elk gezinslid?

  Wanneer u een spel gaat installeren niet direct klikken op Ja of OK.
  Ga naar de inhoud van de cd/dvd(of iso misschien) en selecteer het setup.exe bestand en dan rechtermuisknop "als administrator uitvoeren"

  Ma 14 jan 2013, 22:30 [reply]

  • ron

  hier idem dito

  Do 20 dec 2012, 21:15 [reply]

  • John Tieleman

  Het is nu al meer dan duidelijk: Windows 8 is troep !!! Er worden dingen door je strot geduwd die je niet wilt. Problemen ten over in het gebruik.
  En langzaam wordt meer en meer duidelijk dat MS uitmaakt wat je wel en niet met je computer mag en kan doen. Je eigen vrijheid wordt steeds meer aan banden gelegd. Straks zullen we alleen de pc nog aan mogen zetten....De rest regelt Brother MS dan wel....als je ten minste braaf bent...

  Zo 4 nov 2012, 11:31 [reply]

  • Teunis Kreeft

  Eindelijk iemand die het ziet zoals het werkelijk is. Ik heb Pro 8 al in de vuilnisbak gegooid.

  Do 6 dec 2012, 23:30 [reply]

  • Jan H

  Inderdaad, wat een drama. Steeds problemen met Internet. De "verbinding" verdwijnt en het lukt niet een nieuwe op te zetten.
  Nieuwe Packerd Bell laptop.

  Di 26 feb 2013, 09:01 [reply]

  • Pieter

  John,

  Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Als jij dat definieert als "zielig", dan bevestig je daarmee alleen maar wat John aankaartte.
  Jij vindt (om voor mij totaal onduidelijke redenen) Windows 8 troep, Fred niet en vele anderen ook niet.
  En ook ik ben een liefhebber van Windows 8. Ik heb dan ook geen flauw benul van wat je bedoelt met het aan banden leggen van vrijheden. Windows 8 kan hetzelfde als Windows 7 en voegt daar nog eens een hoop vernuftige dingen aan toe.
  Maar gezien je getoeter vrees ik dat je zelf niet de moeite genomen hebt om dat ook zelf te ervaren. En dat is prima. Maar val anderen daar dan verder niet mee lastig.

  Zo 4 nov 2012, 14:11 [reply]

  • chris colijn

  Bij 2 accounts, na switchen bij beide accounts kan niet meer inloogen door verkeerd password. Heb gister de instal al vernieud, weer werkend vandaag weer het zelfde password is fout. Bij live 3 nieuwe passwords aan gemaakt kan niet meer inlogge. En jij maar zeggen dat t geen shit is

  Wo 21 nov 2012, 17:45 [reply]

  • chris colijn

  Met windows 8 bedoel ik

  Wo 21 nov 2012, 17:47 [reply]

 • Deze topic is met name voor het melden en behandelen van problemen met WIndows 8. Om het voor iedereen leesbaar te houden worden reacties die niet inhoudelijk iets te maken hebben met deze topic verwijderd.

  Zo 4 nov 2012, 14:14 [reply]

  • nek

  troep of niet,het werkt gewoon niet prettig.er zijn wel verbeteringen waardoor het makkelijker wordt om sociaal media
  enz.te gebruiken.maar de oude manien om je pc door en door te kennen en te bewerken verdwijnt.
  voor instappers is het wel ideaal.
  gr.nek

  Za 24 nov 2012, 00:51 [reply]

  • Hinny

  Beste, om Windows 8 te leren kennen, heb ik er wat mee zitten spelen. Nu heb ik internet explorer losgemaakt van de leuke Windows 8 interface maar krijg ik hem niet meer terug, wel nog in de Windows 7 interface maar ik vind de andere zoveel leuker... Kan u me helpen zonder te rebooten? Mvg

  Di 12 feb 2013, 23:44 [reply]

  • John Tieleman

  Ik heb al liggen stoeien met Win 8 .... Al heel lang....
  Ok..ik moet mensen niet kleineren.....Daarvoor mijn oprechte woorden: " SORRY ".
  Maar blijft een feit. Met Win 8 nog minder controle over je eigen pc. Het is zo wie zo weer eens een half product dat de nodige aanpassingen nodig zal blijken te hebben.
  Het voegt totaal niks nieuws toe...
  Alleen goed voor de verkoop en de " noodzakelijke " opleidingen en Dummy Boeken.
  MS maakt blijkbaar uit hoe je je computer mag gebruiken...
  Desktop op Desktop....Waarom ?
  Enz enz....
  Neen.....Dan maar een Lunix versie...Valt ook veel over te zeggen....maar wel minder pretentieus allemaal.....
  Laat MS dan iets maken dat veilig en goed is....Dit is gewoon commercie en later zal blijken dat Win 8 Win Vista 2 A zal zijn...( gelijk aan Win ME )...

  Ik gebruis al 30 jaar computers....maar het gaat echt de verkeerde kant op.......Helaas....

  Zo 4 nov 2012, 14:44 [reply]

  • johan

  sorry maar als jij al 30 jaar met computers werk en met windows 8 vind dat je geen controlle over je eigen pc heb zul je nooit verder gekomen zijn als start en word icoontje aanklikken. heb je wel gemerkt dat je gewoon naar je buroblad kun met 1 klik en daar vandaan gewoon je explorer kun aanroepen? of dat je gewoon rechts boven kun staan met muis, naar zoeken gaan, en daar naar systeem, computer kun gaan, en het dan rechtstreeks in je startmenu kun zetten?

  en sorry maar Linux bepaald zeker niet wat jij op je pc installeer? ik heb hier gewoon ubuntu op mn hobby pc staan, maar als ik zie wat daar voor een bullshit mee geleverd word, wat ik nooit gebruik en wat gewoon voor de thuis gebruiker dikke vette onzin is heb je bij Linux nog minder te zoeken volgens mij.

  Do 20 dec 2012, 18:21 [reply]

  • Ted E

  @John
  Ik kan me wel vinden in die gedachten, maar alles blijft een keuze, én Microsoft is ook gewoon een commerciële partij. Daar maken ze geen geheim van. Persoonlijk baal ik er nu van dat mijn laptop buiten werking is, maar toch zet ik het er weer op. Hardleers misschien, maar sommige mensen vinden af en toe wat nieuws gewoon leuk. Ik ben er daar ook 1 van.

  Zo 4 nov 2012, 14:52 [reply]

  • Pieter

  Ted,

  Ook bij mij wilde een update van mijn laptop niet de 1e keer lukken (hoewel in mijn geval Windows 7 gewoon daarna opstartte).
  Omdat ik sowieso een voorstander ben van "schone" installaties, heb ik niet de moeite genomen om de oorzaak te achterhalen en Windows er gewoon schoon opgezet. Dan maar even wat programma's die ik verder nog gebruik opnieuw installeren.

  Ondanks de valse start kan ik het je absoluut aanraden: het werkt prachtig. Het binnen een paar seconden opstarten bijvoorbeeld, is een waar genot.
  Neem even de moeite wat sneltoetsen te leren en je de nieuwigheden eigen te maken, en je zult er mijns inziens veel plezier aan beleven.

  Zo 4 nov 2012, 15:07 [reply]

  • Mike

  Hallo,

  Bij mij blijft het "Alle Apps" scherm leeg. Hoe krijg ik hier mijn Apps terug?

  Zo 4 nov 2012, 16:38 [reply]

  • Danny Burlage

  Heb je toevallig een zoekopdracht gedaan die geen resultaten opleverde? Eventueel weer terug naar startscherm en vervolgens weer het Alle apps scherm oproepen.

  Zo 4 nov 2012, 16:58 [reply]

  • Mike

  Als ik in het zoekscherm op Apps klik gebeurt er niets.
  Als ik op iets anders klik opent deze, maar na 2 sec. verschijnt mijn bureaublad.

  Zo 4 nov 2012, 17:10 [reply]

  • Danny Burlage

  OK, volgens mij is het een probleem met update KB2756872.

  Kun je proberen die te verwijderen?
  1. Type vanaf het startscherm de tekst "Geinstalleerde" (zonder aanhalingstekens).
  2. Selecteer onder het zoekscherm Instellingen.
  3. Klik op Geinstalleerde updates weergeven
  4. Selecteer de update met nummer KB2756872
  5. Klik op verwijderen en voer de stappen uit.

  Wellicht moet je daarna de computer opnieuw opstarten.

  Als dat niet lukt raad ik je aan om te bekijken of de apps voor een andere gebruiker wel worden weergegeven. Daarvoor ff een nieuwe gebruiker op de computer aanmaken, daarmee inloggen.

  Zo 4 nov 2012, 17:22 [reply]

  • Mike

  Ik kon via de "ouderwetse" manier (configuratiescherm) de betreffende update verwijderen.
  Na de herstart had ik m'n appjes weer terug.
  Bedankt.
  Wil dit zeggen dan vele Windows 8 gebruikers het zelfde problem hebben?

  Zo 4 nov 2012, 17:46 [reply]

  • Danny Burlage

  Graag gedaan.
  Ik ben bang van wel... Ik hoop dat Microsoft dit snel oplost.
  Zal het artikel even aanpassen want het is inderdaad wel heel algemeen.

  Zo 4 nov 2012, 17:53 [reply]

  • anika

  ik heb een probleem met het installeren met windows 8. Ik heb het programma al betaald en gedownload, nu wil ik het gaan installeren, maar kreeg eerst een melding dat aantal programma's niet werken met windows 8, dus heb ik die verwijderd. Vervolgens opnieuw opgestart en opnieuw proberen te installeren. Nu geeft die de volgende melding: er is iets gebeurd. Er kan niet worden vastgesteld of windows 8 verder kan worden geïnstalleerd op de pc. Start setup opnieuw.
  Dit heb ik heel vaak geprobeerd,nog meer programma's verwijderd, laptop opnieuw opgestart, maar niks helpt. Ik snap nu dus niet wat het probleem is en hoe ik het kan oplossen, iemand die mij hiermee kan helpen?

  Zo 4 nov 2012, 18:11 [reply]

  • L. van den Berg

  Bij mij hetzelfde. Kijk eens met Msconfig tabblad "boot" of je OS er staat. Bij mij niet het geval.
  Via EasyBCD en BCDedit kunnen repareren, daarna geen problemen meer.

  Ma 5 nov 2012, 15:24 [reply]

  • Danny Burlage

  Volg de stappen ff onder het kopje "Upgrade-installatie van Windows 8 mislukt".

  Met name de virusscanner en stoppen processen kunnen belangrijk zijn.

  Zo 4 nov 2012, 18:13 [reply]

  • Paul

  Helaas krijg ik bij een upgrade direct na het aanklikken van de knop 'installeren' de melding dat de installatie van windows 8 is mislukt met een OK knop. Geen enkele uitleg maakt het onmogelijk om de oplossing te vinden.

  Ik heb al geprobeerd de virusscanner en andere programma's uit te schakelen, dit heeft niets uitgemaakt. Ik ben nog niet klaar voor een fresh install dus blijft de upgrade helaas wachten. Wel erg teleurgesteld dus, had verwacht dat het soepeler zou gaan en dat ik in iedergeval een log zou kunnen vinden wat er fout is gegaan.

  Zo 4 nov 2012, 19:35 [reply]

  • alex

  kijk even of je een 64 of een 32 gedownload hebt 64 wil namelijk niet op een 32

  Wo 30 jan 2013, 11:05 [reply]

  • Danny Burlage

  @Paul,
  Ik zou twee dingen proberen:
  1. De Windows 8 upgrade assistant draaien en kijken of daar rare meldingen worden gemaakt (nadat je alles hebt uitgezet zoals je ook in de post aangeeft) http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/upgrade-to-windows-8
  2. Ervoor zorgen dat je de procedure uitvoert als Administrator en zo alle rechten hebt op de computer (wellicht doe je dat al).

  Zo 4 nov 2012, 20:08 [reply]

  • Henk

  ik had vista ultimate, upgrade liep perfect, alleen de grafische kaart word niet ondersteund en start daardoor 2 maal op, dit duurt dus een tijdje. zonder de goede driver heb ik een zeer wazig scherm.als hij voor de tweede keer is opgestart , met de aangepaste instellingen werkt het perfect.opstarten duurt alleen zeer lang.

  Zo 4 nov 2012, 21:13 [reply]

  • Paul

  @Danny Helaas hebben je twee oplossingen niet geholpen.

  1. De assistant toont geen harde fouten.
  2.

  Wel moet ik vermelden dat ik de upgrade van 7 naar 8 op een SSD schijf uitvoer waarbij ik eerst de melding had dat er onvoldoende schijfruimte beschikbaar was. (minimaal is 20gb). Vervolgens heb ik zoveel mogelijk opgeschoont en verplaatst naar een externe HD.

  Ook heb ik een op een USB stick een de setup laten wegschrijven, om er helaas achter te komen dat je voor een upgrade dus niet kan booten maar dat dit via de desktop moet. Kortom het zelfde probleem met de zelfde onduidelijke foutmelding.

  Zo 4 nov 2012, 21:35 [reply]

  • Danny Burlage

  @Paul,
  Kun je kijken wat er in het volgende bestand staat:

  $windows.~bt\Sources\Rollback\setuperr.log

  Zo 4 nov 2012, 21:51 [reply]

  • Paul

  @Danny

  Onder C:\$WINDOWS.~BT\Sources\Panther vond ik de logfile die je noemde hier de log:

  2012-11-04 21:44:45, Error CONX [WINDLP] CDlpManager::Initialize(277): Result = 0x80070490[gle=0x00000002]
  2012-11-04 22:19:18, Error CONX ConX::Setup::Web::CCheckPoint::CreateShortCut: failed! [Error: 0x80010106.]
  2012-11-04 22:19:18, Error CONX ConX::Setup::Web::CCheckPoint::CreateShortCut: failed! [Error: 0x80010106.]
  2012-11-04 22:19:53, Error CONX Failed to get file last write time 0x80070057
  2012-11-04 22:19:53, Error CONX Failed to get file last write time 0x80070057
  2012-11-04 22:19:53, Error CONX Failed to open file: 0x80070020
  2012-11-04 22:19:53, Error CONX GetFileImageInfo failed for for [sptd.sys] 0x80070020

  2012-11-04 22:19:53, Error CONX Failed to get image properties for c:\windows\system32\drivers\sptd.sys: 0x80070020

  2012-11-04 22:19:53, Error CONX GetFileProperties failed for [c:\windows\system32\drivers\sptd.sys] with 0x80070020

  2012-11-04 22:19:54, Error CONX Failed to open file: 0x80070020
  2012-11-04 22:19:54, Error CONX GetFileImageInfo failed for for [sptd.sys] 0x80070020

  2012-11-04 22:19:54, Error CONX Failed to get image properties for c:\windows\system32\drivers\sptd.sys: 0x80070020

  2012-11-04 22:19:54, Error CONX GetFileProperties failed for [c:\windows\system32\drivers\sptd.sys] with 0x80070020

  2012-11-04 22:19:54, Error CONX GetFileImageInfo failed for for [sptd.sys] 0x80070020

  2012-11-04 22:19:54, Error CONX Failed to get image properties for c:\windows\system32\drivers\sptd.sys: 0x80070020

  2012-11-04 22:19:54, Error CONX GetFileProperties failed for [c:\windows\system32\drivers\sptd.sys] with 0x80070020

  2012-11-04 22:20:31, Error ConX::Compatibility::CActionT<10,struct ConX::Compatibility::NoParameters>::Invoke: Successfully persist data.
  2012-11-04 22:20:31, Error CONX [GetOsCaptionInformation] 0x000001F0 Failed to create cocreateinstance[gle=0x000000b7]
  2012-11-04 22:20:47, Error MIG User profile duplicate SID error. Aborting due to external request.[gle=0x000000cb]
  2012-11-04 22:20:47, Error MigStartupOnline caught exception: Win32Exception: User profile duplicate SID error. Aborting due to external request.: De opgegeven gebruiker heeft geen geldig profiel. [0x000004E5] void __cdecl Mig::COnlineWinNTPlatform::ProcessUser(class Mig::CRegistryDataStore *,class Mig::CRegistryDataUnit *,class UnBCL::String *,class UnBCL::String *,int,int)
  2012-11-04 22:20:47, Error pUpgLayerDoMainGather: Engine initialization failed with error: 0x00000004
  2012-11-04 22:20:47, Error CONX Failed to execute GATHER[gle=0x00000012]  Zo 4 nov 2012, 22:28 [reply]

  • Paul

  Ik zie hier iets over een ongeldig profiel. Voor alle duidelijkheid dit is natuurlijk een geldige legale windows 7.

  Zo 4 nov 2012, 22:30 [reply]

  • Danny Burlage

  Tuurlijk. We doen toch alles legaal :-)

  Lijkt erop dat er een fout zit in je User Profile. Staat in deze regel:

  2012-11-04 22:20:47, Error MIG User profile duplicate SID error. Aborting due to external request.[gle=0x000000cb]

  Kun je controleren of er meerdere gebruikers met een profiel op je computer staan?

  Rechts klikken op My Computer -> Properties -> Advanced -> User Profiles Settings (sorry, ik heb Engelse versie).

  Als er meerdere gebruikers zijn zullen er waarschijnlijk twee met dezelfde naam staan. De oude dien je vervolgens te verwijderen. Staan er meerdere maar niet met dezelfde naam dan zou het raadzaam zijn degene te verwijderen die je niet in gebruik hebt.

  Wel even ervoor zorgen dat je een backup hebt van de data op je computer.

  Zo 4 nov 2012, 22:42 [reply]

  • Paul

  Via de foutcodes ben ik mijn upgradeprobleem op een andere site tegekomen. Het probleem lijkt te maken te hebben met de Nvidia upgrade service. http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w8itproinstall/thr...

  Ik moet het nog uitproberen. Maar deze link lijkt me in iedergeval al waardevol.

  Zo 4 nov 2012, 22:44 [reply]

  • Paul

  Probleem is opgelost! Het is dus idd de Nvidia update. Gewoon uninstallen en dan pc opnieuw opstarten. Daarna upgrade opnieuw uitvoeren. Hij is nu bezig.

  Zo 4 nov 2012, 22:50 [reply]

  • Danny Burlage

  Mooi! Heeft even geduurd maar dan (hopen we) heb je ook wat.

  Zo 4 nov 2012, 22:52 [reply]

  • Mario

  Danny,

  bij mij lukt ook de upgrade niet naar windows 8.
  Heb volgende setuperr.log :

  2012-11-27 20:17:05, Error [0x064166] IBSLIB BootFilesRestoreCheckpoint: DeletePath(D:\Boot) failed, will try to overwrite.[gle=0x00000020]

  Enig idee ?

  Di 27 nov 2012, 21:40 [reply]

  • Danny Burlage

  Het lijkt op een fout die je krijgt als je meerdere harddisks in je systeem hebt zitten. Heb je meerdere harddisks danwel videokaarten toevallig? Als dat het geval is zou ik die tijdens de installatie uitzetten / afkoppelen en vervolgens opnieuw proberen te installeren.

  Di 27 nov 2012, 21:46 [reply]

  • Marloes

  Paypal kan ook gewoon rechtstreeks aan je rekeningnummer worden gekoppeld en dan wordt het geld gewoon van je rekening afgeboekt.

  Lijkt me een stuk makkelijker dan via allerlei wegen met iDeal geld overmaken naar paypal.

  Ma 5 nov 2012, 10:12 [reply]

  • Dorien

  Ik heb Windows pro 8 geinstalleerd maar de windows mail die mijn echtgenoot gebruikte kan hij niet meer aan. Hij wil hetzelfde emailadres hanteren als voorheen. Wij hebben een provider van Brabantnet met een pop3 server. Hoe kan dit overgezet worden?

  Ma 5 nov 2012, 12:45 [reply]

  • Danny Burlage

  De Windows 8 mail app ondersteund (helaas) geen POP mail. Ik zou je aanraden een andere mail app te gebruiken zoals Outlook. Indien je dat niet wil (of bijvoorbeeld Windows RT gebruikt waar dat niet ondersteund wordt) zou ik de POP mail via Outlook.com routeren. Outlook.com (het vroegere Windows Live Mail) kan POP mail ontvangen en versturen namens die adressen.

  Ma 5 nov 2012, 15:40 [reply]

  • Pieter

  Wat dat betreft kent de mail App wel (forse) beperkingen. Zouden ze zelf nog met een update komen, of rekenen ze erop dat er derden zijn die iets beters gaan ontwikkelen?
  Het feit dat je bijvoorbeeld niet eens een mailtje naar een andere map kunt slepen is eigenlijk een schande.
  Dus ik betrap me er zelf op dat ik op de laptop toch vaker naar de website ga in plaats van de App te gebruiken...

  Ma 5 nov 2012, 17:14 [reply]

  • johan

  als je een mailtje heb die je in andere map verplaats en je gebruik rechtermuisknop kun je gewoon verplaatsen. dus zo beperkt is het niet.

  Zo 23 dec 2012, 11:39 [reply]

  • Bart

  In Windows 8 lijkt het explorer proces in een aantal gevallen instabiel te zijn. Het blijft werkbaar maar het start menu doet het niet en meerdere keren per dag opstarten wordt snel vervelend.

  http://answers.microsoft.com/thread/33119a2f-0b67-4786-a317-b49bd96...

  Ma 5 nov 2012, 14:21 [reply]

  • Wijnand

  Heb windows 8 nu op twee computers geïnstalleerd. Een laptop en notebook. Bij beide geen problemen, moest alleen pctools verwijderen. Is ook niet meer nodig. Ook verder geen enkel probleem. Sinds ik W8 heb, gebruk ik eigenlijk mijn iPad3 niet meer. Ik bedien de laptop met touchpad en niet met een muis.
  @ Danny, goed verhaal.

  Ma 5 nov 2012, 14:42 [reply]

  • Danny Burlage

  Dank je Wijnand!

  Ma 5 nov 2012, 15:41 [reply]

  • soewieda

  wat is de schermresolutie van je notebook?

  Ma 5 nov 2012, 20:44 [reply]

  • A.H. den Hollander

  Ik heb problemen met mijn netwerk als ik op mij op mijn windows 8 computer aanmeld middels een lokaal account. De bibliotheken van de windows 8 computer worden in de vensters van de netwerkcentra van de andere computers weergegeven, ondanks dat ik alleen maar de map openbaar en diens submappen als gedeeld heb geconfigureerd! Echter is niet één zo'n map vanuit welke andere computer dan ook te benaderen.

  Ma 5 nov 2012, 14:50 [reply]

  • Ted E

  Update KB2756872 zou je wel moeten kunnen installeren. Als er tegels of apps verdwijnen moet je even je gebruiker uit- en opnieuw inloggen. Dan zou alles weer zichtbaar moeten zijn.

  Ma 5 nov 2012, 19:31 [reply]

  • Dave

  Mijn probleem kan ik helaas nog nergens terug vinden.. Ik heb afgelopen weekend Windows 8 pro geüpdate vanuit Windows 7 en dit is probleemloos gegaan! Na de essentiële update heeft mijn internet het begeven. Hij geeft wel aan dat ik verbinding heb met internet maar dit is het.. Internet explorer doet het niet, Google chrome en Firefox ook niet.

  Ip adres is hersteld en bij het vaststellen van problemen geeft hij ook niets bijzonders aan? Wie o wie kan mij helpen?

  Ma 5 nov 2012, 22:02 [reply]

  • Pascal

  Beste Dave,

  Ik heb precies hetzelfde aan de hand. Heb jij het inmiddels opgelost? Ik nog niet helaas.

  Groet,

  Pascal.

  Do 8 nov 2012, 15:08 [reply]

  • Ted E

  @Dave
  Ik had ook problemen na de update. De upgrade zelf daarvoor ging perfect.
  Ik heb nu mijn bestanden veilig gesteld, toen terug gezet naar fabrieksinstellingen en windows 7, toen heb ik de Windows 8 upgrade gedaan. Het werkt nu perfect bij mij.
  Veel backuppen en herstelpunten maken met een goede omschrijving is een must de komende tijd. Ook belangrijk: Als je in Windows 7 systeemherstel d.m.v. herstelpunten aan had staan voor bijvoorbeeld de c-drive, dan is hij na de upgrade naar Win8 weer uitgezet. Als je systeemherstel met herstelpunten wilt dan moet je dit dus weer aanzetten.

  Ma 5 nov 2012, 23:42 [reply]

  • nerood

  Nou, ik heb het ook geprobeerd... WIN8 gekocht, gedownload , geinstalleerd over WIN7 heen. Komt mn ouwe desktop plaatje als in WIN7 tevoorschijn incl. een lege balk onderin scherm. toch als ik met de muis over de balk ga (zie geen icons) kan ik wel dezelfde programma's openen als in WIN7. Zie ook geen settingen balk als ik rechtsboven met de muis in het beeld schuif. ik snap hier nix van... wie heeft de oplossing?
  WIN8 staat er echt wel op, hij begint wel met het WIN8 openingsscherm

  Di 6 nov 2012, 04:26 [reply]

  • Danny Burlage

  Dat die balk niet op komt is raar. Dat je je Windows 7 programma's kan openen klopt gewoon.

  Om de Settings balk te openen moet je vanaf de rechterbovenzijde je muis naar beneden schuiven.

  Di 6 nov 2012, 09:01 [reply]

  • Emmely

  Ik heb een paar dagen geleden een laptop gekocht met w8. Na de update en het configureren blijft de laptop hangen op opnieuw opstarten. De update duurde al lang. Zijn er meer mensen met dit probleem en wat kan ik nu het beste doen? Hem forceren?

  Di 6 nov 2012, 13:45 [reply]

  • A.H. den Hollander

  @Emmely: Mijn laptop was ook voorzien van Windows 7 met een update naar windows 8 Pro. Dat heb ik gedaan, maar door netwerkproblemen daarna de recovery uitgevoerd en de laptop terug naar fabrieksinstellingen. Het opnieuw schoon installeren van WINDOWS 8 duurde ruim 4,5 uur! Ook ik heb gedurende die installatie vaak gedacht dat de boel vast was gelopen; maar mijn geduld is beloond: Windows 8 staat er weer op.
  Overigens is mijn probleem met mijn netwerk nog niet opgelost, maar ik houd moed!

  Di 6 nov 2012, 15:16 [reply]

  • A.H. den Hollander

  Wat is dan mijn netwerkprobleem?
  Ter vergelijking: Op mijn desktop compouter staat Windows Vista Ultimate. Als ik in Windows Vista het Netwerkcentrum open en de computers van het netwerk weergeef staat de desktop computer erin. Als ik daar op klik dan kom ik in de "Public" folder, waarin de gedeelde folders staan.
  Mijn laptop met Windows 8 wordt ook weergegeven. Klik ik daarop dan zie ik de folder "Users" met daarin mijn eigen folder en de folder "openbaar"! Kortom mijn hele laptop wordt gedeeld. Het lukt mij niet om middels de instellingen daar verandering in aan te brengen. En dat lijkt ook logisch omdat de folder "Users" al wordt gedeeld! Als ik daarvan de instelling wijzig dan wordt het netwerk verbroken??
  Iemand enig idee wat hier aan de hand is en hoe dit op te lossen?
  Ik heb al eens een geheel schone installatie gedaan maar ook dat heeft niet geholpen.

  Di 6 nov 2012, 15:34 [reply]

  • Dinki

  Afgelopen weekend heb ik windows 8 pro geinstalleerd en nu kan ik Spotify niet meer gebruiken. Hij blijft offline, terwijl we een unlimited account hebben afgesloten. Ook Google Chrome doet het niet (foutcode 137) Heb al uren op internet gezocht maar nog geen oplossing gevonden. Heeft iemand een oplossing?

  Di 6 nov 2012, 16:26 [reply]

  • Ted E

  Hallo Dinki,

  Misschien heb je hier iets aan: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-networki...

  Voor het Chromeprobleem, een tooltje: http://daddygeek.org/download-error-137-repair-utility-chrome.php

  Di 6 nov 2012, 18:40 [reply]

  • Hans STEEMAN

  Dit weekend ook Windows 8 geïnstalleerd op een drie jaar oude Samsung, alles lijkt te werken alleen ie vanaf de tegel niet. Wel via het oude bureaublad. Ook chrome werkt vanaf de tegel. Vanmiddag om 15.00 uur draaide IE opeens wel, maar een uurtje later niet meer, geen idee wat aan de hand is. Bij klikken op de tegel blijft een blauw scherm met alleen icoontje van IE zihtbaar

  Di 6 nov 2012, 23:08 [reply]

  • A.H. den Hollander

  Ik had hetzelfde probleem. Ik heb de bestandslocatie van IE opgezocht, met behulp van de verkenner,Computer >Lokaleschijf C > Programfiles >Internet Explorer EN DAN RECHTSKLIKKEN OP HET BESTAND IEXPLORE >Aan start vast maken, waarna ik de die andere tegel gewoon losgemaakt heb van Start.
  De verkenner kun je opzoeken door in de charm "zoeken" te selecteren en dan "verkenner" intikken.

  Wo 7 nov 2012, 12:20 [reply]

  • Danny Burlage

  Ik zou zeggen App uninstallen en weer installen. Volgens mij is Internet Explorer echter niet in de store beschikbaar.
  Zijn alle Windows Updates geïnstalleerd?

  Di 6 nov 2012, 23:13 [reply]

  • A.H. den Hollander

  Door in de Charm "Zoeken" de letters "ie" in te tikken werd het programmabestand iexplore al meteen gevonden. Dan er op rechtsklikken, onderaan selecteren "aan start vastmaken". De [Windows toets] intikken en de oude IE tegel van start los maken. Daarna de nieuwe tegel naar zijn plaats in Start manouvreren.

  Wo 7 nov 2012, 12:29 [reply]

  • Eriksken

  Windows 8 pro 32bit draaid primma op laptop dell latitude D520.Met updates en office 2010

  Maar op een ssd start de windows na installatie niet meer op.

  Wo 7 nov 2012, 11:15 [reply]

  • sandra

  hoi,

  vandaag windows 8 geprobeerd te installeren over win 7 heen. gloednieuwe hp omnia 27, kreeg alleen tijdens de installering al 5uur lang hangen op het "uw persoonlijke instellingen verplaatsen 100%" en de bolletjes blijven vallen.. der bleef niks veranderen. pc afgezet, opnieuw aangezet, vervolgens heeft de pc zelf een herstel uitgevoerd om windows 7 weer op de pc te hebben. hoe krijg ik win 8 hier nu netjes op zonder complicaties ?

  Wo 7 nov 2012, 18:51 [reply]

  • Ted E

  Aan iedereen die problemen ervaart na Windows 8 over Windows 7 heenzetten: Doe dit updaten naar Windows 8 over een SCHONE, LEGE installatie van Windows 7.
  Problemen zullen dan vaak achterwege blijven omdat Windows zich minder hoeft aan te passen naar de bestaande installatie.

  Wo 7 nov 2012, 18:55 [reply]

  • emmely

  Ik heb de laptop gekocht met windows 8 erop. Ik heb dus niks hoeven te upgraden. Het probleem met de update is inmiddels opgelost. wat wel gek is dat er wel een W8 sticker op de laptop zit maar de productcode staat er niet meer op tegenwoordig. Ik heb me gek gezocht ook in het apparaat en in het register maar het staat er niet op. Er zit ook geen installatie/herstelcd bij de laptop. Ik heb nu de cd moeten bestellen bij HP. Ik schrok ervan dat je voor het product nog steeds 38euro moet betalen, terwijl je eigenlijk w8 al bij jouw laptop koopt. Weet iemand hoe ik de productcode kan achterhalen? Ik heb enkel de laatste uit de reeks kunnen achterhalen de rest is niet zichtbaar.

  Do 8 nov 2012, 11:41 [reply]

  • de Kuijer DIGISHOP

  Beste.
  Licentiecode hoeft niet meer ingevoerd te worden in uw geval tijdens nieuwe installatie
  Code zit namelijk ingebakken in de bios

  vr gr
  de Kuijer

  Wo 14 nov 2012, 21:49 [reply]

  • Nerood

  Mijn probleem is opgelost.... ik heb een MAC gekocht, en ben heel blij. Wat is dit een verademing zeg. Bye Bye Microsoft...!!!

  Do 8 nov 2012, 15:19 [reply]

  • Voskamp

  wanneer je met je muis in de rechterhoek komt, verschijn er de zijbalk. Deze is verdwenen hoe krijg ik die weer terug in windows 8 ????

  Do 8 nov 2012, 15:57 [reply]

  • JM

  Heel lastig en vervelend, sinds de upgrade naar W8 kan ik mbv WIFI thuis wel probleemloos internetten maar niet meer via een openbaar-/kantoornetwerk. Deze netwerken zie ik wel en ik kan een poging doen tot verbinden voorafgegaan door het ingeven van de juiste sleutel, maar de verbinding lijkt meteen verbroken te worden door een authenticatieprobleem...? Ik beschik over een HP Pavilion dm1 netbook. Tot nu toe alles al geprobeerd o.a. protocollen gewijzigd (WPA - WPA2 enz), door HP drivers mogelijk te maken met dit probleem te installeren en mijn Microsoft/McAfee software bij te werken, zodat deze up to date is. Wie helpt mij?

  Vr 9 nov 2012, 07:56 [reply]

  • Peter

  Ik heb win8 over win7 gezet. Nu kan ik mijn msoffice bestanden niet meer openen. Word, Exel e.d. lijken niet te werken. Hoe los ik dat op?

  Vr 9 nov 2012, 10:01 [reply]

  • Willem de Jong

  Win8 geïnstalleerd met ie10 werk wel via de tegen maarnniet op het bureaublad van win7. Tevens werkt ook het outlook. Com prof niet meer. Ook niet via dede tegen onder win8

  Vr 9 nov 2012, 12:16 [reply]

  • Liesbeth

  Ik heb een nieuwe laptop met windows7 gekocht en kan voor weinig updaten naar 8. Nu wil ik daar nog even mee wachten, is het mogelijk dat ik de upgrade opmeen dvd zet? Dan kan ik het, als ik wil, ergens volgend jaar installeren.

  Vr 9 nov 2012, 18:17 [reply]

  • A.H. den Hollander

  Ik heb, naast de downloadbare versie, ook de DVD maar laten komen opdat ik Windows 8 herhaaldelijk installeren kon. En dat ging prima; Windows verwijderen en dan schoon van dvd opnieuw installeren op mijn Pavilion dm1 was geen enkel probleem.
  Ik heb dus geen backup gemaakt van een geïinstalleerde Windows 8, maar Windows 8 ook op DVD laten komen. Overigens kreeg ik wee versies op DVD; 32 en 64 bits versie.

  Vr 9 nov 2012, 22:06 [reply]

  • steven

  Hoi allemaal,
  Tijdens het installeren van mijn upgrade naar 8 heb ik ook een aantal problemen ondervonden die jullie hierboven beschrijven ...
  - blijven hangen tijdens de installatie
  - installatie niet kunnen afwerken ...
  Ik heb toen een herstel gedaan naar windows 7, mijn firewall en virusscanner verwijderd en opnieuw geprobeerd, ditmaal zonder problemen ... alles werk vlot.
  Programma's die niet compatible waren kon ik zonder probleem op hun site een update halen waardoor het wel allemaal terug in orde was.
  Dus ik ben tevreden met mijn aankoop.
  Toch heb ik nog 1 probleempje ...
  om te kunnen aanmelden bij windows 8 moet ik na de eerste start een herstart doen omdat bij de eerste poging mijn paswoord nooit juist blijkt te zijn . na herstart kan ik het ingeven zonder problemen.

  ligt het aan mijn drivers van G19 Logitech toetsenbord?

  iemand een idee?

  Vr 9 nov 2012, 22:46 [reply]

  • steven

  ik terug ...
  tijdens het schrijven van bovenstaande dacht ik ineens aan iets waar ik nog niet naar had gekeken ...
  type layout van het toetsenbord ...
  Blijkbaar staan er bij de installatie van windows 8 standaard 3 types geinstalleerd.
  Het mijne was het TWEEDE type in de lijst ... tijdens de opstart gebruikt hij het eerste waardoor mijn paswoord niet juist was ...
  Nu werkt het prima :))
  stom ja maar blij dat ik het heb gevonden!
  groetjes
  Steven

  Vr 9 nov 2012, 22:52 [reply]

  • Jacob van der Zee

  ik heb windows 8 pro over vista gezet.Nu wil ik mijn email account van telfort gebruiken maar helaas.Ik heb alle instellingen juist ingevoerd maar krijg steeds een popup waarin in staat dat ik een fout wachtwoord gebruik.Kan wel email verturen maar niet ontvangen...HELP

  Za 10 nov 2012, 08:43 [reply]

  • Steven

  Beste Jacob,

  Welk programma gebruik je voor je email?
  Volgens mij, als je mail kan versturen, moet je al een juist paswoord hebben ingevuld.
  Misschien is het niet je paswoord maar je server voor inkomende email die niet correct is.
  op de site van telfort kan je wel een oplossing vinden voor je probleem
  http://klantenservice.internet.telfort.nl/Online-technische-hulp/Ma...

  laat ons iets weten ;)

  Zo 11 nov 2012, 08:03 [reply]

  • gerard

  waar is mijn email, aanmelden met mijn oude wachtwoorden geeft alleen maar foutmeldingen, links die niet werken en een formulier dat niet geaccepteerd wordt omdat men niet geloofd dat ik ik ben.
  Klotenprogramma, ik wil mijn windows 7 terug

  Za 10 nov 2012, 20:41 [reply]

  • steven

  Beste Gerard,

  ik had ook een probleem met een paswoord ... het probleem lag aan de instellingen van mijn toetsenbord.
  er was een verkeerde layout ingesteld.
  open eens een tekstbestandje en type een aantal letters en tekens, dan ben je al zeker dat je toetsenbord correct ingesteld staat of niet

  groetjes
  Steven

  Zo 11 nov 2012, 08:07 [reply]

  • Gerard

  Open een bestandje? Heel Microsoft Office is verdwenen, net als de virusscanner en weet ik wat al niet meer. Klotenprogramma, afblijven en niets mee doen.
  Nog steeds geen email ( 5 @home accounts verdwenen.

  Wo 14 nov 2012, 22:02 [reply]

  • Henk

  Na de update van 7 naar 8 komt het oude bureaublad van w7 steeds weer in beeld en moet ik l.onder met start het w8 bureaublad te voorschijn toveren.voor de rest draait het goed.

  Zo 11 nov 2012, 07:44 [reply]

  • Steven

  Hallo Henk,
  Dat is normaal hoor :)
  Windows 8 is eigenlijk idem aan windows 7 maar met het verschil dat de startknop van windows 7 vervangen is door de mozaïek layout van windows 8.
  Links onder is dus je start knop :)

  (er zijn wel meer verschillen tussen Windows 7 en windows 8 hoor maar dit is de korte omschrijving he haha

  Zo 11 nov 2012, 08:12 [reply]

  • Henk

  Bedankt voor je snelle reply
  Dat is eigenlijk wel jammer maar is dus niet anders,ik vind de tegels wel handig en lekker overzichtig,heb ook een windows telefoon vandaar.

  Zo 11 nov 2012, 09:51 [reply]

  • Maria

  We hebben een nieuwe pc met Windows 8 . Nu krijgen we bij diverse internetsites (explorer 2010) geen uitrolmenu's meer te zien. Weet iemand hoe je dat kunt oplossen?

  Zo 11 nov 2012, 09:25 [reply]

  • oseng

  ik heb een gloednieuwe laptop windows8 en heb er Avast antivirus free opstaan .
  Ik heb het volgende probleem
  Mijn Windows Defender is uitgeschakeld en ik weet niet waar ik moet zoeken waar ik kan vinden welk programma Windows Defender uitschakelt.
  Graag had ik hulp ingeroepen om dit te verhelpen

  Zo 11 nov 2012, 18:23 [reply]

  • steven

  Hoi Oseng,

  volg deze link maar :)
  Groetjes
  Steven

  http://www.eightforums.com/system-security/5407-windows-defender-tu...

  Ma 12 nov 2012, 06:51 [reply]

  • Willy

  Afgelopen zondag W8 geinstalleerd. Eerste indruk was goed, maar na drie dagen gebruik ben ik er achter dat internet waanzinnig langzaam is geworden. Iedere app die ik aanklik werkr best wel snel, maar internet is echt een ramp. Ook krijg ik een melding dat ik wellicht "ATI Catalyst download manager" en ÄTI Catalyst Control Center" opnieuw moet installeren. Hebben deze programma's(?) mogelijk invloed op de snelheid van internet? En zo ja, waar haal ik die programma's of drivers vandaan? Om internet gezocht, maar geen duidelijkeid gekregen. Ik heb een HP G72 Notebook PC

  Wo 14 nov 2012, 16:43 [reply]

  • Niek

  Waar ik wel heel benieuwd naar ben en niet kan vinden is dat als je de update download en installeer, ben je dan al je bestanden volledig kwijt?
  en daarmee bedoel ik ook de programma's zoals MS office etc.

  ik wil Windows8 op me laptop van 2010 zetten, deze heeft nu win7, intel I3 processor, 4GB ram en een 500gb hardeschijf, zou die het aankunnen?

  Wo 14 nov 2012, 17:58 [reply]

  • Willy

  Alleen het besturingssysteem wordt aangepast. De rest blijft ongemoeid, dus bestanden, foto's en programma's blijven allemaal bestaan.

  Wo 14 nov 2012, 20:25 [reply]

  • Gerard

  Bestanden niet, maar programma's verdwijnen als sneeuw voor de zon. Heel mijn Office is weg. Norton idem dito

  Wo 14 nov 2012, 22:04 [reply]

  • Nico Dijkhuizen

  Bij mij idem.

  Wo 14 nov 2012, 22:29 [reply]

  • gumblag

  Ik had Windows 7 home premium. Na de update waren al mijn persoonlijke bestanden er nog inclusief de internetinstellingen.

  Wo 14 nov 2012, 20:02 [reply]

  • Nico Dijkhuizen

  Ik heb problemen met w8 en sp2010; de Kalenderfunctie werkt niet meer. In het Form geeft het invullen van een persoon een foutmelding en zelfs zonder een persoon ingevuld te hebben is het form niet op te slaan en moet ge-annuleerd worden.

  Wo 14 nov 2012, 22:28 [reply]

  • harry

  Ik heb windows upgrade gedownload en geprobeerd te installeren. Maar mijn beeld komt na de installatie niet verder dan zwart. Dus, wat ik ook doe het beeld blijft zwart. Als ik op een toets druk, krijg ik wel te horen qwaar doe toets voor dient.na veel knopjes drukken iteindelijk een melding gekregen dat windows 8 niet was geinstalleerd ging terug naar windows 7.
  wat te doen
  Op mijn bureaublad staat wel windows 8 icoon "windows 8 installeren" maar krijg dan weer hetzelfde probleem

  Do 15 nov 2012, 05:53 [reply]

  • Niek

  Toch maar Windows8 gedownload.

  nu is die aan het installeren en bijna klaar en dan zegt die opeens:

  De installatie van windows is niet voltooid. De vorige versie van windows wordt hersteld.
  Start de computer ondertussen niet opnieuw op.

  weet iemand de oplossing hier voor?

  Do 15 nov 2012, 08:51 [reply]

  • Willem de Jong

  Tegel van ie10 is verdwenen. Ook de browser choice tegen werkt niet. Wat is er aan de hand? wie weet wat het probleem is?

  Do 15 nov 2012, 16:04 [reply]

  • Leila Houweling

  Goedenavond iedereen, ik heb vorige week n laptop gekocht met windows 8. En ik moet even wennen,gelukkig heb ik een windows foon dus snap ik er al enigszins meer van. Maar mijn grootste irritatie punt is die verdomde charms balk. Normaliter moet deze als je rechtsboven of onder in het scherm gaat pas te voor schijn komen. Maar hij doet het heeeeeeel de tijd. Ook in het midden van de rechterkant. Maar ook zomaar als ik met m'n muis naar links ga komt het in beeld. Ik wordt er gek van en ik kan maar nergens vinden hoe en of ik het uit kan zetten. Is er iemand die er meer van snapt dan ik, of iemand die mij kan vertellen wat ik dan iig niet meer moet doen om het ongevraagd in beeld te krijgen.

  Do 15 nov 2012, 21:15 [reply]

  • Jaap

  Windows 8 draait bij mij nu vanaf de dag na de introductie. Heb een I7 machine met 6GB, dus installatie was geen probleem. Echter, enkele kanttekeningen en vragen:
  Ik heb meteen het tooltje van Stardock Start8 erop gezet, want ik werk voornamelijk vanuit de desktop. Lost toch wel wat zoekwerk op.
  Soms krijg ik ineens de melding dat er een onbekend probleem is opgetreden en gaat de computer een herstart uitvoeren. Ik zie geen herkenbare zaken in de data die je naar Microsoft kan sturen, maar ik stuur het wel op.
  Nog een ander punt: ik heb een USB printer die nog geen netwerk aansluiting heeft. Ik heb daar een printservertje van Sitecom aan gehangen en de software op meerdere pc's in huis geïnstalleerd. Prima, er is dan van elke pc af te printen. Echter onder WIndows 8 werkt die software niet meer. De fabrikant geeft aan dat tegenwoordig alle printers wel een netwerk aansluiting hebben en ze wellicht geen moeite meer in de software van zo'n servertje steken. Alsof ik elk jaar een nieuwe printer koop...
  Toch vreemd dat het niet meer werkt, want Microsoft zegt zelf dat alles wat onder WIndows 7 werkt, ook onder Windows 8 moet werken.
  Dan speel is af een toe een eenvoudig spelletje, gewoon als ontspanning, bijvoorbeeld Bejeweled 3. Dat spel werkte prima onder Windows 7, maar weigert nu elke dienst in Windows 8. Van alles geprobeerd, zoals compatibiliteit modus etc. Nu is dit niet ernstig, maar toch.
  Mocht iemand wat antwoorden hebben, graag!

  Vr 16 nov 2012, 14:27 [reply]

  • Frank v/d Stelt

  In het startscherm van Windows 8 heb je de tiles nu wil ik die groeperen en van een naam voorzien als ik dan de tiles minimaliseer en de onderste balk activeer zie ik rechts wel een vakje"alle apps" maar links niets.En volgens mij moet daar dan het schermpje komen om de naam in te typen (werk met een laptop en muis)heel graag hulp a.u.b.

  Za 17 nov 2012, 08:49 [reply]

  • Ramon

  Ik heb sinds een paar dagen windows 8 , erg tevreden. loop alleen tegen één probleem aan , als ik mijn laptop op de accu gebruikt is de accu in no time op. dit was met windows 7 niet zo. iemand enig idee of w8 meer energie verbruikt??

  Za 17 nov 2012, 10:53 [reply]

  • Sylvia

  Ik heb alle problemen eens gelezen, maar ik heb een ander probleem. De installatie van w8 is tot nog toe vlekkeloos verlopen maar w8 ziet mijn nieuwe bluray de lite on ihbs 112-115 niet op het net is niets te vinden van drivers. Wie heeft dezelfde problemen met het vinden van apparaten.

  Za 17 nov 2012, 16:03 [reply]

  • Erwin

  Hallo, ik zit op dit moment met hetzelfde probleem, heeft u inmiddels een oplossing gevonden?
  MVG Erwin

  Zo 23 dec 2012, 21:35 [reply]

  • Tine

  De installatie is helemaal goed verlopen, echter zijn er 12 laatste updates die hij bij het opstarten niet geinstalleerd krijgt. Gaat tot 98% updates installeren en zet dan alles weer terug. Er komt dan 'reverting' in het scherm te staan. Heb al geprobeerd om firewall en AVG uit te schakelen en zonder randapparatuur, maar dat werkt ook niet. Iemand een tip?

  Zo 18 nov 2012, 16:24 [reply]

  • Bette

  Net nieuwe laptop met Win8 binnen; en echt ik vind het zo mooi, makkelijk en goed werken. Fijne tegenhanger in deze Apple-tijden :-) Al moet ik zeggen dat ik niet heel blij ben met alle onnodige apps die ik erbij heb gekregen, en daar komt mijn eerste probleem: Hoe verwijder je een app? Ik kom er niet zo snel uit. Los daarvan vind ik het toch wel teggenvallen dat het draaien van veel programma's gewoon in de desktop-layout gebeurt; zelfs m'n office programma's (?!!). Ga voor het goede vertrouwen er maar even vanuit dat dat met een komende updat wat beter wordt geregeld...

  Zo 18 nov 2012, 22:02 [reply]

  • Nicole

  Na Windows 8 op mijn pc, nu ook een Windows 8 phone gekocht. Dat werkt heerlijk samen. Ik ontdekte overigens ook dat op mijn werk de Windows phone ook gewoon op dezelfde manier samenwerkt met mijn pc in windows 7, je kunt direct een app voor Windows 7 downloaden.

  @Bette, als je rechts klikt op een app op je desktop of in zoekn, kun je de app losmaken van het startscherm (dan wordt de app niet meer op de desktop getoond) of deïnstalleren.

  Ma 19 nov 2012, 09:34 [reply]

  • Johan

  Beste ik zie nergens mijn probleem staan , daarom deel ik die maar graag met jullie, namelijk ook via de download de windows 8 over mijn win 7 heen ,, na vele malen opnieuw opstarten kreeg ik de mooie scherm met apps-tegels echter als ik er op klik gebeurt er namelijk niets, zoals de mail tegel,,, en zo zijn er bij mij meerdere toepassingen die niet reageren.

  Di 20 nov 2012, 00:34 [reply]

  • Borrie

  Ik heb hetzelfde probleem, wanneer ik, diverse tegels werken niet bv. Lezer, Foto's Video ez

  Za 24 nov 2012, 00:36 [reply]

  • Falla

  Windows 8 geïnstalleerd na vele pogingen, lukte steeds niet goed tenslotte terug zetten in fabrieksinstellingen duurde vele, vele uren, maar dat was de moeite waard mooi schone laptop.
  Het programma viel me niet tegen wel de nodige onhebbelijkheden maar goed die zijn t.z.t. wel op te lossen denk ik. Vervelender was dat sommige randapparatuur niet meer werkte en er geen updates of drijvers voor waren. Sommigen waren zeer moeilijk te vinden Canon.nl zocht ze voor me op!
  Fritz! Box laat nog verstek gaan, voorlopig geen updates die compleet zijn, mailden ze me.
  Ook kostbare software van adobe gaf niet thuis.
  Dus maar Windows 7 er maar weer opgezet met zijn enorme hoeveelheid aan updates.
  Maar is met tuneup goed in de hand te houden en 7 draai weer als een zonnetje.

  Di 20 nov 2012, 19:57 [reply]

  • Niek

  sinds een paar dagen windows 8 op me laptop.
  bevalt zeer goed! denk er zelfs aan om me vaste pc ook te gaan updaten.

  nog even een installatie tip;
  ik heb 2x gehad dat die bijna klaar was met installeren en dan opeens alles weer terug zet naar oude bestuurings systeem ivm een fout.
  oplossing bij mij was virusscanner verwijderen.

  Di 20 nov 2012, 20:53 [reply]

  • E. Debelle

  De actie voor 30 euro loopt tot 31/012/013, toch?
  Ik heb namelijk de neiging eerst maar eens tot het eerste service pack te wachten, gezien alle problemen.
  Maar ja, als dan de prijs fors omhoog is gegaan, dat zou wel zonde zijn.

  Wo 21 nov 2012, 15:56 [reply]

  • Jaap

  De actie loopt, zo heb ik begrepen, tot 31 jan 2013. Ik denk alleen dat MS voor die tijd nog geen service pack uitbrengt. Overigens heb ik al wel een fors aantal updates ontvangen op patch-tuesday in november...

  Wo 21 nov 2012, 17:02 [reply]

  • Willem de Jong

  Mijn probleem met de exploRer is opgelost. Het probleem lag in het stukje software van dap10. Een download accelerator die een cconflict had met de internet explorer. Had ook een conflicht met Norton aanti virus.

  Wo 21 nov 2012, 16:55 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik heb windows 8 2 weken geleden over een win7 relatief niet geinstalleerd. Tot gister ging het goed wilde voor mijn zoon inloggen . Kon niet geen gebruiker aangemaakt. Maar ik kon niet meer inloggen. Mijn password was niet meer goed. 3 x een nieuwe inlog aangemaakt maar bleef zo Kon niet meer inloggen. Na wat gegoogeld te hebben zeiden ze op een forum bij Microsoft opnieuw installeren enzo.
  Ik heb windows met de originele schijf hertselt omdat alleen een paar apps opnieuw moeste worden gainstalleerd. Nou Mooi niet alle programma's weg. Wel mooi in een folder opgesomd welke deze waren. Alleen Mijn documenten en downloads blijven staan ver alles nieuw. Vandaag de boel weer geinstalleerd en nu een gebruiker extra aangemaakt. Maar ik kan niet inloggen niet als mezelf en niet als de nieuwe gebruiker weer hetzelfde probleem password is niet goed terwijl als ik op het oogje druk het goed password er staat. Wat nu weer herstellen en alle sopnieuw installere en morgen weer en overmorgen... weer!!!???

  Wo 21 nov 2012, 18:04 [reply]

  • Chris Colijn

  Relatief nieuw in vorige post

  Wo 21 nov 2012, 18:04 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik log overigens in met mijn live account

  Wo 21 nov 2012, 18:15 [reply]

  • Jaap

  Nog iets raars: Spotify werkt niet in Windows 8. Erg lastig, ik gebruik dat regelmatig. Volgens het forum van Spotify heeft de ene gebruiker er wel last van en de ander weer niet. Toch raar. Nogmaals: Microsoft heeft zo'n beetje belooft dat alles wat in Windows 7 werkt, óók in Windows 8 behoort te werken. Niet dus... Grrrr. Spotify komt op korte termijn met een Win 8 app, hebben ze beloofd, alleen waarom is die er nog niet, Win 8 draait in beta's al meer dan een jaar!

  Wo 21 nov 2012, 18:21 [reply]

  • Chris Colijn

  Hoe kan ik inloggen met mijn eenvoudige windowsaccount van windows 7?

  Do 22 nov 2012, 10:17 [reply]

  • dversa

  Windows 8 upgrade kan niet geactiveerd worden!
  Benik het niet mee eens, als je tijdens de upgrade kiest om een iso of om installatie media (usb sticl) aan te maken worden er specifieke gegevens mee weggeschreven. Die maken het mogelijk om een cleane installatie uit te voeren! je kan dit echter maar 5 keer. Kijk hier voor een how-to: http://pcsupport.about.com/od/windows-8/a/clean-install-windows-8-u...

  Vr 23 nov 2012, 10:33 [reply]

  • maaike buurmans

  ik heb sinds vorige week windows 8 op mijn asus laptop taan die ik op 10 oktober van dit jaar heb gekocht. mij is in de winkel verteld dat windows 8 hier makkelijk op kan draaien. dus toen de update naar windows 8 uit kwam heb ik die er op gezet. dit heb ik op 15 november gedaan en op 18 november begon de laptop ontzetten traag te worden en deed er letter lijk meer dan een half uur over om op te start. ik heb er iemand naar laten kijken en die heeft er voor gezorgd dat de laptop weer iets sneller was. (lang niet zo snel als dat hij was met windows 7. maar sinds van morgen (23 november) doe hij het weer niet en opstarten is alles wat hij nog doet en dat duur ook weer meer dan een half uur. dit lijkt mij niet normaal.

  Vr 23 nov 2012, 12:53 [reply]

  • Jaap

  Zit er soms een DVD of CD in? Als de laptop nog zo nieuw is, direct terug ermee naar de winkel. Je hebt per slot van rekening garantie!!
  Het kan nl een hardware probleem zijn, bijv. geheugen met een fout of een fout op de harde schijf.
  Maar ik zou me geen risico veroorloven en ermee naar de levrancier stappen.

  Vr 23 nov 2012, 13:00 [reply]

  • HamuJamu

  Na de update moet in handmatig de internet koppeling instellen. Hoe is dat te verhelpen? Voor zover ik kan zien moet ik een Intel-driver updaten. Is er eerste andere manier?

  Vr 23 nov 2012, 15:27 [reply]

  • Jaap

  Ik adviseer om de update van de driver uit te voeren. Ik moest dat ook op mijn Windows 7 systeem. Verder neemt Windows 8 alles van je oude instellingen over, dus ook internet instellingen. Ik hoefde niets in te stellen, want tijdens de update wordt internet voortdurend gebruikt.

  Vr 23 nov 2012, 15:38 [reply]

  • Johan

  Voor de meeste problemen raad ik aan om al je virusscanners er af te halen als het je niet lukt is er wel een prog voor zoals avg remover.exe daarna kijken of windows defender is ingeschakeld , werk deze bij en voer een scan uit,als het goed is zal win8 beter zijn werk doen.
  Ik had het probleem dat de tegels niet reageerden.

  Hopend heeft iemand hier baat bij

  Vr gr johan

  Za 24 nov 2012, 08:32 [reply]

  • ronald versteeg

  wat een drama! ben al dagen bezig..na windows 7 ook maar eens gedownload. Draait niets meer. Ben echt overal aan het zoeken kom iedre keer weer terug in het herstelprogrmma. helaas was het systeem al gecrast voordat ik een herstel heb kunnen maken.heeft 1,5 dag gewerkt maar met haperingen. heb ander gehugen geprobeerd.zelf met een biosupdate daarna weer.Ook automatisch herstellen lukt niet eens.Format c heb ik geen verstand van,iemand die kan aangeven wat ik kan doen?

  Zo 25 nov 2012, 13:03 [reply]

  • ronald versteeg

  fabrieksherstel lukt ook niet, ben zelfs bereid alle schijven te wissen maar gaat dan nog niet....moet hem dus weer wegbrengen, microsoft bedankt!

  Zo 25 nov 2012, 13:06 [reply]

  • dversa

  Ronald, dat komt omdat jou systeem probeert te starten via de hidden opstart partitie die windows 7/8 aanmaakt heeft. Bij een herinstallatie moet je aangeven dat je een cleane installatie wenst, vervolgens kies je via (drive opties)om ook die hidden partitie te deleten.
  Hier instructies in het engels met screenshots: http://www.eightforums.com/tutorials/2299-clean-install-windows-8-a...
  Laat maar weten als je meer hulp nodig hebt

  Zo 25 nov 2012, 15:00 [reply]

  • dversa

  Ronald, partitioneren gaat automatisch bij een nieuwe installatie van 8, kies gewoon voor een cleane installatie en bij drive opties delete je gewoon je C en bijhorende opstart partitie. Het setup programma formatteert deze gewoon automatisch bij de installatie opnieuw.

  Zo 25 nov 2012, 15:07 [reply]

  • Ronald versteeg

  Bedankt voor je snelle reactie,helaas boot hij niet vanaf de dvd,heb het ook al geprobeerd vanaf USB stick. Gaat of weer naar de opstartcyclus.biedt dus ook niet aan dat deed hij wel de eerste keer toen ik ging installeren.helaas kan ik hem op geen mogelijkheid weer terugzetten omdat ik nog geen herstelpunt had kunnen maken.mogelijk moet ik de bios naar 35 sec of meer zetten zodat hij kan doorstarten naar de dvd? Asusmoederbord p5k-e . Mogelijk weet je hoe ik kan formatteren vanuit bios?

  Zo 25 nov 2012, 19:00 [reply]

  • dversa

  ik zie net dat het DEL drukken is om in de bios te gaan ;-)

  Zo 25 nov 2012, 19:12 [reply]

  • dversa

  Heb je in het bios aangegeven dat er moet worden geboot vanaf CD\DVD of USB? Via F1 of ESC in je bios nnar de boot instellingen en aanpassen. Of misschien kan je via een F5 of F11/F12 nog tijdens het booten aangeven vanaf welk medium je wil opstarten!

  Zo 25 nov 2012, 19:03 [reply]

  • Ronald versteeg

  Via del in bios opstartvolgorde veranderd draait dan wel rond maar start niet door,Ga het met jouw oplossingen ook nog proberen. Alvast bedankt.

  Zo 25 nov 2012, 19:13 [reply]

  • dversa

  Kan ook zijn dat je usb stick niet bootable is! heb je de usbtool van Microsoft gebruikt? http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_u...

  Zo 25 nov 2012, 19:16 [reply]

  • Ronald versteeg

  Nee, heb hem eerst ntfs en daarna nog eens met fat32 erop trachtten te zetten,ga die link ook nog proberen,dan moet die booten als ik de dvd als eerste (na de USB stick) laat starten toch?

  Zo 25 nov 2012, 19:27 [reply]

  • Jaap

  En als je de USB inhoud op een schijfje brand?

  Zo 25 nov 2012, 19:34 [reply]

  • dversa

  inderdaad ja, maar dat microsoft tooltje maakt je usb stick automatisch bootable :-)

  Zo 25 nov 2012, 19:44 [reply]

  • dversa

  Ook als je een cd\dvd brand heb je een programma nodig dat een ISO bootable maakt, dus nee gewoon kopieren heeft geen zin :-(
  Deze freeware en heel goede burner doet dit dus wel:
  http://cdburnerxp.se/en/home

  Zo 25 nov 2012, 19:40 [reply]

  • Jaap

  Goeie aanvulling, natuurlijk!

  Zo 25 nov 2012, 19:48 [reply]

  • Ronald versteeg

  Komt terug in windows8 maar in herstelfase, daarin alle opties al geprobeerd,met USB tool blijft hij aangeven bootmgr ontbreekt ctrlaltdel

  Zo 25 nov 2012, 20:25 [reply]

  • dversa

  Dus de usb stick is NIET bootable!

  Heb je nog een windows 7 cd of dvd od ISO file?
  Zo ja volg dan deze instructies:

  • Start de USB Tool va MS op.
  • Wijs naar de cd\dvd met windows
  • Klik vervolgens op maken.
  Na het create proces is je usb bootable en klaar om Windows 7 te installeren.
  Kopier nu de hele installatie directory naar de pas gecreëerde USB pen, overschrijf alles!
  Je hebt nu een bootable Windows 8 USB pen klaar om te gebruiken.

  Zo 25 nov 2012, 20:33 [reply]

  • Ronald versteeg

  Weet er echt niemand hoe ik die schijven nou volledig kan wissen en configureren ,kom maar niet verder.vanuit herstel kan ik wel zoeken op mijn schijven en zie zelfs bestanden staan maar kan niet op formatteren met rechtermuisknop op de schijf.recovery met de windowsold of zo doet hij ook niets.denk dat hij uitsluitend blijft zoeken naar het w8 herstelpunt

  Zo 25 nov 2012, 20:31 [reply]

  • dversa

  • Start de USB Tool va MS op.
  • Wijs naar de cd\dvd met windows 7 of de isofile
  • Klik vervolgens op maken.
  Na het create proces is je usb bootable en klaar om Windows 7 te installeren.
  Kopier nu de hele installatie directory van windows 8 naar de pas gecreëerde USB pen, overschrijf alles!
  Je hebt nu een bootable Windows 8 USB pen klaar om te gebruiken.

  Zo 25 nov 2012, 20:35 [reply]

  • Dimitri

  Hoe komt het dat ik in de store niet meer dan 300 apps heb staan? Hoe los ik dit op?

  Ma 26 nov 2012, 07:20 [reply]

  • Chris Colijn

  Het volgende heb ik op http://answers.microsoft.com/nl-nl/windows/forum/windows_8-security geschreven:
  Ik heb Microsoft gebeld, ik sprak daar een meneer die zei mij niet te mogen helpen ivm privacy. Er was niets over privacy, ik wilde gewoon weten wat ik moest doen met een boven beschreven probleem. Hij wilde niet antwoorden. Hij verwees me naar deze site, hier stonden de antwoorden. Volgens mij staan hier alleen maar meer vragen. Wat is het verband met Microsof(t). VOlgens mij is Microsoft verantwoordelijk voor dit ondeugdelijke product. Ik zit nu al 3 dagen een niet werkende laptop. Het beste antwoord dat ik heb gehad is:

  Dominique D. antwoordde op
  Forumbeheerder Community-ster
  Dag Chris. Om wachtwoordproblemen te vermijden is het aan te raden een extra beheerdersaccount aan te maken en dit enkel lokaal in te stellen, dus zonder Live wachtwoord. Van daaruit kan je dan de andere accounts wijzigen en heb je nog altijd toegang tot alle data. Let er wel op dat als je een nieuwe account aanmaakt, dit een standaard account is (met beperkte rechten). Geef dus direct die beheerderaccount administrator rechten.

  Verder kan je ook een PINcode of afbeeldingswachtwoord aan een account toewijzen. Dat is dan een extra manier om aan te melden. Ga met de muiscursor naar de rechterbovenhoek, kies "Instellingen" in de charms-balk en kies onderin "PC-instellingen wijzigen". Klik dan op "Gebruikers". Hierin staat de optie om een pin of afbeeldingswachtwoord in te stellen.

  uiteraard bedankt maar ik heb er niets aan. Ik stel een vervolgvraag waar geen atwoord op komt. Het lijkt mij eenvoudig: Microsoft verkoopt een product wat zeer ondeugdelijk is. Geen duidelijke werkwijze bij installatie enz. Wachtwoorden die ingesteld kunnen worden zoals je livewacht woord wat dan vervolgens bij mij 2 keer niet meer werkt. Bij sommige delen van wat er kan als je niet meer kunt inloggen en dan kiest voor opstart of standaardinstellingen wijzigen of andere opties werkt het wel maar de rest niet. Levert daar vervolgens geen support. Dit is een dikke fout die niet mag voorkomen. Waarom geef je deze mogelijkheid als hij stikt van de fouten? Leuk verder deze site maar waar is de man van Microsoft die wel weet hoe het moet of waar je geld terug kunt krijgen. Ik denk er zwaar over om mijn rechtsbijstand te vragen hoe het in godsnaam mogelijk is dat een bedrijf als Microsoft dit product mag verkopen. Laat mij weten als je interesse hebt deze club eens goed aant pakken. Jatten is dit Schandelijk andere woorden heb ik er niet voor. Wij moeten ervoor betalen en zij cashen; 30 euro bv X 10.000.000 weet je hoeveel geld is? En waarvoor je betaalt voor een berg ellende?
  Je koopt een auto in een garage na 200 meter stop hij ermee. Je belt de garage deze zegt ja ivm de privacy kunnen we U niet helpen, heeft u een smartphone google het antwoord maar even.

  Ma 26 nov 2012, 07:48 [reply]

  • Jaap

  Chris,
  Je hebt Win 8 over Win 7 heen geïnstalleerd. Je hebt dus de upgrade aangeschaft. Er moet ergens iets niet goed zijn gegaan, dat is een ding wat zeker is. Je zegt dat je inlog account niet meer werkt. Dat moet dus je @live account zijn, dus de username en het wachtwoord daarvan, maar die moet wel hetzelfde zijn als waarmee je hebt geïnstalleerd. Tenminste, dat vermoed ik. Ik lees dat je inderdaad je live account gebruikt. Kun je daar via een browser nog wel bij? M.a.w. kun je bij Microsoft inloggen met dat account? Zo niet, dan is dat het probleem.
  Je geeft aan een herstelschijf te hebben gebruikt om je systeem terug te zetten. Naar Windows 7 neem ik aan? Wat roept de upgradewizard voor Windows 8? Moeten er wellicht drivers e.d. vervangen worden? Dat MOET je dan eerst doen.
  Heb je de installatie van Windows 8 wel exact goed uitgevoerd? Een klein foutje kan nare gevolgen hebben.
  Geef hier eens stap voor stap aan wat je precies hebt uitgevoerd bij de upgrade van Win 7 naar 8.
  Het helpt niet zo goed als je een hele hoop nadelen noemt van Microsoft en Windows 8, dat weten de meesten hier allang.
  Maar punt is dat veel problemen ontstaan door een fout bij het upgraden.
  Zou je hier dan je handelingen willen beschrijven?
  Overigens, als je je zoontje wilt laten inloggen, moet je eerst een live account aanmaken bij Microsoft.
  Denk altijd aan de hoofd en kleine letters... trap ik ook regelmatig in.
  We lezen het hier wel weer.

  Ma 26 nov 2012, 11:53 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik heb een upgrade aangeschaft en over win7 laten installeren na de vraag wat wil je behouden. Alles en na een half uur een windows8 met alles van 7 erin: fantastisch. eerst mijn login lokaal van windows 7 gebruikt toen overgegaan naar liveaccount. Dit werkte 1`4 dagen prima. Toen wilde ik voor mijn zoon een login aanmaken. Afgemeld bij windows 8 en bij weer inloggen sond alleen mijn live inlog emailadres er maar mijn live password werkte niet meer. Er stond onder dat ik mijn liveaccountpassword oest veranderen omdat wat ik gebruikte niet goed was. Ook het nieuwe was niet goed, nog een keer op de website verandert maar bleef niet goed terwijl ik op live wel kon/kan inloggen. Ik kan alsmaar wel in mijn live account en ook onder het password staat: opstart of standaardinstellingen wijzigen of andere opties. Maar niet alle opties maar 2 wel oa prompt opstarten. Dus win8 herkent hier en daar mijn password wel. Ik heb hersteld met de win8 schijf naar windows 8 dus. Meteen een account erbij gemaakt voor mijn zoon. Ik kon zelf de hele dag inloggen. Toen mijn zoon thuis kwam afgemed en geprobeerd inte loggen met zijn live account naam en password. Dit was niet goed zelfde als bij mij eerst. Ook mijnpassword werkt niet mer. Ik alles wat tijdens uograde weg moest verwijderd en upgrade ging goed ik kon 2 weken inloggen update werken enz. Ik heb niets fout gedaan want hier en daar zoals beschreven werkt het password wel er zit dus een ofout in de code van 8. Ik weet niet van wie je bent maar niet van microsoft zo te zien maar je praat wel alles van hun goed. Ga er nou eens even vanuit dat er een fout in de code zit. Ik moet of een oplossing horen hoe ik bv weer naar mijn gewone loacale account kan schalen of ik moet weet opnieuw herstellen in 8. Maar ik ben al mijn installaties al kwijt en heb al problemen met Xara bijv dat ik te vaak de app geinstlleerd heb. Ik zit 28 jaar in de automatisering enweet precies wat ik doe. Ik wil ook wel een berg goede dingen opnoemen van Win8 maar nu kan ik er al 3 dagen niet in en ik wil weten hoe ik verder moet en herstellen zonder meer is geen optie omdat als het weer fout gaat ik mijn geld gewoon terug wil en ik verder ga ermee als Microsoft een fatsoelijke versie uitbrengt. Dit is onfatsoenlijk als ik dat allemaal lees.

  Ma 26 nov 2012, 12:21 [reply]

  • Jaap

  Chris, ook ik ben een oude rot in het vak ICT en absoluut niet van Microsoft. Dat ik veel goedpraat komt omdat ik eigenlijk nooit problemen heb gehad. Maar ik kan me jouw frustratie inmiddels wel voorstellen.
  Ook ik was stomverbaasd dat ik in Windows 8 moest inloggen met mijn live account, maar heb daar tot nu toe geen problemen mee ondervonden. Nu wordt mijn pc alleen door mij gebruikt, mijn vrouw heeft een eigen en kids zijn er niet meer in huis, dus het probleem met meer accounts ken ik niet. Maar ik ga er wel een keer mee aan de slag, want niets is irritanter dan een niet willend systeem...
  Als je inlogt, gebruik je dan (bijv) 'chris@live.nl' of alleen 'chris'. En zodra je in het systeem bent, kun je dan niet een niet-live account erbij aanmaken, ook met admin rechten? Die gebruik je dan om vervolgens een account voor je zoon aan te maken.
  Ik zuig dit even uit mijn duim, wellicht heb je dat al gedaan.
  En wat bedoel je met 'de account was niet goed'? Staat daar nog een verklaring bij?

  Ma 26 nov 2012, 12:37 [reply]

  • Chris Colijn

  Kijk Jaap, Ik heb in 1984 mijn eerste computer gekocht en in 1971 mijn eerste rekenmachine die in 30 stapen iets kon geprogrammeerd. Ik heb een winkel gehad en computers gebouwd en alles wel meegemaakt maar dit niet. Zoals ik al schreef, gelukkig istalleerd hij zonder in te loggen nog wel updates. Maar het is een vreselijke misstap van microsoft. Ze wilden snel even Google inhalen, maar hebben en zichzlef en ons in de elende gestort en ze krijgen er nog geld voor ook. Foei Meneer Gates

  Ma 26 nov 2012, 14:34 [reply]

  • Jaap

  Chris, het probleem is dat er bij jou van alles is misgegaan, ongeacht wat nu de oorzaak is. Om daar nu meteen heel Windows 8 mee af te kraken lijkt mij iets te ver gaan, het gaat bij honderdduizenden wel goed. Heb je er al iemand bij gehaald die naar je pc kan kijken en wellicht het probleem kan oplossen. Ik ben overtuigd dat je zelf heel veel weet en kunt, maar ook mij gebeurd het wel dat ik gewoon aan een simpel dingetje voorbij ga, terwijl dat net de crux blijkt te zijn.
  In jouw geval zou ik de hele schijf formatteren, Windows 7 er opnieuw opzetten en daaroverheen weer Windows 8 installeren (is ook de enige optie bij een upgrade). Het lijkt me grijs dat er iets met je live-account mis is, want je kunt er wel mee inloggen.
  By the way, meneer Gates is inmiddels vertrokken. Je bedoelt meneer Balmer?

  Ma 26 nov 2012, 15:11 [reply]

  • dversa

  Jaap, dit is NIET de enige mogelijkheid!
  Je kan een update van Windows 8 perfect herinstalleren op een geformatteerde harde schijf. Je moet daartoe de ISO of USB gebruiken die je hebt gedownload tijdens het upgrade proces. Hier een linkje waar dit uitgelegd wordt. http://pcsupport.about.com/od/windows-8/a/clean-install-windows-8-u...

  Ma 26 nov 2012, 16:44 [reply]

  • Jaap

  OK, dat had ik dus verkeerd begrepen. Die pagina kende ik wel. Punt is dan, je moet dus wel al je drivers voor je pc zien te vinden voor je beeldscherm, bluetooth, netwerkkaart, etc. Lijkt me wel van belang.

  Ma 26 nov 2012, 17:01 [reply]

  • dversa

  dat loopt wel snor, W8 driver db is goed up-to-date, heb verleden week een trial W8 ent. op een oude machine geïnstalleerd (AMD Athlon XP 2800+) en deze draait als een zonnetje. Op mijn recente Ltop van mid 2011 was enkel een driver nodig voor mijn vingerprint lezertje.

  Ma 26 nov 2012, 17:16 [reply]

  • Chris Colijn

  Dat ligt er maar aan jij heb tgeluk ehad

  Ma 26 nov 2012, 17:24 [reply]

  • Chris Colijn

  weet ik maar dat verandert niets aan het halve, kwart van MS zijn werk.

  Ma 26 nov 2012, 17:23 [reply]

  • Chris Colijn

  Mijn zoontje is 26 en een goede informaticus

  Ma 26 nov 2012, 12:26 [reply]

  • Chris Colijn

  Maar ik heb win8 maar op een machine geprobeerd en daar ben ik blij mee dat begrijp je misschien wel!!!

  Ma 26 nov 2012, 12:27 [reply]

  • Chris Colijn

  Ja en ik klik op het oogje bij het password om te kijken of ik het goed heb ingetikt

  Ma 26 nov 2012, 12:35 [reply]

  • Chris Colijn

  Gelukkig installeert hij wel updates nu hopen dat de goede erbij zit

  Ma 26 nov 2012, 12:40 [reply]

  • Jaap

  Beste allemaal, ik stop met me in deze discussie mengen, andere zaken hebben op dit moment meer mijn aandacht nodig. Denk aan werk zoeken (helaas werkeloos) en cursus volgen, echtgenote, nevenactiviteiten etc.
  Helaas, maar het is niet anders. Succes verder allemaal.

  Ma 26 nov 2012, 21:29 [reply]

  • Marvin

  Ik kan Windows office 2007 en Mcafee virus scanner niet installeren op me Windows 8 pc. Hij zegt dat hij de software niet ondersteunt. Weet iemand misschien hoe ik dit kan oplossen.

  Do 29 nov 2012, 09:09 [reply]

  • Arnold

  Heb een vraag over the controllers (Saitekyoke.pedals) binnen FSX (filghtsimulator) die vallen weg, heb de nieuwste saitek drivers voor w8 erin gezet.Dit komt vrijwel bij alle FSX users voor. Hen een legale W8 versie upgrade 39.95 euro gekocht.Is of komt daar nog een oplossing voor?
  Gr Arnold

  Do 29 nov 2012, 12:24 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik heb hem helemaal opnieuw erop gezet en gebruik de de MS inlog niet meer bata

  Do 29 nov 2012, 15:15 [reply]

  • Eric Bentvelzen

  Na het installeren van een paar is windows8 Pro vast gelopen na opnieuw opstarten krijg je enkel je startscherm en daarna kan je niets meer.
  Heb een Re-install moeten doen om weer een werkende computer te krijgen.
  Een ander probleem wat ik al eerder tegen kwam dat mijn live tiles niet correct meer functioneerde na installatie van een app.
  Dit is door mij ook opgelost met een re-instaal omdat andere opties niet werkten
  Verder werkt W8pro best prettig Sneller dan W7pro
  Maar irriteer me aan dit soort Blokkerende fouten.

  Za 1 dec 2012, 08:46 [reply]

  • Juappa

  Heb dual boot win 7 32 bit en win 8 64 bit. win 8 werkt naar bijna volle tevredenheid, echter in win 8 kan ik geen tekst bestanden openen van 7. Krijg de vermelding geen admin rechten. Alles uitgeschakeld o.a. UAC. Wie weet oplossing?

  Vr 7 dec 2012, 13:21 [reply]

  • Juappa

  Probleem opgelost, heb dual boot met twee verschillende inlognamen. ff aangepast in 7 en 8 en alles kan gelezen worden

  Di 11 dec 2012, 12:53 [reply]

  • karel

  hebben een acer aspire 7520 zat vista op heeft iemand w8 op geÏnstalleerd nu had w8 14 essentiële updates klaar staan heb ze gedownload toen zei de laptop moet opnieuw opstarten maar heb nu geen beeld meer wie weet er een oplossing????????????

  Vr 7 dec 2012, 16:11 [reply]

  • Teunis Kreeft

  Beste Karel,
  Waarschijnlijk of wel bijna zeker zat er een 32 bit driversversie van je beeldscherm op je laptop.
  Ik had het in mijn PC met HP 2011x
  Beeldscherm ook.
  Gelukkig had ik de originele software van Windows 7 nog en heb alles opnieuw geintalleerd.

  Ik kwam er achter dat een van de W8 downloads een 64 bit driversoptimalistie was voor het beeldscherm.
  In plaats van een waarschuwing vooraf gaat alles op zwart achteraf.
  Ik hoop dat je de oude vista schijf
  nog hebt .
  Sterkte..

  Vr 7 dec 2012, 18:50 [reply]

  • Teunis Kreeft

  Volgens mij worden de meeste problemen veroorzaakt door Microsoft zelf..
  Windows 7 64 bit kan zowel programma's als drivers aan in de 64 en 32 bit versie.
  Windows 8 niet. Als je Windows 8Pro 64 op de computer over Windows 7 64 bit zet, gooit Microsoft alles wat op je PC of Laptop staat in 32 bit versie van je PC af.
  Je hebt nu alleen nog de keus om te werken met 64 bit bestanden op de Windows 8 Pro 64 en bovendien stuurt Microsoft je gewoon bij problemen naar je software producent.
  Het systeem is dus -- Voor 55 euro koop je een Upgrade van Windows 8 Pro 64 ( 32 bit er gratis bij of andersom )bij Bol.com ( kun je lekker thuis blijven) en daarna kan
  je voor al je programma's die honderden euro's hebben gekost weggooien.
  Het nieuwe tijdperk is aangebroken.
  Sterkte allemaal.
  Zelf de gratis virusscanner van Microsoft werkt niet meer.

  Vr 7 dec 2012, 18:18 [reply]

  • B.Frijns

  Windows 8 pro geïnstalleerd. Daarna office 2010 geïnstalleerd. Nu kan ik wel berichten verzenden maar niet ontvangen. Alle instellingen zijn gelijk aan mijn andere pc. Virus/firewalls uitgeschakeld maar helaas.

  Voor pop3 heb ik poort 110, 995, 26 gebruikt maar geen van alle resultaat.

  Windows update gedaan, geen updates.

  Wie kan mij helpen?

  Zo 9 dec 2012, 09:16 [reply]

  • Teunis Kreeft

  Geachte B.Frijns,

  Als U eerst office 2010 had geinstalleerd onder Windows 7 en daarna Windows 8 Pro had U de mededeling gekregen dat Office 2010 niet ondersteund word in W8 Pro.
  Ondersteund ook geen Pop3 in emailontvangst met daarbij de mededeling "Contact opnemen met je provider "


  Dit is o.a. wat ik bedoel met de schuld van Microsoft...

  Zo 9 dec 2012, 14:33 [reply]

  • B.Frijns

  Probleem opgelost. Office 2010 werkt nu prima onder windows 8.

  Ik heb windows 8 opnieuw geïnstalleerd samen met office 2010. Nu kan ik wel emails versturen en ontvangen. Echter zodra ik Norton internet security 2011 installeer gaat het fout. Met de removal tool van Norton weer verwijderd en probleem opgelost!

  Bedankt voor de reactie!

  Ma 10 dec 2012, 16:56 [reply]

  • Frank

  Hoe pin ik een favoriete website vast aan een tegel in Windows 8?
  ook zou ik graag willen weten hoe ik de indeling van de tegels kan aanpassen cq groeperen.
  Alvast bedankt voor het meedenken. Het ziet er overigens geweldig eigentijds uit. Snel aan te wennen.

  Di 11 dec 2012, 13:46 [reply]

  • ruud

  ook ik heb Windows 8 geïnstalleerd
  En heb het volgende probleem,

  Als ik via PC instellingen, persoonlijke instellingen het
  Vergrendelingsscherm (het scherm met de Detroit afbeelding), Startscherm of Account afbeelding wil aanpassen is dat
  niet mogelijk.
  Alle buttons blijven grijs en zijn niet aan te klikken.

  Ik heb dit met mijn Microsoft account geprobeerd waarmee Windows 8 ook
  geïnstalleerd is, met een local userid met administrator rechten en met een
  gewoon local userid geprobeerd.
  ook met een nieuw aangemaakt administrator account werk het niet.
  wie weet een oplossing?

  Wo 12 dec 2012, 22:52 [reply]

  • dversa

  dit gebeurd enkel wanneer je systeem nog niet geactiveerd is!

  Do 13 dec 2012, 08:31 [reply]

  • ruud

  hallo dversa
  hij geeft netjes weer dat ie geactiveerd is en ook het bijbehorende nummer staat er netjes bij

  Do 13 dec 2012, 16:56 [reply]

  • dversa

  Dan vrees ik dat er iets fout is gegaan bij de activatie, probeer eens een nieuw account aan te maken, lokaal of via een MS login.
  Deze fout is typisch en komt normaal alleen voor bij een niet geactiveerde versie.
  Wat je ook eens kan ngaan of je rechten hebt via deze routine:
  Press the Windows Key to go to the Start menu.
  Type Group Policy and select Settings
  Select Edit Group Policy
  Expand user Configuration
  Expand Administrative Templates
  Expand Windows Components
  Select All Settings
  Double-click on Prevent changing color and appearance
  If Disabled, change to Enabled
  Select Apply
  Select OK

  Do 13 dec 2012, 18:05 [reply]

  • Bianca

  Hallo,
  Ik heb een acer laptop met windows 8 er op gekocht.
  De eerste ging alles prima en was ik erg tevreden, maar sinds een aantal weken heb ik problemen met mijn draadloze internet verbinding. De wifi draait gewoon. Mijn telefoon heeft wifi verbinding alleen knalt de wifi constant van de laptop. Dan zegt hij: geen verbinding terwijl het er wel i. Vaak moet ik de adapter weer inschakelen(via de laptop) Dit gebeurt wel een aantal keer per sessie.. Erg irritant en ik weet niet meer wat ik hier aan kan doen.

  Do 13 dec 2012, 11:06 [reply]

  • Adriaan

  Hey Bianca,
  Ik heb precies dezelfde probleem als de jouwe.
  Ik heb zelf ook een Acer laptop met windows 8.
  Hij knalt iedere keer naar limit.

  Wo 19 dec 2012, 16:10 [reply]

  • john

  Ik heb een programma, dat werkte in windows 7 . (is eigenlijk een programma met windows 98). ik heb hierna de compatibility test gedaan naar windows 8 en dit leverde geen problemen op. Nu heb ik een nieuwe computer met windows 8 aangeschaft en het programma er op gezet en krijg ik de melding app werkt niet in windows 8. In de compatibileitsmodus werkt het ook niet.

  Iemand nog een oplossing?

  Za 15 dec 2012, 12:18 [reply]

  • Martien

  Op mijn laptop windows 8 geinstaleerd, maar een probleem met excel 2013,outlook 2013,word 2013 en powerpunt 2013,zijn alleen in het Engels.Hoe krijg ik dat in het Nederlands?

  Zo 16 dec 2012, 14:07 [reply]

  • Herman Giebels

  Meest gehoorde problemen met Win8: Zo dat zijn er nog al wat! Bij mij ging het iets beter, ik heb Win8 over WinXP gezet. De installatie verliep vlot. Win8 is echt nieuw je moet er van houden, maar na een paar dagen wennen gaat het beter. Nu heb ik echter wel een probleem waar ik niet uit kom. Van het toetsenbord werkt het nummerieke gedeelte niet meer. Ook niet wanneer ik het met andere toetsenborden probeer (3 stuks).Onder Win7 werken ze wel. Weet iemand een oplossing? Dan ben ik je dankbaar.
  vriendelijke groeten,
  Herman Giebels

  Ma 17 dec 2012, 14:01 [reply]

  • Frank

  Beste Herman,

  Het probleem wat jij beschrijft herken ik niet. Op mijn laptop werkt het nummeriek toetsenbord gewoon, tenzij je "Num Lock" hebt uitgeschakeld. Indicatielampje moet branden.

  Weet jij misschien hoe ik een favoriete website (die ik vaak bezoek) kan vastpinnen aan een tegel op het startscherm?

  Groet en succes,
  Frank

  Ma 17 dec 2012, 14:07 [reply]

  • dversa


  Aan je Startscherm vastmaken

  Van het Startscherm naar je favoriete sites met één simpele aanraakbeweging.


  1 Open Internet Explorer 10 en geef je favoriete URL in.

  2 Maak een veegbeweging vanaf de onderkant van het scherm om de adresbalk te laten verschijnen.

  3 Tik op het speldpictogram linksonderaan en vervolgens op 'Vastmaken aan Start'

  Wo 19 dec 2012, 20:03 [reply]

  • Frank

  Ha dversa,

  Ik zie geen speldicoon zoals jij schrijft.
  Ik wilde screenshot mee plakken, maar dat gaat niet hier.
  Als je me mailt kan ik dat wel terugmailen met dat screenshot.
  knarf31@gmail.com

  Frank

  Wo 19 dec 2012, 20:44 [reply]

  • dversa

  ik haalde hier mijn mosterd ;-)
  http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows-8/favorites-pinning#firs...tab1

  Wo 19 dec 2012, 21:23 [reply]

  • Annet Oudijn

  Beste Danny,

  Hopelijk heb je een oplossing voor mij. Ik heb net een nieuwe laptop gekocht met windows 8. Nu had ik er een spel bijgekocht wat ik geinstalleerd heb. Stom maar ik heb niet gekeken dat het niet geschikt is voor w8. Nu krijg ik het niet meer verwijderd en doet mn laptop heel raar. Wat te doen?
  Mvg Annet

  Ma 17 dec 2012, 23:22 [reply]

  • Herman Giebels

  Sorry Frank dat weet ik ook niet. Mijn idee zou zijn de link te kopieren en dan (eventueel in een bestandje) op het bureau te plakken?
  Groet

  Ma 17 dec 2012, 23:40 [reply]

  • Herman Giebels

  Beste Frank,

  Wanneer het op het bureaublad staat kun je het aan de taakbalk vastpinnen en dan wordt het een tegel, wonderlijke Win8,
  Overigens geeft de Nummlock wel geluidjes maar geen oplossing voor mijn probleem.

  Ma 17 dec 2012, 23:46 [reply]

  • Frank

  Bedankt Herman,ik ga het vanavond proberen.
  Gister kreeg ik een update die uitgevoerd werd, maar afgebroken wordt ivm fouten. Na lange tijd gaat w8 die updat weer verwijderen (duurt ook lang), maar blijft nu mopperen over opnieuw opstarten omdat er updates zijn.

  Wo 19 dec 2012, 16:15 [reply]

  • RB

  Goedemiddag,

  Ik heb sinds een paar dagen windows 8 op mijn laptop, nu lukt het mij maar niet om de windows store te openen. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

  Mvg,

  Di 18 dec 2012, 16:54 [reply]

  • dversa

  voer volgende uit:
  "Windows" key + R
  type: WSReset.exe
  enter

  dit zal uw Windows Store opschonen.

  Di 18 dec 2012, 17:02 [reply]

  • Lex Folmer

  Hallo allemaal,

  Sinds twee weken heb ik een nieuwe laptop met standaard Windows 8 erop..vanmiddag was ik in de trein op het internet aan het surfen..aangezien er een melding stond dat hij moest updaten, heb ik dat braaf gedaan..laptop opnieuw opgestart en vervolgens het bijwerken.. paar minuten later kon ik weer vrolijk verder! Na enige tijd kwam ik aan op mijn bestemming, heb hem daarom uitgezet! Kwam ik thuis, doet mijn WiFi het niet meer.. hoe kan dit? Apparaatbeheer geeft niets bijzonders aan en ik kan ook de WiFi niet aanzetten, vliegtuigmodus staat uit! Wie helpt mij?

  Di 18 dec 2012, 17:57 [reply]

  • hans

  Ik heb windows 6 maar als ik een update heb dan krijg ik problemen van de computer moet her starten van een fout, en doet hij dat dabn krijg ik zwart scherm wat zegt over boot device
  Start ik he opnieuw op dan doet hij het weer voor even.
  hoe ka n ik de updates uitschakelen???

  Do 20 dec 2012, 12:40 [reply]

  • dversa

  heb je er een externe harde schijf aanhangen misschien?

  Do 20 dec 2012, 14:13 [reply]

  • hans

  sorry windows 8

  Do 20 dec 2012, 12:40 [reply]

  • HANS

  ik heb geen externe schijf aanhangen.
  Heb de pc 4 weken terug gekocht bij de aldi met windows 8 erop staan, Ik heb al een keer herstel gedaan naar fabriek instellingen en die deed gisteren weer die vele updates en nu is het weer zo.
  Ik ken 8 niet ben op zoek hoe ik de updates uitschakel kan ik het nog een herstellen en dan de updates uitschakelen kijken wathij doet.

  bedankt voor je reactie
  groetjes hans

  Do 20 dec 2012, 17:17 [reply]

  • Louis

  Ik heb ook deze Aldi computer veel voor weinig geld vooral omdat er een SSD schijf in zit. Deze SSD schijf waarvan geboot wordt en waar dus ook Windows 8 op staat wordt niet als zodanig beschreven in de bijgeleverde Medion handleiding en geeft soms problemen omdat sommige programma onderdelen op C : staan, snel maar met beperkte ruimte en sommige op D: een enorme harde schijf.

  Do 27 dec 2012, 16:19 [reply]

  • Taeke

  Ik heb bij de installatie/opstart van m'n nieuwe pc een nieuw microsoft account gemaakt gebaseerd op mijn e-mail van m'n provider, terwijl ik er al tijden een had gebaseerd op een hotmail-adres...
  Dat nieuwe account leest mijn bestaande skydrive niet in. Ik heb het nieuwe account verwijderd, maar bij elke actie blijft er vanuit dat verkeerde, lege, niet meer bestaande account een beginscherm komen en ik kan dus niets meer.
  Hoe kom ik weer terug op mijn oude, juiste, bestaande account met duizenden foto's in m'n SkyDrive??

  Vr 21 dec 2012, 22:53 [reply]

  • Thom

  W8 was het toch wel, nadat ik mijn nieuwe W8 telefoon had wilde ik dit ook op mijn PC. Assistent laten draaien of W8 op mijn quadcore PC kon met 6 Gb werkgeheugen, er waren wel wat dingen die niet behouden bleven. Na de betaling starte de download-tot nu toe alles oke. Tot dat ik uiteindelijk W8 ging bekijken, alle mail weg behalve hotmail. Een gratis mail programma gedownload ( zelfde als die van mijn vrouw) en ja hoor geen probleem voor 5 uur toen zwart beeld. Niet meer opnieuw op te starten met de originele CD van W7 of XP. Wel zie ik bij het opstarten het blauwe W8 incone even opkomen en dan weer zwart. Aleen de cursor blijft aktief in beeld.

  Zo 23 dec 2012, 09:33 [reply]

  • hans

  Ik had op xp google agenda geinstalleerd. In verbinding met mijn mobiel. Maar bkijkt nu in windows 8 niet meer te kunnen? Ook heb ik ineens geen beeldschermen meer, geen signaal...hoe los ik dit op

  Zo 23 dec 2012, 17:31 [reply]

  • dversa

  via de mail app kan je zoveel mail accounts als je wil koppelen, beenbeschermers staan nog steeds op de zelfde plaats als xp/w7 !?, wordt het geen tijd om eens een handleiding op te zoeken? probeer hier maar eerst: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-8/get-things-done#1TC=t1

  Zo 23 dec 2012, 17:39 [reply]

  • Chris Colijn

  Beste dversa je kunt wel verzuchten dat het zo ingewikkeld is dat je je er in moet verdiepen, laat me niet lachen. Android is hagel nieuw en door iedereen zo te gebruiken. MS wil ons weer in zijn greep krijgen met ingewikkelde handleidingen die vandaag de dag niet meer nodig moeten zijn. Het moet lijken alsof het alleen goed is als je het zo niet snapt. Ophoepelen allemaal bij MS

  Wo 26 dec 2012, 13:24 [reply]

  • Chris Colijn

  MS zn inhaalslag is volkomen mislukt!!!!

  Wo 26 dec 2012, 13:25 [reply]

  • Chris Colijn

  Windows 8 is voor mensen die drie programma's gebruiken met 3 tegeltjes op hun scherm!!!

  Wo 26 dec 2012, 13:27 [reply]

  • Chris Colijn

  dat rode tegeltje is WORD, verdorie weer het verkeerde programma gekozen!!!

  Wo 26 dec 2012, 13:30 [reply]

  • Chris Colijn

  Skype in win 8 heeft nog niet de helft van de functies die nodig zijn om er mee te kunnen werken. Ik heb in 14 dagen nog geen gesprek op kunnen nemen, lachertje

  Wo 26 dec 2012, 13:33 [reply]

  • johan

  je heb in de gaten dat je zelf het lachertje ben toch? jemig zeg, 10 jaar oud en net wetend hoe je een muis moet bedienen?

  Wo 26 dec 2012, 13:35 [reply]

  • johan

  haha, dus je ben zelf zo dom dat je niet eens het verschil kun zien tussen het word tegeltje en Messenger tegeltje? en dan MS de schuld geven. ga lekker op je android spelen en laat W8 links liggen. dat jij te dom voor woorden ben om met windows 8 te kunnen werken is niet de schuld van MS maar is eerder jou eigen gebrek aan kunnen.

  Wo 26 dec 2012, 13:34 [reply]

  • Chris Colijn

  een beetje iq is wel nodig hoor johan

  Wo 26 dec 2012, 13:38 [reply]

  • Chris Colijn

  Je vindt zeker ook nog dat MS op God lijkt? Je geloos.ft alle

  Wo 26 dec 2012, 13:41 [reply]

  • Chris Colijn

  Een nieuwe auto is een auto en moet rijden net als de vorige. Het rempedaal moet niet ineens in je nek zitten johan

  Wo 26 dec 2012, 13:44 [reply]

  • Frank

  Heren, of dames,

  Volgens mij is dit bedoeld om elkaar vooruit te helpen. Zeggend at je iets niet snapt is niet erg. De ander kan je helpen. Ik zie van alles voorbij komen wat niet relevant is.
  By the way......kan iemand mij zeggen hoe ik een favoriete website (die ik vaak bezoek) vast kan pinnen aan een tegel?

  Wo 26 dec 2012, 13:58 [reply]

  • Ronny Vandecasteele

  IE opstarten vanuit de startpagina (Tegel). Je website ingeven en daarna op de punaise klikken (rechts van adresbalk). Dat werkt enkel bij IE vanuit de startpagina. Windows 8 heeft namelijk 2 versies van IE.

  Wo 2 jan 2013, 15:41 [reply]

  • Rob

  Dag Frank,

  Misschien heb je het al zelf gevonden hoe je een website aan het startscherm kunt pinnen. Maar het kan wel nuttig voor anderen zijn hoe je het moet doen.

  Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je opent de website die je wilt pinnen in Internet Explorer 10. Daarna ga je met de cursor naar rechtsboven op het tandwieltje(extra). Druk op de linkermuisknop en dan zie je de keuze "Website aan het startscherm toevoegen" verschijnen.

  De rest spreekt voor zich.


  Do 28 feb 2013, 21:55 [reply]

  • Thom

  @dversa: heb jij ook een oplossing om weer van het zwarte scherm af te komen, van de mail app was mij al verteld, kon jij niet weten maar ik denk niet dat het door de mail programma komt! en ja ik lees altijd zoveel mogelijk ook handleidingen als ze er bij staan.

  Zo 23 dec 2012, 21:48 [reply]

  • Wim

  veel problemen met W8. Nu al uren aan de gang met outlook 2010. Het ophalen van berichten Outlook via (oud) bureauscherm duurt uren. In aangemaakte account via tegel in W8 kan ik geen mappen maken. Oude berichten (opgeslagen in mappen)kan ik niet binnenhalen in nieuwe account. Kan nergens vinden hoe ik mappen kan maken.
  Instellingen al verandert in imap maar deze werkt in oude outlook niet.
  Weet iemand waar ik antwoorden op deze vragen kan vinden.

  Di 25 dec 2012, 13:15 [reply]

  • Cootje

  Wim,
  Heb jij hier nog een update voor.
  Zelf ook probelemen in W8 in combinatie met outlook 2010.
  Binnenhalen via een POP3 account van kpnplanet duurt uren !

  Za 9 feb 2013, 11:47 [reply]

  • Jeroen

  Hallo,

  Ik krijg aan het begin van de installatie de foutmelding "Er is iets gebeurd", net na het accepteren van de voorwaarde en het invullen van de productcode.

  Setuperr.log geeft de volgende melding:

  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [CDevInventory::CreateXmlDocument] [0x80004005] CDevXmlHelper::CreateDeviceInfoElement Failed

  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [CDevInventory::CreateDevInventoryXML] [0x80004005] CreateXmlDocument failed

  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [CreateDeviceInventory] [0x80004005] CDevInventory::CreateDevInventoryXML failed

  2012-12-25 17:26:32, Error %

  Di 25 dec 2012, 17:34 [reply]

  • Jeroen

  Het 2e deel van mijn bericht ontbreekt:

  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [RunInventory] [0x80004005] Failure in device scanner.
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [CDevInventory::CreateXmlDocument] [0x80004005] CDevXmlHelper::CreateDeviceInfoElement Failed

  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [CDevInventory::CreateDevInventoryXML] [0x80004005] CreateXmlDocument failed

  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [CreateDeviceInventory] [0x80004005] CDevInventory::CreateDevInventoryXML failed

  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [RunInventory] [0x80004005] Failure in device scanner.
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [XmlUtils::LoadXmlDocFromFile] Unable to load XML document C:\$WINDOWS.~BT\Sources\Panther\WICA_UnfilteredDevices_PC_VAN_JEROEN.x ml into the parser.
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [CDeviceBiosBlocks::Generate] [0x80004005] Unable to load device inventory xml document.
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [wmain] [0x80004005] QueryAppBlock encountered an error gathering device blocks.
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [ConX::Compatibility::Wica::GetCompatibilityInfo] Query device block returned an error - 1.
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [ConX::Compatibility::Wica::CompileScanResults] [0x80070001] Failed at 1822
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX [ConX::Compatibility::Wica::StartScanInternal] [0x80070001] Failed at 896
  2012-12-25 17:26:32, Error CONX ConX::Compatibility::CCompatibilityHost::SetScanResult: Compat scan from provider wsc:wica: failed. HRESULT = 0x80070001
  2012-12-25 17:26:33, Error CONX An error occurred during the scan. HRESULT = 0x80070001.

  De compatibility-scan lukt zo te zien niet omdat ie het bestand niet kan inladen en dit bestand vind ik ook niet terug in de panther map.

  Bij voorbaat dank voor de hulp.

  Di 25 dec 2012, 17:37 [reply]

  • Thom

  24-12 het beeld nog steeds op zwart, gebeld met MS ( telefoonnummer staat op de download site). Zeer goed geholpen om kwart voor 1 nog en om 1 uur zouden ze sluiten wegens kerst avond. Het probleem zat bij mijn in de download zelf. Na W7 opnieuw er op gezet te hebben opnieuw gedownload en ja hoor tot nu toe draait Windows 8 prima. Wat ik wel jammer vindt is dat ziggo pop accounts heft en geen imap accounts heeft, die kun je dus niet gebruiken voor de mail in Windows 8. Of iemand moet hier een oplossing voor weten. Verder heel tevrede.

  Di 25 dec 2012, 19:08 [reply]

  • vinnius

  Ik werk al vanaf 2 dagen na annoncering met 2 x W8. Beide met clean install vanaf DVD. Eventueel bestanden etc. vooraf veilig stellen met Windows Easy Transfer.
  Geen enkel probleem tot nu toe. Zelfs Androïd applicaties werken onder BlueStacks. Wat wil je nog meer. Wel even moeite doen om de nieuwe interface te leren kennen.
  Voldoende tutorials op Internet.

  Di 25 dec 2012, 20:39 [reply]

  • Herman Giebels

  Voor diegene die er wat aan heeft!
  De oorzaak van het nummeriek probleem is bekent het blijkt in het Bios te zitten.
  Ofschoon ik de laatste update heb, is het zo dat Win8 er niet mee overweg kan.
  D.w.z. iemand met een Dell Dimension 9200 pc heeft waarschijnlijk hetzelfde probleem. Dus niet updaten naar Win8!

  Groet Herman

  Wo 26 dec 2012, 10:53 [reply]

  • Louis Hofmeijer

  Nu pop3 niet in mail wordt ondersteund kun je ook outlook 2010 tot een live tegel maken, die dus automatisch inkomende e mail toont ?

  Do 27 dec 2012, 16:08 [reply]

  • dversa

  pop3, IMAP en exchange activesync (EAS) worden alle ondersteund op de mail app in windows 8!, waar haal jij je info?

  Do 27 dec 2012, 16:30 [reply]

  • Louis

  Ik dacht eerder in deze discussie. Ik heb gisteren eindeloos geprobeerd om mijn strato accounts te koppelen maar dit lukte niet.
  Ook de Microsoft Exchange Server accounts trouwens niet ondanks ingave van domein en serveradressen.

  Do 27 dec 2012, 16:50 [reply]

  • dversa

  Louis, dan vermoed ik eerder een security probleem aan de kant van strato, misschien zijn deze ook nog kieskeurig in verband met over welke provider je mag/kan inloggen. Ik kan perfect op de exchange servers van mijn bedrijf een connectie maken, net als die van een andere exchange server die ik gebruik.

  Do 27 dec 2012, 16:54 [reply]

  • dversa

  http://blog.laptopmag.com/how-to-read-pop-mail-in-windows-8

  Do 27 dec 2012, 17:47 [reply]

  • Chris Colijn

  zodra ik pop3 wil installeren zegt mail dit wordt niet ondersteunt daar haal ik de info, jij niet zeker

  Do 27 dec 2012, 16:44 [reply]

  • dversa

  Blijkbaar kan jij veel niet op windows 8 en aan je commentaren te zien heb je een attitude waardoor je mij zeker niet uitnodigt tot het geven van hulp.

  Do 27 dec 2012, 17:03 [reply]

  • dversa

  als je mail opendoet, naar de charmsbar gaat en instellingen, vervolgens naar accounts, voeg een account toe, ander account selecteren dan zie je dat je dat je bovenvermelde systemen kan toevoegen, daar staat duidelijk pop! niet?

  Do 27 dec 2012, 16:48 [reply]

  • chris colijn

  dat staat er maar je hebt er nooit op geklikt als er op klikt staat er dagt het niet wordt ondersteunt:
  POP3 account toevoegen aan Windows 8

  Wanneer je graag gebruik wil maken van POP e-mail in Windows 8 kun je geen POP3 account in de standaard mail cliënt toevoegen. Dit is omdat een POP e-mail account bijzonder onveilig is, de account gegevens voor een POP account gaan bij het ophalen van de e-mail niet versleuteld over het Internet. Zeker wanneer men gebruik maakt van een publiek WiFi zonder encryptie zijn deze gegevens zo uit de lucht te plukken. Hieronder zie je een screenshot van een programma genaamd WireShark waar in een netwerk trace het aanmelden bij een POP account is onderschept. De gebruikers naam en wachtwoord zijn duidelijk leesbaar en zijn dus te misbruiken. de link mag ik niet geven hier

  Do 27 dec 2012, 16:59 [reply]

  • dversa

  idd, zover was ik nog niet gegaan, wat raar dat dit op deze manier wordt weegegeven. Nu heb ik dit opgelost door via hotmail.com mijn overige pop accounts te koppelen, die kan je dan in een folder laten weergeven. Op die manier heb je via de main mailbox toch zicht op je pop mail. Dit kan ook via de webapplicatie van outlook.com.

  Do 27 dec 2012, 17:09 [reply]

  • dversa

  gmail koppelt wel degelijk en geeft een apparte tegel per account.

  Do 27 dec 2012, 17:10 [reply]

  • dversa

  http://blog.laptopmag.com/how-to-read-pop-mail-in-windows-8

  Do 27 dec 2012, 17:49 [reply]

  • Louis

  Heren, dank voor jullie opmerkingen.
  Maar dan is het verhaal van Windows 8 mail dat je alle accounts zomaar kunt samenvoegen dus niet waar !Ik neem aan dat 99 % van de particulieren pop accounts gebruikt !

  Do 27 dec 2012, 17:28 [reply]

  • dversa

  je kan bij die providers toch pop3 mail laten doorsturen?

  Do 27 dec 2012, 17:41 [reply]

  • Chris Colijn

  ik heb al 22 jaar mijn eigen pop3 mailprog om los te zijn van MS zijn fratsen van ieder jaar een ander mailprog. Bah wat een gelul dat outlook

  Do 27 dec 2012, 18:11 [reply]

  • Louis

  En trouwens kan Outlook 2010 2013 tot live tegel worden gepromoveerd ?

  Do 27 dec 2012, 17:30 [reply]

  • dversa

  2010 niet, denk trouwens ook niet voor 2013, ben nu een trial aan het downloaden zodat ik je strakjes eventueel bevestiging kan geven!

  Do 27 dec 2012, 17:35 [reply]

  • dversa

  geen live tile in 2013, end of story

  Do 27 dec 2012, 18:14 [reply]

  • Frank

  Hallo allen,

  Na installatie van windows 8 gaat mijn laptop regelmatig updaten en opnieuw opstarten.
  De update vind dan iets waardoor hij niet kan updaten en gooit vervolgens de update bestanden eraf en is daar wel minstens 3/4 uur mee bezig.
  Wat kan er mis zijn? En hoe kan ik dat voorkomen?

  Do 27 dec 2012, 17:40 [reply]

  • dversa

  automatische updates uitschakelen misschien!

  Do 27 dec 2012, 17:43 [reply]

  • dversa

  en manueel aangeven welke je verkiest...te installeren

  Do 27 dec 2012, 17:45 [reply]

  • Henko

  Bij mij nu ook. Heb W8 nu 3 dagen aan het draaien maar nu probeert ie telkens één update te installeren welke du mislukt.
  (schakel de computer niet uit)grrrrr. Ik wil aan de slag.
  Gelukkig heb ik maar 14.99 betaald voor dit product. Nu ook een irritant muisaanwijzertje met continue geknipper. What the f...?

  Za 29 dec 2012, 11:59 [reply]

  • Frank

  Waar stel ik dat dan in?
  Als ik via instellingen kom bij updates dan staat er een alleen om updates te installeren??

  Do 27 dec 2012, 17:51 [reply]

  • dversa

  dropdownmenu klikken (belangrijke updates) en derde item, updates zoeken maar laat mij...

  Do 27 dec 2012, 17:53 [reply]

  • Chris Colijn

  compleet belachelijk dat MS ook hier wil bepalen welek mailprogramma's je mag gebruiken. Popmail is van alle tijden en zij denken te kunnen voorkomen dat iemand dat gebruiken door ze te dwingen outlook of desnoods Gmail om hun niet te hard voor hun hoofd te stoten.

  Vr 28 dec 2012, 09:10 [reply]

  • johan

  volgens mij zit jij hier alleen om MS te bashen of niet? ga lekker terug naar windows 98 se ipv constant maar dit soort forums te verzieken met je frustratie's.

  Vr 28 dec 2012, 09:30 [reply]

  • Richard van Leeuwen

  Windows 8 troep of geen troep, beoordeel het zelf. Naar mijn idee zijn de voor- en nadelen:

  Vóór:
  - geschikt voor tablets en touchscreens
  - geschikt voor mensen die nog nooit eerder met een Windows versie hebben gewerkt
  - geschikt voor mensen die al een beetje gewend zijn aan een Apple of Android apparaat (het principe van shop -> installeren en gebruiken)

  Nadelen:
  - alles gaat straks uiteraard via de shop. Dus t.z.t. niets meer te installeren rechtstreeks zonder invullen van emailadres en wachtwoord. Dat vind ik persoonlijk een inbreuk op mijn privacy.
  - voor desktop PC's zonder aanraakscherm minder geschikt
  - als reparateur en Windows troubleshooter moet je telkens weer zoeken naar de bekende weg als Microsoft weer eens alle "bordjes" heeft omgedraaid. De problemen blijven en de oplossingen blijven ook (dezelfde).

  Mijn conclusie is dan ook niet een gebruikersgerichte interface maar een poging alles via de shop van Microsoft te gaan laten lopen. Alles is daarop ingesteld.

  Bij mij is de oude vertrouwde startknop weer terug die als Open-Source (gratis) verkrijgbaar is via http://sourceforge.net/projects/classicshell/files/

  Hopelijk laat je deze link erin staan voor mensen die toch graag gebruik maken van de nieuwe versie maar niet toe zijn aan een nieuwe interface.

  -

  Za 29 dec 2012, 09:08 [reply]

  • Chris Colijn

  ik zit niet MS te bashen, ik gebruik Windows 7 en 8 en XP en heb er dingen op tegen, of je dat nou aanstaat of niet. Ik kon niet voor iets anders kiezen, dan windows en zij verplchten mij dingen te doen die ik niet wil of waar ik het mee oneens ben. Zij maken misbruik van hun positie en dwingen winkels computers te verkopen met Windows erop vista win 7 of 8 en kunnnen dat dan meetellen als verkochte licentie om jou en mij te laten denken dat het goed verkocht wordt. Dit is bedrog en dwingelandij. Hij jij er ook over denkt. Ik vind 8 prima maar zou dan die dwaze tegels op een lap of desktop uit moeten kunnen zetten, dat hoef ik niet. En op mijn telfoon en tablet draai ik Android dat kan ik inrichten zoals ik dat wil. Dit is mijn laatste bijdrage en ik ga weer leuke dingen doen in mijn leven.

  Za 29 dec 2012, 15:05 [reply]

  • johan

  heb je al vaker gezegd dat je niet meer terug zou komen :P. niemand verplicht jou een windows licentie te nemen met een pc, als jij bij de mediamarkt een pc zonder os wil, zal de media markt jou een pc zonder os moeten leveren. dat de mediamarkt dat liever niet wil omdat ze meer omzet maken met een windows licentie is niet aan MS. niemand heeft jou ook verplicht om over te stappen van xp naar windows 7 of windows 8. dat is jou eigen keuze geweest. en jij kun al die tegels gewoon links laten liggen als je dat wil, maar die tegels boeit je geen zak, je wil hier gewoon lopen zieken. je kun gelijk op je buroblad beginnen als je je erger aan die tegels.

  Za 29 dec 2012, 15:19 [reply]

  • Chris Colijn

  O ja nog een ding, heb je enig idee waarom veel bedrijven nog steeds XP gebruiken? Omdat ze niet om de 3 jaar nieuwe professionele applicatie kunnen laten schrijven voor de dwazw grillen van microsoft. Ik schrijf en gebruik professionele applicatie die voor 10.000 den euro worden gemaakt en niet meer werken in volgende WIndows versiesies. Ik gebruik sinds XP de 64 bits versie om meer geheugen te kunnen gebruiken, grof gezegd kun je dan alleen de Internet browser van MS zelf als 64 bits app gebruiken verder maken zij of iemand anders om bovenstaande redenen geen 64 bits apps.

  Za 29 dec 2012, 15:19 [reply]

  • johan

  hoe lang is windows xp ook alweer op de markt? alle bedrijven zouden met gemak over kunnen, maar ze willen het niet. bij ons op t werk werd ook beweerd dat ze op xp moesten blijven. en plots komen toch meer en meer pc's met windows 7 en het blijkt toch te werken.

  Za 29 dec 2012, 15:23 [reply]

  • CHRIS

  hooi ik heb zojuist de update gedowload maar krijg steeds de zelfde fout melding.
  op internet staan wat tips zoals het programma op een usb opslaan en vanaf daar instaleren of alle programmas en antivirus uitschakelen.
  ik heb gewoon een orginelen versie van windows 7

  iemand tips en uitleg?

  hieronder mij foutmelding

  er is iets gebeurd

  er kan niet worden vastgesteld of windows 8 verder kan worden geinstalleerd op de pc start setup opnieuw.

  Zo 30 dec 2012, 22:21 [reply]

  • Eraser

  Windows 8 is geen geweldenaar sinds Windows.
  Wat wijzigingen in de bediening meer is het niet.
  Leuk om via apps invloed te hebben op het startmenu, maar hoe kom je eruit. Programma's zijn niet meer normaal af te sluiten en dat zie je als je naar taakbeheer gaat, waar apps die je geopend heb nog steeds open staan.
  Het waardeloze e-mail gebeuren waarbij de zoekfunctie in je mail er niet is. Dan nog maar te zwijgen dat je geen accounts van je provider kan toevoegen. En ik heb te kampen met een
  Onder geluid kanaal wat het niet doet en bij Windows 7 wel.
  Het lijkt ook gevoeliger bij een verkeerde driver te installeren waarbij je je systeem opnieuw kan installeren omdat je er niets meer mee kan doen.
  Bij apparaten beheer heb ik op meerdere systemen ontdekt dat er een driver niet geïnstalleerd kan worden waarbij het bekende gele driehoekje te zien is, waarom is dit bij Windows 7 niet.
  Een goed alternatief wat zeker aan te bevelen is om de Windows e- mail account te vervangen door Windows live mail 2012.
  Al met al geen geweldenaar.

  Di 1 jan 2013, 14:02 [reply]

  • Chris Ccolijn

  Telgel apps afsluiten met cursor naar boven rand tothandje verschijnt linker muisknop ingedrukt houden en prog aan de onderkant van je beeld slepen dan is hij weg

  Di 1 jan 2013, 14:20 [reply]

  • Chris Colijn

  of met alt F4

  Di 1 jan 2013, 14:23 [reply]

  • Chris Colijn

  Druk op
  Om dit te doen
  Windows-logotoets‌ +start met typen
  Doorzoek je pc
  Ctrl+plus (+) of Ctrl+min (-)
  In- of uitzoomen bij een groot aantal items, zoals apps die aan het Startscherm zijn vastgemaakt
  Ctrl+bladerwieltje
  In- of uitzoomen bij een groot aantal items, zoals apps die aan het Startscherm zijn vastgemaakt
  Windows-logotoets‌ +C
  Open de charms
  Windows-logotoets‌ +C
  Open de opdrachten voor de app
  Windows-logotoets‌ +F
  Open de charm Zoeken om naar bestanden te zoeken
  Windows-logotoets‌ +H
  Open de charm Delen
  Windows-logotoets‌ +I
  Open de charm Instellingen
  Windows-logotoets‌ +J
  Schakel tussen de hoofd-app en de vastgemaakte app
  Windows-logotoets‌ +K
  Open de charm Apparaten
  Windows-logotoets‌ +O
  Vergrendel de schermstand (staand of liggend)
  Windows-logotoets‌ +Q
  Open de charm Zoeken om naar apps te zoeken
  Windows-logotoets‌ +W
  Open de charm Zoeken om naar instellingen te zoeken
  Windows-logotoets‌ +Z
  Toon de opdrachten die in de app beschikbaar zijn
  Windows-logotoets‌ +spatiebalk
  Verander invoertaal en toetsenbordindeling
  Windows-logotoets‌ +Ctrl+spatiebalk
  Verander naar een eerder geselecteerde invoer
  Windows-logotoets‌ +Tab
  Blader door openstaande apps (behalve bureaubladapps)
  Windows-logotoets‌ +Ctrl+Tab
  Blader door openstaande apps (behalve bureaubladapps) en zet ze vast tijdens het bladeren
  Windows-logotoets‌ +Shift+Tab
  Blader door openstaande apps (behalve bureaubladapps) in omgekeerde volgorde
  Windows-logotoets‌ +PgUp
  Verplaats het Startscherm en de apps naar het beeldscherm links (Apps op het bureaublad veranderen niet van beeldscherm)
  Windows-logotoets‌ +PgDown
  Verplaats het Startscherm en de apps naar het rechterbeeldscherm (apps op het bureaublad kunnen niet van beeldscherm veranderen)
  Windows-logotoets‌ +Shift+punt (.)
  Zet een app links vast
  Windows-logotoets‌ +punt (.)
  Zet een app rechts vast
  Meer informatie over de charm Start, de charm Zoekenen app-opdrachten waarmee je sneller uit de voeten kunt in

  Di 1 jan 2013, 14:28 [reply]

  • Chris Colijn

  Google: sneltoetsen windows 8

  Di 1 jan 2013, 14:29 [reply]

  • dirk

  ik heb vandaag upgrade van windows vista naar windows 8 gedaan, alles is goed gegaan, maar nu worden mijn mail app, callender app en store app niet geopend. mn mail tile geeft wel aan dat er een nieuw maitlje is en van wie maar als ik het open komt het blauwe scherm te voorschijn, enveloppe icoon verschijnt, verplaatst zich naar linksboven hoek en blijft laden, maar er gebeurt niets. dit is met alle apps zo. internet explorer app werkt wel.

  heb alleen wel met de IE app dat als ik hop deze pagine wat wil posten ik de vraag krijg of ik het .JS bestand wil openen of wil opslaan. dit heb ik nog nooit gehad.

  Di 1 jan 2013, 18:54 [reply]

  • johan

  ff test om te kijken of hier reageren via de IE app wel kan of dat ik dezelfde fout krijg als dirk

  Di 1 jan 2013, 19:13 [reply]

  • dirk

  apps doen het ondetussen. zo te zien was het kaspersky internet security 2013 wat problemen gaf. na uninstall werken de apps gewoon goed. nu benieuwd of reageren werkt.

  Di 1 jan 2013, 21:01 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Sinds W8 pro upgrade op mijn Asus N76VM
  Si7-3610QM CPU @ 2.30GHz
  nog steeds een constant zandloper-cirkeltje naast de aanwijzer,alsof hij een proces opstart.

  Di 1 jan 2013, 21:25 [reply]

  • Miranda

  hoi ik heb vorige week een nieuwe desktop gekocht en gekozen voor windows 8. Nu start mijn IE in het bureaublad wel gewoon op, maar op het startscherm niet. (deze pagina kan weergegeven worden) Ook de store en het nieuws geven geen gehoor, maar wel de emailtegel.

  Heeft iemand hier een oplossing voor. Bij de winkel waar ik 'm heb gekocht zeggen ze dat ik dan maar even mijn firewall moest uitschakelen. Gedaan maar ook dat werkte niet.

  Wo 2 jan 2013, 11:08 [reply]

  • Henk Scheerooren

  kan je het proberen met een alternatieve browser? of is het de enige browser die je hebt? Ik zorg ervoor altijd direct tijdens nieuwe inst. meedere browser te hebben. Chrome en Opera en Firefox. Kan ik gelijk testen of het daar aan ligt of de proxy instellingen. zit je met je desktop rechtstreeks aan het internet of heb je nog een router er tussen?

  Wo 2 jan 2013, 11:33 [reply]

  • vinnius

  als het aan IE ligt kun je die terugzetten naar begininstelingen via Extra >Internet Opties?tabblad geavanceerd> Opnieuw instellen
  Dat wil nog wel eens helpen.

  Wo 2 jan 2013, 12:04 [reply]

  • Miranda

  helaas dat heeft niets geholpen. Ook een andere browser wil niet helpen. Helpdesk van windows al gebeld, maar omdat windows was voorgeïnstalleerd zou ik 72 euro moeten gaan betalen om eventueel het probleem op te lossen. aan Henk..ik heb er nog een router tussen staan..die al wel een paar keer uit en aan gezet, maar ook dat heeft niet geholpen.:-( Gelukkig wel internet, maar niet helemaal zoals het zou moeten wie o wie nog meer suggesties

  Wo 2 jan 2013, 16:09 [reply]

  • vinnius

  Ken je iemand die lid is van seniorweb.nl? dan kun je daar je vraag stellen via PC Hulp via Internet of zelfs via PC Hulp aan Huis. Doe zelf aan beide mee. Is gratis (aan huis kost wel iets, maar heel weinig). Als je er niet op andere manier uitkomt is dit een goede tip. Wij geven niet gauw op.

  Wo 2 jan 2013, 17:21 [reply]

  • Richard

  @Miranda... je koopt er niets voor, maar ben blij dat ik mijn hulp-aan-huis service niet meer heb! hahahaah...

  Toch hier een URL waar je wellicht wat aan hebt <wel in het Engels> succes! http://www.thewindowsclub.com/fix-metro-tiles-responding-windows-8

  Groetjes,
  Rich
  Moskou

  Wo 2 jan 2013, 20:56 [reply]

  • Ronny Vandecasteele

  Staat IE als default browser ingesteld? Via instellingen kan dit ingesteld worden. IE vanuit startpagina kan geen andere defaultbrowser verdragen.

  Do 3 jan 2013, 10:34 [reply]

  • Frank

  Hoe kan ik in windows 8 schrijfrechten krijgen in "regedit"

  Vr 4 jan 2013, 09:36 [reply]

  • Chris Colijn

  Een account met adminrechten gebruiken werkt bij gewoon?

  Vr 4 jan 2013, 15:50 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik heb in win 8 last van dat ik bv uit de adresregel van IE niet kan kopieren. Ik kies een linki uit wil die bv in een mail kopieren maar met plakken of ctrl V komt er niets? Ook zijn een aantal geselecteerde velden als ze blauw zijn niet te beschrijven, pas als ik de eerste letter type verdwijnt het geselcteerde en staat de getypte letter er niet.

  Vr 4 jan 2013, 15:46 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik gebruik als default browser Chrome, maar deze loopt steeds vast hebben andere mensen hier ook last van. Ik heb CHrome al gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd maar het blijft zo. Ik kan er even in werken en dan niets meer

  Vr 4 jan 2013, 15:52 [reply]

  • Chris Colijn

  IE en Palmoon hebben hier geen last van?

  Vr 4 jan 2013, 15:53 [reply]

  • Henk Scheerooren

  @Chris:

  Je kan Chrome als app gebruiken.

  lees hier:
  http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=nl&answer=276...

  Za 5 jan 2013, 12:28 [reply]

  • Berry

  Heb het volgende probleem: vorige week win 8 over win 7 geinstalleerd.
  Sinds gisteren blijft de pc opnieuw opstarten met foutmelding: attempted execute of noexecute memory. Ik kan dus niets meer,,pc komt op bureaublad maar voordat ik iets gedaan hebt,,start ie weer op omdat er fouten geconstateerd zijn.
  Wie weet een oplossing??

  Za 5 jan 2013, 12:53 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Mooie Windows 8-tip:

  Voor wie het startmenu weer terug wil hebben á la Windows 7.(er zijn veel oplossingen maar meestal niet gratis)

  http://www.wentutu.com/

  Gratis download.

  Za 5 jan 2013, 13:10 [reply]

 • tijdens instal al een vastloper win 8 ,bleek de hdmi van mijn nvidia 7600,nog steeds heb ik mijn hdmi niet draaiend in win 8 ,drivers nieuw,zodra de hdmi kabel er in gaat blauw beeld en start op vanwege een ernstige fout ,bij microsoft komt ook geen andwoord of oplossing help ...

  Zo 6 jan 2013, 11:11 [reply]

  • johan

  ik heb vanaf moment 1 geen problemen gehad met mijn hdmi van mn 6850. lijkt dus een probleem tussen windows en nvidia drivers.

  Zo 6 jan 2013, 11:24 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Heel bekend probleem. Zelfde bij mijn neefje. Ineens was alles weer okee nadat we met driver genius alle drivers ge-update hadden. Nvidia 310.90 is net uit heel toevallig(5 januari)SNel upgraden.

  Zo 6 jan 2013, 14:21 [reply]

  • Chris Colijn

  nvida geforce gt540 ook geen geluid op hdmikabel in Samsung RF 711

  Zo 6 jan 2013, 14:44 [reply]

  • Chris Colijn

  540m

  Zo 6 jan 2013, 14:45 [reply]

  • Rich

  Lekker Nederlands ook...

  ongelooflijk dat deze bagger geplaatst kan worden. Toch maar een captcha veldje toevoegen Dutchcowboys?

  Ma 7 jan 2013, 11:47 [reply]

  • Laurens

  Tips en trucs voor Windows 8?

  Kijk dan op www.windowswebwereld.nl !

  Do 10 jan 2013, 13:13 [reply]

  • freddy

  Na W8 te installeren valt mijn beeldscherm weg.Hoe kan dat?

  Vr 11 jan 2013, 13:35 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Bij onze bedrijfs DELL laptop lag dat aan de BIOS.
  Bleek dat hij automatisch 2 schermen detecteerde terwijl dat niet zo was. We zagen dus niet het hoofdscherm waardoor we dachten "hee zwart beeld" hoe kan dat nou? Totdat we de externe monitor aansloten en de rest van het scherm zagen. Moet je maar net tegenkomen.

  Wo 30 jan 2013, 10:55 [reply]

  • Rik

  Hallo, hoe kan ik windows 8 op een cd/dvd zetten? heb geen idee waar deze is neer gezet. alvast bedankt voor uw antwoord

  Ma 14 jan 2013, 12:05 [reply]

  • dversa

  Je had de keuze bij de installatie om de files naar dvd of usb te branden, dit heb jij blijkbaar niet gedaan!
  Je kan echter alsnog aan je bestanden komen via deze link: https://www.mswos.com/ zorg dat je het order nummer en eventueel de serial bij de hand hebt!
  Normaal gaan de bestanden zich hier bevinden..
  User_folder\AppData\Local\Microsoft\WebSetup

  Ma 14 jan 2013, 12:13 [reply]

  • dversa

  Tip,
  Installeer deze app (achter de schermen) op uw windows 8 pc vanuit de store.
  http://www.windowsinfo.nl/reviews/3715/windows-8-app-review-achter-...

  Ma 14 jan 2013, 12:18 [reply]

  • M. van Dijk

  Ja, De interface van Windows 8 heeft zo zijn nadelen. Hebt u Windows 7 adviseer ik u laat het hier bij. Mocht U een nieuwe pc aanschaffen met Windows 8 dan zijn er tools te downloaden om de interface, zoals de startknop linksonder en gadgets verticaal rechts in beeld terug te krijgen zoals in Win XP, Vista en 7. Download ‘Classicshellsetup’ en ‘8gadgetPacksetup’, even ‘googlelen, en installeer deze. Als u dit doet dan krijgt de vertrouwde interface in het Nederlands.
  Martin

  Ma 14 jan 2013, 17:42 [reply]

  • Rich

  Ja, dat is het beste advies wat je kan geven denk ik. Ik ben ook alweer zat dingen tegengekomen die niet lekker werken. De printerspooler bijvoorbeeld loopt met enige regelmaat vast, nog niet achter wat het is. Maar je kan dan dus niet printen... enorm irritant. Ook loopt de laatste versie van iTunes niet lekker onder Windows 8. Enorme spijt dat ik heb geupgraded naar Windows 8.

  Ma 21 jan 2013, 03:43 [reply]

  • luc

  Sinds de installatie van windows 8 staat de ventilator constant te draaien.

  Iemand een idee hoe ik die herrie kan uitzetten? Blijkbaar wordt de processor consequent zo belast dat er koeling nodig is...

  vast bedankt

  Vr 18 jan 2013, 15:57 [reply]

  • dversa

  gedeelde vidio kaart? AMD/Intel misschien?

  Vr 18 jan 2013, 17:26 [reply]

  • Guido

  volgend bericht krijg ik als ik setup windows 8 doe.
  U kunt een vooraf opgezette build niet met Setup installeren op een niet-vooraf opgezette build.
  nu heb ik ook al gemerkt dat mijn windows 7 raar doet, er zijn 2 updates maar als ik die wil installeren gaat dat niet , hij geeft code 800B0109

  Za 19 jan 2013, 15:49 [reply]

  • dversa

  je geeft te weinig info, wat wil je bereiken? google maar eens op die error nummer!, hopelijk vindt je daar je oplossing(en)

  Za 19 jan 2013, 16:27 [reply]

  • Chris Colijn

  ik lust ook wiskey en heb 27 jaar computer ervaring

  Wo 23 jan 2013, 11:11 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Chris,
  je reply-t nu op? Moi? Moet je wel bovenin zijn bij Alex, Niet onderaan. hihihi hik.

  Wo 23 jan 2013, 14:51 [reply]

  • Chris Colijn

  ik replijt niet op jou het was zomaar een opmerkeler. en ik heb al 42 jaar ervaring eigenlijk, misscien dan 2 flessen?

  Wo 23 jan 2013, 15:02 [reply]

  • Henk Scheerooren

  47 jaar nu en ... tig flessen nu(op de plank)
  Single Malts natuurlijk, zonder ijs.
  Het wordt steeds gezelliger hier haha!
  Windows 8 cybercafé.

  Wo 23 jan 2013, 23:15 [reply]

  • Tim

  Ik had 2 Win7 partities op 1 schijf en kocht Win 8. Formateerde 1 van de 2 Win7 partities en installeerde Win8. Ik had altijd een dualboot scherm om te kiezen welke win7 ik wilde opstarten. Nu start de computer direct op met Win8. Bij msconfig zie ik zelfs die win7 partitie niet eens staan zodat ik nog niet eens win 7 altijd kan inladen. Ik heb mijn Win7 files met Acronis ge-restored om zeker te zijn dat win7 niet corrupt is geraakt. Hoe krijg ik nu Win7 en Win8 als een dualboot draaiend zoda tik kan kiezen welke ik op laad? Kan iemand mij helpen?

  Do 24 jan 2013, 01:35 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Dual booten tussen W7 en W8

  http://www.windowswebwereld.nl/windows-8/handleidingen/dual-boot-wi...

  viedootje

  http://www.youtube.com/watch?v=3UgBi66TiGU

  Do 24 jan 2013, 18:48 [reply]

  • remon van der veen

  ik heb ook windows8, mijn probleem is als ik aan het typen ben dat plots de cursor zo ergens anders in de tekst verder gaat, hij verspingt zegmaar gewoon, iemand een oplossing?

  Do 24 jan 2013, 16:23 [reply]

  • Chris Colijn

  Als je een laptop gaat raak je ws steeds je touchpad aan met een van je duimen. Dat is bij mij zo en ik ken een flink aantal anderen die het ook hebben.

  Do 24 jan 2013, 16:49 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Dat doet je touchpad. Gewoon uitzetten.
  Meestal een FN + toets. Afhankelijk van de fabrikant.

  Do 24 jan 2013, 18:44 [reply]

  • ronald

  Na systeemherstel APP store en meerdee Apps verdwenen.
  Chrome en Firefox zijn niet meer te installeren.

  Weet iemand raad?
  (KB2756872 = verwijderd)

  Za 26 jan 2013, 10:18 [reply]

  • Flowertje

  @ Jaap en Dinki:
  Mij lukt het eers ook niet om Spotify op Windows8 geïnstalleerd en werkend te krijgen. Maar ik heb verder gezocht en het is gelukt!
  Hier kun je Spotify gratis downloaden:

  http://spotify.nl.softonic.com/download

  Bij mij werkt ie nu perfect op Windows8 :D :D

  Za 26 jan 2013, 12:12 [reply]

 • Problemen met activatiecode mediacenter.

  Kreeg net dit mailtje warvan stap 3 niet voorkomt op mijn windows 8 laptop. Wie weet de oplossing?

  Uw gratis productcode voor Windows 8 Media Center Pack** verloopt als u deze niet voor 1 februari 2013 activeert:

  [productcode]

  Volg deze stappen om Windows 8 Media Center Pack aan uw pc met Windows 8 Pro toe te voegen:
  1. Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken. (Of wijs met de muis de rechterbovenhoek van het scherm aan en klik vervolgens op Zoeken).
  2. Typ onderdelen toevoegen in het zoekvak en tik of klik vervolgens op Instellingen.
  3. Tik of klik op Functies toevoegen aan Windows 8.
  4. Tik of klik op Ik heb al een productcode gekocht.
  5. Voer de productcode in en klik vervolgens op Volgende.
  6. Lees de licentievoorwaarden, schakel het selectievakje in om de licentievoorwaarden te accepteren en klik vervolgens op Onderdelen toevoegen.

  Ma 28 jan 2013, 10:24 [reply]

  • Chris Colijn

  heb ik ook maar ik heb m dacht ik 2 keer aangevraagd en een code gebruikt bij install ik kon het ook niet ingevuld krijgen

  Ma 28 jan 2013, 11:08 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Wat moet je nog met Windows Mediacenter als je gratis XBMC kun downloaden en voor alle doeleinden kunt gebruiken. Daaaag Mediacenter.

  Ma 28 jan 2013, 22:11 [reply]

  • Harm-Jan

  Goedenavond,

  Ik heb eind 2012 een nieuwe HP 2206 gekocht met windows 8 allemaal leuk ding draait goed tot een week of 2 terug. Ik draai als email programma MSoffice ouotlook 2010. verzenden gaat goed binnen halen niet ( per 34 bps ). Ik heb een goede virus scanner, spybot &destroy doe elke dag een schuifopruiming ( elke 900 MB aan zooiin de debug dumpbestanden en bestanden met geheugendump in systeem verwijderen ). Nu beginnen er steeds programma's vast te lopen. Ik ben in staat om mijn laptop door het raam te gooien, maar daar is tie bij nader inzien toch net effe te duur voor.... Wie kan mij helpen ? wat kan ik doen om in ieder geval weer normaal email binnen te krijgen. Heb de provider al gebeld, niets mis met de server. Alvast bedankt

  Ma 28 jan 2013, 22:02 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Eerst maar eens ADW cleaner laten lopen.
  Download hier:
  http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
  Dan weet je zeker dat je geen toolbars en malware meer hebt. Ook spybot laat wel eens wat door.
  Zelf ruim ik veel zooi op met tune up utils.
  Configureer je outlook opnieuw.

  Ma 28 jan 2013, 22:17 [reply]

  • Harm-Jan

  Hoi Henk,

  Ik had al gezien dat je een vaste reageerder was dus ik hoopte ook een beetje dat je zou antwoorden :). Ik lees hier en daar dat msoffice in 32 bit config ruzie heeft met windows 8 64 bit. Heb je daar toevallig ook iets van vernomen en zoja, wat is de beste wijze om dit op te lossen? Alvast bedankt

  Di 29 jan 2013, 09:31 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Dit herken ik niet. Op dit moment heb ik Microsoft Office 2013 versie 64 bit draaien op Windows 8. Dit gaat probleemloos.
  Heb jij een andere office versie?

  Wo 30 jan 2013, 10:16 [reply]

  • harm-jan

  Ja ik draai 2010 - 32 bit

  Wo 30 jan 2013, 10:20 [reply]

  • Henk Scheerooren

  En jij kan echt niet over op 64Bit? (qua CPU?)Scheelt namelijk echt een hoop ellende. Of is het een centen kwestie?
  :-)

  Wo 30 jan 2013, 11:17 [reply]

  • Henk Scheerooren

  ik vondt dit nog:
  http://windowssecrets.com/forums/showthread.php/149183-Windows-8-an...

  Wo 30 jan 2013, 11:22 [reply]

  • Harm-Jan

  Hoi Henk,

  Nee het stomme is dat ik beide versie gewoon heb echter zag ik later dat ik de 32 er op had gezet.... het werkte dus ik dacht het zal wel :) ik zal alles er wel af knikkeren en de 64 er op zetten

  Wo 30 jan 2013, 12:10 [reply]

  • Cootje

  Heeft de 64bits installatie geholpen ?

  Za 9 feb 2013, 12:52 [reply]

  • Harm-Jan

  heb ik eerlijk gezegd nog niet gedaan :) het draait nu momenteel goed. Af en toe nog een terugval in de mail, maar dan draait ik de genoemde adwcleaner en weg is het probleem.... Moet het gewoon van de week even doen, maar moet dan eerst even een back-up maken van de huidige mail.

  Za 9 feb 2013, 17:21 [reply]

  • vinnius

  het komt wel eens meer voor dat een email account gecorrumpeerd raakt. dat heeft weinig met W8 of met virussen te maken. mijn advies:
  verwijder de huidige account en stel de account opnieuw in volgens de instructies op de website van je provider. die vind je meestal onder het hoofd support of klantenservice.

  Di 29 jan 2013, 11:16 [reply]

  • Harm-Jan

  @vinnius,

  Ik heb al 5 keer een nieuwe account aangemaakt en geen verschil. maar na de ADW run is alles verholpen. Dan nog zijn niet alle problemen weg met de andere programma's die dus vastlopen.

  Di 29 jan 2013, 12:16 [reply]

  • Henk Scheerooren

  of een "scan pst" uitvoeren.Scheelt een hoop tijd.

  http://support.microsoft.com/kb/287497/nl

  Wo 30 jan 2013, 10:51 [reply]

  • Peter

  Ik ga Vista overzetten naar Windows 8. Hoeveel tijd moet ik er voor uitrekken. Alle voorbereiding heb ik gedaan.

  Di 29 jan 2013, 15:44 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Als alle test door Windows 8 succesvol gedaan zijn moet het binnen een half uur gepiept zijn. Je krijgt overigens direct te zien wanneer er iets mis is en wat je er aan moet doen. Meestal zijn dit compatibaliteitsproblemen m.b.t. drivers en oude software.
  Procedure verloopt beter dan "vroeger" wanneer men van Vista naar Windows 7 over wilde stapen.

  Wo 30 jan 2013, 10:19 [reply]

  • Ubbo Nieuwland

  Gisteravond bij een vriend zijn nieuwe Acer tablet met windows 8 bewonderd. Nu weet ik niets van windows (werk mijn hele leven al met Mac’s), al heb ik een pc om sites mee te testen.

  Het enige dat jammer is is dat de dropdown menu’s van websites niet meer goed werken. De links in het uitklap menu zijn niet te selecteren. Weet iemand een oplossing hiervoor?

  Wo 30 jan 2013, 09:31 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Oplossing: de Samsung Ativ tablet, die heeft een intelligente stylus pen met een "rechtermuisknop" schakelaartje op de pen.
  Heb je dus altijd dropdown menu mogelijkheid. Je kunt ook nog een draadloos muis aansluiten natuurlijk.

  Wo 30 jan 2013, 10:47 [reply]

  • Ubbo Nieuwland

  Nou dat is nou niet echt een oplossing. Iedereen met een Acer tablet moet hem maar even omruilen?

  Wo 30 jan 2013, 10:51 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Nee dat bedoel ik niet. Beetje gemeen van me natuurlijk, ik ben namelijkgeen Acer fan en eigenlijk bedoel ik dat je alles van tevoren goed moet uitzoeken voordat je iets koopt. Er komen ontzettend veel tablets uit op dit moment.
  Dit is dus typisch het verhaal van linksom of rechtsom en de mogelijkheden van een touchscreen.
  De ontwerper van een browser (en ook webdeveloppers) houden op dit moment alleen nog maar vast aan minimale eisen waar een browser aan moet voldoen.
  Dat is precies waarom ik op mijn Android tablet maarliefst 9 verschillende browser apps heb ge-installeerd. De fijnste tot nu toe: Opera 12 en Opera Mobile.
  Nadeel veel betaalsites en banken nemen deze browser niet serieus en dan krijg je zo'n nare mededeling dat ze je eigenlijk in de kou laten staan.

  Wo 30 jan 2013, 11:13 [reply]

  • Ubbo Nieuwland

  Mijn probleem is het volgende:

  ik bouw een site voor iemand. Windows komt met een nieuw besturingsprogramma (of update). Vervolgens werkt het dropdown menu niet meer (klapt keurig uit, kan alleen geen selectie meer maken).

  Dus vraag me af of iemand dat ook ervaren heeft en hoe dat kan worden opgelost.

  Op mijn iPad heb ik dat soort problemen nooit, maar dat is een andere discussie waar we maar niet aan moeten beginnen.

  Wo 30 jan 2013, 11:23 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Haha dan wordt het gezellig toch?

  Wo 30 jan 2013, 11:28 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Apple houdt zich waarschijnlijk beter aan de standaarden voor Safari e.d.

  Mijn collega herkent dit soort zaken maar al te goed. Misschien is het door een kleine aanpassing in de website misschien te verhelepen? Rekening houdendede met de Microsoft werkwijze?

  Wo 30 jan 2013, 12:23 [reply]

  • Ubbo Nieuwland

  Ik ga er maar even een nieuwe boilerplate tegenaan hangen, misschien brengt dat soelaas.

  Wo 30 jan 2013, 12:53 [reply]

  • Peter

  installatie is zonder problemen verlopen. Nu nog alle apps opnieuw installeren

  Wo 30 jan 2013, 09:59 [reply]

  • Henk Scheerooren

  mooi hé?
  TIP:
  Als je je Startmenu-bolletje weer terug wilt hebben:
  http://www.wentutu.com/

  Wo 30 jan 2013, 10:49 [reply]

  • net nieuw

  ik heb net nieuwe samsung laptop, waarbij automatisch windows 8 zit. Eerst office 2010 installeren duurde min. 1 uur (weet niet precies hoe lang omdat ik 's nachts heb laten doorlopen). Daarna ca. 1u op "windows update configureren" moeten wachten en nu staat ie al zeker 1u weer te draaien met melding "opnieuw opstarten". Ik begrijp niet waarom dit allemaal zo lang moet duren met moderne techniek...

  Do 31 jan 2013, 11:10 [reply]

  • monique

  Heel jammer dat mijn scanner (all in one hp photoprinter) niet wordt herkent in windows 8. De printer wel maar de scanner niet.
  via google zag ik dat veel meer mensen hier problemen mee hebben.
  ik maakte veel gebruik van de scanner. het zou mooi zijn als hier een oplossing voor is.

  Do 31 jan 2013, 20:06 [reply]

  • vinnius

  misschien hier even zoeken naar de juiste W8 driver voor uw printer:
  http://www8.hp.com/nl/nl/support-drivers.html

  Do 31 jan 2013, 20:15 [reply]

  • Henk Scheerooren

  zelf heb ik de oplossing voor mijn Canon gevonden in de vorm van een oude Windows 7 driver. Deze heb ik opnieuw ge-installeerd en de officiële Windows 8 links laten liggen. Scannen gaat nu perfect. Misschien ook proberen voor HP?

  Vr 1 feb 2013, 11:26 [reply]

  • Yonda

  Sinds ik windows 8 heb geinstalleerd is de muisaanwijzer van mijn Acer laptop niet meer stabiel, maar zwabbert alle kanten op. Als ik een losse muis aansluit gaat het prima.
  Wie heeft een oplossing?
  Gr. Yonda

  Vr 1 feb 2013, 09:01 [reply]

  • Henk Scheerooren

  welke ACER?
  Oude of nieuwe laptop?
  Bedraad of draadloze muis?

  Vr 1 feb 2013, 11:28 [reply]

  • Jeroen

  Ik heb een Acer Asphire V3 met natuurlijk W8. Ergens in de posts heb ik mijn probleem al gelezen maar geen oplossing daarvan gezien.
  Iedere 20 minuten wordt mijn wifi (via een linksys) afgesloten, na een herstart van de laptop doet ie het wel weer 'normaal'. In de W7 omgeving heb ik firefox als browser maar dit lijkt mij niet het probleem.

  Wie kan mij met advies helpen om hiervan verlost te worden?

  Alvast bedankt.

  Zo 3 feb 2013, 00:12 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Je zal Acer Aspire bedoelen?
  V3,
  daar zijn er nog al wat van.
  431
  471
  471-G
  531
  531-G
  551
  551-G
  571
  571-G
  731
  771 enz.

  Zo 3 feb 2013, 12:56 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Je antwoord niet op vragen. ALs je geholpen wilt worden dan is dat wel zo handig.

  Zo 3 feb 2013, 13:01 [reply]

  • Jeroen

  Het is dus een Acer Aspire V3 - 771

  Ma 4 feb 2013, 18:47 [reply]

  • Henk Scheerooren

  WiFi is de meest voorkomende issue op dit moment geloof ik.
  Heb je BIOS 2.16 al op je laptop geinstalleerd? Dat eventueel als laatste! doen.

  Eerst even driver-genius "lenen" van iemand.
  Mijn ervaring met ACERS is meestal dat er drivers gevonden worden die ACER zelf niet ondersteund maar donders goed werken.
  Verwijder in elk geval de huidige WiFi driver en dan herstarten. Wanneer hij vraagt om install eerst even automatisch laten doen.

  Do 14 feb 2013, 20:39 [reply]

  • Henk Scheerooren

  sorry hier kan je je BIOS vinden.
  Ik ging er vanuit dat je een clean install en géén upgrade had?
  http://www.acer.nl/ac/nl/NL/content/drivers

  Do 14 feb 2013, 20:43 [reply]

  • Jan Pieterse

  Heb een nieuwe asus laptop aangeschaft.
  Windows 8 is wel wennen.Nu wlde ik games gaan installeren , maar die lopen 3 van de 4 vast bij de installatie.ben nu toch van pklan om windows 7 te installeren.Hierbij met dezelfde games nooit problemen.

  Zo 3 feb 2013, 01:05 [reply]

  • vinnius

  je zou het volgende kunnen proberen: ga naar de game.exe van de game, die je meestal vindt onder C:/Program Files. Klik recht op de game.exe en daarna op eigenschappen. Klik nu op het tabblad Compatibiliteit. Zet nu een vinkje bij: Dit programma uitvoeren in compatibitietsmodus voor: en kies dan voor W7 . KLIK OP OK. Dit bespaart je mogelijk een herinstallatie.

  Zo 3 feb 2013, 11:54 [reply]

  • johan

  @ jan pieterse. ik weet niet wat voor games jij installeer, maar ik heb met geen enkel spel problemen. terwijl ik toch een leuke verzameling games heb geinstalleerd.

  Zo 3 feb 2013, 01:22 [reply]

  • Fernando v D

  hallo, mijn verloofde heeft een nieuwe laptop aangeschaft van samsung *windows 8 dus*, heel leuk en aardig ging goed een tijd. drivers geüpdatet. verders geen problemen gezien tot kleine dingetjes, met flash player *is opgelost nu* gebruik geen ie meer maar chrome die werkt ook beter dan firefox maar nu hebben we dus een probleem dat het schokt. ze zit graag op facebook en op de sims, wat beide dus erg schokt ik heb het een en ander al geprobeerd nu is het dus minder maar nog helemaal opgelost, ben aan het twijfelen gewoon windows 7 erop zetten en daarmee alles opgelost te hebben of net zo lang vogelen tot dit is opgelost?, ik ben al zover gekomen, en daarbij ze vind windows 8 leuk

  ik hoop dat er iets van hulp/advies kan komen.


  mvg
  Fernando

  Zo 3 feb 2013, 09:50 [reply]

  • Fernando v D

  nog even iets.

  ik heb al geprobeerd om windows 7 te installeren *duel boot* maar hij gaat niet accepteert hij dus niet, ook geprobeerd een upgrade *haha* maar is niet de zelfde taal van die geinstaleerd en die ik wil instalere.
  is niet erg nog, als het echt moet.. schone installatie win7 en dan duel boot win8.

  Zo 3 feb 2013, 09:56 [reply]

  • Milou

  Op mijn windows 8 laptop doet mijn internet het naar behoren, alleen als ik via bureaublad op internet wil loopt hij vast en kan ik er helemaal niks mee (hij laadt maar ik krijg niks in mn scherm te zien). Ik ben nu genoodzaakt om alleen maar via mijn internet explorer app te internetten maar ik zou het ook graag weer via bureablad willen doen i.v.m. video s afspelen e.d. Wat moet ik nu doen?

  Ma 4 feb 2013, 18:23 [reply]

  • Milou

  (Vervolg op bericht hierboven). Ik bezit sinds een paar weken een samsung 535u3c-a03 laptop, waarmee ik dus nu een probleem met het internet heb. Graag zie ik een reactie tegemoet, alvast bedankt!

  Ma 4 feb 2013, 18:27 [reply]

  • Milou

  Heeft iemand misschien een idee, mijn probleem is nog steeds niet opgelost. Geprobeerd het op te lossen via systheemherstel maar dat duurde verschrikkelijk lang (ca. 4 uur) besloten hem toen maar af te sluiten.

  Vr 22 feb 2013, 16:16 [reply]

  • tetje v wijk

  iemand een idee waarom mijn scherm op zwart gaat als ik mailadres wil veranderen op de ipsos panel site? Klik ik [ werk liever met muisje] dan komt het gewone scherm weer terug, maar kan niets invullen.
  Heb windows 8 en is best wel een verandering tegenover xp. Begin nu een beetje te wennen.
  Tetje

  Vr 8 feb 2013, 18:19 [reply]

  • Erik

  Hello ,
  In het bezit van een windows 8 pro -64 bit DVD oficiele versie
  Desktop computer met W7 -64 bit , met 2 Hd stations
  Al een 5 tal maal geprobeerd Windows 8 in multiboot te installeren met de DVD disk , maar lukt me niet
  Multiboot partitie op 2de Hd eerst gemaakt uiteraard
  Tijdens de install van Windows 8 ,na het installeren van de apparaten loopt het mis , de pc gaat voor 5 min in een freeze toestand en reset zich(zou de moment moeten zijn dat windows 8 zijn aanlog scherm moet geven), start opnieuw op , multiboot menu W7 of W8 , keuze W8 , en krijg dan de melding onverwachte fout uw computer is onverwacht terug opgestart of er is een fout opgetreden
  gelieve windows 8 terug te installeren
  De compatibiliteit - test op Microsoft , verteld me dat de Pc 100% windows 8 in orde is
  Dus waarom hij stopt en steeds bij een nieuwe poging dezelfde error geeft is mij een raadsel
  Ga ik vanuit Windows7 kijken op de 2de hardisk staat daar dus wel windows 8 op , maar vindt nergens een error file die me kan vertellen waarom of op welke moment het fout is gelopen
  Iemand ervaring met dit probleem ??
  Erik


  Di 12 feb 2013, 22:41 [reply]

  • elly

  Sinds een weekje heeft mijn man een laptop,MET windows 8, hij vond het moeilijk werken met de tegel voor explorer, via seniornet verander ik deze terug naar de desktopversie en wel zo: rechter muisknop op tegel, van taakblak los maken en dan klik app bureaublad, en ja, de desktopversie is er weer..nu wil hij toch liever de explorer van windows 8 met balk onderaan, favorieten in app enz. Hoe kan terug naar de originele versie van windows 8, want dit staat natuurlijk nergens beschreven?
  moest iemand antwoorden, alvast heel erg bedankt

  elly

  Wo 13 feb 2013, 09:00 [reply]

  • Carola

  Sinds 2 weken in het bezit van een hp desktop met windows 8. ondertussen zo'n beetje alles aan de praat gekregen, echter 2 dingen lukken me niet en hebben denk ik met hetzelfde te maken.

  1. ik zie wel alle laptops in mijn netwerk, maar kan geen verbinding krijgen tussen de desktop en laptops die een oudere versie hebben dan windows 7 (vista in dit geval). de apparaten zijn wel te zien, maar verbinding maken is niet mogelijk. Vanaf de vista laptop is de desktop ook niet te zien

  2. we hebben een philips tv die met mijn hp laptop windows 7 prima samenwerkte (ook met vista machine overigens). Nu met windows 8 op mijn desktop, lukt het niet verbinding te maken vanuit de t.v. met de desktop, het lukt ook niet vanaf de desktop naar de t.v., zowel niet met windows media player streamen als met het programma van philips zelf, wifi media connect. Deze laatste geeft de foutmelding "codering mislukt". Vandaag met philips chat alles doorlopen, zij kunnen het niet verklaren

  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen! desktop juist gekocht om als vaste pc in het netwerk te draaien met alle info erop...

  bedankt alvast
  Carola

  Wo 13 feb 2013, 14:49 [reply]

  • Carola

  Probleem 1 lijkt opgelost. ik heb bij netwerkcentrum, geavanceerd, alle netwerken, de versleuteling van 128 af gezet naar optie voor 40 en 50 bits. Nu kan ik wel verbinding maken met Vista!

  Wo 13 feb 2013, 15:35 [reply]

  • vinnius

  wat betreft het tweede probleem:
  je zou het volgende kunnen proberen: ga naar de media connect.exe , die je meestal vindt onder C:/Program Files. Klik recht op de media connect.exe en daarna op eigenschappen. Klik nu op het tabblad Compatibiliteit. Zet nu een vinkje bij: Dit programma uitvoeren in compatibitietsmodus voor: en kies dan voor W7 . KLIK OP OK. Ik kon zelf niet meer gebruik maken van projecteren op TV. Met deze ingreep werd dat probleem opgelost.

  Wo 13 feb 2013, 15:10 [reply]

  • vinnius

  dit advies gekregen via Philips chat. misschien had je net de verkeerde persoon aan de lijn.

  Wo 13 feb 2013, 15:11 [reply]

  • Carola

  Vinnius, bedankt! nu werkt het wel! kun jij wel vanuit je t.v. zelf bestanden van je computer opstarten? Dat lukt ook niet meer nu.

  Wo 13 feb 2013, 15:31 [reply]

  • vinnius

  helaas heb ik dat nog niet opgelost.

  Wo 13 feb 2013, 18:42 [reply]

  • elly

  Mijn probleem is opgelost, bedankt en sorry voor de overlast.

  Elly

  Wo 13 feb 2013, 18:45 [reply]

  • Eef

  ik heb 8 geinstaleerd op mijn notebook acer one maar geen een app werkt overal waar ik op druk krijg ik de melding beeldscherm instellingen veranderen maar die staan al maximaal, zo heb ik niets aan mijn gedownloade versie wat nu te doen?

  Vr 15 feb 2013, 00:19 [reply]

  • Eef

  ik heb helaas het zelfde probleem beeldscherm instellingen kunen niet hoog genoeg , weggegooid geld helaas we hadden beter naar de minimum eisen moeten kijken.

  Ma 18 feb 2013, 22:48 [reply]

  • vinnius

  http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-8/system-requirements
  als je hieraan voldoet zou het moeten werken

  Vr 15 feb 2013, 11:35 [reply]

  • Jos Kobesen

  Ik heb de adviezen boven aan de pagina gevolgd maar helaas de installatie(huidig pakket windows XP) wil niet lukken. Bij 83% wordt de installatie afgebroken. Het foutrapport geeft het volgende aan:
  2013-02-15 15:43:40, Error [0x08081e] MIG Failed to load manifest at C:\$WINDOWS.~BT\Sources\DLManifests\netfx4-wcf-client-dl.man: XmlException: hResult = 0x0, Line = 40, Position = 5; Eindlabel migration komt niet overeen met beginlabel machineSpecific.
  . void __thiscall UnBCL::XmlDocument::Load(class UnBCL::String *)
  2013-02-15 15:43:40, Error [0x08081e] MIG Failed to load manifest at C:\$WINDOWS.~BT\Sources\DLManifests\netfx4-wcf-extended-dl.man: XmlException: hResult = 0x0, Line = 39, Position = 5; Eindlabel migration komt niet overeen met beginlabel machineSpecific.
  . void __thiscall UnBCL::XmlDocument::Load(class UnBCL::String *)
  2013-02-15 15:43:40, Error [0x08081e] MIG Failed to load manifest at C:\$WINDOWS.~BT\Sources\DLManifests\security-ntlm-lmc.man: XmlException: hResult = 0x0, Line = 18, Position = 31; Er wordt een letterlijke tekenreeks verwacht, maar er is geen beginaanhalingsteken gevonden.
  . void __thiscall UnBCL::XmlDocument::Load(class UnBCL::String *)
  2013-02-15 16:01:47, Error CONX ApplyWIMCallback: Error applying C:\$WINDOWS.~BT\Windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-mincoreapinamespa ce_31bf3856ad364e35_6.2.9200.16384_none_0ff84ebe10625611\api-ms-win-co re-url-l1-1-0.dll. GLE [1816][gle=0x00000718]
  2013-02-15 16:02:14, Error CONX Failed to open WinPE DISM session. Error: 0x8007007E[gle=0x00000002]

  Heeft iemand een suggestie?

  m.v.g. Jos

  Vr 15 feb 2013, 16:25 [reply]

  • evert

  mijn dochter heeft een acer aspire e1-531 gekocht.hierop zit mcafee voor 3 maanden. Hierna gaat het over op windows defender. Wij willen graag nu al defender erop hebben, maar dit lukt ons niet. Het programma word, om wat voor reden dan ook, niet gedownload. Heeft iemand een tip hoe we toch nu defender erop kunnen krijgen?

  Ma 18 feb 2013, 21:08 [reply]

  • vinnus

  ik neem aan dat het gaat om Windows 8. Defender is standaard geïnstalleerd, maar wordt uitgezet als een ander A_V programma wordt geïnstalleerd. Dus A_V er af gooienen en Defender weer aanzetten.

  Ma 18 feb 2013, 22:19 [reply]

  • Eef

  mcAfee deinstalleren daarna werkt defender weer , een antivirusprogramma en defender werken niet samen automatisch wordt defender uitgezet.
  Persoonlijk zou ik mcafee verwijderen en microsoft securical essential installeren gratis te downloaden via google, werkt prima en geeft ook gratis updates

  Ma 18 feb 2013, 22:45 [reply]

  • Henk Scheerooren

  in Windows 8 is Defender gegroeid met de volledige integratie van Microsoft Security Essentials. Je hebt dus standaard een antivirus programma aan boord. wanneer je een nieuwe laptop of desktop koopt krijg je altijd deze "gratis" software, ook wel bloatware genoemd cadeau, zoals norton of macafee of Bullguard, of office . Direct verwijderen. Overigens krijgt mijn MS Defender het niet voor elkaar een hardnekkige trojan te verwijderen. Heb daarom maar Eset Nod32 aangeschaft. Hop, weg trojan.

  Di 19 feb 2013, 00:20 [reply]

  • Nikita

  Ik heb een nieuwe laptop met windows 8 gekocht, waar ik verder erg blij mee ben, maar nu geeft mijn store maar een beperkt aantal apps weer. Eerst wel allemaal, nu zie ik er per onderwerp maar een stuk of 10. Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?

  Vr 22 feb 2013, 15:32 [reply]

  • vinnius

  je ziet in de store alleen de nederlandse apps. als je de locatie verandert kun je ook apps zien uit het buitenland. daarnaast kun je in Google op Windows 8 apps zoeken. als daar een link bij staat (bijna altijd) kom je bij de app terecht.

  Vr 22 feb 2013, 22:20 [reply]

  • vinius

  bekijk dit ook even:
  http://blogs.microsoft.nl/blogs/ux/archive/2012/10/25/met-windows-8...

  Vr 22 feb 2013, 22:24 [reply]

  • Nikita

  Heel erg bedankt @vinnius! het is gelukt, Ik heb alle apps weer terug!

  sorry ik ben niet zo handig met computers haha

  Vr 22 feb 2013, 22:30 [reply]

  • stephanie

  Weet iemand een oplossing voor mijn probleem?

  Ik heb een week geleden een medion laptop gekocht met hierop windows 8.

  Er zijn 2 gebruikersaccounts op deze laptop, eentje via een hotmailadres en eentje via een gmail adres.

  Als ik me inlog via het hotmail-adres werken alle apps.

  Maar als ik mij inlog op de andere gebruiker nl via het gmail-adres werken verschillende apps niet zoals foto's, agenda en berichten.

  Ik heb al verschillende oplossingen gezocht zoals controleren op updates, de app verwijderen en opnieuw installeren, kijken of de antivirus er een invloed op heeft, maar niets werkt.

  Ik heb ook al eens de gebruiker verwijdert en nieuwe gebruiker toegevoegd. Dan werken de bovenvernoemde apps een tijdje maar daarna willen ze niet meer openen.

  Ze openen heel even en springen dan direct weer weg naar het startscherm

  Heeft er iemand een idee hoe ik dit kan oplossen

  Zo 24 feb 2013, 13:50 [reply]

  • Ivonne Groenewold

  Sinds ik mijn nieuwe laptop Toshiba met windows 8 heb, heb ik een paar problemen ondervonden.
  Zo werkt Internet explorer niet optimaal, vraagt steeds om de flash player te updaten maar heeft de nieuwste update al.
  Spelletjes van bijv. Denda website kan ik niet spelen, ligt volgens Denda aan een verouderde driver maar deze is up to date.
  Hietbij gaat om de intel hd graphics 3000.

  Iemand een idee om dit op te lossen??

  Verder vind ik windows 8 er wel mooi uitzien maar hoop op een meer werkbare update.

  Groeten, Ivonne

  Zo 24 feb 2013, 15:07 [reply]

  • Manoek

  Wordt er gek van, kon eerst geen spelletjes meer doen op Gameduell, afgelopen dagen even wel en nu na een windows update weer niet, waar kan dit nu aan liggen?

  Zo 24 feb 2013, 18:47 [reply]

  • Patrick

  Voor alle gebruikers welke Windows 8 toch wel een beetje problematisch vinden.

  Je hoeft natuurlijk niet bij Windows te blijven, waarom niet eens gratis overstappen op Linux (Mint). Eenvoudig, duidelijk, een Start menu, Een App store (bestaat al heel lang binnen Linux)

  Office ?? geen probleem, een volledig Office Pakket wordt standaard bijgeleverd; Libre Office.

  Linux Mint is nu al bij versie 14, (kies voor de versie met Cinnamon, deze werkt enorm handig)

  Meer weten ? : lees de volgende overtuigende verhalen van Nederlandse tijdschriften.

  - http://computerworld.nl/article/13392/12-redenen-om-linux-mint-een-...

  - http://www.zdnet.be/downloads/145451/linux-mint-14-fier-op-traditio...

  De website van Linux Mint :
  http://www.linuxmint.com/

  Succes ermee,

  Vr groeten, Patrick

  Di 26 feb 2013, 09:57 [reply]

  • johan

  hey patrick kom jij dan ook persoonlijk bij alle mensen uitleggen hoe ze software wat niet standaard in de library zit kunnen installeren? vertel je de mensen ook vooraf dat alle software die ze gekocht hebben voor windows niet meer werkt op hun pc? of noem je alleen de dingen op die voor de gemiddelde thuis gebruiker in de praktijk niet van toepassing zijn en vergeet je juist de belangrijke opties die je in linux niet heb te vermelden? linux is niet zo goed als het lijkt. ik heb met mijn linux bak meer vastlopers en errors als met mijn windows 8 bak en heb per week meer updates te verwerken op linux als met windows. daarnaast ben je zeer beperkt in de software en is het gebruik van de terminal een ingewikkeld proces wat de gemiddelde thuis gebruiker juist net niet wil. spelletjes zijn er maar heel beperkt en zijn spelletjes die de windows gebruiker op windows 95 speelden. dus eigenlijk ga jij hier proberen mensen een OS aan te smeren waar ze hun eigen software nooit meer op kunnen gebruiken, waar ze opnieuw een leer proces voor moeten aangaan, en waarbij ze qua software en games mijlen ver achterlopen met windows.

  als je dan ook nog s zie dat mensen die macros gebruiken binnen word en of excel grote problemen hebben qua opmaak als ze het importeren in jou genoemde libre office denk ik dat je toch veel informatie achter gehouden heb die wel heel belangrijk voor mensen is die een eventuele overstap op linux overwegen.

  vertel mij anders hier maar even in het kort hoe ik onder linux een ventrilo server kan opzetten.

  in windows download ik het server bestand, dat open ik, het installeerd zichzelf, ik open het uitvoer bestand en ik heb een eenvoudige server opgestart.

  nu mag jij vertellen hoe ik de server in linux opstart. (en ja ventrilo server staat niet in je app store) nu mag jij mensen gaan uitleggen dat ze een command prompt alla ms-dos mogen openen, allerlei vreemde commandos moeten gebruiken die ze nog nooi gehoord hebben, daarna hun pc opnieuw mogen opstarten voordat de server gaat werken.

  linux is leuk voor een hobbyist maar voor volledig thuis gebruik inclusief af en toe extra software toevoegen is linux een grote ramp wat ook nog s vaak instabieler is als windows.

  Di 26 feb 2013, 11:54 [reply]

  • Patrick

  @Johan,

  Een ramp ?? je hebt zeker al heel lang niet meer met Linux gewerkt. Het is nooit echt een ramp geweest en tegenwoordig vaak zelf gebruikersvriendelijker dan Windows, vergelijkbaar met de Mac.

  Maar mocht iemand willen weten hoe een en ander werkt onder Linux Mint en hoe het dan allemaal moet : http://overstappen2linuxmint.wordpress.com/about/

  Verder is Google je beste vriend :-) In het wereldje van Linux wil iedereen je gratis en vrijblijvend helpen, allemaal omdat we het zo leuk vinden en anderen enthousiast willen maken ;-)

  Trouwens een server installeren onder linux is een eitje, een kwestie van enkele commando's en dan heb je een kant en klare LAMP server tot je beschikking. L(inux) A(pache) = webserver M(sql)= database P(hp)

  Ook hier een kwestie van Googlen : http://alinuxblog.com/linux-mint/install-lamp-server-linux-mint-13-...

  Ach.... en windows software kun je gewoon blijven gebruiken hoor, kwestie van WINE (soort van emulator, maar dan eigenlijk veel meer dan simpel emuleren) installeren en voilla kun je zelfs als je wilt Photoshop gewoon blijven gebruiken, of VMware player installeren en windows virteel afspelen in Linux.

  Dus geen probleem hoor.

  http://www.noobslab.com/2012/07/install-wine-158-in-ubuntulinux-min...

  en hoe het te gebruiken : (lees deze gebruiksaanwijzing) http://ubuntuone.com/0YHM9M4E80zO0M0dj0fObv

  Linux is heleemaal niet meer voor de hobbyist..

  lees maar eens hoever het is gekomen : http://www.zdnet.com/top-5-reasons-the-ubuntu-linux-phone-might-mak...

  en : http://www.telegraaf.nl/digitaal/21195357/__Ubuntu_draait_op_Androi...

  en : http://www.nu.nl/gadgets/3005033/bedrijf-voorziet-tablet-van-androi...

  dus niet zomaar wat kletsen

  p.s. Ubuntu(linux) en Mint(linux) zijn in principe hetzelfde, echter rade in Linux Mint aan vanwege de enorm vriendelijke gebruikerservaring

  Di 26 feb 2013, 17:29 [reply]

  • Patrick

  En Johan.......

  Wat jouw vraag aangaat voor een Ventrilo server.

  Het gaat nu wel lukken denk ik, toch :-)

  http://rocketeerbkw.com/content/installing-ventrilo-server-ubuntu-9...
  http://www.freenerd.net/index.php?title=Ventrilo_Server_Setup
  http://www.unixmen.com/installing-and-configuring-a-ventrilo-voip-s...
  http://ulyssesonline.com/2012/08/27/install-ventrilo-server-on-ubuntu-12-04/


  Succes,

  Patrick

  Di 26 feb 2013, 17:33 [reply]

  • johan

  heb mn server allang geinstalleerd, en dat jij externe links nodig heb om dingen te kunnen uitleggen zegt genoeg :P

  Di 26 feb 2013, 17:35 [reply]

  • johan

  begrijp trouwens ook het nut van jou links niet helemaal. dat er een tablet uitkomt met android en linux is misschien nieuw maar is dat zo bijzonder, en vooral ook interesant voor thuis gebruikers? en denk jij nu zelf dat prive gebruikers zitten te wachten op een os waar ze een emulator nodig hebben om hun windows software op te kunnen gebruiken? vertel ze dat ze met wine alles kunnen draaien en je mag ze eerst gaan uitleggen wat een emulator is. dat jij allerlei links heb is leuk maar gaat jou buurman over stag als jij hem ga vertellen dat je een gratis alternatief heb voor windows, dat je een lijst met links mee lever waar hij het allemaal kan uidokteren en dat hij dan via een emulator zn software kan draaien?

  je zie toch zelf al wel hoe lekker jou verkoop argument over komt? een leerproces van hier tot tokio om over te stappen op linux. als je zie hoeveel mensen de overstap van windows 7 naar windows 8 al niet begrijpen word de overstap naar linux helemaal mission impossible. ik vraag jou om in het kort uit te leggen hoe je 1 programmatje moet installeren en werkend krijgen buiten de app store om en je heb externe links nodig om mij te helpen. voor mij al genoeg reden om nog altijd linux als hobby project te zien.

  Di 26 feb 2013, 17:44 [reply]

  • patrick

  Welterusten Johan....

  Je bent niets verplicht hoor, beetje jammer jouw manier van ageren.

  Blijf lekker bij je Windows 8. Niemand verplicht je iets anders te nemen hoor. Dat is juist het mooie van Linux. Je hoeft geen Windows te gebruiken, heel veel mensen hebben geen weet van een alternatief.

  Daar was mijn reactie voor bedoeld. En mijn links waren behulpzaam bedoelt voor jou, niets anders.

  het ga je goed :-)

  Grt, Patrick

  Di 26 feb 2013, 22:49 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ik zie vaak "vliegtuigstand"-problemen voorbij komen hier.

  Dit is echt een WiFi-kaart driverprobleem.
  Bij mijn nieuwe Asus was het opgelost door echt de driver eerst helemaal te verwijderen(zonder reboot anders wil Windows het wee rmet een standaard driver proberen)Dan z.sm. driver van je fabrikant downloaden voor Windows 8.

  Wo 27 feb 2013, 13:50 [reply]

  • Peter

  Hier mijn probleem, word er gek van:

  Sinds een week zegt mijn nieuwe Sony Vaio All in 1 PC dat hij Windows Updates wil installeren. Dat neemt even tijd, maar na de herstart zegt hij dat het fout is gegaan "Fout bij verwerken Windows Updates" en gooit 'ie ze er weer af. En sindsdien onstaat er een loop van installeren, fout, ongedaan maken en weer installeren.

  Heb al teruggezet naar fabrieksinstellingen (is pas een maand oud), maar doet nu al weer hetzelfde.

  Hoe kom ik hier uit?

  "All Help Appreciated"!!!!

  Ma 4 mrt 2013, 06:56 [reply]

  • Marie

  Ik heb niks dan miserie met mijn laptop! Ik heb hem net nieuw gekocht, een acer aspire laptop! Maar die verschrikkelijke windows 8, als ik bijvoorbeeld 1 uur werk voor school op deze computer dan valt die minstens 5 keer uit... Terwijl ik deze tekst aan het schrijven ben is die dus al wel 2 keer uitgevallen op maximum 5 minuten... Ik heb al eens geprobeerd om alle gegevens te verwijderen en helemaal te brengen naar het begin zonder apps... Dat hielp niet eens 10 minuten. Wanneer ik de mogelijkheid zie om windows 7 hier op te zetten ga ik dit zeker opnieuw doen, weet iemand hoe ik dit gratis doe zonder dat ik al mijn gegevens moet verwijderen?
  Voor mij is windows 8 dus zeker af te raden!!

  Ma 11 mrt 2013, 19:37 [reply]

  • Murdock

  Jij hebt dan ook het slechtste merk ter wereld gekocht wat betreft laptop. Ik heb dit merk ook eens gekocht en telkens de pc naar reparatie ging was er een en ander meer aan kopot. Ook mijn vrouw haar neef ook een acer had zelfse problemen,en zijne pc kwam ook terug van reparatie nog meer kapot. Wij hebben toen van de krefel een nieuwe gekregen en hebben toen HP gekozen en zeer tevrden ervan.
  Nu hebben ik en mijn vrouw een nieuwe pc allebij een HP met windows 8 en wij hebben geen enkel probleem. Wij zijn super tevreden.

  Ma 11 mrt 2013, 20:15 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Windows 8 afraden?
  ACER afraden, wat dacht je daar van.
  Op onze scholen niets dan ellende. Een team van 10 monteurs van ACER zelf moesten op last van de directie alles ter plekke komen repareren. Lekker spul dat ACER. Drama-merk.
  Vriend en familie komen elke keer dat spul bij mij dumpen en dan kijken ze me dom aan wanneer ik verklaar dat ze beter géén ACER hadden kunnen kopen.
  "Ja maar hij was zo lekker goedkoop"

  Di 12 mrt 2013, 10:05 [reply]

  • Bokito

  stuur een mailtje ik kan je wellicht helpen

  Ma 11 mrt 2013, 19:50 [reply]

  • Danny

  Marie,

  klinkt meer als een probleem met de hardware dan de software. Ik zou de laptop omruilen bij Acer

  Ma 11 mrt 2013, 19:51 [reply]

  • Marie

  Gaat dat zomaar?

  Di 12 mrt 2013, 16:53 [reply]

  • Murdock

  Ik heb nu 1 week een nieuwe pc een ultrabook van hp de Envy 4-1130 met touch en dat loopt gelijk een trein en vliegt vooruit. Mijn vrouw heeft een HP sleekbook met een amd cpu en zij is ook zeer tevreden,alles werkt prima.
  Ik heb op mij. Vorige pc reeds ook naast w7 de 8 erop gezet als test en daar had ik ook geen problemen mee. Ik ben tevreden van de w8.
  Ik denk dat marie een hardware probleem heeft en moest ik in haar plaats zijn zou ik een nieuwe eisen van de winkel maar dan van een ander merk zoals ik inder tijd gedaan hebt.

  Ma 11 mrt 2013, 20:23 [reply]

  • Marianne Peters

  ik heb in December een Packerd Bell gekocht, 3 weken geleden wilde een kennis van mij draadloos instaleren.
  Het lukte niet, van de week weer iemand geweest.
  Gisteravond terug naar de winkel, nu blijkt de WIFI niet te werken.
  Nu moet die terug naar de fabriek men kan niet zeggen hoelang die weg blijft.
  Ik kan vanwege omstandigheden geen dag zonder laptop, dus wilde een andere.
  Nee dat kon niet want ik hem al 3maanden in huis.
  Wie weet raad, garantie is 2 jaar.

  Groeten Marianne.
  Gelieve simpel antwoorden want ik ben 70 jaar.

  Vr 22 mrt 2013, 15:33 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Onze ICT afdeling noemt Packard Bell, Packard Hell.
  Waar zou dat door komen......

  Di 26 mrt 2013, 16:18 [reply]

  • Jeroen

  Weet iemand hoe ik binnen Windows 8 de optie "altijd als administrator uitvoeren" kan activeren? Sommige programma's geven een foutmelding als je die niet als administrator draait en daar schiet je altijd pas na die foutmelding te binnen..

  Ma 25 mrt 2013, 14:04 [reply]

  • Ronny Vandecasteele

  - Met rechtermuistoets klikken op het programma.
  - in menu kiezen voor eigenschappen
  - tab compatibiliteit.
  - onderaan aanvinken:
  dit programma als administr. uitvoeren.
  Klik tenslotte op toepassen.

  Di 26 mrt 2013, 11:08 [reply]

  • Verana

  ik heb een probleem met het internet..
  de 'app' van internet doet het wel maar op mijn bureau blad niet..
  ik dacht dat geen probleem was alleen kan de app versie geen adobe flash afspelen terwijl deze wel is geïnstalleerd.
  op een site stond dat je het dus moest bekijken op je bureaublad alleen daar werkt mijn internet dus niet.
  hij is zit wel gekoppeld aan de wifi.

  iemand enig idee?

  Ma 25 mrt 2013, 17:47 [reply]

  • Kees

  Na een update van Windows 8 is Norton Internet Security en Windows Firewall uitgeschakeld.
  Als ik daarna naar Norton ga kan ik wel scannen. Alles lijkt dan OK.
  Maar Windows blijft aangeven dat Norton en Defender uitgeschakeld zijn en dat Firewall problemen geeft.
  Hoe kan ik dit het best structureel oplossen ?

  Di 26 mrt 2013, 20:45 [reply]

  • Gabby

  Ik erg blij dat ik een laptop heb kunnen kopen, een demo model. Helaas was de verkeerde geleverd een grotere en minder prestaties, maar toch gekozen deze te houden. Zij hadden een fout gemaakt, maar hadden degene die ik besteld had niet meer. Ik kon mijn geld terug krijgen, een andere laptop met fors bijbetalen of deze houden.

  Dan nu.. ik heb windows 8 en het valt me op dat hij heel traag start. Vind dit echt heel jammer. Ik vind hem minder goed presteren dan mijn oude laptop. Dus na wat speurwerk op internet ik vandaag naar een winkel en gevraagd of ik er een ssd schijf in kan zetten. OP internet zegt men dat het heel makkelijk gaat. Ik als leek vind het toch wel eng om dit te doen. Nu zeiden ze in de winkel dat het helemaal niet zo makkelijk is en als ik het door hen laat doen het me 30 euro kost voor de ssd er in te stoppen en 50 euro om alles op die schijf over te zetten. Ik heb een 17 inch scherm en heb al gezien dat ik zelf die schijf er wel kan inpluggen. Maar ik durf het niet aan om alles over te zetten.

  Heeft er iemand tips en eventueel een goede uitleg. En is het slim om nu al office erop te zetten of even te wachten tot dat ik besloten heb of ik het aandurf een ssd als hoofdschijf er op te zetten?

  Za 30 mrt 2013, 17:58 [reply]

  • Gabby

  Was er vergeten bij te zetten dat ik een Acer Aspire V3-731-B9604G50Makk heb.

  Hoop dat iemand tips voor mij heeft!

  Mvg, Gabby

  Za 30 mrt 2013, 18:02 [reply]

  • vinnius

  als je een ssd schijf er in zet wil je uiteraard vanaf die schijf opstarten, dus je moet W8 opnieuw installeren. Voordat je dat doet moet je eerst al je data hebben veiliggesteld. het makkelijkst gaat dat met het programma Easy Transfer van Microsoft.Dat is standaard aanwezig in W8. Zet je data bijv. op een flinke USB stick van 32GB of nog beter op een externe schijf. Het kan zijn de Easy transfer bepaalde data niet meeneemt. Ik denk bijv. aan je belastingaangiften, je emails, je favorieten e.d. Voor l die zaken zijn ook mogelijkheden buiten easy transfer om. Lees daarvoor dit maar eens door:
  http://www.schoonepc.nl/instal/backup.html

  Za 30 mrt 2013, 19:00 [reply]

  • Gabby

  Dank vinnius voor je antwoord. Moet hem morgen nog maar eens lezen. Ziet er wederom niet makkelijk uit. Denk dat ik het voor nu maar over sla en er gewoon maar een gewone hdd bijzetten. Moet ik maar genoegen nemen met de trage opstart.

  Het is overigens een nieuwe pc. Heb hem pas 2 dagen in gebruik dus er staat nog geen belangrijke data op.

  Zag in een eerder bericht iemand ontevreden zijn met acer. Mijn alle oudste laptop van acer is nu ruim 10 jaar oud en wonder boven wonder doet hij het nog steeds. Kan hem niet meer dichtdoen en hij heeft wel keuren, maar ik gebruik hem alleen maar voor het downloaden van films en of muziek. Ik hoop dat ondanks dat ik niet geheel tevreden ben met deze acer dat hij net zo lang mee zal gaan.

  Weet niet of iemand gereageerd heeft via mijn mail, maar zie nu pas dat hij verkeerd stond.

  Za 30 mrt 2013, 22:13 [reply]

  • vinnius

  ik hen W8 geïnstalleerd op een Acer laptop van zeker 6 jaar geleden en dat werkt uitstekend. Ik zal morgen eens even kijken wat die Acer V3-731 voorstelt.

  Za 30 mrt 2013, 22:40 [reply]

  • Gabby

  Zou ik wel fijn vinden vinnius!

  Ik heb nog nooit een besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd. Hij is dus wel geleverd met windows 8. Ik heb hem voor 320 euro gekocht, nieuw/demomodel.

  Vandaag voor het eerst in mijn leven een backup gemaakt van de fabrieksinstellingen op een usb. Schaam schaam!!

  Vroeger... hihihi.. nu nog maar 36.. deed ik veel meer met computers, maar heb sinds 2000 alleen maar laptops gehad. Daar durf ik niet aan te sleutelen. En ben ook niet meer bij. Men wist mij altijd te vinden. Het was ook echt mijn hobby toen. Men vond het wel grappig een vrouw die zo handig erin was. Maar nu ... pfff... vind het veel te eng.

  Za 30 mrt 2013, 23:12 [reply]

  • Henk Scheerooren

  vinnius zegt dat je Windows 8 opnieuw moet installeren maar dat hoeft helemaal niet. Je kan de schijf ook clonen met je originele hdd. na het clonen kan je de stad zonder problemen er inzetten en start alles gewoon weer op. Heeft de acer mogelijkheid voor twee schijven? Anders moet je even een USB /sata-stekker halen bij Conrad waarmee je de stad aan USB kan hangen en dan het klusje kunt klaren.
  http://www.conrad.nl/ce/nl/product/976534/Conrad-USB-30-IDESATA-con...

  Zo 31 mrt 2013, 04:00 [reply]

  • Henk Scheerooren

  foutje in de tekst:-) "stad" moet sata zijn, typen op een tablet gaat af en toe niet zo lekker.

  Zo 31 mrt 2013, 04:04 [reply]

  • Henk Scheerooren

  deze werkt erg fijn http://clonezilla.org/

  Zo 31 mrt 2013, 04:16 [reply]

  • Gabby

  dank Henk voor je reactie. Ik heb idd de mogelijkheid om 2 harde schijven in mijn laptop te zetten. Het is een 17 inch en denk dat het daarom mogelijk is, genoeg ruimte.

  Over dat clonen heb ik ook het e''en en ander gelezen. Maar kwam er nog niet helemaal uit. In de winkel zeiden ze namelijk dat ik de nieuwe harde schijf beter op de plek van de oude kan zetten en de oude verplaatsen naar de gene die nu vrij is. Volgens hen zal de ssd omdat hij sneller is dan ook als eerste opstarten. Klopt dit? En kan ik dan idd beter eerst een usb/sata-stekker kopen?

  Ze hebben me geloof ik nog angstiger gemaakt om aan de laptop te sleutelen. Grrr...

  Zo 31 mrt 2013, 10:14 [reply]

  • Chris Colijn

  Aan bovenstaande klopt niet dat de snelste harddisk als eerste opstart.
  Ik heb ook 2 hd's in mijn samsung met op de 2e poort ssd met windows 8. Wat ik met herinner uit de clone tijd is dat je geen kloon en de originele tegelijker tijd in de compouter kunt hebben. Hoe dat nu zit, ik heb t over 15 jaar terug? Als je je huidge schijf wilt clonen op je ssd kan dat wel maar mag je computer niet opstarten met 2 identieke schijven. zodra t cloonproces klaar is eerst de oude er uit halen. Nogmaals dit is een verhaal uit 1998?

  Zo 31 mrt 2013, 10:51 [reply]

  • Gabby

  Gign gelijk bij conrad kijken. Ziet er naar uit dat dit voor mij de veiligste en simpelste oplossing is. Nu heb ik wat reviews gelezen en zag dat hij niet op windows 8 werkt... hmmm... dat is nou weer jammer...

  Zo 31 mrt 2013, 10:26 [reply]

  • Chris Colijn

  Er zijn clone programma's bij je ssd geleverd als het goed is en hier zou het ook voor win 8 mee moeten kunnen.
  De volgorde van opstarten bepaal je zoals altijd in de bios van je computer

  Zo 31 mrt 2013, 10:53 [reply]

  • Gabby

  Dus als ik het goed begrijp kan ik een ssd kopen. deze in mijn laptop, lege plek, stoppen. Pc weer opstarten en zal dit dan ook uit zichzelf normaal doen? Dus opstarten vanuit de hdd? Kan ik als hij is opgestart een cloon uitvoeren.

  Pc weer uitzetten en dan de schijven verwisselen. Hoef ik niets te veranderen in de bios, gaat mij ook net weer te ver.

  Zo 31 mrt 2013, 11:09 [reply]

  • vinnius

  één ding is zeker als je boot vanaf SDD gaat het aanzienlijk sneller. als ik zo deze discussie volg lijkt het me dat je wel wat hulp kan gebruiken. als je lid bent van seniorweb.nl (27 euro) krijg je die hulp gratis en voor niks, ook al ben je nog geen senior. zij hebben de beste PC Hulp via telefoon, via Internet of via PC Hulp aan Huis (hier moet je wel wat betalen voor het naar je toekomen). En sinds kort ook via PC Hulp op Afstand via Teamviewer,mits er Internet verbinding is. Ik doe dat zelf ook. En wil je toch alles zelf doen bekijk deze site dan eens goed: http://www.schoonepc.nl/stappenplan.html

  Zo 31 mrt 2013, 11:31 [reply]

  • vinnius

  aanvulling: ik heb inderdaad niet gedacht aan het clonen, dus dat is mogelijk een goed advies. maar aan clonen zit wel 1 nadeel. als er al problemen in je oude W8 zaten waardoor je langzaam opstart of andere problemen hebt neem je die over in je SSD installatie. daarom blijf ik voorstander van een zgn. clean install, maar dan moet je wel beschikken over de W8 installatie CD of over herstel CD's. En hier de specs van je laptop, niet super, maar voldoende voor W8:
  V3-731-B9604G50Makk features:
  Intel Pentium dual-core B960
  4 GB werkgeheugen
  500 GB harde schijf
  Intel HD Graphics
  Windows 8
  HDMI-aansluiting
  Bluetooth 4.0
  2x USB 2.0
  2x USB 3.0
  Ik vraag me af of het langzaam opstarten alleen komt door de snelheid van deze laptop of door andere oorzaken (het was immers een demo model). Op mijn laptop van 6 jaar geleden een Acer Intel Core-Duo gaat ie als een speer. Daarom blijf ik bij mijn advies: doe een clean install dan raak je alle ellende hopelijk kwijt. Je zou dat zelfs eerst kunnen proberen zonder de SSD inbouw, hoewel dat laatste zeker geen kwaad kan.

  Zo 31 mrt 2013, 11:57 [reply]

  • Gabby

  als je een nieuwe pc koopt moet je altijd een backup maken van de fabrieksinstellingen. Dit heb ik gisteren dan ook gedaan en op een usb gezet. Kan ik dit ook gebruiken bij het plaatsen van een nieuwe ssd? Of heb ik hier niet genoeg aan?

  Sorry hoor voor de vele vragen, maar ik hoop dat het me zelf zal lukken.

  Ik heb nu 8gb aan geheugen in de laptop zitten. Hij leest wel iets minder dan 8, herkent wel de 8gb. Pc is nooit opgestart in de winkel. Hij is wel redelijk snel, maar mijn oude laptop is sneller. De huidige hdd heeft een leessnelheid van 5400 rmp en mijn oude laptop 7200. (er zit in de oude 4gb geheugen en kan ik uitbreiden, maar is niet nodig) Ik denk dan ook dat hier het verschil in zit. Daarom zou ik dus een andere disk willen.

  Mocht ik het toch niet aandurven heb ik nog een vraag. Als ik een tweede hdd erin zit. Maakt het dan uit of hij sneller is dan de huidige?

  Zo 31 mrt 2013, 12:21 [reply]

  • vinnius

  Ik neem aan dat het maken van de backup overeenkomt met het maken van 1 of 2 herstel disks, waarmee je de oorspronkelijke toestand kan herstellen zoals je die aantrof bij koop. Ik neem aan dat dat ook moet werken als je er een ssd disk in zet, mits die door de Bios wordt herkend. Je kunt dan die disk uitkiezen voor installatie via aangepaste installatie.

  Het verschil in leessnelheid is inderdaad niet onbelangrijk, omdat bij het opstarten alles van je disk wordt gehaald. Acer levert standaard ook allerlei Acer software, die mogelijk ook wordt opgestart. Op mijn eigen Acer laptop heb ik een clean install gedaan van W8, waardoor je al die zooi van Acer meteen kwijt bent.

  Ook andere programma's die gelijk met Windows worden opgestart moet je zo veel mogelijk uitzetten, behalve je virus scanner. Dit is een hoofdreden waarom PC's op den duur langzamer worden vooral bij het opstarten maar ook daarna omdat al die programma's resources gebruiken. Onnodig want je kunt ze bijna allemaal via Alle Programma's met de hand opstarten indien nodig. je kan dat doen met bijv. Ccleaner (Opstarten).
  Je laatste vraag: nee maakt weinig uit tenzij je W8 installeert op die PC via aangepaste installatie. Je hoeft Windows niet te installeren op C:

  Zo 31 mrt 2013, 13:44 [reply]

  • Gabby

  Heel erg bedank vinnius voor je hulp en je geduld!

  Dat zou de oplossing zijn denk ik! geen gedoe gewoon naar de usb verwijzen om alles opnieuw te installeren, fabrieksinstellingen. Neem aan dat als de sdd erin zit en de hdd eruit is de pc hem ziet en dan vraagt wat ik wil doen? Als het echt zo werkt snap ik niet goed waarom mensen een hdd eerst clonen. Maar misschien ben ik wel 1 van de weinigen die dit willen doen met een nieuwe pc.

  Ik ga nu goed overdenken wat ik ga doen.

  Nogmaals dank!!

  Zo 31 mrt 2013, 13:56 [reply]

 • Prefer not to say

  Zo 31 mrt 2013, 14:07 [reply]

  • Gabby

  Het is een recovery usb en heb nu kunnen vinden hoe ik dat zou kunnen doen. Doordat alles op mijn hdd staat kan ik deze altijd weer gebruiken mocht het mis gaan. Ik krijg dan idd alles software van acer erbij, maar dat vind ik niet zo erg. Ik ga de hdd gebruiken om alle overige materiaal, films, muziek, documenten of software die ik in de toekomst erop zal zetten gebruiken.

  Ben echt blij als dit alles me lukt! Als het me gelukt is zal ik het hier ook melden!

  Dank all!

  Zo 31 mrt 2013, 14:12 [reply]

  • johan

  als ik het verhaal van gabby beetje gevolgd heb vraag ik me beetje af of het opstarten nu wel komt door de hdd. natuurlijk is een SSD sneller, maar zo te horen had ze hiervoor ook geen ssd en als windows 8 goed geinstalleerd is start windows 8 gewoon sneller op als xp en windows 7. begrijp daarom ook niet waarom iedereen een clone aanraad terwijl ik eerder twijfels heb bij de config van windows 8 en opstart process. als je windows 8 clone neem je alles over en dus ook het opstart proces wat dus met beetje pech ook op de SSD voor een trager opstarten zorgt.

  Zo 31 mrt 2013, 14:18 [reply]

  • vinnius

  ik ben blij dat het met me eens bent Johan

  Zo 31 mrt 2013, 15:01 [reply]

  • Gabby

  Daarom wil ik na er veel over gelezen te hebben en nu hier erover gesproken te hebben liever geen cloon.

  Voor mij is het een super oplossing om het via de recovery usb te doen het beste.

  Misschien is hij normaal gesproken wel sneller dan w7 , maar ik kan nu niet goed vergelijken. Mijn pc waar w7 op staat is de hdd beter/sneller van.

  Zo 31 mrt 2013, 15:16 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Beetje vervelend dat ik mensen hier door elkaar zie praten en de klok en de klepel duidelijk niet helemaal weten te hangen.(1998? wauwie)
  Mijn huidige machientjes(2 stuks)
  Laptop en en Grote gamers machine zijn nu allemaal van een ssd voorzien.(Samsung 256GB en een Crucial 240GB)
  Om e.e.a. te testen heb ik 1 x methode W8 installatie vanaf Windows 8 DVD naar SSD(kale installatie dus. Machine is nu 4x zo snel als dat hij was dan onder Windows 7.
  Ook mijn Asus laptop(nieuw geleverd met Windows 7)gecloned met USB kabel IDE/SATA ging ook perfect. ICM windows 8 (upgrade) draait deze nu ook vele malen sneller dan toen ik hem enkele maanden uit de doos haalde.


  @Gaby: weet je zeker dat er plaats/ruimte is voor een 2e harddisk in die V3-731 laptop? Zo ja dan kan je via Windows 8 zelf de schijf clonen, maar dan moet hij na het karweitje geplaatst worden op de plek van de orginele fabrieks harde schijf. Het gaat niet zo maar vanzelf zoals je bovenaan beschrijft. Als dit alles allemaal te ingewikkeld voor je is kan je altijd nog een DVD ritselen bij een bevriende downloader toch? Ga je gewoon Windows 8 van A-tot-Z rechtstreeks op de SSD installeren. Dit gaat overigens ook heel goed vanaf een grote USB-stick met een Windows 8 image erop.

  Zo 31 mrt 2013, 19:24 [reply]

  • Gabby

  Henk ik heb het even opgezocht. op de site van acer. Iemand had het ook in zijn review gezet:
  Reviews van V3-731-B9604G50Makk

  8.7 uit 10 - 3 reviews

  Batterijgebruik 6.7
  Vormgeving 9.3
  Afmetingen en gewicht 8.7
  Prestatie 8.3
  Prijs-kwaliteitverhouding 8.7
  Totaalscore 8.7
  Toon dit voor alle reviews
  3 reviews Sorteren
  Nuttigste
  8 uit 10

  Jeroen Bunrssum
  Algemene huisgebruiker
  Goede punten+
  Mooie behuizing met prettig werkend toetsenbord. Ik vind het ook prettig dat er 2 hardeschijf aansluitingen zijn, zodat ik er binnenkort nog een ssd bij kan zetten.
  Slechte punten−
  Geen commentaar

  Heb net de handleiding zitten lezen en zal ik zo een stuk van hier neer zetten, maar moet via mijn andere pc aangezien ik in het standaard programma van windows 8 niet kan kopiëren en plakken.

  Zo 31 mrt 2013, 20:17 [reply]

  • Gabby

  Sorry Henk, net een bericht 2 keer geplaatst.

  Dit is wat ik gevonden heb in de handleiding. Nu snap ik helemaal niet waarom mensen een cloon uitvoeren na dit gelezen te hebben.

  Software en stuurprogramma's herstellen:
  Als onderdeel van de probleemoplossing, dient u wellicht de software en
  stuurprogramma’s, die in de fabriek op de computer zijn geïnstalleerd, opnieuw te
  installeren. U kunt herstellen vanaf de harde schijf of vanaf de gemaakte back-up.
  • Nieuwe software - Als u software moet herstellen die niet al op de computer
  was geïnstalleerd, volgt u de installatie-instructies van de betreffende software.
  • Stuurprogramma’s van nieuwe apparaten - Als u stuurprogramma’s wilt
  herstellen van een apparaat dat niet vooraf op de computer zijn geïnstalleerd,
  volgt u de instructies van het betreffende apparaat.

  De fabriekstoestand van het systeem herstellen. Als er problemen zijn opgetreden op de computer, die niet herstelbaar zijn met andere methodes, dient u wellicht alles opnieuw te installeren om het systeem naar de oorspronkelijke toestand te herstellen. U kunt herstellen vanaf de harde schijf of
  vanaf de gemaakte hersteldisks.

  Nederlands
  Er zijn twee opties beschikbaar, Fabrieksinstellingen herstellen (Mijn pc opnieuw
  instellen) of Aangepast herstel (Mijn pc vernieuwen).

  Pas op: Fabrieksinstellingen herstellen, verwijdert alles op de harde schijven, installeert vervolgens Windows en alle vooraf geïnstalleerde software en stuurprogramma’s. Als u nog toegang hebt tot belangrijke bestanden op de harde schijf, maakt u daar nu back-ups van. Aangepast herstel zal proberen uw bestanden (gebruikersgegevens) te behouden maar zal alle software en stuurprogramma's opnieuw
  installeren. Software die u hebt geïnstalleerd sinds de aankoop van
  uw pc zal verwijderd worden (met uitzondering van de software die via Windows Store geïnstalleerd is).
  • Als u Windows nog kunt starten, zie dan "Herstellen vanuit Windows"
  hieronder.
  • Als u Windows niet meer kunt starten, dan is de originele harde schijf volledig
  geformatteerd of hebt u een vervangende harde schijf geplaatst, zie dan
  "Herstellen vanaf een back-up" op pagina 15.

  Ik zal nu alleen de laatste mogelijkheid hieronder zetten.

  Herstellen vanaf een back-up
  Windows en alle vooraf geïnstalleerde software en stuurprogramma’s opnieuw
  installeren:
  1. Uw herstelback-up zoeken:
  • Wanneer u optische disks gebruikt, schakelt u uw computer in, plaatst de eerste systeemhersteldisk (’Windows herstelback-up’) in uw optische
  station en start dan de computer opnieuw op.
  • Wanneer u een USB-station gebruikt, sluit u het USB-station aan en schakelt uw computer in.


  Pas op: Als het proces wordt voortgezet, worden alle bestanden op de harde schijf gewist.
  2. Als het nog niet is ingeschakeld, dient u het F12 Boot Menu in te schakelen:
  a Druk op <F2> als u de computer opstart.
  b Gebruik de linker- en rechterpijltoetsen om het Main te selecteren.
  c Druk op de pijl-omlaag totdat het F12 Boot Menu is geselecteerd. Druk op
  <F5> om deze instelling te veranderen in Enabled.
  d Gebruik de linker- en rechterpijltoetsen om het Exit te selecteren.
  e Kies Save Changes and Exit en druk op Enter. Klik op OK om te
  bevestigen.
  f De computer wordt opnieuw opgestart.
  3. Druk tijdens het opstarten op <F12> om het opstartmenu te openen. In het
  opstartmenu kunt u kiezen vanaf welk apparaat wordt gestart, zoals de harde
  schijf of een optisch station.
  4. Selecteer met de pijltoetsen de regel CDROM/DVD of USB Device (afhankelijk
  van hetgeen van toepassing is) en druk vervolgens op Enter. Windows zal
  opstarten vanaf de herstelback-up in plaats van de normale opstartprocedure
  uit te voeren.
  5. Selecteer uw taal en type toetsenbord.
  6. Selecteer Een apparaat gebruiken en selecteer het station met uw
  herstelinformatie.
  7. Volg de aanwijzingen op het scherm om de herstelpoging te voltooien


  Zo... nou... moet lukken zou ik zeggen. Kan het in ieder geval proberen. Haal voor de zekerheid mijn hdd die er nu in zit er even uit.

  Zo 31 mrt 2013, 20:57 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Heb je al een SSD gekocht dan?

  Ma 1 apr 2013, 11:06 [reply]

  • Gabby

  Nee, nog niet. Wilde dat vandaag gaan doen.

  Ma 1 apr 2013, 11:46 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Als je in de buurt woonde zou ik je er graag bij helpen.
  Mijn ervaring met ACERS die ik gehoplen heb dat het erg lastig is om goede drivers te vinden.(zie ook boven in dit forum bij andere gebruikers i.c.m. ACER laptops)

  Ma 1 apr 2013, 12:20 [reply]

  • Henk Scheerooren

  http://www.alternate.nl/html/product/Samsung/MZ-7PD256BW/1038280/

  Ma 1 apr 2013, 12:27 [reply]

  • Gabby

  Zo.. ben thuis en heb hem gekocht! Na het internet uitgeplust te hebben op naar de mediamarkt. Hij raadde me de samsung ssd 840 aan. 250gb voor 119 euro. Ik dus eerst weer het internet op met mijn telefoon en ja hoor kon elders deze krijgen voor 149,94 ipv 209 euro. Ik naar de verkoper en heb hem voor de laagste prijs gekregen!

  Nu even een beetje opwarmen en dan ga ik de stap zetten! Spannend!

  Ik heb gelijk een backup gemaakt van de fabrieksinstellingen toen hij net 1 dag oud was. Dit staat op een usb. Hier staan ook de drivers op.

  Ik hou jullie op de hoogte!!

  Tnx wel weer voor het meedenken en zoeken naar een nieuwe ssd!

  Ma 1 apr 2013, 16:45 [reply]

  • Gabby

  ow, zie nu pas dat het verkeerd staat. 120 gb was 119 euro en 250 gb was 209 euro. Bij de mediamarkt. Het is dus altijd slim om even op internet een vergelijking te doen. Toch 60 euro winst.

  Ma 1 apr 2013, 17:55 [reply]

  • Chris Colijn

  veel en t snel voor de Acer?

  Ma 1 apr 2013, 15:29 [reply]

  • Chris COlijn

  Veel te duur en te snel voor de Acer

  Ma 1 apr 2013, 15:30 [reply]

  • Chris Colijn

  Samsung MZ-7TD250BW is goed genoeg

  Ma 1 apr 2013, 15:46 [reply]

  • Gabby

  Beetje dom ben ik wel...hihihi.. ik heb nu 2x usb 2.0 en 2x usb 3.0 Ipv dat ik nu de snelste pak voor de herstelusb heb ik er niet bij nagedacht en zit hij nu in de 2.0.

  Ik hoefde niet veel te doen. Stopte de ssd erin, de usb stick erin en op start drukken.

  Acer starte gelijk met een programma van hen zelf en moest de stappen volgen. Volgends de handleiding had ik in de bios wat moeten veranderen enz enz... zie mij eerdere kopie van de handleiding.

  Ik heb de stappen doorgelopen/vragen beantwoord en nu is hij bezig de computer opnieuw in te stellen. Hij is op 16% en het gaat tergend langzaam. Maar ja.. geduld is een schone zaak!

  Wel jammer dat ik als het gelukt is niet gelijk mij hdd in de lege plek kan stoppen. Ik moet een bracket erbij aanschaffen. Pfff... Gelijk maar besteld. Wel jammer dat 20 euro kost.

  Word vervolgd!

  Ma 1 apr 2013, 17:52 [reply]

  • Gabby

  YEAHHHHH!!!!

  Het is gelukt! Super blij en trots op mezelf!

  Dank allen voor het meedenken!!!

  Hij is heerlijk stil zeg.

  Ben nu bezig met weer een herstel backup te maken. Gewoon voor de zekerheid.

  Daarna ga ik weer de updates uitvoeren. En dan uiteindelijk kijken of ik er ook wat mee gewonnen heb.

  Ma 1 apr 2013, 19:48 [reply]

  • vinnius

  gefeliciteerd, je bent weer terug op je oude niveau:Vroeger... hihihi.. nu nog maar 36.. deed ik veel meer met computers
  Nooit te oud om te leren.

  Ma 1 apr 2013, 20:14 [reply]

  • Gabby

  Hahahaha... dank je vinnius!

  Ging echt heel soepeltjes. Ik ga me echt niet meer bang laten maken. Heb nu lekker 80 euro uitgespaard door het zelf te doen.

  Nu is hij bezig met 36 windows 8 updates te installeren. Pfff... Hij werkt wel lekker snel zeg! En als hij klaar is met windows update is er ook een driver update, wie weet word hij dan nog ietsjes sneller.

  Mijn prestatiescores zijn nu een heel eind opgekrikt. Helaas de video kaart scoort niet zo best. een 4,9 maar ja... speel toch geen zware spellen.

  Nu kan ik weer een aantal jaren vooruit!..

  Ma 1 apr 2013, 21:39 [reply]

  • Gabby

  Weer een vraagje!

  heb al veel hierover gelezen, maar het word me niet helemaal duidelijk of dit wel nodig is.

  Met het bij geleverder programma van samsung, die het niet deed onder windows 8 dus moest downloaden voor de laatste versie geeft hij het volgende aan: your os is currently optimized for use with hdd.

  Klopt het dat ik dit in de bios moet veranderen? Ik lees op sommige sites van wel, maar sommige zeggen weer van niet. Pfff...

  Iemand toevallig dit merk ssd ook al eens geïnstalleerd?

  Di 2 apr 2013, 00:06 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Heu gefeliciflapsteert!
  Mooi dat het werkt.

  Samsung-tool:Dit is iets waar ik geen gebruik van heb gemaakt.
  Windows 8 is in principe optimaal voor SSD gebruik en hoeft er in de eerste instantie niet direct iets geoptimaliseerd worden. Ik had er een andere tool(weet even niet meer welke) voor die dit ook aanbood nou ja "doe maar dan". Dus er is wel iets aangepast maar volgens mij niet iets wat merkbaar is.
  BIOS van computer en moederbord-merken onderling verschillen nog al dus het zou me niets verbazen als acer een feature in de BIOS heeft staan welke je moet enabelen of disabelen speciaal voor SSD's
  Meestal staat op dit onderwerp alles op AUTO en heb je er geen omkijken naar.

  Di 2 apr 2013, 12:19 [reply]

  • Chris Colijn

  Als de computer je SSD ziet, is het niet nodig, hij zegt dat je OS is geoptimaliseerd. Dat betekent dat sommige funkties uit zijn gezet. Je kunt het zien aan je geheugen gebruik als dat tussen de 17 en 23 % +- is bij t opstarten is het goed. Ik heb er ook een lopen in mijn Samsung laptop de 830 SSD en een vriend van mij heeft een aantal 840's werkt prima

  Di 2 apr 2013, 12:22 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Exactly ;-)

  Di 2 apr 2013, 14:30 [reply]

  • Gabby

  Hoe weet ik nu dat mijn pc gezien heeft dat het een ssd is ipv een hdd?

  Hoe/waar kan ik dit controleren?

  Di 2 apr 2013, 14:48 [reply]

  • Henk Scheerooren

  C-schijf(hardeschijfstations)
  Rechtermuisknop>>Eigenschappen enzovoorts.

  of via Rechtermuisknop Computer en "Beheren" Binnen computerbeheer klik j eop schijfbeheer. Daar zie je een overzicht van alle stations van jouw laptop en zie je wat welke is.

  Di 2 apr 2013, 15:23 [reply]

  • Gabby

  Hij zegt alleen bij station optimaliseren dat het een ssd schijf is. Bij alle overige info staat er standaard schijf. Klopt dit?

  Di 2 apr 2013, 15:40 [reply]

  • Henk Scheerooren

  ?????
  hmmmm dat weet ik zo even niet.
  Moet ik van dichtbij zien.

  Di 2 apr 2013, 16:04 [reply]

  • Henk Scheerooren

  ik zit op mijn werk namelijk: zonder ssd schijf hihihi

  Di 2 apr 2013, 16:05 [reply]

  • Gabby

  Hihihi.... djw...

  ik heb de tijd hoor!

  Di 2 apr 2013, 17:05 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Yess ik heb het!

  Nogmaals klikken in Startmenu met rechtermuisknop "Computer" en kies "Beheren". Binnen computerbeheer klik je bij "Opslag"op schijfbeheer.
  In het schema wat je daar te zien krijgt(die balken) staat dan "Schijf 0" en de 2e harde schijf is "Schijf 1" met eventuele partities. Beide laten zien: "Standaard" de grootte in GB's en "Online"
  Klik/selecteer bovenin de (C:) en je rechtermuisknop. Eigenschappen van Lokale schijf(C:)
  Dan op tabblad "Hardware". Selecteer daar je SSD(Samsung in mijn geval)
  Daar kun je in apparaateigenschappen lezen "Locatie: Busnummer 0. Als dat dus 0 is dan is dat dus je besturing met Windows er op en dus goed.
  Mijn DVD station heeft bus 2 gekregen van het systeem.

  Di 2 apr 2013, 20:32 [reply]

  • Gabby

  Dank Henk!

  Ik heb ook de Samsung ssd. De 840 250gb

  Ik draai nu op windows 8 En kom een heel end met jou uitleg.

  Als ik op schijfbeheer ben zie ik dat: C van acer heeft 0 toegewezen gekregen en de cd (dvd) ook.

  Ik word gestoord van update nr: KB2756872. Hij is al geupdate, maar is al 1,5 uur bezig met installeren! Iemand een tip?

  Heb als gezocht en men raadde een extra programma te downloaden van Microsoft zelf. Ik dat doen, maar geeft aan dat ik dit programma al heb. Dus hier kom ik ok niet verder mee.

  Di 2 apr 2013, 21:21 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ik heb de SAMSUNG 830 serie
  Physical number:
  0
  Type:
  Internal Hard Disk Drive
  Model:
  SAMSUNG SSD 830 Series
  Serial number:
  S0XZNEAC509971
  Volume Size:
  238.4 GB
  256.060.514.304 Bytes
  500.118.192 Sectors

  Di 2 apr 2013, 22:53 [reply]

  • Henk Scheerooren

  van de één in het ander....uitdagingen.
  Tja dan zou ik toch de laptop zelf moeten zien.

  Di 2 apr 2013, 21:25 [reply]

  • Henk Scheerooren

  lees dit even:
  http://support.microsoft.com/kb/2777330

  Di 2 apr 2013, 21:30 [reply]

  • Gabby

  Deze had ik al gelezen en uitgevoerd.

  Ga zo mijn virusscan even uitzetten, Internet verbinding uitzetten en dan proberen opnieuw te installeren. Ik heb ook al wel een mail gestuurd via fb naar Microsoft. Ben benieuwd of zij mij verder kunnen helpen als het straks alsnog niet lukt.

  Di 2 apr 2013, 22:01 [reply]

  • Chris Colijn

  http://www.piriform.com/speccy/download

  leuke info app

  Di 2 apr 2013, 22:03 [reply]

  • Gabby

  Dank Chris, maar denk niet meer dat ik het nodig heb. Weet redelijk veel te vinden, maar moet echt even wennen aan windows 8. Zit nu met 3 verschillende systemen te spelen. Pfff... vermoeiend!

  Di 2 apr 2013, 22:50 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Hee, die is mooi! Speccy net effe getest(64 bit)
  Mooie overzichten van je systeem/computer krijg je hiermee.

  Di 2 apr 2013, 22:44 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Overigens:
  Ik heb dus Paragon Partition Manager™ 12
  voor harddisk opreraties.(formatteren enz.)
  Moet er wel bij zeggen ik heb dit aangeschaft omdat ik zelf ook ICT-er ben en vaak vrienden,familie en kennissen help.

  Di 2 apr 2013, 22:50 [reply]

  • Gabby

  Ik gebruik gewoon het programma die geleverd werd bij de samsung ssd de Migration. Die heb ik wel van de site moeten halen omdat de versie die op de cdrom stond windows 8 niet ondersteunde.

  Toen ik de de ssd er in plaatste en alles vi de usb recoverde kreeg ik de vraag of ik partities wilde maken. Heb er nu 3 opstaan. Echter las ik later wel dat ze het niet aanraden op een ssd.

  Di 2 apr 2013, 22:59 [reply]

  • Henk Scheerooren

  De SSD moet eigenlijk alleen benut worden om Windows 8 op te installeren en de belangrijkste programma's(office) en apps. Hij kan al snel volraken en dan is het nut al snel minder.
  De extra hardeschijf(je oude) kan je dan voor andere software installaties gebruiken en opslag muziek en andere downloads op je laptop.

  Di 2 apr 2013, 23:04 [reply]

  • Gabby

  Dat is idd ook mijn bedoeling. Heb office professional plus 2010 vandaag geïnstalleerd en verder doe ik er even niets mee.

  Ik meen uit mijn hoofd dat de 14de mijn bracket komt. Dus kan ik weer verder met spelen...hihihi...

  Maak ook gebruik van dropbox en wil ook gaan kijken of een nas ook iets voor mij is. Ik heb een aardige verzameling muziek en films en die wil ik op 1 systeem hebben ipv al die losse hdd-tjs.

  dat word mijn volgende project... hihihi..

  Di 2 apr 2013, 23:52 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ga voor http://www.synology.com/index.php?lang=default

  Di 2 apr 2013, 23:55 [reply]

  • Gabby

  Dank voor de link. Wat een keuzes! pfff.. volgend project. Moet me er echt even in gaan verdiepen.

  Zal je link even in mijn notities opslaan.

  Wo 3 apr 2013, 00:07 [reply]

  • Chris Colijn

  Heb je ook een Synology Henk?

  Wo 3 apr 2013, 07:41 [reply]

  • Henk Scheerooren

  1 collega en 1 vriend hebben er één gekocht en zijn dik tevreden.
  Komen ook erg goed uit de test.
  Goed aangeschreven bij Tweakers en Computer Idee.
  Testsieger in Duitsland.

  Wo 3 apr 2013, 10:26 [reply]

  • Chris Colijn

  Henk,

  Ik heb er al 4 jaar een de 409+ om te programmeren met Drupal vond ik die te langzaam en heb een 1512+ gekocht omdat die dualcore is en er meer werkgeheugen 3 Gb in kon. Ik ben ook zeer tevreden. Goede apps. Ik heb sinds gister de VPN aan het werk. Snap t nog niet helemaal maar t werkt.

  Wo 3 apr 2013, 10:48 [reply]

  • Gabby

  Heb een beetje rond zitten neuzen, maar wat zijn die dingen prijzig zeg!

  Eigenlijk zoek ik een simpele waar ik muziek, films en documenten in op kan slaan. Het liefste via wifi. Een backup van mijn laptop zou ook wel fijn zijn.

  Het streamen van muziek en films hoeft van mij niet. Ik plug meestal mijn 2,5 inch disk in mijn surround systeem, die speelt bijna alles af. Niet alle ondertitelingen helaas.

  Wat ik ook wel fijn zou vinden is dat ik qbittorrent er op zou kunnen zetten en via de nas dus kan downloaden.

  En dat ik alles van itunes daar in kan zetten.

  Hmmm... toch wel een behoorlijk lijstje.. hihihi...

  Wo 3 apr 2013, 12:01 [reply]

  • Chris Colijn

  Er zit op de synology een torrent en nzb downloader.
  Wat ji met je 2,5 icnh loopt te sjouwen ook. Ik draai de hele dag mijn eigen muziek, op 3 mediaspelers en 3 computers. Heb vorige week mini systeempje aan mijn HDtv gemaakt. Omdat browsers slecht ondersteund worden in mediaspelers. Ook hebben mediaspeler van allerpei makken met sorrten video en muziek (codecs) die niet ondersteunt worden en VLC heeft die allemaal ingebouwd. VLC is een mediaspeler bij mij in windows en waar je alles inkunt stellen talen ondertitels en de hele ratteplan.

  Wo 3 apr 2013, 12:28 [reply]

  • Chris Colijn

  vanwege alle fouten nog een keer.
  Er zit op de synology een torrent en nzb downloader.
  Wat jij met je 2,5 icnh loopt te sjouwen doe ik ook vanaf de syno of aan de draad of draadloos. Ik draai de hele dag mijn eigen muziek plus internetradio, op 3 mediaspelers en 3 computers. Heb vorige week mini systeempje aan mijn HDtv gemaakt met 64 Gb SSD voor alleen win 8 en een browser Chrome in mijn geval. Omdat browsers slecht ondersteund worden in mediaspelers. Ook hebben mediaspeler van allerpei makken met soorten video en muziek (codecs) die niet ondersteund worden en VLC heeft die allemaal ingebouwd. VLC is een mediaspeler bij mij in windows en waar je alles in kunt stellen talen ondertitels en de hele ratteplan.

  Wo 3 apr 2013, 12:33 [reply]

  • Gabby

  Ik heb geen mediaplayer en mijn muziek speel ik af via mijn sterio of surround systeem via mijn ipod met 160 gb.

  Op deze laptop wil ik het k=lite codec pack gaan gebruiken. mijn ervaring met mijn andere pc waar vlc op staat speelt ook niet alles af. (misschien nog een oude versie)

  Maar ik kijk zelden op mijn laptop, meestal via surround systeem. Alleen om te controleren of het goed gegaan is.

  Er is zo veel mogelijk, maar wil eerst goed oriënteren en moet ook wel een beetje blijven letten op mijn budget. Voor nu ga ik mijn 13inch laptop gebruiken om te downloaden en zet ik het nog op hdd-tjes die ik nog in mijn bezit heb.

  Wo 3 apr 2013, 14:03 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Nog even vermelden:


  Windows 8 is geweldig!
  Nu bijna 4 maanden getest op een Desktop en 2 laptops. Nog nooit chrashes of anderszins problemen gehad. Wel met het installeren van additionele hardware maar dat lag aan de drivers van de fabrikanten.(vooral video en WiFi gezeur)
  Touchscreen heb ik ook een dag meegewerkt op de Microsoft Surface tablet. Dan heb je pas echt veel aan Windows 8.

  Di 2 apr 2013, 22:57 [reply]

  • Gabby

  Ik begin er aan te wennen. Maak alleen niet zo veel gebruik van al die apps. Werk voornamelijk vanuit het traditionele bureaublad.

  Als je een app uitschakelt van live update duurt het vaak lang als je hem wil gebruiken. Dat vind ik wel minder.

  Wel grappig als je zo bezig bent op het net met zoeken naar info kom je aardig wat tips tegen. Ik zette vaak mijn laptop op slaapstand. Word afgeraden met een ssd. Dus zet hem nu steeds op sluimerstand. Heb slaapstand/standby stand dan ook overal waar ik kon uitgeschakeld.

  Mocht ik over een paar maanden nog zo tevreden zijn ga ik mijn andere laptop misschien ook maar een onder handen nemen. Ssd-tje en windows 8 er misschien op...

  Di 2 apr 2013, 23:59 [reply]

  • Chris Colijn

  http://www.schoonepc.nl/instal/instellingen-ssd-schijf.html

  Wo 3 apr 2013, 12:02 [reply]

  • Gabby

  Jeetje... nooit geweten!! Jullie?

  Die download wil maar niet installeren. Werd er echt niet goed van. Ik naar de Facebook pagina van Microsoft. Kreeg uiteindelijk een link naar een pagina met wat ik zou kunnen proberen. Nou, leuk, maar werkte voor geen meter. Bij stap 1 kwam ik al niet. hihihi... Dus ik maar bellen. Ongeveer 3 minuten in de wacht en dus in de tussentijd op de website kijken voor online hulp.

  Moest ik het productcode invoeren. Tja, die had ik niet omdat dit tegenwoordig niet meer op de stikker staat op de onderkant van je pc. Kon me ook het gesprek van paradigit herinneren. Zij zeiden dat de kosten voor het overzetten van Windows 8 op een nieuwe hdd of ssd bij hen zo duur is omdat zij in het systeem moeten zoeken naar de productcode. Hmmmm...

  Wat blijkt! Er is een sneltoets om achter je productcode te komen. De Windowsknop en pauze tegelijk indrukken en dan vind je hem onderaan het tabblad bij Windows activering!!! Wat een oplichters zijn sommige bedrijven zeg.

  Maar goed... Ik inmiddels iemand aan de telefoon. Hij zei dat ik het Facebook bericht kon vergeten. Omdat ik een productcode heb die eindigt met OEM heb ik 5 jaar gratis ondersteuning als er iets fout gaat met het updaten!!Dus alleen voor het betreffende product met geactiveerde en legale licentie.
  Hij zei gelijk dat ik de volgende keer gewoon weer moet bellen. Er dan ook garantie op zit. Als ik iets verkeerds had gedaan met de info die ik van facebook kreeg was het mijn eigen risico, ondanks dat zij mij dit hebben aangeraden. Heel raar dat zij mij dit niet gelijk hebben gezegd. Nu weet ik voor de volgende keer dat ik met updates van Windows of office niet zelf ga klooien.

  Wo 3 apr 2013, 17:52 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Raar verhaal. Maar ik heb ook zo mijn vreemde ervaring met mijn officiele product-activering.
  Onduidelijke mails en de korting die ik maar niet krijg als ik afreken op de Windows 8 website.
  Ging 3 x fout en moest in iets doen wat ik nog nooit gedaan heb.
  MICROSOFT BELLEN!! Waaat ik? bellen met MS?
  Wie had dat gedacht. Een lieve zachte stem loodsde me er door heen en liet me zien dat ik een miezerig klein k-knopje over het hoofd gezien had, n.l. "ververs" en dan wordt de korting doorberekend. Ik was niet de eerste die belde hierover zeg maar.
  Je zou bijna weer aan het illegaal downloaden slaan. Een uur bezig om Windows online aan te schaffen.

  Wo 3 apr 2013, 20:38 [reply]

  • Gabby

  Jeetje, die is helemaal vervelend.
  Bij mij gaat het maar om een update. Gelukkig is het wel gelukt en ben je goed geholpen.

  Ik hoop dat ze mij morgen ook van het probleem af kunnen helpen.

  Begrijp niet waarom het zo onduidelijk is. Ik heb al aardig wat verhalen zitten lezen de afgelopen dat van mensen die uiteindelijk de pc zelfs terug gebracht hebben om dat zij met het zelfde probleem als mij zitten. Denken dat het ligt aan de fabrikant van de pc. Dit i ook wel een beetje zo, heeft te maken met de drivers, maar Microsoft zou daar juist rekening mee moeten houden. Dus ik vind het eigenlijk niet meer als normaal dat zij deze service bieden. Ik vind het wel erg dat de winkels waar men een laptop koopt en eventueel terug brengt of laat nakijken (waar de klant voor betaald) de menen niet op de hoogte brengt van de service van Microsoft.

  Ik was er ook bijna ingestonken. Dat zij mijn hdd konden vervangen voor ssd en de hele rataplan wel overgingen zetten voor €80 euro. Als men even de tijd neemt, leest op internet en pc hulpjes zoekt (net als ik hier) kom je een heel eind!

  Wo 3 apr 2013, 20:56 [reply]

  • Henk Scheerooren

  nice!

  Wo 3 apr 2013, 21:27 [reply]

  • Gabby

  oepsss.. sorry voor de taal/spelfouten.. iets te snel getypt. hihi..

  Gebruiken jullie een betaalde versie van een virusscan?

  Henk, heb jij ook de slaapmodus uitgezet omdat je nu een ssd heb?  Wo 3 apr 2013, 21:36 [reply]

  • Chris Colijn

  ik gebruik nod32 op al mijn computers als virusscanner en ik zet m iedere avond in de slaapstand

  Wo 3 apr 2013, 23:36 [reply]

  • Gabby

  ik gebruik ook nod32, voor deze laptop is hij in aantocht. Gebruik tot dat hij is geleverd de proef versie McAfee.

  Ik dacht dat slaapstand juist niet goed was? Of heb ik het nou verkeerd gelezen?

  Do 4 apr 2013, 07:19 [reply]

  • Chris Colijn

  http://www.samsungworld.nl/nl/support/tickets/32320

  Beste Edwin,
  Zou je ons alsjeblieft kunnen voorzien van de modelcode van jouw SSD-drive?
  Alex
  Door Edwin | 31-mrt-2013 , 0:03:02
  Ach ja, natuurlijk. Het is een 128 Gb versie van de 830 serie.
  Nog ff een heel andere vraag: zou ik geen (email)notificatie moeten/kunnen krijgen als er gereageerd wordt op mijn topic?
  Door Alex | 2-apr-2013 , 9:23:17
  Beste Edwin,
  Het kan met deze SSD geen kwaad om de slaapstand te gebruiken, echter start het OS in principe dusdanig snel op dat er weinig verschil zou moeten zijn tussen het opstarten en het opstarten vanuit slaapstand.
  Als het goed is, wel. Als dit niet het geval is kun je nog op "Volgen". Als dat dan nog niets uithaalt, horen wij dit graag zodat wij hier melding van kunnen doen.
  Alex

  Do 4 apr 2013, 07:47 [reply]

  • Gabby

  Chris, je had eerder al een link hier geplaatst van de site schoonepc.nl. Hierop is ook het één en ander te lezen over de slaapstand. Ik begreep hieruit dat het eigenlijk niet zo goed is. In die zin dat de slaapstand het één en ander vergt van je ssd, veel schrijft. Daarom mijn vraag. Ik bedoelde dus eigenlijk of er dus meer zijn die deze stap hebben uitgevoerd? Er dus minder/niet geschreven word naar de ssd.

  Do 4 apr 2013, 08:09 [reply]

  • Chris Colijn

  Klopt Gabby, maar ik had er nooit van gehoord en volgens mij zorgt t OS win 8 in dit gevalervoor samen met de ssd software dat als de computer niks doet ervoor dat gecontroleerd wordt of niet gebruikte data echt verwijderd wordt en wordt er verplaatst waar nodig. Mijn mening voor een betere daarom nu de Samsunglink. Ik heb gegoogeld en vinder niet veel over.
  dag

  Do 4 apr 2013, 09:58 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik heb overigens win 8 3 moeten installeren, eerst nadat ik mijn livepassword gebruikte en een gebruiker erbij wilde maken en vervolgens niet meer kon inloggen. Ik had wel een update gedaAN VAN EEN WIN 7 INSTALL. Ging goed tot voorgaande meldeng. Herstelt de boel met de beloofte dat aale data zouden blijven. Dat is dus niet zo, je bent alle wat niet van microsoft is kwijt, behalve dat ergens neerzetten wat ze eraf hebben gegooid. Ook dit ging de mist in, weer nu maar schone install gedaan. Ik mag t niet zeggen, maar MS laat ons betalen om hun wangedrocht uit te proberen en alle ellende aan hun te melden. Maar ik kan ze gerust stellen, jullie hebben de slag verloren, je wilt steeds te veel te snel. Niemand met geen touchscreen werkt anders dan op de oude desktop, leuk een paar appjes maar die heb ik liever op mijn telefoon of tablet dan kan ik ze er tenminste afkieperen als ik ze niet meer wil. En zes programma;s heb ik ook niet aan, ik moet nu mijn scherm in de appmode 6 kilometer naar rechts schuiven om bij mij prog te komen die dan weer naar de oude desktop schakelt. Ik kan 80 analogieën verzinnen hoe mensen een dergelijk product de vuilnis bak in zouden gooien. Ja ik moet mee heb 3 machine intussen met win 8 want ik heb mijn ziel en zaligheid ooit verkocht aan MS en zit er voorlopig nog wel even aan vast. Maar er is concurentie en op mijn leeftijd heb ik zo genoeg aan een mooie Samsung note 10.1 met ANdroid Ik kan er al 90 % op dus nog even wachten en dan bonjour MS

  Do 4 apr 2013, 10:10 [reply]

  • Gabby

  Ik kon er ook al niet veel over vinden dan idd alleen het artikel die jij ook hier geplaatst heb.

  Het maatk me niet heel veel uit, maar omdat het voor mij voor het eerst is dat ik een ssd heb wil ik er zoveel mogelijk van weten en dus zo veel mogelijk behoud van de snelheid houden.
  Ik zal het overgrote deel daarom ook op mijn hdd zetten. Ben wel benieuwd hoe dat gaat. Of dat niet mega sloom zal zijn.

  Do 4 apr 2013, 10:27 [reply]

  • Gabby

  Weet niet wat ik gedaan heb, maar kon het natuurlijk niet laten om alsnog zelf te kijken of ik het update probleem kon oplossen. Sta ik net op het punt mijn bed in te duiken, sluit ik de laptop uit. Gaat hij ineens weer proberen te installeren. Pfff... was mijn eerste reactie. Maar wonder boven wonder is het dan toch gelukt! YEAH!!! Morgen Microsoft maar bellen dat ze me niet meer hoeven te helpen.

  Wo 3 apr 2013, 23:07 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Wat een toestand hahahaha

  Do 4 apr 2013, 10:28 [reply]

  • Gabby

  Even weer een vraagje!

  Ik zie dat ik in beide laptops nog een mogelijkheid heb om iets in te prikken.

  De ruimte is niet echt groot. Denk ongeveer 5 bij 2 cm. Ik ben op de site gaan kijken van intel.

  Dit is een link naar de pc die ik heb: http://www.laptopshop.nl/product/216549/category-45702-laptops/acer...

  en als je even naar beneden scrolt zie je de specificaties erbij staan.

  Hoe kan ik er achter komen wat er in kan? En hoe kan ik zien wat voor sata poorten ik heb 3gb of 6 gb? Ik begreep dat waar mijn ssd nu in zit een 6gb is. Maar wat is die ander dan?

  Ben niet nieuwschierig hoor!! hihihi...
  Vr 5 apr 2013, 08:58 [reply]

  • Henk Scheerooren

  ehhh handleiding?

  Vr 5 apr 2013, 15:32 [reply]

  • Gabby

  Nee, kan het niet vinden in de handleiding.

  Geef niet.. ik zet mijn nieuwsgierigheid maar ff opzij. hihi..

  Vr 5 apr 2013, 17:51 [reply]

  • Chris Colijn

  Gabby het vervelende is dat ieder zo zijn eigen benadering en opvatting heeft. Voor mij is dat ik wilde als desktop en laptop een i7 quadcore met sata 600 poorten en 8 Gb werkgeheugen. Die heb ik alle twee. Ik heb van de week nog een mini systeempje als mediaspeler voor mijn tv gemaakt daar zit een dual core in en dan blijkt dat als ik films via t netwerk van mijn nas afspeel dat ik geen enkel hik heb. Alle omponetne zijn zo snel dat ze met de buffer alle hikken in doorvooer opvangen, met de dualcore is dat niet zo. Ik kan nog vceel technischer worden maar dat heeft niet zoveel zin. Jou computer is wat hij is en je moet bekijken wat je er mee wilt en of t ie dat kan. Niet dat is dat jammer voor dit moment je hebt vanuit een bepaald oogpunt gekocht wat je hebt. Veel mensen kiezen vanuit een budget bv 400 0f 500 euro. Daar koop je een zeer gemiddeld machientje voor. De mijne kosten 800+ euro's omdat ik wist dat ik niet tevreden zou zijn met minder.
  Zoek even met speccy uit wat voor sata poorten je hebt. ZIjn t 300 Gbpoorten hoeft je er geen 600 schijf aan te hangen want dat helpt dan niet. ZO kun je door redeneren. Er zijn ook laptops van 2450 euro die zijn zo nel dat ik daar geen toepassing voor heb die koop ik ook qua budget niet. Mijn minicomputertje voldoet niet die verpats ik dus weer en bouw een minicomputerje met een i7 erin. Op de site die je opgeeft geeft staan bij de specs geen snelheden van de sata poort, En aangezien er een 5400 toeren schijfje in zit zou ik het even goed testen.
  Mijn mening viir veel andere. dag

  Vr 5 apr 2013, 11:21 [reply]

  • Gabby

  Hey Chris dank voor je reactie.

  Ik had nu niet echt speciaal wensen. Ik ging eigenlijk voor een andere pc maar doordat zij de verkeerde hebben geleverd heb ik besloten deze te houden. Het is een heel lang verhaal, Te lang om hier neer te zetten. Ik ging eigenlijk voor een beter systeem en een kleinere. Zoals ik al zei zou het een demo model zijn. De oorspronkelijke pc kost nu nog 700 euro en ik zou hem voor 322 krijgen. Zij konden mij alleen maar een alternatief bieden waar ik nog eens 250 euro voor moest bijbetalen en dit was dan wel ook met korting. Ik zag dit niet zitten. Ook omdat mijn andere laptop 2 jaar oud erg duur was en in vergelijking met nu op ongeveer het zelfde uitkomt. Ik ben daarom ook niet meer van plan om ooit nog een dure laptop te kopen. De prestatie score van deze laptop heb ik al aardig omhoog gekrikt. De scores zijn nu:
  Processor: 6.1
  Geheugen: 7,6
  Grafisch: 4,9
  Grafische weergave voor spellen: 5,7
  Primaire harde schijf: 8.1

  Dit vind ik geen slechte score.

  Ik wilde alleen weten waar ik kan achterhalen hoeveel sata er in kan. Bedacht me ineens dat ik de hdd er nog niet in had gestopt en ik zie op de achterkant staan dat het 3gb is. Dus zal die andere opening ook wel 3gb. zijn.

  Heb gekeken of er eventueel ook een grotere hdd in kan als 2de hdd en dit zou kunnen, ook met een hoger toerental.

  Verder waar ik maar niet achter kom is die andere open plek. Ik ben gewoon nieuwsgierig.

  Vr 5 apr 2013, 11:43 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik weet t niet ik heb een paar Acers gehad, 3 ervan ging de schranier van de klep/monitor op het onderdeel kapot en dat heb ik met langere schroeven en een strip aluminium net voor de derde keer gemaakt. Oorlog gehad met Acer, dito met een leverancier van een HP maar die heb ik na 1 1/2 jaar volledig vergoed gekregen een andere HP is toen ik met reparatie verstuurde onderweg kwijt geraakt. Dus ik heb ook de nodige sores gehad en koop als t nu even kan alleen nog bij Mycom. Goed advies 3 jaar garantie. ALs de plek te klein is voor een harddisk zal t misschien een wifiapparaatje zijn, maar ik weet t niet. Ik heb een 17 inch Samsung en 2 hd's erin een originele en een Samsung ssd 256 GB met 8 Gb geheugen wat ik zelf vervangen heb door sneller als t samsung geheugen dat erin zat. Sterkte met je keuzes en ik heb de ervaring dat je er vooraf slecht achter komt of iets is wat je echt zoekt.

  DAg

  Vr 5 apr 2013, 12:15 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ervaring, dan pas weet je het.
  Ik zelf koop geen laptops van Acer.

  We hebben 700 stuks voor onze scholen aangeschaft.
  Tot 2x toe is Acer langsgeweest met 10 monteurs om van alle kinderen alles pro-aktief te repareren.
  -Toetsenborden kwamen spontaan los
  -Wifi hield er al na 2 weken mee op
  -Schanieren beeldscherm/klep breken doormidden
  -heeeel veel boze ouders
  en het gaat maar door tot op de dag van vandaag.
  Waarom we ooit van DELL afgestapt zijn is me een raadsel.

  Vr 5 apr 2013, 15:38 [reply]

  • Gabby

  Mijn oude laptop is ook van acer en ik heb daar nog nooit problemen mee gehad (een 3de die ik nog heb). Nu doet hij het nog steeds, maar hij is in vergelijking met deze en mijn voorloper echt veeeeeellll te traag!

  Ik heb hem een keer mee naar mijn werk genomen om mijn nachtdienst door te komen. Ik reed op mijn scooter en ben toen aangereden. Het eerst wat ik dacht is dat ik die laptop wel weg kon gooien. Maar wonder bovenwonder was er niets aan de hand. Alles deed het gewoon.

  Merkte pas een paar maanden later dat er door de val toch iets beschadigd was (3,5 jaar geleden). Mijn beeldscherm kan daardoor nu niet meer dicht. Er zit nog een 100gb hdd in van ata en had toevallig nog een case daarvoor. Hij doet het nog perfect dus heb ik er toe een externe backup hdd bij.

  Mijn hp 13 inch, heb ik ook nog nooit problemen mee gehad. Die gebruik ik zeer intensief. Loopt echt als een trein.

  Voordat ik aan de laptops begon had ik gewoon een desktop versie, maar dan helemaal zelf in elkaar gezet (wel met hulp van een goede vriend toen)Dit omdat het anders helemaal lastig was om er iets bij te prikken/upgraden. Ik deed toen veel met pc en vond het ook leuk en interessant. Merk nu gewoon dat ik er behoorlijk uitgegroeid ben.

  Vr 5 apr 2013, 17:59 [reply]

  • Genevieve

  Wat is het beste volgens jullie? AVG security of de windows defender 2008?

  Zo 7 apr 2013, 12:20 [reply]

  • Genevieve

  Wat is het beste volgens jullie? AVG security of de windows defender (windows 8).

  Zo 7 apr 2013, 12:22 [reply]

  • Henk Scheerooren

  A V G
  http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/interne...

  Mijn ervaring met Microsoft Security Essentials(nu Windows Defender genaamd binnen Windows 8) is dat het een beetje slordig is met opruimen als ie dat al doet. Heb weken lang last gehad van een trojan die niet weg werd gehaald door Microsoft Defender. Hij bleef het maar dagelijks melden maar weghalen ho maar. ook malware ziet ie bijna niet.
  Ik heb nu NOD32 van ESET. Die is niet het beste volgens de testen maar insiders weten wel beter.

  Wat de consumentenbond zegt;"Het populaire Security Essentials van Microsoft zakt dit jaar nog verder weg. De score voor malwarebescherming is het laagsts in de test. Dat komt voor een deel omdat dit programma vrijwel geen enkele foute URL blokkeert, maar ook op de andere onderdelen..."

  Check ook deze test even....
  https://www.security.nl/artikel/43084/1/23_virusscanners_getest,_Ka...

  Ma 8 apr 2013, 09:58 [reply]

  • Gab

  Ik heb ook jaren avg gebruikt, maar toen ik nod32 van eset er op zetten zag hij toch wel wat rommel en virusen die avg niet weg had gehaald. Sindsdien gebruik ik dus geen gratis virusscans meer.

  Ma 8 apr 2013, 10:46 [reply]

  • Henk Scheerooren

  https://www.security.nl/artikel/45764/1/Windows_Defender_schiet_ern...

  Ma 8 apr 2013, 11:03 [reply]

  • johan

  ik verkies de windows versie. werkt gewoon goed en hoe meer externe software hoe onoverzichtelijker het word. dus ik hou het lekker bij MS software. past gewoon goed bij het os en voor mij werk het gewoon goed.

  Zo 7 apr 2013, 12:31 [reply]

  • Esther

  Wie kan mij helpen?

  Internet traag en continu verbreekt de verbinding. Drama.

  Ik heb een gloedje nieuwe Samsung ultrabook laptop waarop standaard windows 8 staat. (geen cd drive, dus vanaf laptop direct geinstalleerd) Installatie verliep goed. Updates correct gedaan. Echter is de internetverbinding zo onstabiel. Ik word continu van het netwerk gegooid, snelheid wisselt per seconde, netwerk springt soms op 'beperkte toegang' en op sommige netwerken kom ik niet eens terwijl wachtwoorden correct zijn. Voor mijn werk moet ik dagelijks op verschillende locaties en netwerken werken, dus wifi en internet moeten werken.

  Op de site van microsoft vind ik geen antwoord. Wie herkent dit of weet een oplossing? Ik zal je eeuwig, eeuwig dankbaar zijn. Had ik maar een apple gekocht....

  Vr. gr,
  Esther

  Zo 7 apr 2013, 21:55 [reply]

  • Gab

  Heb je toevallig KPN? Zo ja, kan je op hun site een programma downloaden.
  Ik had eerst redelijk goed internet en op een gegeven moment hielt het ineens op. Ook steeds uitval. Via dat programma kan je je modem wijzigen. Moest een andere poort aanwijzen. Sinds dien geen last meer. Te veel mensen zaten hier op de zelfde golflengte.

  Heb je geen kpn dan even navragen bij je provider als de tips van vinnius niet werken.

  Zo 7 apr 2013, 23:33 [reply]

  • Esther

  Hi Gab, Bedankt voor je antwoord! Nee geen KPN en het probleem komt voor op meerdere netwerken.

  Ma 8 apr 2013, 10:52 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Gebeurt ook met Apple hoor daar ligt het niet aan......

  Ma 8 apr 2013, 13:00 [reply]

  • vinnius

  ga systematisch te werk:
  1. sluit de laptop aan met een UTP kabel. Heb je nu een goede Internet verbinding? Zo ja dan is het draadloos netwerk de oorzaak.
  2. heb je al een andere browser geprobeerd, zoals Mozilla Firefox of Google Chrome. als Internet nu goed werkt ligt het probleem aan Internet Explorer. Reset dan Internet Explorer of werk door met de andere browser.
  3. als het probleem aan de draadloze verbinding blijkt te liggen probeer dan eerst de verbinding uit zonder WIFI sleutel. Dat houdt in dat je de WIFI sleutel zowel in de router als in de laptop moet uitzetten.
  Als dat je lukt en je hebt een goede verbinding ligt het probleem in de instelling van de sleutel. Ik heb dit probleem ook een keer gehad en toen de sleutel verlaagd naar WEP ipv WPA. Toen werktte het wel. Het kan zijn dat de router niet op het juiste niveau van de laptop staat ingesteld.
  4. Verder moet het radio kanaal van router bij voorkeur op automatisch staan. Lukt dat niet dan moet het kanaal overeenkomen met het kanaal in de laptop.
  Succes

  Zo 7 apr 2013, 22:34 [reply]

  • Esther

  Hoi Vinnius,
  Bedankt voor je uitgebreide antwoord.
  1. Niet met kabel getest, maar op zo'n 5 verschillende netwerken gaf 'ie hetzelfde probleem.
  2. IE of Chrome geeft geen verschil.
  3. Tja ik weet niet of dit het zou kunnen zijn aangezien het op meerdere netwerken is.
  4. idem.

  Ik twijfel om windows 7 te downloaden. Iemand met dezelfde internetproblemen (onstabiele verbinding: snel er afgegooid, soms beperkte toegang, langzaam, soms helemaal geen toegang terwijl wachtwoord klopt) daar goede ervaring mee?

  Ma 8 apr 2013, 10:55 [reply]

  • vinnius

  ik zou toch echt kijken of je een stabiele verbinding krijgt zonder netwerksleutel. als dat niet het geval is ga ik twijfelen aan de hardware, dwz. je draadloze adapter in de Samsung. Vooral omdat het op meerdere netwerken voorkomt, dus aan de andere kant kan het niet liggen. In dat geval terug naar Samsung en een beroep doen op garantie.In ieder geval door hen uit laten testen.

  Ma 8 apr 2013, 12:05 [reply]

  • Henk Scheerooren

  https://www.security.nl/artikel/45764/1/Windows_Defender_schiet_ern...

  Ma 8 apr 2013, 11:02 [reply]

  • Gab

  Ben toch we benieuwd hoe men dit nou allemaal test. Als ik naar het lijstje kijk van jou link en dan naar het lijstje van de consumentenbond zit daar toch wel een groot verschil in. De 1 zegt bijvoorbeeld dat bullguard op de 2de plek staat en bij de ander krijgt hij maar een mager 6-je.

  Ma 8 apr 2013, 11:12 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Klopt. Ik volg mijn instincten en ervaringen een beetje.
  Omdat ik heel wat "poep" van een ander heb opgelost ontstaan door sommige "prijswinnaars" die toch steken lietenn vallen en ook gratis virusscanners wel eens wat laten liggen. (totdat je gaat betalen voor het product)
  Het is wel een beetje "wat de gek er voor geeft". Wil je snelheid en niet telkens lastig gevallen worden door op,erkingen van je scanner dan kies j eeen snelle jongen die zijn werkt misschien niet zo goed doet en andersom.

  Concumentenbond test over het algemeen vrij goed van een digibeet-point of view.
  Ik weet ook niet of zij "gekleurd" zijn doordat ze gratis gadgets krijgen van een bedrijf X of niet. Ik pak ook altijd een paar buitenlandse tests, bijvoorbeeld uit USA. Onder "hackers" zie ik vaak dat zij zelf NOD32 gebruiken en dacht nou laat ik deze ook maar eens een tijdje proberen.
  Zo heb ik ook ooit Bitdefender gehad, die was zo goed dat ik bijna geen website meer kon openen en bijna alle mails in het spamfilter bleef hangen. Was een halve dag bezig om Bitdefender te tweaken dat het een beetje werkbaar was. Tja wil je dat? Dat moet je je zelf afvragen.

  Ma 8 apr 2013, 11:50 [reply]

  • johan

  ik gebruik al sinds de start MSE samen met een mallware scanner en heb (voor zover mn scanners het goed hebben) nog nooit gekkigheid gehad. ervaring van henk deel ik dus ook niet omdat MSE bij mij juist vaak trojans die met bijvoorbeeld keygen gelijk in quarantaine zet zonder dat ik het zou willen. ik vind het geen probleem want het word niet verwijderd dus ik kan het zelf terug halen als ik het vertrouw. daarom verkies ik zeker MSE buiten nod32 die bij mij juist vaak gelijk keygens en cracks verwijderde ipv in quarantaine zet. denk dat het ook een beetje persoonlijk is. ik weet wel dat ik minder gekkigheid op mn pc's heb (met veel downloaden) als familie die minder downloaden en avg gebruiken. maar of dat komt door ontwetendheid van de gebruiker of slechter scannen van avg is lastig te zeggen. veel hangt ook af van de manier van gebruiken en instellen van.

  Ma 8 apr 2013, 12:43 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Precies!

  Als je niet weet wat je doet kom je sneller in de problemen.
  Ik zet het standaard even uit en wacht tot het "gedownloade"programmaatje draait en daarna mag de realtime-scanner weer aan.
  Het risico is dan geheel voor mijn rekening. Helaas worden een hoop keygens en cracks als false positive aangemerkt.
  Er is eigenlijk niets aan de hand maar bij twijfel wordt ie toch onklaar gemaakt of verwijderd. Deels vloeit dat voort uit afspraken met de industrie. Je moet kopen! Niet downloaden Foei! ;-)

  Ma 8 apr 2013, 12:57 [reply]

  • johan

  sorry :-( maar je heb idd wel gelijk.

  Ma 8 apr 2013, 12:59 [reply]

  • Henk Scheerooren

  i know....

  Ma 8 apr 2013, 13:05 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Nog meer info over virusscanners.
  Dit is een grote jongen in DLD.

  http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-8/janfeb-2013/

  Ma 8 apr 2013, 13:21 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik gebruik nod32 samen met zonealarm en malwarebytes, de laatste zorgen ervoor dat een virus evt niet naar buiten kan om contact te maken. Had llatst iframevirus op websites die ik zelf host op een synology omdat ik na win 8 install zonealarm er niet had opgezet. Alleen Nod32 vond deze iframevirussen op mijn server. Nu blijft alles netjes schoon. Keygens enz merkt nod32 wel aan maar laat ze staan als ik dat wil, ik krijg na t scannen verwijderen of verlaten, bij t laatste blijven ze gewoon staan. Met Nod32 kun je externe schijven scannen op een Nas bijvoorbeeld

  Ma 8 apr 2013, 13:23 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Owkay?!? Zo zie je maar weer ook de nasjes zijn kwetsbaar als je ze niet bewaakt. Handige weetjes want ik wil binnenkort ook (weer)aan de nas of iets vergelijkbaars icm Android TV of Raspberry Pi.

  Ma 8 apr 2013, 13:48 [reply]

  • Chris Colijn

  Meneer Scheeroren,
  Dat is juist, even niet opgelet na wat gelazer met windows 8 en je doet mee. Ik heb al 4 jaar een Nas eerst een Synology 409+ en nu een 1512+ kunnen 5 schijven van 4 Tb in. Hot swapable, dus schijven erin en eruit terwijl ie doorloopt.Heb op dit moment er alleen 3 Tb schijven in. Na de ellende vorig jaar n t verre oosten schijven veel te duur. Ellende is hoe meer data je krijgt hoe meer je moet backuppen. Ik hoorde van de week over Bitcoins wilde ik ook weer even kijken, download en installeer ik een virus. Ik heb wat gevloekt, ook weer iets geleerd. Hah Ha

  Ma 8 apr 2013, 15:06 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Oh ja! Bitcoins, dat was bij de Wereld Draait Door(Klöpping)

  Di 9 apr 2013, 00:28 [reply]

  • Gab

  Ik ging gelijk even kijken wat dat wad Henk. Zat ook al te kijken en kwam niet verder dan de Apple tv.
  Schaam schaam..

  Kwam een lijsje tegen op een site waar ze alleen android spullen verkopen. En zag een opsomming van de TV sticks verschil tussen android en rasbarry pi.
  Kleiner dan een Raspberry Pi
  Raspberry Pi een 700 MHz en de Android stick begint vanaf 1GHz
  Raspberry Pi 256MB tegen minimaal 512MB
  Raspberry Pi heeft geen interne opslag tegen minimaal 4GB
  Android Stick heeft WiFi en Raspberry Pi alleen 10/100 Ethernet
  Beide spelen ze 1080P af en sommige sticks zelfs 2160P wat super HD is.
  Raspberry Pi is zuiniger wat energie verbruik betreft: 5V/0,7A tegen 5V/2A
  Android Stick zit standaard in een behuizing en is af!
  Heel binnenkort is er voor de Raspberry Pi óók Android 4.0 te verkrijgen
  Raspberry Pi kost 30,- Euro en Android Stick 60,- Euro

  Nu vroeg ik me gelijk iets af. Ik heb tv in de slaapkamer die niet beschikt over internet. Heb daar Digitenne in zitten. Als ik nou een android tv stick aansluit. Kan ik toch ook net als op mijn ipad nu tv kijken via de app van kpn interactieve tv? Dan kan digitenne eruit, of overstappen naar telfort. Scheelt me dan weer 11 euro per maand.

  Ma 8 apr 2013, 17:30 [reply]

  • john gardener

  ik krijg het opstarten van cd/dvd niet voor elkaar.
  secure boot is uitgeschakeld
  als in bootvolgorde nr 4 aanklik en dan safe en exit accepteerd hij dat maar start niet op van de cd
  windows defender uitgeschakeld.
  heeft iemand een idee ?

  Ma 8 apr 2013, 23:08 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Om W8 te installeren?

  Ik heb het uiteindelijk vanaf USB gedaan met de speciale USB tool van Microsoft.
  Iso op een usb-stick van minimaal 16 Gb en dan gaan met die banaan.
  Dus boot en setup vanaf USB stick.

  Di 9 apr 2013, 00:31 [reply]

  • john gardener

  Nee het gaat erom om Ubuntu naast W8 te installeren. Dan wil je een ISO vanaf CD/DVD installeren. Maar dat krijg ik mijn PC niet aan z>'n verstand gepeuterd.

  Za 13 apr 2013, 18:10 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Tja dat heeft dus helemaal niets te maken met Windows 8 maar met je computer BIOS.
  En die verschillen zo veel van elkaar dat je bijna geen standaard antwoord kan geven.

  Bij mij is het F12 toets indrukken voor dat je Windows logo verschijnt en dan moet je binnen de BIOS naar de boot-opties gaan.
  Als het goed is krijg je daar een rijtje te zien van 1/tm 4 of 5 waar jij de volgorde kan bepalen hoe de pc moet opstarten.
  Zet cd/dvd op 1 en F10 save. Daarna pc opnieuw starten en als het goed is verschijnt dan de tekst "druk op een toets als u de computer vanaf cd of dvd wilt opstarten"

  Ma 15 apr 2013, 10:34 [reply]

  • wendy

  Hoi,

  Mijn vader heeft een laptop met vista 8.
  Hij had het spel pinball op zijn startsite.
  Ook nog twee andere spellen.
  Nu had hij die er per ongeluk weggehaald.
  Twee spellen stonden onderin bij mijn apps nog en.die
  Heb ik terug kunnen plaatsen.
  Pinball is daar ineens uit verdwenen.
  Als ik hem uit de store wil halen geeft hij aan dat hij hem al heeft.
  Wie weet hoe ik die app weer voor mn vader terug op de startpagina kan krijgen?

  Groetjes Wendy

  Vr 3 mei 2013, 17:55 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Zo? Da's nieuw! Vista 8.
  Waar heb je dat vandaan?

  Vr 3 mei 2013, 20:29 [reply]

  • wendy

  Hoi Henk,

  Ik bedoelde windows 8 ipv vista. Sorry.
  Weet jij misschien hoe dat werkt?

  Gr wendy

  Za 4 mei 2013, 13:17 [reply]

  • Rob

  Vertrouw niet op Defender. Installeer een echte virusscanner/firewall

  https://www.security.nl/artikel/45764/1/Windows_Defender_schiet_ern...

  Za 4 mei 2013, 13:41 [reply]

  • Sara

  Hallo,

  Het is waarschijnlijk een stomme vraag, maar als ik op mijn bureaublad werk of ik bijvoorbeeld aan het surfen ben, dan kom ik soms opeens in de app "afbeeldingen" of "store" of "email", of ... of ....
  Kan iemand mij zeggen wat ik verkeerd doe? Ik vind het een zeer vervelend probleem...

  Groetjes en bedankt!

  Ma 20 mei 2013, 14:11 [reply]

  • Ingeborg

  Ik heb een toshiba computer met windows 8 sinds een paar maanden. Na enige tijd kon ik niet meer naar rechts scrollen bij het startscherm met de 'tegeltjes'. Ik kan dan ook mijn rechtermuis knop niet goed gebruiken en ook niet naar beneden scrollen bij bijv. het lezen van de handleiding. Dan duurde het even voor het allemaal weer werkte en dat herhaalde zich. Nu blijft het allemaal al sinds maandag 'hangen'. Herkent iemand dit en is er een oplossing voor?

  Za 25 mei 2013, 14:54 [reply]

  • vinnius

  je zou je PC kunnen vernieuwen zonder dat het invloed heeft op je bestanden. Ga naar Charms bar?Instellingen>PC Instellingen wijzigen>Algemeen. Aaan de rechterkant zie je nu deze optie.
  Geheel op eigen risico uiteraard.

  Za 25 mei 2013, 17:06 [reply]

  • vinnius

  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/restore-refresh-reset-

  Za 25 mei 2013, 17:08 [reply]

  • Ingeborg

  Beste Vinnius,
  Dank je voor de tip. Ik heb het nogmaals geprobeerd. Helaas lukt het bij dit probleem ook niet om naar de beneden te scrollen, naar pc vernieuwen. Dat is ook een probleem dat erbij hoort, maar had ik niet genoemd. Ik ga het nog een keer met de cursor proberen, maar volgens mij heb ik dat eerder geprobeerd en lukte dat ook niet.
  Als er nog suggesties zijn hoe ik dat op andere wijze kan doen, graag.

  Zo 26 mei 2013, 10:41 [reply]

  • vinnius

  je kan hetzelfde effect bereiken door vanaf de windows setup DVD te booten en dan niet te kiezen voor installatie maar voor reparatie met behoud van bestanden. maar dan moet je wel een DVD hebben natuurlijk. In de Bios moet dan staan dat je eerst van DVD boot, anders wordt W8 normaal gestart.

  Zo 26 mei 2013, 10:53 [reply]

  • Ingeborg

  Beste Vinnius,
  Dank je wel weer voor de tip. Ik heb geen setup DVD maar het lukte via een andere route om de pc te vernieuwen. Helaas heeft het niets uitgehaald. Ik moest wel weer opnieuw van alles installeren. Is dan de volgende aangewezen mogelijkheid terug naar fabrieksinstellingen? Of zijn er nog andere opties?

  Do 30 mei 2013, 17:49 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Welk type Toshiba gaat het hier om?

  Za 1 jun 2013, 10:44 [reply]

  • M Westrek

  ik loop ook tegen een probleem aan van windows 8. Als ik bestanden waar plaatjes in staan wil afdrukken. maakt hij er kleine nietszeggende vakken van die helemaal links gaan staan van de blz. wie kan me daarbij helpen dat de plaatjes tussen de tekst ook goed uitgeprint worden?

  Do 30 mei 2013, 09:48 [reply]

  • Ingeborg

  Beste M. Westrek, het gaat om een Toshibam Satellite C875-13F.
  Groet,
  Ingeborg

  Za 1 jun 2013, 11:12 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ik heet Henk, niet M.Westrek ;-)

  Za 1 jun 2013, 13:40 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ingeborg LET OP!
  Er zijn een aantal belangrijke updates voor jouw machientje.
  Met name de BIOS is een update voor van 13 mei j.l.
  http://www.toshiba.nl/innovation/jsp/supportMyProduct.do?service=NL

  Za 1 jun 2013, 13:45 [reply]

  • Ingeborg

  Sorry Henk, voor de vergissing. Dat krijg je met al dat gepiel met 'mijn machientje'. Dan gaat het van de omslachtigheid fout, in ieder geval bij mij dan. Ik ga je tip na. Er is weer van alles geupdate, daar heb je met dit machientje ook geen moer over te vertellen, wachten maar... Misschien is het dus al gebeurd, maar ik ga het uitvinden.
  Hartelijke groet,
  Ingeborg

  Za 1 jun 2013, 13:52 [reply]

  • henk scheerooren

  Let niet op mijn taalgebruik hoor. Ben nog steeds trotse bezitter van 2 Toshiba's. Ze gaan blijkbaar niet zo snel kapot en dat kan je van een hoop spul niet zeggen.
  Probleem zit toch meestal in het driver-verhaal. Als je als fabrikant niet getrouwd bent met Microsoft dan heb je een probleem. Aangezien de laptop nog jong is, moet er weer gewoon gewacht worden op fatsoenlijk geschreven drivers. Eigenlijk zie je dat in dit hele forum wel terug. Ook op Tweakers.net. Mijn nieuwe Asus(ja je probeert eens wat)Heb ik nu eindelijk zo draaien met Windows dat het helemaal goed is. Maar niet dankzij de zgn. Vip-support van Asus.Die schuilen achter de schutting van" Zat het niet in de verpakking dan ondersteunen we het niet." En dan ging het simpelweg om overstappen Win 7 naar Win 8.
  Heb mijn schoonvader 3maand geleden ook een Toshiba aangepraat:blij als een kind en hoor géén klachten over Windows8(Toshiba met een i5 processor)

  Za 1 jun 2013, 20:03 [reply]

  • Ingeborg

  Ha Henk, dat is dan toevallig dat je ook Toshiba's hebt en fijn dat jij de Asus helemaal top werkend hebt en dat je schoonvader probleemloos werkt met windows 8 op de Toshiba. Ik ben helaas wat minder blij. Ik vind dat de apparatuur moet werken, vooral als ik die net gekocht heb. Ik heb het notebook nodig voor mijn freelance werk en geen output is geen money. Ik heb gekeken naar de link, maar ga er nog een keer naartoe. Er kwamen een hoop opties uit, maar ik moet die dus van 13 mei jl. voor de BIOS. Hartelijke groet, Ingeborg

  Zo 2 jun 2013, 10:55 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ai! da's andere koek ja. Misschien voor "erbij" een Microsoft Surface tablet met ingebouwde toetsenbord in de cover. werkt erg mooi en heeft ook Windows 8.Snel om te toveren in een soort mini laptop. Kost wel 490 euro maar ja....
  http://www.microsoft.com/surface/nl-nl/surface-with-windows-rt/home

  Zo 2 jun 2013, 11:29 [reply]

  • Karel Tamminga

  Gebruik voor helpdesk VMware met daarin Windows 8 Pro. De Windows updates mislukken echter steeds.
  Iemand een oplossing hiervoor?

  Wo 12 jun 2013, 19:24 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Klopt, heeft te maken met internet verbindinging i.c.m. validiteits check.
  Je kan maar 1 systeem updaten en dat is die van de computer zelf waar de wlankaart inhangt.En nog een paar kleine dingetje m.b.t. register en lokale appdata.

  Do 13 jun 2013, 13:44 [reply]

  • Tessa

  Hallo..

  Heb sinds enkele dagen een nieuwe laptop (sony vaio) met windows 8. De eerste uren werkte hij prima, maar om 1 of andere reden opent hij internet explorer nu via de taakbalk en niet via zijn gebruikelijke logo, zoals mijn e-mail en dergelijke. Heb al via het configuratie scherm internet terug ingesteld als standaardprogramma, maar dit loste niets op. Het is misschien een kleinigheidje, maar toch werkt het op mijn zenuwen. Hij is nog geen week oud, dus zou graag hebben dat alles werkt zoals het moet.
  Iemand raad?

  Di 2 jul 2013, 15:52 [reply]

  • Mokey

  Misschien staat het er al tussen, maar ik heb de fut niet om de hele lijst door te spitten.

  Telkens na de verplichte servicepack update (denk ik...de update die elke 3 dagen lijkt te gebeuren) werkt m'n geluid niet meer...Heb 'm al 2x terug op fabrieksinstellingen gezet, maar daar ben ik een beetje klaar mee.

  Volgens Windows werkt de geluidskaart zoals het hoort...Komt alleen nergens geluid uit.
  Heel vervelend als je een film wilt zien, of wilt Skypen ofzo...

  Wat kan ik hier aan doen?

  Alvast bedankt

  Za 20 jul 2013, 00:06 [reply]

  • karine

  Heb vandaag nieuwe computer gekocht met windows 8 op, heb per ongeluk outlook gewist
  Wat nu
  Weet iemand raad

  Za 3 aug 2013, 21:17 [reply]

  • klaas

  goedenavond,

  Vraagje ? als ik op internet surf ook in dit programma verschijnen de charms van window 8 spontaan in beeld ook als ik niet met de muis in de rechter hoek kom, moet elke keer weer met de muis klikken voor ik verder kan, hebben meer mensen dit probleem computer is een Toshiba satelllite gebruik geen losse muis

  gr klaas

  Za 10 aug 2013, 21:13 [reply]

  • e.linden

  Hoi.
  Wij hebben twee nwe computers aangeschaft
  Een laptop en een pc na bijna 7 jaar windows 98 en we snappen er niks van die windows 8 de tegels zijn in het duits en de rest heb al wel in het nl.
  Ik las ergens hier tussen dat iemand wel bereid is om thuis te komen helpen.
  Graag hoop ik iemand te vinden die ons wil helpen heb het aangeschaft voor mijn zoon die van speciaal onderwijs nu naar regelier gaat hogere school en ja nooit echt zo met pc bezig geweest en nu die hele nieuwe we zijn al twee dagen bezig geweest met zoeken naar gewoon afsluiten uitzetten
  En alle progamma.s sluiten mis rode kruis in de hoek.help help help
  Gr sandra wij wonen in elst gld

  Wo 14 aug 2013, 01:08 [reply]

  • Chris Colijn

  Sandra, bel mij even ik woon in Zetten. 0488

  Wo 14 aug 2013, 15:31 [reply]

  • John Zwiep

  Hallo. ik heb nu een probleem met het inloggen op mijn laptop. Kan alleen maar inloggen via het schermtoetsenbord. Daarna funtioneerd de volgende toetsen niet meer. De letter T en O + op het numerieke toetsenbord het cijfer 2. Enig idee hoe dit kan en hoe ik dit kan uitschakelen ?

  Do 22 aug 2013, 11:31 [reply]

  • e.linden

  Hoi chris colijn ik zie alleen 0488 als telefoonnummer,ik sandra uit elst gld
  Ik mocht u bellen,
  Ik hoop echt op hulp nu moesten we van school magister gebruiken moet je silverlight downloaden gedaan maar hij blijftaangeven en als je nog keer doet geeft hij aan dat het al op de pc staat zelfde probleem met de laptop.
  Wij snappen echt niks van de windows acht

  Do 22 aug 2013, 12:40 [reply]

  • Chris

  kijk even in t telefoonboek

  Do 22 aug 2013, 23:08 [reply]

  • Ruud

  dag
  ik heb een asus tablet met W8, nou lees ik overal dat je toetsenbord tevoorschijn komt wanneer je een invulveld aanraakt? maar bij mij werkt dit niet en moet ik telkens handmatig het toetsenbord activeren.
  Die ik iets fout of heb ik per ongeluk iets uitgeschakeld

  Za 14 sep 2013, 20:20 [reply]

  • Ellen

  Toen ik gisteren de laptop uitzette, ging hij updates downloaden. Hij bleef echter maar doorgaan. Vanochtend zag ik dat de laptop geen verbinding heeft met internet.(het lampje is oranje). Bij het uitzetten en weer aanzetten gaat hij gelijk weer naar het scherm met daarop dat hij aan het updaten is. Hij reageert nergens op. Heb al geprobeerd met een kabel tussen het modem en de laptop maar ook dangeen verbinding. Iemand een idee wat ik kan doen?
  Het is een acer aspire met windows 8. Net nieuw

  Wo 18 sep 2013, 08:47 [reply]

  • H Scheerooren

  Vliegtuigmodus uitzetten en dan probleemoplosser laten zoeken. Had ik gisteren ook. Floep! ineens had ik weer WiFi. Ongevraagde update trouwens inderdaad, beetje gek.

  Za 21 sep 2013, 21:44 [reply]

  • Sjaak Bakker

  Sinds ik windows 8 heb, doet mijn camera van Skype het niet meer.
  Help

  Za 21 sep 2013, 15:54 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Camera van Skype?
  Ik wist niet dat Skype camera's verkocht?
  Je bedoeld vast iets anders?
  Als je je ingebouwde webcam bedoeld....gewoon driver genius downloaden en de juiste drivers installeren. Testen met Youcam.

  Za 21 sep 2013, 21:41 [reply]

  • rob

  Ik zit sinds kort in sydney. Ik heb met mijn laptop tablrt en smartphone al op mijn thuisnetwerk gezeten (wifi). Nu is het zo dat ik sinds gisteren steeds de melding krijg op mijn lapto.beperkte verbinding, ik heb niks veranderd aan mijn instellingen.
  Wie kan mij helpen? Alvast bedankt, rob

  Ps ik heb al geprobeerd gebruik te maken van het windows herstelpunt

  Zo 22 sep 2013, 11:39 [reply]

  • vinnius

  Ik heb dit ook eens een keer gehad bij mijn buren. het lag daar aan niet op elkaar afgestemde wifi sleutel. Niet de sleutel zelf maar het type: WEP, WPA,WPA2 etc. Ik heb toen eerst de sleutel helemaal uitgezet. Wifi werktte goed. Daarna een WEP sleutel er in gezet. Werktte ook goed. Die heb ik laten staan.

  Zo 20 okt 2013, 11:23 [reply]

  • rob

  Ik heb trouwens Windows 8

  Zo 22 sep 2013, 12:00 [reply]

  • kirsten

  ik kan win 8 opeens niet meer activeren en kan de oorzaak niet vinden kan ook niet updaten of iets anders iemand suggesties??

  Di 24 sep 2013, 15:58 [reply]

  • walli

  Ik heb een wifi probleem met win 8
  Al een keer opnieuw geinstalleerd en al de tweede wifi kaart drin gezet en nog steeds het zelfde probleem. Het is al lang bekend dat win 8 een wifi bug heeft maar het wordt niet opgelost. En dan te weten dat dit kut os is bedoelt voor tablets... wifi is de meest primaire functie en dat werkt nog niet eens. Idem bij win 7.

  Wo 25 sep 2013, 11:49 [reply]

 • Fix to "Nokia Lumia 3g/4g not working"
  Watch solution at following youtube video:
  http://youtu.be/n3X2OPh0Oko

  Wo 25 sep 2013, 16:20 [reply]

  • fr.maas

  Windows 8 blijft bij opstarten onderdelen Configureren,
  Bij afsluiten en opstarten van de comp, geeft deze de melding weer:Windows onderdelen opnieuw Configureren, dit duurt circa 45 minuten bij afsluiten en ook bij opstarten.
  hoe los ik dat op.

  Wo 9 okt 2013, 17:50 [reply]

  • martxxxx

  En dan hebben we het nog niet over 8.1 gehad. Begin er maar niet aan.
  Programma's die er mee kappen, pc's die niet meer opstarten.Net als je denkt dat het niet erger kan krijgt microsoft het toch weer voor elkaar om vista terug te brengen in de vorm van W8.1.
  En die zogenaamde startknop is gewoon een nutteloze knop naar dat walgelijke metro en een verkorte versie van het configuratiescherm.

  Vr 18 okt 2013, 00:28 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Gisteravond ook geupdate naar 8.1. Daardoor is gisteravond mijn muziek avondje mooi in duigen gevallen. Na de update leek alles aanvankelijk goed te gaan maar na een 2e opstart blijft het scherm gewoon paars en gebeurd er niets. Toevallig drukte ik op escape en enter, waardoor opeens mail tevoorschijn Kwam. Ctrl Alt Del en taakoverzicht gaf opeens weer een bureaublad. Ook kwam ik tot de conclusie dat de upgrade mijn profielen helemaal had overschreven waardoor ik al mijn aangekochte plugins waarmee ik muziek maak weer opnieuw moest gaan registreren. Kortom avond naar de kl...en een baggersysteem. Ook blijft er nu constant zo'n rondleiding pijl hangen, welke wacht op aanraking van het scherm. Helaas; ik heb geen touchscreen. Beetje overhaaste dumpversie deze 8.1 als je het mij vraagt. Vista nachtmerries komen weer helemaal terug bij mij. Snel aan de koffie en kijken of ik misschien een rollback naar W8 kan organiseren . Oh ja, ook het afsluiten blijft 15 minuten doorgaan totdat ik de powerknop maar heb ingedrukt. Bedankt MS.

  Za 19 okt 2013, 11:56 [reply]

  • Jaap

  Gisteren een update gedaan naar versie 8.1. Ik kom nu niet meer ingelogd en niets doet het meer. Wat nu?

  Za 19 okt 2013, 11:58 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Heb je tijdens de installatie ook gekozen om met een hotmail of live account aan te melden? Ik wel namelijk en daarna kreeg ik een bevestigingscode in mijn mail welke ik gelukkig op een andere computer kon lezen. Mijn collega kreeg een telefoontje uit FLorida van MS. Grappig allemaal toch? Achteraf heb ik spijt van de hele handel hoor. Ik hoef niet zo ndig met een hotmail account aan te melden. Maar je hoe nu terug?

  Za 19 okt 2013, 12:16 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Zojuist de laptop opgestart. Er zijn al weer 4 updates vandaag. Wanneer ik op informatie klik krijg ik....Driver Information: Coming Soon
  Thank you for using Windows Update. The More information feature is not available yet. We apologize for any inconvenience.

  Inconvenience....zachtjes uitgedrukt.

  Za 19 okt 2013, 12:13 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Dank zij Tune up utilities Start/Inlog even geautomatiseerd zodat alles weer soepel opstart zonder gedoe. Een hoop applicaties starten nu niet meer omdat Windows 8.1 zegt dat deze software "compatibiliteits problemen kent"????Beetje vreemd want ze zijn geinstalleerd op Windows 8. Ik zou dit nog kunnen voorstellen wanneer het oude programma's zuden zijn maar het is allemaal nieuwe software dus ik ben de logica van MS een beetje kwijt.

  Za 19 okt 2013, 13:52 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Zojuist ontdekt dat je niet meer terug kunt rollen naar Windows 8. Je zal je pc compleet opnieuw moeten installeren of een oude image terugzetten.Heel fijn allemaal dit.

  Za 19 okt 2013, 13:53 [reply]

  • Chris Colijn

  Ik heb 2 computers geupdate naar 8.1 en om maar iets vrolijks te zeggen, zezijn alle 2 gelukt en werken prima. De startknop is niet terug, wel een of ander raar knopje. Ik had classic start menu erop staan en die werkt nu ook weer. Alleen niet alle drivers werken maar is niet echt vervelend zal wel komen. Werkt prima hier iets sneller maar zeer stabiel tot nu toe

  Za 19 okt 2013, 20:42 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Bedankt Chris!!
  Werkt geweldig! Scheelt een hoop zoekwerk.

  Zo 20 okt 2013, 14:04 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Classic Start? die werkt nog wel? Ik had een aantal varianten geprobeerd zoals Wnetutu en Start8 maar die bléren allemaal dat ik Windows 8 of hoger moet instaleren :-)

  Zo 20 okt 2013, 13:58 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Bedankt Chris!!
  Werkt geweldig! Scheelt een hoop zoekwerk.

  Zo 20 okt 2013, 14:04 [reply]

  • Chris Colijn

  Graag gedaan ik had op mijn eerst computer classic start gewist en schrok van de startknop van w8.1. Bij de tweede had ik m niet gewist en werkte na de updat nog steeds toen andere ook maar weer geinstalleerd moet wel versie 4 zijn, zelfde met 8gadgetspack doet t ook nog weet niet of w8.1 de normale gadgets ondersteunt maar 8gadgets deed t en heb ik maar laten staan.

  Zo 20 okt 2013, 14:12 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Handige tip van Computer Idee:
  Zelf even een "Afsluiten" knop maken op bureaublad.

  Maake een snelkoppeling via je rechtermuisknop(nieuw>>>snelkoppeling)
  Doel:
  C:\Windows\System32\shutdown.exe /s /f /t 00
  Geef het de naam "Afsluiten" of iets wat je handig vindt. Ook "vastmaken aan startbalk" is een handige keuze.

  Werkt perfekt zonder tussen stappen. Lekker snel je pc uitzetten.

  Zo 20 okt 2013, 14:28 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ik zie dat de backslashes tussen C: en System32 is weggevallen door de strenge regels van de webmaster. Dat mag hier waarschijnlijk niet ingetikt worden op deze blog.
  \\\\\\\\

  Zo 20 okt 2013, 14:31 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Hee het is weer terug.....

  Zo 20 okt 2013, 14:39 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Microsoft haalt Windows RT 8.1 Update uit Store


  Door Harmen Meijer, zaterdag 19 oktober 2013 19:01, views: 7.911, bron: Microsoft

  Microsoft heeft zojuist de Windows RT 8.1 update uit de Microsoft Store gehaald, waardoor apparaten met Microsoft Windows RT momenteel niet meer kunnen updaten naar RT 8.1. Microsoft heeft hiertoe besloten nadat volgens het bedrijf een aantal gebruikers problemen hebben gerapporteerd na het updaten, waardoor Microsoft momenteel de situatie wil onderzoeken. Microsoft benadrukt dat het slechts om een beperkte groep gebruikers gaat die problemen ervaart. Welke problemen precies kunnen optreden is nog geen uitsluitsel over gegeven, maar gezien de uitzonderlijke reactie van Microsoft zijn het in elk geval ernstige problemen wat onder andere zou kunnen duiden op dataverlies of corruptie van het besturingssysteem.

  Microsoft geeft verder te kennen dat zo spoedig mogelijk wordt gezocht naar een oplossing, waardoor de Windows RT 8.1 update spoedig weer beschikbaar zou moeten zijn voor Windows RT-apparaten. Microsoft Windows 8 is niet getroffen door het euvel en is nog steeds beschikbaar in de Store.

  Ma 21 okt 2013, 16:25 [reply]

  • maas

  Heb je behoefte aan privacy, Gebruik dan geen Windows 8... de ontwikkeling van deze Windows is zo gebouwd dat Microsoft en de NSA altijd al kunnen zien wat je op die PC doet als deze PC online is. (niet geschikt voor banken & bedrijven)
  Bovendien is er bij deze versie een grote kans dat je o.a. de nog niet zo oude wifi kaart en audio kaart in de W8 niet meer bruikbaar zijn.
  de compatibiliteit zal dus in deze niet gaan werken.
  Een volledig beheer, zonder 3keer kloppen is niet meer mogelijk (als administrator uitvoeren etc. etc.)
  Conclusie, stabiel systeem, maar verder zie ik geen pluspunten, en voor degene die geen toch scherm hebben zijn die kleuterachtige blokjes
  (metro) niet geschikt voor een volwassene ( tip: gewoon snelkoppelingen)
  De installatie DVD heb ik aan mijn vijand gegeven.

  Ma 21 okt 2013, 18:26 [reply]

  • Chris Colijn

  Is een beetje veel zwart gedacht, het is wel de wereld waarin we leven hoe wou je dat in de toekomst doen, want die komt eraan hoe lang je m ook uitstelt

  Ma 21 okt 2013, 20:17 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Ik wil géén APPLE dus ik blijf toch hangen in Linux en Windows.

  Wo 23 okt 2013, 17:33 [reply]

  • rachel

  Ik heb een probleem. Als ik via google of iets anders wil kopieren naar bijvoorbeeld word dan loopt hij vast en staat er dat het niet meer beschikbaar is en sluit die programma eraf. ik heb dit nodig voor school en weet echt niet wat ik moet doen.

  iemand ideen?

  mvg

  Wo 6 nov 2013, 13:05 [reply]

  • Henk

  Welk programma sluit af? Je browser of Word?

  Wo 6 nov 2013, 16:45 [reply]

  • vinnius

  probeer eens een andere browser bijv. Google Chrome of Firefox. Internet Explorer loopt inderdaad vaak vast.

  Wo 6 nov 2013, 15:05 [reply]

  • Leen

  hoi,

  kan iemand mij helpen, heb juist een nieuwe sony vaio met windows 8
  maar ik ondervind problemen met
  het antivirus van macfee,maar ik dacht avast te installeren daar heb ik vroeger op vista nooit problemen mee gehad,
  dan ook heb ik problemen dat hij erg lang moet laden om een spel op facebook te kunnen spelen,of een filmpje van youtube wil hij ook niet doen.
  Clasic shell heb ik ook eens geinstalleerd maar denk dat hij daardoor problemen geeft of is clasic shell wel betrouwbaar.

  Alvast bedankt
  groetjes leen

  Wo 6 nov 2013, 22:00 [reply]

  • henk scheerooren

  MacAfee heb ik al bij twee collega's verwijderd van Windows8 . Gaf behoorlijk problemen. Eset NOD32 werkt super. Classicstart8 heb Ik weer verwijderd dit gaf toch problemen met mijn Tiles.

  Wo 6 nov 2013, 22:56 [reply]

  • Chris Colijn

  wat voor problemen heb je me classic start Henk

  Wo 6 nov 2013, 23:05 [reply]

  • Henk

  Ik heb alleen nog maar een normaal bureaublad en kom niet meer in het nieuwe tegel gedeelte.(Store etc.)
  (Windows 8.1)Overgens is het heel stil bij meneer Microsoft aangaande de problemen met deze update.Wanneer ik een systeemherstel wil uitvoeren blijft dat mijn enige herstel punt de datum van Windows 8.1 install is. Ik weet zeker dat ik daarvoor meerdere herstelpunten had maar helaas.
  Ik zit nu nog steeds met een abnormale opstart. Zo blijft na opstarten van mijn laptop het beeld paars(mijn themakleur) totdat ik een Windowstoets combinatie gebruik om hem "wakker"te maken. SInds 8.1 spookt het behoorlijk op mijn ASUS dus.
  Het gekke is dat verder alle wel werkt....oh nee sorry WiFi doet het niet meer.Verplicht aan de UTP kabel dus. Het niet meer kunnen benaderen van de Tiles deed zich voor nadat ik Classicstart had ge-installeerd maar kwam daar pas na een dag achter want ik gebruik dat niet dagelijks. Dus mijn conclusie c.q. aanname is een voorzichtige.

  Do 7 nov 2013, 15:46 [reply]

  • leen

  ok dan zal ik die macfee er wel af halen is avast goed voor windows 8 ik heb liever avast omdat ik het gewend ben van men vorige laptop.

  ik heb al 2 keer de pc opnieuw een opstart moeten doen omdat hij blokeerde met internet alles zeer traag en telkens na het installeren van classic shell daarom had ik een vermoeden dat het daardoor kwam maar ben ook niet zeker

  Groetjes leen

  Do 7 nov 2013, 09:47 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Zucht....het houdt niet op. WIndows 8.1 denkt nu dat ik een touchscreen heb.
  De melding "Schakelen tussen apps" staat nu in mijn beeldscherm. "veeg naar binnen vanaf de rand om terug te gaan naar de laatste app die u hebt gebruikt. Tip:begin met uw vinger buiten het scherm"

  Grrrrrrrr

  Afsluiten maar weer.

  Do 7 nov 2013, 18:03 [reply]

  • caroline

  ik heb een nieuwe pc en ik kan het programma niet installeren van de web cam op facebook wat moet ik doen???

  Wo 13 nov 2013, 18:40 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Heb je een oude webcam dan?
  Wat heeft het met Facebook te maken?

  Za 16 nov 2013, 13:40 [reply]

  • hofstad

  23-11-2013 12.00 uur--updates installeren, opnieuw opstarten
  23-11-2013 14.00 uur--updates configureren van Windows update
  23-11-2013 14.15 uur--fout bij configureren bij windows update,wijzigingen ongedaan maken,
  schakel de computer niet uit.
  Inmiddels is het 15.45 uur, ik heb de computer uitgeschakeld, en xp opgestart.
  Conclusie: Windows 8 is een verschrikkelijk ballen systeem, voor degene die toch nog enthousiast zijn zullen na verloop van tijd zich in de gegeven conclusie bij mij aansluiten

  Za 23 nov 2013, 16:11 [reply]

  • Chris Colijn

  Beste Hofstad, zo zonder eer is je opmerking niet waar. Ik draai t op 3 machines en na annvankelijk problemen met (live)account nu al maanden stabiel. Er zitten vanwege t "dubbel" systeem, gewoon oud en de tliles wel rare dubbelheden in en somminge dingen starten op een vreemd moment op maar 99,9 werk t als Windows 7 en dat werkt prima.

  Ma 2 dec 2013, 12:25 [reply]

  • Chris Colijn

  zo zonder meer bedoel ik

  Wo 4 dec 2013, 09:46 [reply]

  • Chris Colijn

  win 7 verkoopt beter dan 8 en 8.1

  Wo 4 dec 2013, 09:47 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Bij mijn Windows 8.1 heb ik nog steeds mijn tiles niet terug(waren na update opeens verdwenen). Microsoft zwijgt als het graf. Machine is zonder meer stabiel en vlot maar soms wil ik die tiles WEL maar dat werkt niet meer.
  Officieel gekochte versie.
  Ik vraag me af of ik niet beter.....dan maar niet legaal?
  Ik betaal toch ook voor ondersteuning? Nee je mag de schuld weer in je eigen systeem zoeken.
  Nieuwe clean install is géén optie. Daarvoor is het systeem te vol en duurt het maanden voordat ik alle software weer zo heb zoal sik het wil.

  Wo 4 dec 2013, 13:53 [reply]

  • AadK

  Ik heb zojuist een andere PC Desktop gekregen ,en heb een vraag.
  Eerst maar even de belangrijkste gegevens:
  Het is een samengestelde Desktop,in AMD 64 kast.
  Draait op Windows 8.1 x86 (32-bit)
  De BIOS is van American Megatrends vers: 2.58

  De vraag
  Als ik deze pc afsluit dan blijven mijn draad-keyboard en draad-muis standby.
  Vervelend als al die ledjes snachts blijven branden.
  Dit was op mijn oude pc met XP en dezelfde muis en key niet het geval.
  Ik ben in de BIOS op zoek gegaan maar kom er niet uit.
  In hoofdstuk Advanced staan wat opties voor USB,maar niet meer dan enable en disable.Dat schiet niet op.
  Ook heb ik in energie beheer de functies niet gebruiken om uit standby......enz aangevinkt.
  Ik ben even uit mijn opties.
  Oja,ik heb op de achterzijde van de PC een aan/uit switch zitten.
  Ben bang als ik die uit zet de batterij van de BIOS gegevens dan gewist word.
  Bovendien zit die switch op een onmogelijke plek om er elke keer bij te kunnen bij afsluiten.
  Wie heeft,behalve een stekkerblok met knop,nog andere ideeen.

  Vr. Groet uit Alkmaar

  Di 10 dec 2013, 17:55 [reply]

  • AadK

  Vreemd,ik heb er nu een andere muis in gestoken en die gaat wel uit.

  Wo 11 dec 2013, 20:21 [reply]

  • AadK

  Ander probleempje.
  Bij windows xp kon ik via vormgeving > geavanceerd de lettergrootte in de div mappen zelf instellen.Bijv in de muziekmap.
  Dat was wel zo handig en duidelijker.
  Waar is deze functie in W 8 verstopt?
  Ik kan wel via beeld div. instellingen maken,maar niet naar MIJN smaak.
  Ook vindt ik de alfabetische volgorde in de muziekmap niet goed.
  Bijv van A tot E ipv A-B-C enz....
  Zijn hier ook mogelijkheden voor register wijzigingen mogelijk?
  Ik heb wel wat ervaring met registers van windows.
  Weet alleen niet waar deze instellingen zitten in het W 8 register.

  Zo 15 dec 2013, 11:13 [reply]

  • AadK

  Ik bedoel met bovenstaande dus dit in W XP

  Kleur, grootte en lettertype van afzonderlijke vensterelementen wijzigen

  Ga als volgt te werk om het lettertype, de grootte of de kleuren van afzonderlijke vensterelementen te wijzigen:
  Klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied op het bureaublad en klik op Eigenschappen.
  Open het tabblad Vormgeving en klik op Geavanceerd.
  Klik in de lijst Item of in het voorbeeldvenster op het vensterelement dat u wilt wijzigen. U kunt de volgende items selecteren:
  3D-objecten
  Actieve titelbalk
  Actief vensterkader
  Achtergrond van de toepassing
  Titelbalkknoppen
  Bureaublad
  Pictogram
  Ruimte tussen pictogrammen (horizontaal)
  Ruimte tussen pictogrammen (verticaal)
  Niet-actieve titelbalk
  Niet-actief vensterkader
  Menu
  Berichtvenster
  Palettitel
  Geselecteerde items
  Knopinfo
  Venster

  Zo 15 dec 2013, 11:20 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Hoi Aad,
  Volgens mij moet je hier zijn:

  Configuratiescherm:
  ►Alle Configuratiescherm-onderdelen ►Toegankelijkheidscentrum

  Maar ik gebruik TuneUp utilities hiervoor. Kan je nog net ietsje meer instellen.

  Zo 15 dec 2013, 17:04 [reply]

  • AadK

  O.k. Henk.
  Dus er is ook een tune-up voor W8
  Ga ik zoeken,bedankt voor de reactie.

  Groeten uit Alkmaar

  Zo 15 dec 2013, 17:30 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Het heet nu AVG PC TuneUp® 2014

  Zo 15 dec 2013, 17:47 [reply]

  • AadK

  Dat ken ik wel,had ik op mn XP ook lopen.

  Zo 15 dec 2013, 18:23 [reply]

  • AadK

  Weet alleen niet of ik dat wat ik wil er ook mee kan doen.
  We gaan het zien.

  Zo 15 dec 2013, 18:24 [reply]

  • WiTa

  Het lukt me niet om op de gebruikelijke manier de map 'users' van de C-schijf naar de D-schijf te verplaatsen (wegens te lange bestands- of padnamen); kan ik Windows Easy Transfer hiervoor gebruiken om via een externe harde schijf deze verplaatsing te doen? Mag ik dan nadien de map 'users' gewoon verwijderen op de C? (Windows 8)

  Wo 18 dec 2013, 13:52 [reply]

  • AadK

  Volgens mij is dat een vaste Windowsmap @WITa.
  Zit in het Windowssysteem ingemetseld zo ver ik weet.
  Die kun je dan dus niet verplaatsen.

  Wo 18 dec 2013, 14:31 [reply]

  • WiTa

  @AadK
  En zou het wel lukken als ik dat enkel met de mappen Mijn documenten, Mijn afbeeldingen, Mijn videos en Mijn muziek doe?

  Wo 18 dec 2013, 15:24 [reply]

  • AadK

  Nee,dat zijn vaste mappen van windows.
  Je kunt wel zelf nieuwe mappen op je D:/ schijf maken.
  Die kun je dan ook zelf benoemen.
  Met rechtsklikken en dan de bovenste in het pop-up venster 'nieuwe map' en dan kun je die zelf een naam geven.

  Do 19 dec 2013, 09:13 [reply]

  • AadK

  Je kunt dan wel de inhoud van de door jou genoemde mappen met knippen (of kopieeren) ,en dan plakken ,naar de mappen die je zelf aangemaakt hebt op D:/, verplaatsen.

  Do 19 dec 2013, 09:16 [reply]

  • AadK

  Dit doe je door IN de map op je C: schijf de objecten te 'verzamelen' door middel van slepen,je linkermuisknop ingedrukt houden en dan over de te verplaatsen objecten slepen,die krijgen dan een andere kleur.
  Dan ga je op die objecten staan en rechtsklikken en knippen.
  Dan ga je naar je map op de D: schijf en dan klik je daarin met rechts en dan plakken.

  Do 19 dec 2013, 09:26 [reply]

  • AadK

  Volgens mij is dit spam.
  Hoort hier niet.

  Vr 20 dec 2013, 20:05 [reply]

  • Karina

  @AadK Klopt, bedankt voor het signaleren!

  Vr 20 dec 2013, 21:41 [reply]

  • Jolique

  Mijn probleem is dat de ruimte voor de netwerksleutel te klein is. ER is ruimte voor 24 tekens ipv de 26 die ik nodig heb. Is er een mogelijkheid om deze ruimte te vergroten?

  Vr 3 jan 2014, 09:38 [reply]

  • Mattanja

  Hallo,
  Ik heb pas een Samsung Ativ book 9 gekocht met Windows 8 erop. De laptop is nu een week oud, maar ik ondervind wat problemen. Google chrome werkt af en toe niet en windows verkenner loopt erg vaak vast, dit terwijl de jongen in de winkel zei dat de laptop super snel zou zijn. De antivirus heb ik er al af gehaald, maar dat helpt niet. Weet iemand wat het probleem kan zijn? Alvast bedankt!

  Di 7 jan 2014, 20:18 [reply]

  • AadK

  Nog meer problemen met Windows 8.1.
  Bepaalde programma's die ik al jaaaren gebruik in Windows XP werken niet of slecht of lopen vast in W 8.1.
  Wat oudere spellen waaronder 18 Wheel games spelen niet in full screen.Onderin blijft dan de taakbalk zichtbaar.
  Ik gebruik het nu ong. een maand,het enige voordeel is dat het lekker snel is.

  Di 7 jan 2014, 21:15 [reply]

  • Sophia

  windows 8.1 pro is slechte systeem wat ooit op de markt loop ik draai het op super snelle i5 en nog flikt windows het om vertragingen vastlopers of gewoon progamma's die er zomaar mee uitscheiden!
  kort om gewoon kut system !

  Wo 8 jan 2014, 06:50 [reply]

  • Robbe

  Gebruik je soms usb-wifi sticks?
  Bij mij waren alle problemen weg toen ik een utp kabel gebruikte voor mijn internet. Ik raad ook voor laptops aan dat even te proberen.

  Wo 8 jan 2014, 12:53 [reply]

  • Henk Scheerooren

  Opmerkelijk oftewel nu breekt mijn klomp:
  Met mijn grote game computer, die ik na veel problemen op mijn laptop expres niet op 8.1 heb gezet, blijkt Windows 8.1 opeens DE oplossing te zijn voor veel problemen met games zoals Battlefield 4. Aanhoudende problemen met dit spel op XBOX en PS3 en 4& PC zorgden ervoor dat ik het allemaal een beetje uitgesteld had om dit te spelen. Knoop doorgehakt en gekocht. Na installatie op Windows 8, BAM vastlopers en mega veel foutmeldingen. Wel 40 euro betaald dus potverdorie ik zal hoe dan ook dit spel spelen. Omdat dit niet de eerste keer was met deze computer dacht ik al snel dat de Nvidia kaart de boosdoener was. Laatste drivers waren ook al geinstalleerd dus wat nu? Ik kon het niet laten en heb de speciale actie van MSI aangeschaft de MSI R9 280X BF4 editie AMD videokaart. Kosten maarliefst 300 euro.
  Haastig uitgepakt in de kerstvakantie en hopla weer de zelfde problemen. Nu ook met een ander spel wat het eerst wel deed.
  Nu ontbrak mij de logica. Omdat EA en alle andere clubs en forums die ik geraadpleegd had niet reageerden op mijn mails en ik géén zin had om de hele vakantie GÉÉN Battlefield 4 te spelen en te wachten, besloot ik iets te doen wat ik niet snel doe; formatteren die hap. Ik heb mijn i7 gaming kast met 12 Gb Ram en dikke voeding etc.etc. volledig opnieuw geïnstalleerd met Windows 8.1. Dus geen upgrade van 8 naar 8.1 maar een full setup van de allernieuwste RTM-versie van Windows 8.1. Als eerste al mijn games geïnstalleerd met de nieuwe videokaart en alles draait nu foutloos als een zonnetje. Nu ben ik opeens weer wel blij met Windows 8.1 dus, raar maar waar.

  Wo 8 jan 2014, 19:09 [reply]

  • Robbe

  bf4 deed het gewoon bij mij op een upgrade van windows 7 naar win8 met een nvidiakaart en dat is 2 maanden geleden. ook met win 8.1 geen probleem. besturingssysteem wel op een ssd.

  Do 9 jan 2014, 00:05 [reply]

  • AadK

  Ander probleempje,
  Ik heb op aparte interne schijven mijn Muziek staan.
  Nu wil ik de lettergrootte wijzigen,maar kan het niet vinden in W.8.1
  Ben al bij vormgeving geweest,maar daar staat ie al op max.
  Nu zie ik daar ook nog een drop-down menuutje staan,waar ik de lettergrootte kan wijzigen,maar welk item heb ik daar voor nodig?
  Titelbalk : nee
  Menu's :nee
  Ik kom er niet uit.
  Wel kan ik in de balk bovenin de muziekmap veranderingen doen,als ik bv op inhoud klik,wordt de tekst vergroot,maar dan zit ik weer met die vervelende mededeling van Windows van 'gewijzigd op',wat dan over een gedeelte van de tekst van een lange albumtekst heen gaat.
  Kortom,erg vervelend.
  Wat dat betreft was het hoofdstuk Vormgeving in Windows XP zo slecht nog niet.
  Iemand nog suggesties,want deletters in de muziekmap zijn voor mij 2 slagen te klein.

  vr.groet.

  Di 14 jan 2014, 22:14 [reply]

  • Jo

  Een ramp, dat verdammte Windows 8!
  Als 65 plusser heb ik nooit problemen ervaren met eerdere versies van Windows. Nu zijn de rapen gaar. Medio verleden jaar een nieuw notebook aangeschaft met W8.
  Sindsdien alleen maar ellende. Ik schrijf artikelen voor internationale tijdschriften. De eerste deadline heb ik al gemist! Dank aan Microsoft! M'n laptop is al twee dagen aan het 'updaten' en 'configureren'. Kan er niks meer mee doen. Een schandaal ook dat Microsoft geen telefonische helpdesk heeft. Ik heb het nummer althans niet kunnen vinden. Iemand een tip hoe ik dat voortdurende downloaden kan stoppen? Ik gebruik een Compaq CQ58.

  Di 14 jan 2014, 23:04 [reply]

  • AadK

  Ik denk dat je Windows 8,of heb je 8.1, eraf moet gooien en opnieuw installeren.
  Als dat ook niet lukt zou ik een Windows 7 er op zetten.
  Een kant en klare oplossing heb ik ook niet Jo.

  Wo 15 jan 2014, 10:11 [reply]

  • Henko S

  Je kan ze bellen:
  0800-0205934

  Za 18 jan 2014, 15:50 [reply]

  • AadK

  Hoe krijg ik in mijn fotomap de afbeeldingen te zien in 8.1?
  Ik moet de foto openen met een programma bv,Windows fotoviewer.
  Maar dan laat ie in de fotomap alleen het beeldmerk van het betreffende programma zien,niet de afbeelding zelf.
  Erg lastig,dan kun je alleen maar op de ondertiteling van de foto af gaan of je de juiste hebt.
  Ik wil graag direct de foto herkennen.
  Iemand enig idee welke instelling(en) ik daar voor moet gebruiken?
  Ik heb de instellingen van de werkbalk(?) geprobeerd,zoals grote of kleine picto's,maar dan blijft het bij het beeldmerk.

  groeten uit Alkmaar

  Vr 17 jan 2014, 15:57 [reply]

  • AadK

  Ik heb het hierboven niet helemaal goed verwoord als ik het terug lees.Maar kan geen wijzigingen aan brengen.
  Dus dan maar zo.
  Ik had hierboven geschreven 'foto openen' ,maar ik bedoel dus de 'fotomap openen' ,en dan laat ie alleen maar beeldmerken zien van het laatste progje waarmee ik de map ge-opend heb,ipv de afbeeldingen.

  Vr 17 jan 2014, 16:01 [reply]

  • Henko S

  Windows Verkenner (Windows 8.1)

  Het tabblad Beeld van het lint bevat een aantal interessante weergave-instellingen. Zo kan de beeldweergave per map worden afgesteld op het gebruik, bijvoorbeeld de indeling Grote Pictogrammen voor het bladeren door een fotocollectie en de indeling Details voor een bestandsoverzicht met detailinformatie zoals het type bestand, toegekende labels, bestandsdatum en -grootte. Via de knop Opties, optie Map- en zoekopties wijzigen, tabblad Weergave, knop Op mappen toepassen kan de weergave van de op dat moment actieve map als standaard voor alle mappen worden ingesteld.

  De weergave van de boomstructuur in het navigatievenster (links in de Verkenner) kan via tabblad Beeld, knop Opties, tabblad Algemeen worden aangepast. Wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van de favoriete locaties (links bovenin het navigatievenster) dan kunnen deze worden verbergen door de optie Favorieten weergeven te deactiveren. Het activeren van de optie Automatisch uitvouwen tot huidige map is erg praktisch omdat daarmee bij het openen van een map meteen de onderliggende boomstructuur wordt getoond. Door tevens de optie Alle mappen weergeven te activeren, worden ook ongebruikte apparaten zonder opslagmedium (kaartlezers, DVD-spelers e.d.) in de mapstructuur getoond. Wordt tot slot veelvuldig gebruik gemaakt van de bibliotheken, activeer dan de optie Bibliotheken weergeven zodat de Windows Verkenner standaard met de bibliotheken opent. Is er als gevolg van deze wijzigen niet genoeg ruimte voor de weergave van de boomstructuur dan is het praktischer wanneer het navigatievenster wat breder zou zijn, dit kan eenvoudig worden gerealiseerd door de verticale afscheiding naar rechts te trekken.
  Standaard openingsmap van de Windows Verkenner wijzigen
  Standaard opent de Windows Verkenner in Deze pc of (wanneer de optie Bibliotheken weergeven is geactiveerd) in Bibliotheken. Wilt u de Windows Verkenner liever in een andere, wat praktischere map laten openen (bijvoorbeeld D:Menno), ga dan naar de Eigenschappen van de snelkoppeling van de Windows Verkenner (vanuit de bureaubladinterface: met een rechter muisklik op de Windows Verkenner-knop in de taakbalk, rechter muisklik op Verkenner en vanuit de Modern UI: via de app-balk van de verkenner-tegel, optie Bestandslocatie openen, rechter muisklik op de Windows Verkenner-snelkoppeling) en pas de locatie aan bij de opdrachtregel Doel.

  TIP: Kies bij Uitvoeren voor Gemaximaliseerd zodat de Windows Verkenner bij het openen via deze snelkoppeling standaard het gehele scherm gebruikt.

  Verborgen mappen en bestanden weergeven
  Uit veiligheidsoverwegingen worden systeembestanden standaard verborgen in de Windows Verkenner. Dit zijn op zich prima instellingen maar voor het afstellen van Windows en andere programma's is het soms nuttig als alle systeem- en verborgen bestanden zichtbaar zijn. Omdat de aanwijzingen in dit boek ervan uit gaan dat alle bestanden zichtbaar zijn, is het verstandig deze nu alvast aan te passen via het tabblad Beeld van het lint, knop Opties, tabblad Weergave:
  •Vink uit de optie Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen (aanbevolen).
  •Vink uit de optie Extensies voor bekende bestandstypen verbergen (of direct via het lint, optie Bestandsnaamextensies).
  •Activeer de optie Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven (of direct via het lint, optie Verborgen items).

  LET OP: Bij het dagelijks werken met de computer zijn deze instellingen niet altijd even praktisch. Verberg de bestanden desgewenst weer nadat Windows en de overige software is geïnstalleerd en afgesteld.

  Geavanceerde instellingen
  Door de geavanceerde instellingen (tabblad Beeld van het lint, knop Opties, tabblad Weergave) aan te passen, kan het werken met de Windows Verkenner nog wat verder veraangenamen. Zorgt de weergave van fotominiaturen (ook wel thumbnails genoemd) voor vertraging bij computers met een relatief trage harde schijf, deactiveer dan de optie Altijd pictogrammen weergeven, nooit miniaturen. Door de optie Lege stations in de map Computer verbergen te deactiveren, worden lege stations (bijvoorbeeld een lege kaartlezer of een leeg DVD-station) niet standaard verborgen bij de weergave van de map Computer. De optie Mapvensters in een afzonderlijk proces openen kost meer geheugen maar voorkomt dat alle openstaande vensters worden afgesloten wanneer de Windows Verkenner onverhoopt vastloopt. De optie Selectievakjes gebruiken om items te selecteren (tevens toegankelijk via tabblad Beeld van het lint) kan nuttig zijn bij het selecteren van bestanden.

  Vr 17 jan 2014, 16:55 [reply]

  • AadK

  Oke,Henko,het laatste deel van uw uitleg gaf voor mij de oplossing.
  Hartelijk dank daar voor.

  Vr.groet uit Alkmaar

  Vr 17 jan 2014, 18:41 [reply]

 • Ik heb er nog een die al zo oud is als de weg naar Rome, het toetsenbordprobleem.

  Zal het even uitleggen. Je typt wat, ineens reageert je toetsenbord met kabel niet meer. Of slaat het dubbel aan. Terwijl je er ZEKER van bent dat je die toets ingedrukt hebt. Ander toetsenbord haalt ook niet uit. Het zit ECHT IN het programma/software/driver weet ik wat. Iedereen hoor je er over klagen niemand die de oplossing standaard in Windows zet.

  Een voorbeeld je typt toetsnbord. Of combnatietang? He dat is gek nu doet de e het niet en daarna de i, en straks alt f4. En nee de batterijen zitten niet in een bekabeld toetsenbrd. En ja ik heb de laatste updates, en ja filtertoetsen plaktoetsen en de rest van die irritante zooi heb ik ook al naar gekeken. Goh gek he? Nadat ik ook al € 5.000,- uitgegeven heb aan een nieuwe printer, nieuwe computer, nieuw scherm, nieuw toetsenbord en muis.
  Je mag toch wel een beetje kwaliteit verwachten van Microsoft tegenwoordig he? Maar dat krijg je niet.

  En nee mijn letters zijn ook niet dood, want de o e en i doen het gewoon. Het is gewoon dat stomme Windows waar je lekker mensen overheeriljk dwars mee kunt zitten. Fijn he mensen irriteren? Weet je tenminste zeker dat er hier op de aardkloot een flink aantal gefrustreerde gebruikers rondlopen die zich kapot ergeren aan kreten als goeiemoggel, hamsteren, etc.

  Zo 19 jan 2014, 21:38 [reply]

  • AadK

  ???
  En....is dat Windows 8.1 gerelateerd?
  Daar heb ik nog geen probleem mee gehad met een DELL toetsenbord.
  Ook nooit wat over gelezen.
  Je schrijft ook "zo oud als de weg naar Rome".
  Maar zo oud is Windows 8.1 nog niet.
  Als je dat op andere versies van Windows ook had dan ligt dat dus niet specifiek aan 8.1.

  Ma 20 jan 2014, 09:56 [reply]

  • Chris Colijn

  Misschien oude toetsenbord driver installeren

  Ma 3 mrt 2014, 13:04 [reply]

  • C

  Apps die ik wil downloaden, blijven 'in behandeling'. heeft iemand daar een oplossing voor?

  Vr 31 jan 2014, 15:33 [reply]

  • nes

  Nou....ook ik ervaar wat problemen met mijn Windows 8.
  Ik heb gewoon internet, want als ik via mijn bureaublad op internet ga dan lukt dat.
  Maar als ik dan op zo'n app klik, dan geeft ie aan dat het niet mogelijk is om een verbinding te maken met het internet. En NEE....dit heeft niet te maken met mijn anti-virus (Windows defender....Norton), want heb al geprobeerd dit uit te zetten. Maar nog steeds blijft het probleem bestaan :(

  Weet iemand misschien hoe ik OOK op de apps internet kan krijgen?

  Zo 2 feb 2014, 13:53 [reply]

  • Chris Colijn

  Misschien oude toetsenbord driver installeren

  Ma 3 mrt 2014, 13:05 [reply]

 • Vanaf 1982 DOS 2.2 t/m Windows 7 de rit meegemaakt. Net heel weekend verprutst met nieuwe laptop Windows 8. Zoeken en zoeken ... Welke -gek- heeft dit verzonnen. Laptop gaat vandaag weer retour naar de winkel. Mijn advies: bespaar u de moeite.

  Ma 3 mrt 2014, 10:52 [reply]

  • vinnius

  als je nou eens begint met het zoeken naar een goede tutorial over W8. dan gaat het daarna heel wat makkelijker, de onderste zijn nederlandstalig:
  http://www.zdnet.nl/help/138066/sneltoetsen-om-te-overleven-in-wind...

  http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows...

  http://www.eightforums.com/tutorials/4899-windows-8-getting-started...
  http://www.top-windows-tutorials.com/windows-8.html
  http://www.gcflearnfree.org/windows8
  http://www.youtube.com/watch?v=TfvLMHl4nIs
  http://www.youtube.com/watch?v=dAIUllzxBUo&feature=relmfu
  http://www.youtube.com/watch?v=cblho61AQJY&feature=relmfu
  http://www.youtube.com/watch?v=a3BgZGymXzY
  http://www.youtube.com/watch?v=3kWnKPLCC0Y&feature=relmfu
  http://www.youtube.com/watch?v=P_p0nwOjw2w&feature=relmfu
  http://www.geeksquad.com/windows-8/

  http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_u...

  http://blogs.msdn.com/b/danielegan/archive/2012/02/29/install-windo...
  http://www.pcwebplus.nl/tsoft/windows8sneltoetsen.htm
  http://www.trainsignal.com/blog/windows-8-tips
  http://www.gcflearnfree.org/windows8
  http://www.zdnet.be/help/144593/windows-8-de-eerste-stapjes-gefilmd
  http://www.windowsambassadortraining.com/Train/Select

  http://www.tabletsmagazine.nl/2012/10/de-complete-windows-8-gids-de...
  http://www.computerhandleiding.nl/windows8/
  http://www.windowsprogramma.nl/index.php/nl/windows-8-nene

  http://www.youtube.com/watch?v=GQubV1CzMdI

  Ma 3 mrt 2014, 13:45 [reply]

  • Sanne

  IK heb laatst een update van windows 8 gedaan en sindsdien kan ik niet meer op het internet op school.
  Heeft iemand een oplossing of weet iemand hoe ik de update kan verwijderen?

  Di 4 mrt 2014, 17:42 [reply]

  • Henko S

  Helaas. Het enige wat je zou kunnen proberen is je systeem terugzetten naar een datum van vóór de update.(Systeemherstel)

  Di 4 mrt 2014, 18:10 [reply]

  • Henko S

  Wat je ook kan doen is je DNS cache leegmaken.open een dosbox via uitvoeren(CMD)+enter en typ: ipconfig /flushdns gevolgd door ENTER

  Ook ipconfig /release (ENTER)en daarna direct gevolgd door ipconfig /renew (ENTER)

  Di 4 mrt 2014, 19:50 [reply]

  • Henko S

  Oh ja, daarbij geen browser open hebben staan. Na de actie pas weer proberen

  Di 4 mrt 2014, 19:58 [reply]

  • A.Kemp

  We hebben weer 2x spam op het forum mensen.

  Wo 5 mrt 2014, 10:11 [reply]

  • Karina

  @A.Kemp bedankt voor je bericht, de spam is verwijderd!

  Wo 5 mrt 2014, 11:02 [reply]

  • Roos

  IK heb een Windows 8 pc en die is een keer helemaal "gecrashed" ofzo. Al onze bestanden waren weg, dat is inmiddels wel weer hersteld maar er blijven een paar kleine foutjes in zitten. Zo kan ik bv geen bureaublad achtergrond instellen en blijft deze gewoon zwart ookal had ik een foto ingesteld. Weet iemand wat ik hier tegen kan doen?

  Ma 31 mrt 2014, 11:48 [reply]

  • agnes

  Ik heb heel veel last can de Charm balk tijdens het navigeren of spel spelen kan ik hem ook anders activeren/ de gevoeligheid aanpassen.

  Ik vind hem echt heel irritant maar snap dat ik het beter niet kan verwijderen

  Do 3 apr 2014, 15:57 [reply]

  • A.Kemp

  Ik vindt die hele Charmsbalk een groot irritant onding.Bij het minste geringste als je er overheen gaat met je muis verandert ie gelijk.Maar neeAgnes,ik heb geen idee.Misschien iemand?
  Heb dat ding liever weg of verstopt.

  Do 3 apr 2014, 16:21 [reply]

  • vinnius

  gebruik de sneltoets Windows + C dan staat de Charms bar stabiel

  Do 3 apr 2014, 19:31 [reply]

  • tanja

  ik kom er niet uit, kunnen jullie mij helpen?
  Het toetsenbord correspondeerd niet met google chrome. in een word document klopt alles wel. online kan ik eindeloos de 'z'indrukken en het gehele alfabet + cijfer /tekens komt voorbij?!
  taal instellingen staan goed (NL) ook bij chrome instellingen.

  Wo 30 apr 2014, 08:54 [reply]

  • Jennifer

  Verdorie in 1,5 week tijd twee keer na automatische update van Windows 8 mijn hele computer in de soep! Alle bestanden zouden 'gered' kunnen worden in de reddingsmodus. Vergeet het maar, bestanden zijn beschadigd en mappen zijn zelfs LEEG! Waardeloos. Na de eerste keer heb ik die automatische update uitgezet, vervolgens gaf de computer aan dat hij opnieuw opgestart moest worden over 2 dagen om up to date te blijven. Ja hoor, weer hetzelfde liedje. Hebben meer mensen dit probleem? Wat doe je er aan? Ik heb een SONY VIAO met touchscreen. Ik vraag mij af of ik met deze computer terug moet gaan naar de winkel. Waarschijnlijk niks mis met mijn computer maar wel met Window 8 een bug? Ik ben een leek op computergebied, heb deze computer puur en alleen aangeschaft voor mijn studie en werk. Worden geen online spellen op gespeeld.

  Ma 12 mei 2014, 11:06 [reply]

  • A.Kemp

  Wat ik nu weer mee maak!
  Ik ben bezig met een filmpje samen te stellen met Windows Live Movie Maker (Windows8.1),krijg ik een mededeling dat er een windows essential update is.
  Ik installeer de update (vandaag dus!)en wil ik verder met mn filmpje monteren.
  Wat denk je GEEN Windows Live Movie Maker meer op mn PC(desktop).
  Ik ga naar zoeken op PC,niets te vinden!!

  Di 13 mei 2014, 13:53 [reply]

  • A.Kemp

  Oke,ben ik weer.
  Ben naar de tiles gegaan en dan pijltje naar beneden en daar stond ie tussen,heb hem weer terug gezet op mn taakbalk nu.
  Blijft wel vreemd dat de zoeker hem niet vond.

  Di 13 mei 2014, 14:03 [reply]

  • A.Kemp

  Vandaag zou ik even Windows 8.1 op de Acer Aspire 7530 van min dochter zetten.
  Nou,dit ging niet goed.

  Het verhaal:

  Na de Windows 8.1 cd op een USB te zteen heb ik de sick op laten starten en Windows 8.1 begon gelijk in te laden op de laptop.
  Oke,prima toch?
  Nadat de gegevens waren ingeladen ging de laptop op zwart.
  Logisch dacht ik,hij moet herstarten.
  Maar het blauwe lampje ging niet meer aan.
  Toen de laptop handmatig opgestart door simpelweg op de knop te drukken.
  Er kwam een scherm van Acer,met daaronder "druk op F2 to enter SETUP. F12 voor enter boot menu.
  Daarna werdt het scherm zwart en gebeurde er niets meer.
  Ben in het Setup menu gaan kijken (F2) de HDD teruggezet op 1.
  Opnieuw opstarten en weer het Acer scherm en daarna zwart.
  Weer opnieuw opgestart en maar op F12 gaan duwen,maar daar gebeurde niets mee.
  F12 werkt niet meer ook niet na enable in het setup menu.
  Ben ik 2 uur aan het pielen geweest.
  Toen stond het avond eten klaar.Gegeten en zo,kom ik weer bij de laptop staat ie Windows 8.1 te installeren!!! Al op 85%.
  Nou gaat goed,niet dus.
  Toen ie klaar was met installeren ging ie weer op zwart en het hele gezeur begon weer van voor af aan.
  Dat was toen al om 18.00 uur.
  Nu (20:32)!!,terwijl ik dit aan het typen ben zag ik in mn ooghoek dat hij apparaten ging installeren.
  Oke,toen weer zwart en even later weer het logo van Windows 8.1,de 4 blauwe ruitjes.
  Nu is ie weer zwart en stil.
  Geen idee wat er allemaal gebeurd maar ik kom met geen mogelijkheid zelf meer in de laptop.
  Ook met een rescue usb niet en ook niet met de oude windows 7 cd.
  Wie heeft de oplossing om toch in het boot menu te komen?
  Ik ben door al mn mogelijkheden heen.
  En een niet zo blije dochter natuurlijk.
  Die denkt dat ze morgen de laptop weer kant en klaar mee naar huis kan nemen.
  Het lijkt er niet op.

  Vr. groeten uit Alkmaar.

  Wo 14 mei 2014, 20:36 [reply]

  • A.Kemp

  Sorry van de tikfoutjes.Hopelijk kunt u daar doorheen lezen.

  Wo 14 mei 2014, 20:37 [reply]

  • H Scheerooren

  Sorry maar een AMD Athlon X2 QL-62 laptop van Acer uit 2009.....daar moet je geen Windows 8 of 8.1 op proberen te installeren hoor.
  De laptop is meer dan 5 jaar oud dat is vragen om problemen.
  Harde schijf er uit of via cdrom/dvd laten booten en een formatteer uitvoeren.
  Clean install van AtotZ. Helaas.....

  Do 15 mei 2014, 21:26 [reply]

  • A.Kemp

  Helaas,na de schijf bij Mycom te hebben laten formatteren,ging de laptop niet weer aan de gang.
  Kreeg wel bij de eerste geformatteerde opstart een blauw-groenachtig scherm met de mededeling dat ie herstelt moest worden door op F9 te tikken na plaatsing van het medium (cdrom).
  Helaas reageerde F9 totaal niet.
  Daarna bleef het weer stil.
  Dus naar Mediamarkt een nwe lap gekocht.
  Voor mij geen Acer meer.Dit is de 2e al die binnen 5 jaar afgeschreven kon worden.
  Nu een Toshiba Satellite met 8.1 gekocht.
  Alleen toen we hem thuis uitpakten bleek er een heel ander model in te zitten.
  Maar mn dochter vond hem prachtig dus hebben we het maar zo gelaten.
  Het prijsverschil was nihil.

  Dank voor reactie.

  Vr 16 mei 2014, 09:48 [reply]

  • H Scheerooren

  Opgelost! Gefeliciteerd! Hier ook een Toshiba fan.

  Za 17 mei 2014, 14:53 [reply]

  • H Scheerooren

  Zou er al een mogelijkheid zijn dat deze ouwe jongen op W8 zou kunnen draaien dan moet je er een SSD-schijf in bouwen en maximaal RAM volproppen. Maar dat is een zeer slechte investering omdat de laptop gewoon niet voldoet. Wel zinvol als je kiest verder te gaan met Windows 7.

  Do 15 mei 2014, 21:28 [reply]

  • H Scheerooren

  LET OP Windows 8 is er eigenlijk voor ontworpen met quad core processors te werken. Voor Intel is dat de i3 de i5 en de i7 en de Xeon range processoren.
  Voor AMD zijn dat de bijvoorbeeld Phenom II X4 en Phenom II X6
  64 bit is hier dan het toverwoord.
  Ondanks dat er ook nog een 32bit Windows 8 is zou ik daar natuurlijk nooit voor kiezen omdat je dan alle geneugten van een moderne Windows mist.

  Do 15 mei 2014, 21:39 [reply]

  • H Scheerooren

  The Athlon 64 X2 and Athlon X2 is AMD's first dual core desktop processor. It was originally aimed at the enthusiast market, but (as such things do) has gradually moved toward the mainstream. These chips essentially combine two Athlon 64 cores into a single device, with some links to allow communication between the two cores. While having two cores does not mean double the performance, there are applications where it can make a substantial difference.

  Do 15 mei 2014, 21:42 [reply]

  • A.Kemp

  Beste beheerder van deze website.
  Kunt u geen zekerheidje inbouwen om spam te voorkomen?
  De laatste tijd heb ik al diverse spammers hier gemeld,en het blijft maar doorgaan.
  Nu weer ene Laura,en elke x krijgen we het ook in onze mailbox.

  Vriendelijke groet .

  Za 24 mei 2014, 10:30 [reply]

 • Geachte, dat is nu helaas nog niet mogelijk, maar er wordt gewerkt aan een oplossing ;)

  Di 8 jul 2014, 09:31 [reply]

  • an

  spammers zijn al weg zo te zien

  Di 8 jul 2014, 10:05 [reply]

  • eva

  Hopelijk kan iemand mij ook helpen. Na de upgrade na windows 8.1 is het gebruikersaccount van mijn man inclusief al zijn documenten op het bureaublad verdwenen.
  Ik vind ze niet terug op de c schijf. Wat doe ik???

  Wo 4 jun 2014, 18:49 [reply]

  • H Scheerooren

  Niets!
  Kwijt. Pindakaas.
  Is mij ook overkomen. Daarom adviseer ik iedereen ook altijd Windows 8 gewoon te installeren en niet op persoonlijke titel met een Microsoft account.Ik kon allerlei software opnieuw installeren en serienummers bij elkaar zoeken om allerlei programma's weer opnieuw te activeren. Erg dom van Microsoft en niet over nagedacht. Een Rollback is ook niet mogelijk. Je kan misschien nog een systeemherstel doen als je tenminste herstelpunten hebt van voor de update.

  Wo 4 jun 2014, 20:24 [reply]

  • annebel

  kan je alweer updaten?
  of beter nog wachten tot er geen problemen meer zijn?

  Za 7 jun 2014, 19:57 [reply]

  • H Scheerooren

  Het beste kan je kaal beginnen met Windows 8.1.
  Dat werkte het beste voor mij en mijn computers. Voor de zekerheid laten we de laptop van mijn vriendin op Windows 7 staan. Sommige dingetjes werken gewoon niet met Windows 8.1 zoals het updaten van apparaatjes en navigatietoestellen die een pc nodig hebben om te updaten.
  Alle ellende begon toen ik van 7 naar 8 ging en naar 8.1.(officieel betaald)

  Za 7 jun 2014, 21:32 [reply]

  • an


  wacht nog ik ga nog niet updaten wil eerst overal lezen dat het goed gaat zonder problemen

  ik dacht dat er een fix zou komen van microsoft

  Di 8 jul 2014, 08:13 [reply]

  • jeroen

  ik heb problemen om me aan te melden bij de win8 mail app. ik gebruik hotmail (outlook) en nu voor een paar dagen achter elkaar geeft de pc de melding "we are having trouble signing you in. try again in a few minutes"

  Ma 14 jul 2014, 08:05 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines