Social Media09.08.2012

Via Google+ brengt Politiek Plus de politiek dichter bij de kiezer


Met de aankomende verkiezingen zullen de verschillende politieke partijen weer flink gebruik gaan maken van de alle socialmediaplatformen. Dit jaar zal ook Google+ ingezet gaan worden. Een aantal politieke partijen zijn al actief op Google+. Om burgers beter te voorzien van al het nieuws omtrent de politiek heeft BKB het Campagnebureau de Google+ pagina Politiek Plus in het leven geroepen. 

via-google-brengt-politiek-plus-de-polit.jpg
via-google-brengt-politiek-plus-de-polit.jpg

Politiek Plus is een pagina die in aanloop naar de Nederlandse verkiezingen van 2012 probeert de politiek dichter bij de burger te brengen. Deze partijneutrale pagina wordt gebruikt om kandidaat-kamerleden, experts, opiniemakers met de burger in gesprek te laten gaan.

Google+ biedt met de functionaliteit van Hangouts On Air de unieke kans om, waar je ook in Nederland zit, dichtbij de politiek te komen. Zo kun je bepaalde thema’s voorleggen en jouw mening laten horen, de live uitzending kun je over het hele web de Hangout volgen.

De volgende weken worden de meest actuele thema’s toegelicht door middel van posts. Zo kan Politiek Plus uitgroeien tot de hub waar je alle aspecten van de Nederlandse politiek gebundeld ziet. Een voorbeeld hiervan zijn de Hangouts On Air met Maurice de Hond. Elke zondag tot en met 2 september zal De Hond een Hangout On Air starten op Politiek Plus na de bekendmaking van zijn peilingen. De bekendmaking is iedere zondag om 11 uur, de Hangout start om 12 uur. Tijdens de Hangout kun er in discussie worden gegaan met de opiniepeiler of kunnen er vragen worden gesteld over de actuele cijfers en peilingen. De mening van De Hond zal duidelijk te horen zijn. 

In aanloop naar de verkiezingen zullen er nog meer soortgelijke Hangouts On Air worden georganiseerd waar iedereen, met een goede vraag of mening, zijn stem kan laten horen! Op deze manier hoopt Politiek Plus de politiek dichter bij de burger te brengen! 

Voeg Politiek Plus toe aan je kringen zodat je straks bij de verkiezingen overal van op de hoogte bent!