Google wil helemaal af van wachtwoorden

Google wil helemaal af van wachtwoorden

Google werkt aan een alternatief voor het wachtwoord. Volgens 2 specialisten van de zoekgigant zijn zowel cookies als wachtwoorden 'niet langer veilig'. "Wachtwoorden zijn een goedkope en eenvoudige manier om internetgebruikers te authenticeren, maar ze zijn niet veilig genoeg voor het internet van vandaag de dag, en zullen dat ook nooit worden."

Het alternatief zou een klein apparaat genaamd YubiKey zijn. Een soort mini usb-stick, voorzien van een technisch snufje dat de digitale identiteit van de computergebruiker identificeert. Deze stuurt een wachtwoord naar applicaties die de methode ondersteunen en is te vergelijken met de sleutel die je gebruikt om je auto te starten. Dit zou moeilijke wachtwoordcombinaties, die noodzakelijk zijn maar nog niet veel gebruikt worden, overbodig maken.

Een ander alternatief waar Google aan werkt is een smartphone die een goedkeuring kan geven om een site te betreden, zelfs wanneer deze niet verbonden is met een netwerk.

Reacties (4)

 • Ik hoop dat ze er voortgang mee maken en dat het een duidelijke vooruitgang is in de privacy. De hoeveelheid wachtwoorden die een prive persoon moet onthouden is al te groot, de hoeveelheid die wij als bureau moeten bijhouden voor onszelf en onze klanten is database waardig.

  En dat moet dan dus een secure ddb zijn die weer toegangkelijk is voor meerdere mensen. We gebruiken daarvoor keypass, dit werkt, maar is niet ideaal..

  Ma 21 jan 2013, 11:59 [reply]

  • Rita

  Hoe ga je dit voor elkaar krijgen. In openbare computers is geen mogelijkheid om deze sticks in te stoppen en bij veel bedrijven zijn alle toegangspoorten geblokkeerd. Deze kun je dus alleen thuis gebruiken.

  Ma 21 jan 2013, 12:28 [reply]

  • Nick

  Gevaarlijke ontwikkeling. Het enige belang dat Google heeft is dat anoniem gebruik van haar services wordt uitgebannen en daarmee de waarde voor adverteerders toeneemt en dus hoger advertentieinkomsten.

  Voor zakelijke klanten die niet(?) door Google gemonitord worden, zijn andere oplossingen dan die van Google meer voor de hand liggend om een vendor lock-in te voorkomen.

  Ma 21 jan 2013, 12:29 [reply]

 • Het zou beter zijn als er een collectief systeem komt waarbij je één wachtwoord nodig hebt om vervolgens met een soort mobile indentifier continu nieuwe wachtwoorden op te halen voor al je accounts. Bespaard je enorm veel tijd en is hierdoor ook veiliger.

  Vr 19 apr 2013, 10:19 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines