Gaming17.07.2008

Wii wil wereldwijd gamen en praten


wii-wil-wereldwijd-gamen-en-praten.jpg
wii-wil-wereldwijd-gamen-en-praten.jpg

De Nintendo Wii is ‘into social’. In de recap van Amanda Mackay van de E3 Expo(te Los Angeles) dag 2 hebben we kunnen zien dat Nintendo topper ‘Animal Crossing: City Folk’ (bekijk de video) gaat releasen. Met de release van deze platformgame zal tevens de zogenaamde WIISpeak worden ge-introduceerd.

Hiermee kunnen de spelers vanaf aangeven plekken in het spel met elkaar praten. Niet zomaar via een ‘simpele’ chat, maar voicespeaking via een microfoon die op de sensor wordt geplaatst. Gamers kunnen zo met elkaar praten in de open ruimte. Dit geeft de mogelijkheid om meerdere spelers tegelijk via de microfoon te kunnen laten communiceren met andere spelers.

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.