Gadgets29.07.2017

De Scheerkist is terug: nat scheren in stijl voor de moderne man


De Scheerkist is een concept dat inmiddels al ouder is dan de meeste opa’s: een houten bak of kistje met in het deksel een spiegel, waar natscherende mannen hun scheerspullen in kunnen leggen. Je kunt ze nog wel eens tegenkomen op markten en op digitale marktplaatsen, maar verkocht worden ze niet meer.

Nou ja: werden, moeten we zeggen. Twee mannen genaamd Ben Steenvoorden en Willem de Leeuw vonden het eigenlijk heel jammer dat die dingen er niet meer zijn en hebben dus maar besloten om er zelf een te gaan maken. “Het geeft je iets extra’s; een eigen scheerkist gaf vroeger aanzien. Dat gevoel willen we teruggeven aan de moderne man met De Scheerkist“, zo zegt de Leeuw.

scheerkist-dicht
scheerkist-dicht

Fascinerend scheren

De vaders van Steenvoorden en de Leeuw waren ook fanatiek natscheerders en de fascinatie voor de scheerkist die één van de papa’s had is altijd blijven hangen. Een van de redenen om zelf zo’n kist te gaan maken was ook dat ze geen functionele én mooie versie konden vinden voor zichzelf. Na twee jaar ontwerpen, testen en overleggen met andere natscheerders die andere attributen gebruiken zijn ze tot de huidige vorm gekomen.

De pianozwarte hoogglans lak aan de buitenkant van de kist geeft al aan dat het product luxe moet uitstralen en wat er in zit volgt dat principe. De scheerkwast (van dassenharen) en de rest van de accessoires worden geproduceerd door het vooraanstaande Duitse merk Mühle. Die nemen hun vak net zo serieus als Steenvoorden en de Leeuw dit concept nemen en dat past dus perfect.

kwast-dassenhaar
kwast-dassenhaar
scheerkist-kwast
scheerkist-kwast

De das op doen

Die hele kist kost 250 euro. Dat lijkt misschien veel, maar heeft ook te maken met de kwaliteit van het materiaal die je erbij geleverd krijgt. Dassenharen borstels moeten bijvoorbeeld met de hand gemaakt worden en omdat graudas dassenhaar heel kostbaar is vergt dat specialisten die elke stap tijdens het inbinden perfect kunnen uitvoeren zonder haar te verspelen. Er worden volgens de bedenkers ook speciale legeringen gebruikt in de metalen delen van de Mühle-attributen die zorgen voor de gouden combinatie van schoonheid en lange levensduur.

Je krijgt natuurlijk ook het een en ander: zo’n speciale dassenharen kwast, scheermes, scheerzeep, aluinstick (tegen kleine wondjes), een roestvrijstalen scheerkom en een velours zak om de kist zelf te beschermen. Het blijft veel geld, maar voor de natscherende man is het wel een ‘meteen klaar’-oplossing. Je hebt met zo’n kist meteen alles dat je nodig hebt om te starten met natscheren, als je dat niet al deed.

scheermes
scheermes
kwast-staand
kwast-staand
scheerkist-inhoud
scheerkist-inhoud

Dat maakt het kistje ook heel geschikt als cadeau of relatiegeschenk voor den ouderwetschen man die graag de tijd neemt om zich te scheren. De heren zijn niet te beroerd om samen te werken met bedrijven die dit willen weggeven, zo zeggen ze zelf, maar dat spreekt in deze tijd eigenlijk voor zich.

Commerciële belangen terzijde vinden Steenvoorden en de Leeuw het vooral belangrijk om het gevoel van nat scheren en de handelingen die daar omheen zitten terug te geven aan de moderne man. Het wordt dan misschien wel een showtje, zo’n scheerbeurt, maar met een Scheerkist ziet het er in elk geval goed uit. Je kunt ‘m online bestellen, als je ook enthousiast bent geworden over het concept.

Verder lezen over Gadget

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

Technologie is onze grootste vriend, maar stiekem kan het ook onze grootste vijand zijn. Zelfs schoenen ontkomen er niet meer aan.

Technology05.07.2024

Zelfs schoenen ontkomen niet aan het grootste nadeel aan tech

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

ekend van drones, maar nu ook actief in de wereld van elektrische fietsen. Elektrische mountainbikes om precies te zijn: onder de merknaam Amflow.

Gadgets03.07.2024

DJI onthult dure, maar stille e-mountainbike Amflow

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

We hebben 10 grappige gadgets voor je verzameld om helemaal te bewijzen dat jij het internet hebt begrepen.

Gadgets21.06.2024

10 grappige gadgets voor mensen die van het internet houden

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Philips heeft zijn nieuwe Hue-lamp aangekondigd. Het is een interessant apparaat dat doet denken aan een wake-uplight, maar komt wel met een flink prijskaartje.

Gadgets19.06.2024

Nieuwe Philips Hue Twilight-lamp: voor niets gaat de zon op

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Je zou kunnen zeggen dat deze printer LEGO print. Het is een apparaat dat mozaïeken maakt met bestaande LEGO-blokjes met AI.

Gadgets18.06.2024

Nieuwe robot Pixelbot 3000 maakt van AI-prompt LEGO-mozaieken van alles

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024

Met de zomer van 2024 voor de deur, is het tijd om de tuin op te knappen en klaar te maken voor lange, zonnige dagen. Het kiezen van de juiste tuinmachines kan een wereld van verschil maken.

Lifestyle13.06.2024

Top 5: tuinmachines voor de zomer van 2024