Bicymple: een knotsgekke fiets zonder ketting [Video]

De fiets tegenwoordig zit eigenlijk al vrij simpel in elkaar, maar blijkbaar kan een fiets nog simpeler dan dat 'ie al is. Een Amerikaanse ondernemer wist een manier om de fiets nog simpeler in elkaar te zetten, maar het nu maar de vraag of de Bicymple wel een grote hit kan worden in de wereld van het fietsen. Één ding is in ieder geval wel duidelijk en dat is dat de fiets niet voorzien is van een ketting. 

Designer Josh Bechtel heeft zijn minimale droomfiets in elkaar gezet en heeft de trappers verplaatst naar het achterwiel en vervolgens de kettingkast helemaal weggehaald. In de video is te zien hoe op een eenvoudige manier gefietst kan worden. Toch hebben fietsers twijfels over deze nieuwe fiets. Wat erg vervelend zou zijn voor Bechtel, aangezien hij veel geld heeft geïnvesteerd in de kleine fiets.

Volgens Bechtel is de nieuwe fiets een flinke verbetering ten opzichte van de gebruikelijke fiets. Door het verwijderen van de ketting is de fiets op een simpelere manier te onderhouden. De sceptici houdt Bechtel ook tevreden door goed te luisteren naar tips en/of opmerkingen die zij hebben. De fiets zal voorlopig nog niet op de markt verschijnen, maar het is wel een interessante ontwikkeling om te volgen. Zeker omdat het gaat om een vervoersmiddel wat in Nederland erg populair is. 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines