Events03.06.2008

Verleden, heden en toekomst van gaming komen bijeen


verleden-heden-en-toekomst-van-gaming-ko.jpg
verleden-heden-en-toekomst-van-gaming-ko.jpg

En wij nodigen u hierbij uit om deze reis door de geschiedenis van gaming samen met ons te beleven. In de week van 14 tot en met 21 juni staat de stad Utrecht in het teken van gaming. De stichting NLGD organiseert in die week namelijk haar jaarlijkse Festival of Games.

Een van de onderdelen van het festival is het Congres (18, 19 en 20 juni) waar het verleden bijvoorbeeld is vertegenwoordigd door Shinichiro Kasama van Taito, die niet alleen naar Nederland komt om tijdens het Festival de 30e verjaardag van Space Invaders te vieren, maar die ook over de toekomst van deze wereldberoemde game komt praten.

Andreas Lange, directeur van het Berlijnse Computer Game Museum presenteert “The Video Game Timeline” welke zijn museum in samenwerking met Ralph Baer, ook wel de vader van videogames genoemd, heeft samengesteld.

Ralph Baer zal overigens bij het congres ook persoonlijk aanwezig zijn. Het heden en de toekomst komen aan bod in de vele andere lezingen van nationale en internationale sprekers zoals Chain Gingold, Ben Sawyer en Lennart Sas. Met een totaal van meer dan 40 sprekers op het congres en ruim 35 sprekers bij andere events is het Festival of Games inmiddels uitgegroeid tot het grootste congres van Europa.

Op de Expo (18, 19 en 20 juni) zijn de vele facetten van de game-industrie vertegenwoordigd, er zijn stands van Nederlandse developers (onder andere Khaeon, Whitebaer, Triange Studios en Grendel Games, publishers waaronder Nintendo Europe zijn op zoek naar nieuwe Nederlandse producten en gloednieuwe initiatieven zoals uQudos worden voor het eerst uitgebreid gepresenteerd.

Verder zal Brands and Games (18 juni) de volledig scope van game advertising belichten, zowel vanuit de optiek van de developer als vanuit de adverteerder. Aan het woord zullen onder andere zijn vertegenwoordigers van De Postbank, Wehkamp, RealGames, Reed Business, Red Bull, Ubisoft en Philips.

De Career Fair geeft een volledig overzicht van alles wat met werken in de game-industrie te maken heeft. Werkgevers, werknemers, opleidingen, studenten, recruiters, allen zijn ze op 19 juni in de Studio van het Centraal Museum te vinden.

Op 20 juni kan een ieder die vanuit hun professionele achtergrond meer willen leren over games en de bijbehorende cultuur terecht in het Louis Hartlooper Comples voor GamePolitics, bestaande uit een dubbele crashcourse in de ochtend en een politiek debat in de middag.

Naast voornoemde evenementen zijn er nog activiteiten tijdens het Festival of Games, zoals het Research in Action Symposium op 15, 16 en 17 juni dat in samenwerking met AGS georganiseerd wordt.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.