Entertainment31.07.2016

Complot or Not: EenVandaag onderzoek bekende complottheorieën


Het zijn vragen die nog steeds mensen bezig houden: is het de Amerikaanse geheime dienst die achter de aanslagen van 11 september zit? Is aids een uitvinding? En zit de JSF-lobby achter de moord op Pim Fortuyn? Het zijn drie van de complottheorieën die EenVandaag volgende week gaat onderzoeken. Met behulp van experts zoals onder andere psychologen, sociologen en historici ging EenVandaag op onderzoek uit en daarover zijn vijf ‘Complot of Not’ afleveringen gemaakt. Vanaf aanstaande dinsdag worden de afleveringen uitgezonden.

Complot or Not

  • 2 augustus – Introductie: Een introductie in de wereld van complotten. Hoe zit het met de populariteit van complottheorieën?
  • 4 augustus – Aanslagen 9/11 & De Holocaust: de complottheorie van de holocaust is bewezen. Zouden de complotten over de aanslagen van 9/11 dan ook een kern van waarheid kunnen bevatten?
  • 9 augustus – Aids & Syfilis-onderzoek: de complotten over aids en syfilis. Er worden op internet nog steeds theorieën verspreid die zeggen dat aids in een laboratorium is ontwikkeld en verspreid is door de Amerikaanse overheid.
  • 11 augustus – Illuminatie & Coup in Iran (1953): EenVandaag gaat op bezoek bij de vrijmetselaars in Nederland. Zij laten EenVandaag hun ‘geheimen’ zien.
  • 13 augustus – Pim Fortuyn & Moord Franz Ferdinand: De moord op Pim Fortuyn is beraamd door de machtige JSF-lobby, zo suggereren complotdenkers. Het prestigieuze defensieproject zou in gevaar komen als Fortuyn premier zou worden.
Complot or Not?
Complot or Not?