Media16.08.2009

Searchcowboys start podcast op Webmasterradio


searchcowboys-start-podcast-op-webmaster.jpg
searchcowboys-start-podcast-op-webmaster.jpg

Het mag duidelijk zijn dat er flink aan de weg wordt getimmerd bij ons search-broertje Searchcowboys. De site groeit hard en laat zich niet onberoerd als het gaat om naamsbekendheid. In de search-industrie is het inmiddels een gevestigde naam aan het worden en een bron voor veel search-nieuws uit Europa.

Dat zal nog meer het geval zijn als Searchcowboys op 20 augustus haar eerste uitzending heeft van haar podcast op Webmasterradio.fm. Dit Amerikaanse internetradio- kanaal zendt continue webshows uit over diverse internet-gerelateerde onderwerpen. Zo was het ooit de ’thuisbasis’ van de Dailysearchcast en kun je er nu shows als “SEO Rockstars“, “Strike Point” en “Webmasters on the Roof” beluisteren.

De show van Searchcowboys zal worden gepresenteerd door Chief editor Bas van den Beld en Roy Huiskes. Zij zullen wekelijks praten over wat er gebeurt in search, social media en andere gerelateerde onderwerpen met een specifieke blik op Europa. Zij zullen geregeld ook een gast ‘ontvangen’ en met haar of hem specifieke onderwerpen bespreken.

De show is te beluisteren op webmasterradio.fm <http://webmasterradio.fm> (http://www2.webmasterradio.fm/search-cowboys/) op donderdagavond om zeven uur. Uiteraard is deze ook beschikbaar als podcast (ook via i-Tunes).

Bas van den Beld is enthousiast over het initiatief: “Ik heb er echt zin in. Hoewel er met Strikepoint en Webmasters on the Roof al twee Europese shows zijn, zijn die geen van beiden gericht op Europa in zijn algemeenheid. Ik denk dat het bij veel search-geinteresseerden zal aanslaan.” Bas is ook trots: “Het feit dat wij als Searchcowboys hier een eigen show mogen gaan doen is best iets om trots op te zijn. Webmasterradio.fm is een bekend kanaal en dat wij daar ons ‘dingetje mogen doen’ is een teken dat wij als Searchcowboys in de markt het goed doen.

Overigens startte op 4 augustus nog een andere Nederlander op Webmasterradio.fm met een eigen programma. Joost de Valk gaat op de dinsdag-avond laat een programma over WordPress presenteren, genaamd “Press It”. Die Nederlanders doen het zo gek nog niet :).

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.