Technology07.10.2015

​Microsoft toont veel nieuwe Windows 10-devices


Surface Pro 4, Surface Book, Lumia smartphones, nieuwe Xbox One ervaring, Microsoft Band en de HoloLens!

Microsoft heeft gisteren tijdens het Windows 10-devices-event in New York, de volgende stap laten zien op het gebied van Windows 10. Tien weken na de start van de uitrol van Windows 10 zijn al meer dan 110 miljoen computers geüpgraded.

Nieuw

En met de komst van het nieuwe besturingssysteem komt er ook een ruim aanbod van nieuwe devices op de markt. Zoals de Surface Pro 4, de Surface Book, nieuwe Lumia smartphones, een nieuwe Xbox One ervaring, de Microsoft Band en natuurlijk de HoloLens. Hieronder staan ze voor je op een rijtje, inclusief de prijzen en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt, voor zover dat al bekend is.

Microsoft Surface Pro 4

Microsoft introduceert de Surface Pro 4, een 2-in-1 device wat het beste van een tablet en laptop combineert. Het device is slechts 8,4 millimeter dun, beschikt over een 12,3 inch PixelSense-display en 6th Generation Intel Core m-, Core i5- en Core i7-processors waarmee iedereen, van student tot professional, meer gedaan krijgt. De Surface Pro 4 is niet alleen 30 procent krachtiger dan de Surface Pro 3, maar ook stiller. Het device wordt bovendien minder warm dan zijn voorganger, en heeft een nog langere batterijduur (negen uur). Met de nieuwe Surface Pro 4 Type Cover verander je de tablet in een handomdraai in een laptop, en hij beschikt over een nieuw ontworpen mechanisch toetsenbord met optimale toetsenafstand voor het snelle typewerk. De Surface Pro 4 Type Cover – backwards compatible met de Surface Pro 3 – bevat een optionele vingerafdruklezer zodat het gemak en de veiligheid van Windows Hello voor bestaande gebruikers beschikbaar wordt. De opnieuw ontworpen Surface Pen komt met 1.024 niveaus van drukgevoeligheid, waarmee je met enorme precisie kunt tekenen en schrijven.

De Surface Pro 4 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 19 november 2015. Vanaf morgen is de Surface Pro 4 al beschikbaar als pre-order in diverse (web)winkels. De fact sheet zie je hier. En de Surface Pro 4 wordt in Nederland verwacht in de volgende varianten:

  • Surface Pro 4 Core M 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 999 euro incl. btw.
  • Surface Pro 4 Core i5 128GB (4GB RAM) voor een adviesprijs van 1.099 euro incl. btw.
  • Surface Pro 4 Core i5 256GB (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.449 euro incl. btw.
  • Surface Pro 4 Core i7 256 (8GB RAM) voor een adviesprijs van 1.799 euro incl. btw.
  • Surface Pro 4 Core i7 256 (16GB RAM) voor een adviesprijs van 1.999 euro incl. btw.
  • Surface Pro 4 Core i7 512 (16GB RAM) voor een adviesprijs van 2.449 euro incl. btw.

Microsoft Lumia smartphones

De eerste Lumia-telefoons met Windows 10 zijn de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Of je nu op je laptop, tablet of telefoon werkt, met Windows 10 werken deze devices allemaal samen en bieden ze een consistente gebruikerservaring.

Met de Continuüm-functionaliteit wordt de telefoon het enige wat je nodig hebt op het werk. Met de nieuwe Microsoft Display Dock-accessoire koppel je een muis en toetsenbord aan je telefoon en wordt ieder scherm een volledige Windows 10 computer. Je telefoon kun je tegelijkertijd gebruiken om te bellen of andere taken uit te voeren. Ook kun je met het Continuüm eenvoudig entertainment zoals video’s kijken op ieder scherm.

Daarnaast hebben de Lumia 950 en de Lumia 950 XL de gebruikelijke hoge kwaliteit aan camerafunctionaliteiten. Zo zijn ze uitgerust met nieuwste-generatie PureView-camera’s met 20 megapixelsensoren, drievoudige natuurlijke led-flash en 4K-videomogelijkheid, waarmee je sneller scherp kan stellen en maak je helderdere foto’s en video’s – zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Microsoft Nederland kan nog niet zeggen wanneer de nieuwe Lumia’s hier in de winkels liggen. Dat wordt, samen met de ‘euro’ prijzen, op een later tijdstip bekend gemaakt.

Nieuwe Xbox One-ervaring

De nieuwe Xbox One-ervaring is powered by Windows 10, en wordt in november wereldwijd gelanceerd. Deze gratis update bestaat uit een complete redesign en biedt de snelste en meeste social Xbox-ervaring ooit.

In diezelfde maand is ook Xbox One Backward Compatibility beschikbaar, waarmee het mogelijk wordt om Xbox 360-games gratis te spelen op de Xbox One. Bij de lancering zijn gelijk al honderd spellen beschikbaar, en daar komen er in de volgende maanden nog eens honderden bij. Backward-compatible Xbox 360-games zijn ook te spelen op Windows, dankzij game streaming van Xbox One naar Windows 10. Games als ‘Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider’, ‘Forza Motorsport 6’ en ‘Gears of War: Ultimate Edition’ zorgen voor de beste line-up in de geschiedenis van Xbox.

MSHoloLens_Image1_CMYK
MSHoloLens_Image1_CMYK
Microsoft-HoloLens-PivotPoint-RGB
Microsoft-HoloLens-PivotPoint-RGB
XboxOne_Elite_1TBConsole_US_CAN_BOB_RGB
XboxOne_Elite_1TBConsole_US_CAN_BOB_RGB

HoloLens

Eerder dit jaar toonde Microsoft de HoloLens, ’s werelds eerste holografische computer die draait op Windows 10 met holografische ervaringen en mogelijkheden die je op geen enkel ander apparaat vindt. Voor educatie, ontwerpers, gezondheidszorg, entertainment en meer.

Tijdens de keynote werd ‘Mix reality gaming’ getoond met Project X Ray: een wearable hologram met graphics die zich aanpassen aan de ruimte, aan jóuw woonkamer dus. De adviesprijs van de HoloLens Development Edition is 3.000 dollar.

Ben je developer? Ga dan naar http://hololens.com en meld je aan voor de Microsoft HoloLens Development Edition.

Microsoft-HoloLens-Skype-RGB1
Microsoft-HoloLens-Skype-RGB1

Microsoft Surface Book

De Surface Book is een krachtige, high-performance laptop met een accurate pen- en touch-ondersteuning. De ultradunne Surface Book combineert het indrukwekkende vermogen van 6th Generation Intel Core i5- en Core i7-processors en biedt tot wel twaalf uur aan batterijduur.

Het 13,5 inch optically bonded PixelSense-display heeft een hoogcontrast- en 267 dpi-weergave met verbeterde latency en parallax, waardoor het niet alleen plezierig is om ernaar te kijken, maar je er ook vloeiend op kunt schrijven. Het scherm kan ook worden losgehaald, zodat je het kunt gebruiken als een clipboard, er aantekeningen mee kunt maken via OneNote en Windows-programma’s als Microsoft Edge optimaal kunt benutten.

Een optionele GPU zorgt ervoor dat de Surface Book garant staat voor maximale grafische prestaties op het gebied van videobewerking, snel renderen en intensief gamen. Vooralsnog is de Microsoft Surface Book alleen beschikbaar in de US en Canada. De volledige specs zijn hier te vinden.

Microsoft Band 2

En tot slot kondigde Microsoft ook de Microsoft Band 2 aan, de nieuwste fitness-wearable die je helpt gezonder te leven en om meer te bereiken. De nieuwe Microsoft Band beschikt over een nieuw, gebogen display, waardoor hij nog comfortabeler te dragen is. Microsoft Band 2 biedt de mogelijkheid om bij nog meer sporten bewegings- en prestatie informatie te krijgen.

Ook de Microsoft Band 2 is voorlopig alleen verkrijgbaar in de VS.

Microsoft-Band-2-image-1
Microsoft-Band-2-image-1

Verder lezen over Microsoft

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

We dachten dat de popcornbak gek was, maar er is nu zelfs een Xbox-controller in de vorm van de kont van Deadpool. 

Gaming17.07.2024

Microsofts nieuwe Xbox-controller is de kont van Deadpool

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Het is bizar te noemen, maar de applicatie Kladblok krijgt spellingscontrole. En dat na 40 (!) jaar.

Technology09.07.2024

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Pas op: nieuwe bug laat je als Microsoft-medewerker e-mails sturen

Microsoft reageert er verder niet op, maar een security-expert bewijst dat het hem is gelukt om mails te sturen vanuit @microsoft.com. Dat kan grote gevolgen hebben voor phishingmails.

Cybercrime19.06.2024

Pas op: nieuwe bug laat je als Microsoft-medewerker e-mails sturen

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Waar veel AI-tools tot nu toe veelal hetzelfde doen, is Microsoft Recall iets compleet nieuws. Maar het komt met de nodige vraagtekens.

Technology04.06.2024

Microsofts ‘fotografische geheugen’ Recall vormt mogelijk securityprobleem

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Microsoft heeft na veel vragen alvast laten weten dat Call of Duty: Black Ops 2 al meteen vanaf dag 1 op Xbox Game Pass staat. Bedankt Activision-overname.

Gaming28.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Soms zit je zo vast in een game dat er nog maar twee keuzes zijn: je controller kapotgooien en nooit meer gamen, of een walkthrough opzoeken. Nu is er iets nieuws: AI om hulp vragen.

Gaming21.05.2024

Je krijgt straks tips van Copilot als het niet lukt met gamen

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft Teams wordt wat leuker, want je kunt straks zelfgemaakte emoji toevoegen om de chat nog wat meer vrolijkheid te geven.

Online21.05.2024

Microsoft Teams wordt een stuk leuker met eigen emoji

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

AI gebruiken is best leuk, maar het voelt vaak alsof elke prompt een soort examen is. Je wil het meteen goed doen. Microsoft gaat helpen.

Online08.05.2024

Microsoft wil je helpen betere prompts te schrijven

Verder lezen over Windows

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Het is bizar te noemen, maar de applicatie Kladblok krijgt spellingscontrole. En dat na 40 (!) jaar.

Technology09.07.2024

Halleluja: Windows Kladblok krijgt eindelijk spellingscontrole

Beveiligingsgevaar: update je laptop nog voor je op vakantie gaat

Het is een verschrikkelijke timing, of juist een heel slimme: door een zwakte in Windows kunnen hackers je computer in via een open wifi.

Cybercrime21.06.2024

Beveiligingsgevaar: update je laptop nog voor je op vakantie gaat

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Windows staat al bol van de advertenties, maar daar komt nog veel meer bij. Microsoft introduceert straks aanbevolen apps.

Online11.04.2024

Windows 11 wordt voorzien van meer reclame

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Het is al 29 jaar geleden dat Microsoft met Bob kwam. Niet de bewust onbeschonken bestuurder, maar een gebruikersomgeving die was bedoeld om mensen die zich niet zo comfortabel voelden bij het gebruiken van een computer...

Technology01.04.2024

Tijdmachine: Microsoft Bob was Microsoft voor beginners

Tijdmachine: Windows XP kennen we vooral van de achtergrond

Voor sommige mensen gaat het even schrikken zijn, maar we gaan Windows XP toch echt in de tijdmachine steken. Miljoenen mensen schijnen het oude besturingssysteem van Microsoft nog te gebruiken, terwijl het al 23 jaar (!...

Technology26.02.2024

Tijdmachine: Windows XP kennen we vooral van de achtergrond

Tijdmachine – MS Dos: nooit meer terug, maar we kunnen niet zonder

Het heeft Bill Gates een van de rijkste mannen ter wereld gemaakt, en het heeft ons ook een enorme rijkdom gegeven. MS-DOS was een van de eerste besturingssystemen voor PC’s ooit. Het was niet veel als je het zag, maar...

Technology08.01.2024

Tijdmachine – MS Dos: nooit meer terug, maar we kunnen niet zonder

Je kunt straks beveiligingsupdates kopen voor Windows 10

Het duurt nog bijna twee jaar, maar medio oktober 2025 stopt Microsoft met de support voor Windows 10. Echter, omdat de kans groot is dat tegen die tijd nog lang niet iedereen overgestapt zal zijn naar een nieuwere versi...

Technology06.12.2023

Je kunt straks beveiligingsupdates kopen voor Windows 10

Dit keer kunnen ook gewone consumenten het ESU-programma aanschaffen
Gelukkig: Bing en Edge worden iets minder dwingend

Het is soms om gek van te worden: als je op een Windows-computer werkt, dan word je zo’n beetje gedwongen om de Edge-browser te gebruiken. Daar komt ook nog eens de Bing-zoekmachine bij, want zelfs als je voet bij stuk...

Search17.11.2023

Gelukkig: Bing en Edge worden iets minder dwingend