Telegram komt met update: Automatisch berichten verwijderen en Widgets

Telegram komt met update: Automatisch berichten verwijderen en Widgets

Vorig artikel Volgend artikel

Telegram komt met een update waardoor veel nieuwe functies beschikbaar zijn. Het gaat onder meer om een automatische verwijderingstimer voor berichten in al je chats, flexibele uitnodigingslinks en snellere toegang tot je chats via Widgets op je hoofdscherm. Om het af te maken is het aantal leden voor groepen vanaf nu onbeperkt, zo meldt Telegram.

Berichten automatisch verwijderen

Vanaf nu kun je een automatische timer instellen in alle chats, waarmee je automatisch berichten kunt verwijderen voor alle deelnemers, 24 uur of 7 dagen na het verzenden ervan.

45f380386fa9432ef5
Berichten automatisch verwijderen.

Widgets op je hoofdscherm

Er zijn nog meer noviteiten. Voor directe toegang tot je belangrijkste chats voeg je een Telegram-Widget toe aan je hoofdscherm. Deze Chat-Widget laat een voorvertoning zien van meest recente berichten terwijl de Snelkoppeling-Widget alleen namen en profielfoto's laat zien.

Gebruik je Android? dan zijn chats en berichten in de Widget altijd bijgewerkt en kun je de Widget uitbreiden zodat deze meer schermruimte inneemt. iOS-gebruikers krijgen een Widget die zichzelf af en toe bijwerkt en niet zo flexibel is qua formaat door beperkingen van het systeem.

QR-code voor uitnodigingslinks

Uitnodigingslinks zijn een makkelijke en snelle manier om 1 of een miljoen mensen uit te nodigen voor je groepen en kanalen. Naast de hoofdlink kunnen beheerders en eigenaren nu extra links aanmaken met een beperkte geldigheid, maximaal aantal gebruikers of beide.

Alle uitnodigingslinks kunnen worden omgezet in een te scannen QR-Code, die je overal kunt gebruiken, van brochures tot aanplakbiljetten. Je kunt ook zien welke gebruikers via een bepaalde link zijn binnengekomen, of welke manier van verspreiding het meest effectief was voor de groei van je groep of kanaal.

[foto: Adem AY on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...