Social Media26.02.2021

Telegram komt met update: Automatisch berichten verwijderen en Widgets


Telegram komt met een update waardoor veel nieuwe functies beschikbaar zijn. Het gaat onder meer om een automatische verwijderingstimer voor berichten in al je chats, flexibele uitnodigingslinks en snellere toegang tot je chats via Widgets op je hoofdscherm. Om het af te maken is het aantal leden voor groepen vanaf nu onbeperkt, zo meldt Telegram.

Berichten automatisch verwijderen

Vanaf nu kun je een automatische timer instellen in alle chats, waarmee je automatisch berichten kunt verwijderen voor alle deelnemers, 24 uur of 7 dagen na het verzenden ervan.

Berichten automatisch verwijderen.
Berichten automatisch verwijderen.

Widgets op je hoofdscherm

Er zijn nog meer noviteiten. Voor directe toegang tot je belangrijkste chats voeg je een Telegram-Widget toe aan je hoofdscherm. Deze Chat-Widget laat een voorvertoning zien van meest recente berichten terwijl de Snelkoppeling-Widget alleen namen en profielfoto’s laat zien.

Gebruik je Android? dan zijn chats en berichten in de Widget altijd bijgewerkt en kun je de Widget uitbreiden zodat deze meer schermruimte inneemt. iOS-gebruikers krijgen een Widget die zichzelf af en toe bijwerkt en niet zo flexibel is qua formaat door beperkingen van het systeem.

QR-code voor uitnodigingslinks

Uitnodigingslinks zijn een makkelijke en snelle manier om 1 of een miljoen mensen uit te nodigen voor je groepen en kanalen. Naast de hoofdlink kunnen beheerders en eigenaren nu extra links aanmaken met een beperkte geldigheid, maximaal aantal gebruikers of beide.

Alle uitnodigingslinks kunnen worden omgezet in een te scannen QR-Code, die je overal kunt gebruiken, van brochures tot aanplakbiljetten. Je kunt ook zien welke gebruikers via een bepaalde link zijn binnengekomen, of welke manier van verspreiding het meest effectief was voor de groei van je groep of kanaal.

[foto: Adem AY on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor of achter de camera.

Verder lezen over App

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Rijd je rond in Amsterdam en weet je niet waar je allemaal kunt parkeren? Of heb je niet zoveel tijd om een parkeerkaartje te halen? Parkeren is een stuk makkelijker geworden sinds er apps zijn waarmee je dat heel eenvoudig kunt doen.

Automotive13.06.2024

8 redenen om de Q-Park parkeerapp te gebruiken

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

WhatsApp heeft een nieuwe functie om het wat rustiger voor je te maken wanneer je de app opent. Een beetje rust.

Mobile22.05.2024

WhatsApp helpt je in de strijd tegen veel te veel meldingen

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Dyson komt met een app om je te wijzen op de plekjes waar je hebt vergeten te stofzuigen. Heel confronterend, maar er zijn nog vragen.

Technology12.04.2024

Dyson wil je met AR-app laten zien welke plekjes je bent vergeten

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

Taxichauffeurs uit Zwolle kunnen sinds een week de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Online10.04.2024

Uber nu ook beschikbaar in Zwolle

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Sommige spelletjes of apps begin je mee, maar laat je na een paar dagen al links liggen. Anderen doe je elke dag, alsof het een religie is. Helemaal als de klok bijna 12 uur slaat ‘s nachts, dan breekt het zweet je uit...

Mobile18.03.2024

​Waarom je gedreven blijft om Duo Lingo of Candy Crush te doen

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp mag zich binnenkort dan openstellen voor meer ander appverkeer, er zijn nog steeds altnernatieven voor de app die flink in opkomst zijn. Zo schijnt Signal het in Nederland enorm goed te doen: er zijn 1 miljoen N...

Online07.02.2024

Signal heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers

WhatsApp-alternatief boert goed