‘Onofficiële burgemeester’ van Twitter stopt met twitteren

‘Onofficiële burgemeester’ van Twitter stopt met twitteren

Chrissy Teigen is er klaar mee

Vorig artikel Volgend artikel

Ooit werd ze door Twitter de burgemeester van het platform genoemd. Ze had op haar Twitter hoogtepunt 13,7 miljoen volgers. En nu is ze ineens verdwenen van het social media platform.

Chrissy Teigen, is model en media-persoonlijkheid en ze was tien jaar actief op Twitter. Ze is getrouwd met zanger John Legend. De reden dat ze ermee stopt is wel treurig; ze verlaat het platform na jaren van 'intimidatie'.

Schermafbeelding 2021-03-25 om 16.24.11
Haar account is uit de lucht.

Ze gaf uitleg op Twitter

In een reeks inmiddels verwijderde tweets zei Teigen: "Jullie zijn al meer dan 10 jaar mijn wereld. Ik heb eerlijk gezegd zoveel te danken aan deze wereld die we hier hebben gecreëerd. Ik beschouw zo velen van jullie echt als mijn vriend..."

Tot zover de positieve dingen want verder zegt ze, "het is tijd dat ik afscheid neem. Dit (Twitter) dient mij niet langer zo positief als negatief, en ik denk dat dit het juiste moment is om iets te bellen. Mijn levensdoel is om mensen gelukkig te maken. De pijn die ik voel als ik dat niet doe, is te veel voor mij. Ik ben altijd afgeschilderd als het sterke klapmeisje, maar dat ben ik gewoon niet...". Ze is heel open en eerlijk in de verwijderde tweets.

"Mijn verlangen om aardig gevonden te worden en angst om mensen kwaad te maken, heeft me tot iemand gemaakt die ik niet wil zijn. Ik ben een ander mens dan toen ik hier begon! Leef goed, tweeters. Weet alsjeblieft dat jij het enige was waar ik ooit om gaf", besluit ze.

Of ze ook echt wegblijft en andere dingen gaat doen met haar leven moeten we nog maar zien. Twitter heeft verder nog niet gereageerd.

[foto: Nathan Dumlao on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...