Social Media04.12.2010

Planely brengt passagiers met elkaar in contact


planely-brengt-passagiers-met-elkaar-in-.jpg
planely-brengt-passagiers-met-elkaar-in-.jpg

Even naar London op en neer is niet zo’n probleem, maar wat als je helemaal alleen naar China of Australië moet vliegen. Dan is het best leuk als je al mensen kent. Als je samen met bekende mensen kunt vliegen, maakt dat de reis een stuk aangenamer. Maar wat als je toch alleen moet? Dan kijk je van te voren even op Planely om te zien wie er nog meer op die vlucht aanwezig is.

De oprichter Nick Martin leek het leuk om iets te ontwikkelen waarbij passagiers op voorhand contact kunnen maken met mede passagiers. Via zijn nieuwe initiatief kun je jezelf aanmelden of inloggen met Facebook, en de data met tijden doorgeven van je vlucht(en). Planely kijkt automatisch of er nog meer mensen op die vlucht aanwezig zullen zijn.

Ook geeft het aan of er mensen rond dezelfde tijd zullen vertrekken of rond dezelfde tijd zullen aankomen. Tijdens LeWeb ’10 zal de dienst nader toegelicht worden en willen ze mensen motiveren om gebruik te maken van deze dienst. Voor deze conferentie komen mensen uit diverse werelddelen naar Parijs. Zij kunnen zichzelf vooraf aanmelden en alvast met andere bezoekers in contact komen.

Maar zoals gezegd, volgende week zal er meer bekend worden rondom Planely.