Waarde Bitcoin naar recordhoogte en scherpe daling in een weekend

Waarde Bitcoin naar recordhoogte en scherpe daling in een weekend

Vorig artikel Volgend artikel

De waarde van Bitcoin stijgt en daalt. Maandag consolideerde de waarde volgens Reuters op ongeveer 60.000 dollar. Het betekent even een adempauze na de recordhoogte van het afgelopen weekend.

Bitcoin is en blijft populair

De meest populaire cryptomunt ter wereld daalde naar 58.956,90 dollar. Zaterdag stond de digitale munt op een recordhoogte van 61.781,83 dollar.

Reuters denkt dat de daling komt doordat zij naar buiten brachten dat India een verbod op digitale activa zou nastreven. Dat wil het land na de mega investering van Teslaman Elon Musk eerder dit jaar en de aanbevelingen om in Bitcoin te investeren van Twitter's Jack Dorsey en investeringsreus Goldman Sachs.

Bitcoin is meer dan verdubbeld in 2021, na verviervoudiging vorig jaar. De stijging in het weekend van Bitcoin werd geholpen door een verbetering van de risicobereidheid op de financiële markten nadat president Joe Biden zijn fiscale stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen wettelijk had ondertekend en opdracht gaf tot een versnelling van de vaccinaties.

[foto: Aleksi Räisä on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...