Podcast awards 2020, een ode aan podcasts

Podcast awards 2020, een ode aan podcasts

Nomineren is vanaf nu mogelijk

Vorig artikel Volgend artikel

Podcasts blijven groeien in populariteit. Hoeveel impact ze hebben op bijv. luisteren naar de radio is onbekend maar zeker is dat ze op dat punt wel degelijk luisterpubliek aan het afpikken zijn. Zitten automobilisten met witte oortjes te bellen of luisteren ze toch naar hun favo podcast, we weten het niet. Maar een ding is zeker, het afgelopen jaar zijn podcasts nog meer als het vorige jaar in populariteit toegenomen. Iedereen heeft zo inmiddels zijn eigen favorieten.

En die favoriete podcasts kun je vanaf vandaag nomineren voor de Nederlandse podcastawards. In 2019 werden maar liefst 1.000 podcasts genomineerd tijdens deze eerste fase van de verkiezing. Gezien de groeiende populariteit van podcasts kunnen het er dit jaar zo maar nog meer worden. Wat voor soort podcast maakt verder niet uit, van waargebeurde verhalen tot 1-op-1-interviews en podcasts over muziek, technologie en gezondheid. Letterlijk you name it!

Nomineren kan toch 18 september

"Het onderwerp maakt niet uit, waar het om gaat is dat het podcasts zijn die mensen raken, inspireren of iets bijbrengen. Iedereen die iets met podcasts heeft, kan tot en met 18 september drie titels insturen via podcastawards.nl", aldus radio-dj Michiel Veenstra. De programmaleider van KINK is ook dit jaar het gezicht van de Dutch Podcast Awards.

Dit jaar zijn er 10 categorieën

De Dutch Podcast Awards vinden voor het derde achtereenvolgende jaar plaats en worden georganiseerd door BNR Nieuwsradio. Er zijn deze keer 10 verschillende categorieën én zoals elk jaar een overall winnaar. In 2019 werd ‘De brand in het Landhuis’ van Simon Heijmans verkozen tot beste podcast van Nederland.

Bekendmaking winnaars

De longlistfase duurt tot en met 18 september. De podcasts met de meeste stemmen worden officieel genomineerd waarna een tweede stemronde én een jury bepalen wie de winnaars worden in de verschillende categorieën. Dat wordt op vrijdag 6 november bekendgemaakt. Podcasts blijven in populariteit stijgen. De Dutch Podcast Awards is tevens een podium voor de makers van het medium. Meer info of podcasts nomineren kan via de vernieuwde website: podcastawards.nl.

Header: CC0 Publiek domein by PxHere

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....