Dolfijnen gespot in kanaal in Venetië

Dolfijnen gespot in kanaal in Venetië

Vorig artikel Volgend artikel

Kijk ze eens plonsen in het water! Er zijn twee dolfijnen zijn gespot in de grachten nabij het iconische San Marcoplein van de Italiaanse stad Venetië. En er is een leuke video van. Het paar is volgens Italiaanse media een volwassene en een kalf.

Italianen worden blij van dolfijnen

De stad is een belangrijke toeristische bestemming. Venetië staat wereldwijd bekend om zijn historische centrum met zijn vele kanalen. Maar de stad is al twee weken potdicht door de coronamaatregelen in Italië.

Voor veel inwoners zijn de twee vrolijke bezoekers dan ook een hoogtepuntje. Op social media en in de kranten spreken inwoners van "Een grote vreugde in een donkere periode voor iedereen".

De dolfijnen werden voor het eerst gezien rond acht uur 's ochtends nabij het San Marcoplein. Ze bleven tot 15.00 uur rondhangen in het Giudecca-kanaal, zegt Sandro Mazzariol (hoogleraar aan de Universiteit van Padua) tegen The Verge.

Volgens Mazzariol probeerden de autoriteiten de dolfijnen terug naar zee te begeleiden, weg van het maritieme verkeer in de kanalen, met behulp van 'akoestische apparaten'. Biologen bestuderen nog steeds afbeeldingen om erachter te komen wat voor soort dolfijnen het zijn.

[foto: adisa - Adobe Stock en Fabrizio Frigeni on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...