Online05.06.2005

RedBull Air Race in Nederland


1117657072redbullrace.jpg
1117657072redbullrace.jpg

De negen beste piloten ter wereld, waaronder Nederlander Frank Versteegh, maken tijdens de Red Bull Air Race op 12 juni in Rotterdam gebruik van een speciaal aangelegd vliegveld in de Maas. Op de website van het event kun je zelf een proefvlucht maken.

In de wijk Katendrecht, slechts een paar honderd meter van de Erasmusbrug en dus midden in de stad, ligt een braakliggend stuk grond dat speciaal voor de Air Race wordt ingericht als tijdelijk vliegveld. De piloten starten hun race vanaf die airstrip en landen er na hun race weer. Dit eenmalige vliegveld èn de Erasmusbrug die fungeert als start- en finishlijn, vormen een unicum voor Nederland .

De klokt tikt ondertussen genadeloos door. De piloot die het parcours het snelst aflegt en daarbij het minst aantal strafpunten krijgt, wint. Na zeven races is een totale prijzenpot van 500.000 dollar te verdelen. Wie mag zich straks Wereldkampioen Air Racen noemen?

Na de opening van de Red Bull Air Race World Series op 8 april jl. in Abu Dhabi (VAE), spraken kenners van de nieuwe Formule 1. De piloten bereiken snelheden van 450 km/u, voeren manoeuvres uit met namen als loopings, cuban eights en knife edges en krijgen hiermee krachten tot wel 10G (tien keer het lichaamsgewicht) te verwerken.

Programma 12 juni 14.00 uur Start voorprogramma, uitleg Red Bull Air Race 15.00 uur Start Red Bull Air Race 16.00 uur Prijsuitreiking 17.00 uur Red Bull Air Race op SBS6

Tour stops Red Bull Air Race World Series Rotterdam is één van de zeven locaties ter wereld waar de Red Bull Air Race in 2005 plaats vindt. De eerste Race was op 8 april te zien in Abu Dhabi (VAE). Landen die nog volgen zijn Oostenrijk (Zeltweg), Ierland (Rock of Cashel), Verenigd Koninkrijk (Longleat), Hongarije (Budapest) en de Verenigde Staten (San Francisco).

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.