Online19.07.2013

Detailhandel boos op webwinkeliers


detailhandel-boos-op-webwinkeliers.jpg
detailhandel-boos-op-webwinkeliers.jpg

Winkeliers hebben steeds vaker last van webwinkels die hun waar fysiek verkopen op industrieterreinen. Volgens brancheorganisatie Detailhandel Nederland zijn er ruim 500 meldingen binnen gekomen van winkeliers die zich benadeeld voelen door webwinkeliers op industrieterreinen die op deze manier de regels voor detailhandelaren omzeilen. 

Ook kunnen consumenten op de terreinen vaak gratis hun auto parkeren en betalen de ondernemers een lagere huur. Jildau Schuilenburg van Detailhandel Nederland zegt tegen het AD: ‘Het gaat ook om kleine zelfstandigen die vanuit huis een webwinkel beginnen en in hun garage hun spullen hebben staan. Of om tijdelijke verkooppunten in hotels of partycentra. Gemeenten knijpen vaak bewust een oogje dicht. Ze willen online ondernemers ter wille zijn, maar beseffen niet dat hardwerkende winkeliers daar de dupe van zijn.’

De belangenorganisatie spant de komende maanden een aantal rechtszaken aan tegen een aantal gemeentes die deze verkooppraktijken door de vingers zien, waaronder Almere, Den Haag en Tilburg.