Online04.05.2013

Vier nieuwe leden voor eu-registrar EURid


vier-nieuwe-leden-voor-eu-registrar-euri.jpg
vier-nieuwe-leden-voor-eu-registrar-euri.jpg

EURid, de .eu-registry, heeft vier nieuwe leden. Hiermee kan de .eu-registry niet alleen de markt beter bedienen, maar krijgt de organisatie ook toegang tot meer marktkennis. De nieuwe leden zijn alle organisaties met een sterke internertfocus die op Europese schaal opereren. “We zijn er van overtuigd dat we met de nieuwe lidmaatschappen van deze organisaties aanzienlijk kunnen profiteren van de kennis die zij hebben opgebouwd in hun respectievelijke aandachtsgebieden”, aldus Marc Van Wesemael, General Manager van EURid. “We werken verder aan een verbreding van onze scope op het internet, maar wel vanuit de technische achtergrond die we door de jaren hebben opgebouwd dankzij de samenwerking met onze oprichtingspartners.”

Het gaat om de volgende nieuwe leden:

– De Confederation of Computer User Associations (CECUA); het samenwerkingsverband van 12 Europese verenigingen van computergebruikers;
– De European Communities Trade Mark Association (ECTA); vereniging met circa 1.400 leden uit de wereld van de bescherming van handelsmerken en intellectueel eigendom;
– De European Multi-Channel Online Trade Association (EMOTA), de vertegenwoordiging van circa 3.500 e-commerce en online handelsondernemingen in Europa;
Het Interactive Advertising Bureau Europe (IAB Europe), het verbond van 5.500 Europese organisaties in online adverteren, media, onderzoek en analyse. 

EURid is in 2003 opgericht door de drie organisaties die de nationale domeinregistraties regelden voor .be, .it en .se. Later werden de registries voor .cz en .si lid, evenals de European Chapters van de Internet Society (ISOC-ECC) en Business Europe.

Het .eu-domein behoort tot de grootste topniveaudomeinen ter wereld en verbindt 500 miljoen mensen in 27 EU-landen met één internet-identiteit. Sinds de openstelling van het domein in 2005 zijn er meer dan 3,5 miljoen .eu-domeinnamen geregistreerd. Heel wat bedrijven en merken, zoals Fairtrade International, Foot Locker, Louis Vuitton, MAN Group, Microsoft Corporation, Orangina en Toyota, gebruiken een .eu-website om hun zakelijke ambities te tonen en een duidelijke Europese identiteit uit te stralen.

EURid is de non-profitorganisatie die door de Europese Commissie is aangesteld om het .eu-topniveaudomein te beheren. EURid werkt samen met meer dan 850 geaccrediteerde registrars en biedt ondersteuning in de 23 officiële Europese talen. EURid is geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid begaan is met het milieu. EURid heeft haar hoofdkantoor in Brussel (België) en regionale kantoren in Pisa (Italië), Praag (de Tsjechische Republiek) en Stockholm (Zweden).

Verder lezen over Europa

Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen

De EU en de Digital Markets Act slaan weer toe: niet alleen Apple hangt een miljardenboete boven het hoofd: ook Meta.

Social Media01.07.2024

Facebook geeft gebruikers onvoldoende kans om van gepersonaliseerde ads af te komen

Krijgt Meta een miljardenboete?
Apple in de problemen: EU dreigt met miljardenboete om App Store

Volgens de EU overtreedt Apple met zijn App Store zodanig de wet, dat het een miljardenboete boven het hoofd hangt.

Nieuws24.06.2024

Apple in de problemen: EU dreigt met miljardenboete om App Store

Regulering van kunstmatige intelligentie – wat zal de EU AI Act bereiken?

De snelle ontwikkeling en verspreiding van kunstmatige intelligentie (AI) heeft geleid tot wereldwijde discussies over de noodzaak van passende regelgeving. De Europese Unie heeft op deze uitdaging gereageerd met het voorstel voor een EU-AI Act, die bedoeld is om voor het eerst een uitgebreid wettelijk kader voor AI te creëren.

Technology22.05.2024

Regulering van kunstmatige intelligentie – wat zal de EU AI Act bereiken?

Booking.com moet er ook aan geloven: extra checks door EU

Als de EU een bedrijf als poortwachter markeert, moet het extra goed aan de regels voldoen. De nieuwe poortwachter is Booking.com.

Online15.05.2024

Booking.com moet er ook aan geloven: extra checks door EU

Booking.com moet extra gaan oppassen voor de EU
De beste routes in Noord-Europa voor reizen in de lente

De lente is een geweldige tijd om te reizen in Noord-Europa. De natuur ontwaakt, het weer wordt aangenaam, de landschappen zijn opvallend mooi en er zijn nog niet veel toeristen. Dus, welke pittoreske plekjes in Noord-Europa wachten op je en waarom is het comfortabeler om met de auto te reizen?

Lifestyle29.04.2024

De beste routes in Noord-Europa voor reizen in de lente

De voordelen van reizen met de auto
Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Shein, het bekende Chinese online warenhuis, moet zich aan de strenge regels van de EU gaan houden en dat betekent: oppassen met nepperij.

Online26.04.2024

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Microsoft gaat het doen: Teams en Office scheiden

Veel mensen adviseren ertegen, maar Microsoft gaat het toch doen: Office en Teams scheiden. Het komt dan met een nieuwe versie van Microsoft 365 en Office 365 waarbij Teams er niet meer bij zit. Microsoft doet dat echter...

Marketing01.04.2024

Microsoft gaat het doen: Teams en Office scheiden

De grootste hyperloop van Europa ligt in Nederland

Het is 420 meter lang en daarmee de langste hyperloop van Europa. We hebben het over het gloednieuwe European Hyperloop Center in Veendam. Het is te vinden bij Husa Logistics en kostte 7,5 miljoen euro om te bouwen. Spec...

Technology28.03.2024

De grootste hyperloop van Europa ligt in Nederland