Online27.12.2010

7 Infographics over online shopping tijdens de feestdagen


7-infographics-over-online-shopping-tijd.jpg
7-infographics-over-online-shopping-tijd.jpg

Oniine webshops kijken niet zonder reden ieder jaar uit naar de feestdagen. In Nederland is het meest sprekende voorbeeld Bol.com waar 3.5 cadeaus per seconde wordt verkocht. In de VS zijn de “Holiday days” al veel langer een hot issue en gaan ook daar jaar na jaar de online verkopen door het dak.

Het onderwerp inspireert blijkbaar designers tot het maken van fraaie infographics met sales trends en andere statistieken. Het aantal online webshops in de VS is enorm en of de aankoop verhoudingen vergelijkbaar zijn met het online koopgedrag in West-Europa is moeilijk te voorspellen. Overeenkomsten zullen er zeker zijn, net zoals de verschillen. Mochten er inmiddels vergelijkbare infographics en/of cijfers beschikbaar zijn voor voor Nederland en Belgie, laat het ons dan even weten.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.