Online09.07.2009

Teletekst blijft populair


teletekst-blijft-populair.jpg
teletekst-blijft-populair.jpg

Teletekst blijft onverminderd populair. Bijna 12 miljoen Nederlanders van dertien jaar en ouder maken geregeld gebruik van Teletekst via televisie, internet en/of mobiel.

Het wordt gemiddeld gewaardeerd met het rapportcijfer 7.1. Bijna 65% van de Nederlanders zou Teletekst dan ook (heel) erg missen als het er niet meer zou zijn. Dat zijn de belangrijkste resultaten uit onderzoek gedaan door Intomart GfK in opdracht van RTL en SBS.

Het is een medium dat al bijna 30 jaar bestaat. Maar het medium trekt nog steeds hoge bezoekersaantallen en wordt goed gewaardeerd. Opvallend genoeg maken jongeren van 13-19 jaar het meeste gebruik van Teletekst.

Alleen bij de publieke omroepen is het gebruik van Teletekst hoger naarmate men ouder wordt. Maar liefst 95% van de ondervraagden vindt het een actueel medium en door 84% wordt het gezien als een toegankelijk medium.

Teletekst gaat wel mee met de opkomst van nieuwe media en realiseert hierdoor een nog hoger bereik. Nog steeds is televisie de meest populaire bron om Teletekst op te raadplegen. Maar daarnaast raadpleegt 34% van de respondenten Teletekst (ook) op internet. En daarvan doet 16% dat via internet op de mobiele telefoon.