Online16.09.2008

Rockband verspreidt nieuw album zelf


rockband-verspreidt-nieuw-album-zelf.jpg
rockband-verspreidt-nieuw-album-zelf.jpg

Als eerste band in Europa stellen de muzikanten van Silence is Sexy zelf hun hele nieuwe album gratis ter beschikking via een torrent. Hiervoor werkt de band samen met de BitTorrent-zoekmachine Mininova.org.

De band wil met deze actie een statement maken tegen het gedeelte van de muziekindustrie dat zich verenigd heeft in Stichting Brein. “Deze club trekt ten strijde tegen diensten als Mininova zoals Don Quichot tegen de windmolens vocht“, aldus Pim van de Werken van Silence is Sexy.  “Het wordt tijd dat de industrie de hand in eigen boezem steekt en eerst fatsoenlijke alternatieven ontwikkelt.

Tot nu toe werkte de techniek van torrents alleen goed bij populaire mainstream releases. Dit omdat een torrent alleen blijft werken zolang genoeg mensen de plaat blijven down- en uploaden. Dankzij het Content Distribution programma van het Nederlandse Mininova is hier verandering in gekomen.” Aldus van de Werken.

Business Development Director Niek van der Maas van Mininova: “We zagen dat veel artiesten enorm gebaat zijn bij goede gratis distributie. Daarom zorgen wij ervoor dat torrents die binnen het Content Distributie programma vallen altijd beschikbaar zijn en worden uitgelicht. Het is geweldig om te zien dat een band als Silence is Sexy hier gebruik van maakt. Ik verwacht dat steeds meer en steeds grotere bands hier gebruik van zullen maken.

This Ain’t Hollywood is het tweede album van Grote Prijs-winnaar Silence is Sexy. De band wordt vergeleken met acts als Editors, Radiohead, Coldplay en Interpol. Het album verschijnt op 29 september ook op cd.

De torrent is hier te downloaden, voor mensen die niet bekend zijn met torrents kunnen de plaat ook downloaden via de bandwebsite.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.