Nieuws21.08.2020

Goed Nieuws op vrijdag: Wie is de mol kandidaten, The Crown en comebacks


Het weekend staat weer voor de deur en die beginnen we inmiddels traditiegetrouw met een artikel vol goed nieuws. Een beetje positiviteit kunnen we allemaal wel gebruiken toch? In dit wekelijkse overzicht dus geen wereldproblematiek, maar luchtige en fijne nieuwtjes. Want die zijn er gelukkig altijd! Vorige week vertelden we je onder andere meer over pinguïns op Antarctica en kantoorgeluid voor thuiswerkers. Deze week in ons overzicht: The Crown krijgt een 4e seizoen, hints naar kandidaten van Wie is de mol? en een paar comebacks die je niet direct zou verwachten.

Seizoen 4 van The Crown in november op Netflix

Netflix heeft gisteren dan eindelijk bekendgemaakt wanneer het vierde seizoen van The Crown verschijnt. Vanaf 15 november kun je weer kijken naar deze fijne serie en zien we nieuwe gezichten. Zo doet prinses Diana haar intrede, gespeeld door Emma Corrin. En zien we Gillian Anderson als Margaret Tatcher. We weten al dat we nog een seizoen 5 en 6 kunnen verwachten, waarin misschien Kate Middleton nog een rol speelt. Nu eerst maar eens uitkijken naar seizoen 4. De korte trailer belooft alvast een bijzonder seizoen.

Hints naar eerste 5 kandidaten Wie is de mol?

De makers van Wie is de mol? pakken het dit jublileumseizoen goed aan. We weten namelijk nog steeds niet welke oud-deelnemers we gaan zien in het seizoen dat over een paar weken van start gaat. Gisteren kregen we gelukkig wel een paar hints, die verschenen op het officiële Instagram-account en de website. In de korte interviews met quotes op de site worden hints gegeven over 5 kandidaten die meedoen aan net nieuwe seizoen. Er wordt door malloten al volop gespeculeerd, maar we zullen toch nog even geduld moeten hebben voordat we met zekerheid kunnen zeggen dat Ron Boszhard en Nikkie de Jager terugkeren.

Jerusalema Dance Challenge

Een zomers vrolijk nummer en dansende mensen. Veel vrolijker ga je het niet krijgen hoor. De Jerusalema Dance Challenge gaat nu wereldwijd viral. Op het nummer van de Zuid-Afrikaanse Master KG is namelijk een dansje bedacht. Die moves zien er trouwens gemakkelijker uit dan ze zijn (geloof me, we hebben het geprobeerd). Het nummer blijft trouwens ook behoorlijk lang in je hoofd zitten, dus zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd….

Google Maps wordt kleurrijker

Meestal als er iets nieuws wordt toegevoegd aan Google Maps dan is het een nieuwe functie, maar wij worden ook heel blij van deze nieuwigheid: de kleuren worden aanzienlijk beter. Na 15 jaar heeft Google besloten dat het de kleuren van Maps aanpakt om zo veel beter weer te geven hoe een gebied eruitziet. Zeker nu veel mensen Google Maps gebruiken als alternatief voor vakantie is dat goed nieuws. Inmiddels is 98 procent van de wereld te zien via Google Maps en dat is binnenkort dus met net even wat meer kleur.

ierland
ierland

BlackBerry komt terug, mét QWERTY-toetsenbord

Goed nieuws voor mensen die pingen missen: BlackBerry maakt binnenkort zijn comeback. Het is niet de eerste keer dat het merk, dat vooral populair was rond 2010, probeert terug te komen. Ditkeer doen ze het echter met een 5G-toestel met fysiek toetsenbordje. De smartphone wordt verwacht in de eerste helft van 2021. Ook hier is vooral veiligheid en beveiliging belangrijk, want dat is hoe BlackBerry destijds ook de zakelijke markt wist te veroveren. We zijn benieuwd!

In een paar jaar tijd vijf organismen van ‘verdwenen soorten’-lijst teruggevonden

Nog meer comebacks! GWC heeft net als Interpol een soort most wanted-lijst. Echter gaat het hier niet om gezochte criminelen, maar de top 25 verdwenen soorten. Echter zijn dat er nu nog maar 20! De Jackson’s klimmende salamander werd voor het laatste gezien in 1975, maar is herontdekt in 2017. Wallace’s gigantische (met een spanwijdte van ruim 6 cm) bij werd in 1981 voor het laatst gezien, maar iemand spotte het dier in 2019 weer. De Velvet Pitcher Plant werd in 1918 (!) gezien, maar gelukkig keerde hij terug in 2019. De zilverrug chevrotain werd in 1990 voor het laatst gezien, en in 2019 weer. Tot slot is de spitsmuis Somali Sengi in 1968 voor het laatst gezien, maar 2020 blijkt niet helemaal een rotjaar te zijn: het diertje werd dit jaar weer gespot. Welkom terug guys!

Fotobron: Celtycrow

Verder lezen over BlackBerry

​Tijdmachine: BlackBerry liet ons massaal pingen: tot de storing

BlackBerry: het maakte telefoons zoals we ze nu niet meer kennen. Deze week stappen we in een tijdmachine en reizen we af naar het jaar 1999, want toen begon het allemaal voor het telefoonimperium van RIM.

Mobile30.10.2023

​Tijdmachine: BlackBerry liet ons massaal pingen: tot de storing

​De trailer van de film BlackBerry is heerlijk nerdy

“Stel je voor: een telefoon en e-mail-apparaat in één.” Als je dat als knappe kop bedenkt, dan ben je briljant. Dat is wel gebleken, want het telefoonmerk BlackBerry heeft zichzelf in een heel korte tijd onsterfeli...

Mobile16.03.2023

​De trailer van de film BlackBerry is heerlijk nerdy

Tik 'm aan, 2-duimentypers
BlackBerry is dood, R.I.P. BlackBerry

UPDATE (21-02, 07u10): Het was de afgelopen maanden, en vooral ook de laatste zes weken, ‘spannend’ rondom BlackBerry. De nieuwe ‘eigenaar’ van de merknaam, OnwardMobility, had eigenlijk al in 2021 een of meerder...

Mobile21.02.2022

BlackBerry is dood, R.I.P. BlackBerry

[UPDATE]: Het welles-nietes spel is ten einde. BlackBerry smartphones zijn passé
​RIP BlackBerry: de smartphone sterft 4 januari

Pingen, wie doet het ooit nog? Ja, als je een geluid selecteert voor WhatsAppjes dat klinkt als ‘ping!’ misschien, maar het pingen zoals we dat bedoelen, namelijk chatten op een BlackBerry, is officieel iets voor in...

Mobile31.12.2021

​RIP BlackBerry: de smartphone sterft 4 januari

AWS en BlackBerry vernieuwen intelligent voertuig-dataplatform Blackberry IVY

Amazon Web Services (AWS) en BlackBerry gaan een meerjarige, wereldwijde overeenkomst aan om het Intelligent Vehicle Data Platform (IVY) van BlackBerry te ontwikkelen en op de markt te brengen. BlackBerry IVY is een aa...

DC Business01.12.2020

AWS en BlackBerry vernieuwen intelligent voertuig-dataplatform Blackberry IVY

BlackBerry gaat de OS leveren voor de Xpeng smart car

Het eens zo baanbrekende BlackBerry maakt nauwelijks nog smartphones, maar vond een toekomst in het leveren van software voor slimme apparaten, waaronder auto's. Het Canadese bedrijf heeft deze bedrijfstak nu naar China...

Tech in Asia27.08.2020

BlackBerry gaat de OS leveren voor de Xpeng smart car

Het lijkt erop dat BlackBerry smartphones definitief gaan verdwijnen

Misschien moet je diep in je geheugen graven naar wat de BlackBerry ook alweer was. Toch zijn er nog altijd fervente fans te vinden van de ooit zo populaire smartphone. De van oorsprong Canadese fabrikant verloor de stri...

Mobile04.02.2020

Het lijkt erop dat BlackBerry smartphones definitief gaan verdwijnen

BlackBerry komt met nieuwe telefoons

Laatst bracht Blackberry nog de Key2 uit, en nu komen er weer twee nieuwe telefoons van het merk op de markt. Dit zijn de Blackberry Evolve en de Blackberry Evolve X. Blackberry Evolve en Evolve X De twee nieuwe telefoo...

Mobile03.08.2018

BlackBerry komt met nieuwe telefoons

Verder lezen over Netflix

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Netflix wordt duurder. De prijzen van abonnementen gaan omhoog met 1, 2 en 3 euro. Het duurste abonnement is het meest getroffen.

Entertainment09.05.2024

Netflix kondigt prijsverhoging voor Nederland aan

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Jerry Seinfeld is terug. In een film waarin hij zowel regisseur als hoofdrol is, vertelt hij het verhaal van Pop-Tarts: Unfrosted.

Entertainment03.05.2024

Unfrosted is cereal-sly vreselijk: en toch keken we hem uit

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met deze maand weer een aantal pareltjes. Zo zien we Jennifer Lopez in de film Atlas in de rol kruipen van Atlas Shepherd.

Entertainment29.04.2024

Netflix: deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore