Nieuws14.08.2020

Goed Nieuws Vrijdag: meer pinguïns, Project Power en kantoorlawaai voor eenzame thuiswerkers


We kunnen geen regen en koelte naar je toezenden, anders hadden we dat gedaan op deze broeierige vrijdag. Gelukkig hebben we wel weer goed nieuws in de aanbieding om in ieder geval positief het weekend in te gaan! Met deze week onder andere een uitbreiding van Google Lens, pinguïns op Antarctica en kantoorgeluid voor eenzame thuiswerkers.

Project Power staat op Netflix

De nieuwe film Project Power staat sinds vandaag op Netflix. Het is een film over een nieuwe pil die mensen superkrachten geeft. Je krijgt echter niet te horen welke superkracht, dus dat merk je pas als je de pil hebt ingenomen. De pillen zorgen voor een soort Gotham-achtige toename van criminaliteit in de stad New Orleans, waar deze film zich afspeelt. Een interessant filmproject met niet de minsten in de hoofdrollen: Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt.

Kantoorgeluiden voor eenzame thuiswerkers

Werk je de laatste tijd ook veel meer vanuit huis dan voorheen en mis je soms de reuring en geluiden van kantoor? Complete stilte kan soms fijn zijn, maar het achtergrondgeluid van telefonerende collega’s en ratelende printers heb je thuis gewoon niet en veel mensen missen dit. Gelukkig zijn er sites en apps die deze geluiden voor je afspelen. Kijk eens op de site van Sound of Colleagues, download de app Calm Office of zet een YoutTube video met kantoorgeluiden op. Ideaal voor wie de reuring mist!

Google Lens wordt uitgebreid: helpt bij wiskundige problemen

Huiswerk maken wordt een stuk leuker met Google Lens. De app van Google kan binnenkort namelijk wiskundige problemen oplossen. Om te zorgen dat kinderen niet hun huiswerk maken door alle sommen door Google Lens te halen, zit er een systeem ingebouwd dat juist helpt bij een oplossing te komen, in plaats van deze direct te geven. Met dank aan de app Socratic, die door Google is overgenomen en nu voor dit moois wordt ingezet.

NS komt met abonnementen voor thuiswerkers

De NS zag het aantal reizigers natuurlijk sterk afnemen dit jaar doordat we veel minder reizen. En het kan zomaar zijn dat we nooit meer helemaal teruggaan naar de situatie zoals deze was omdat we veel meer vanuit huis gaan werken. Daarom komt de NS binnenkort met speciale abonnementen voor reizigers die deels vanuit huis werken.

Die moeten aantrekkelijk geprijsd zijn voor mensen die een paar dagen per week de trein pakken, zo vertelt Roger van Boxtel, directeur van de NS: “Dit najaar zetten we alles op alles om er weer voor meer reizigers te zijn op een manier die in Coronatijden logisch en verantwoord is. Na de zomer komen er nieuwe abonnementen die aantrekkelijk zijn voor forensen die door Corona voorlopig vaker thuiswerken. Voor een toename van het aantal reizigers, is gespreid reizen essentieel.

We delen ook nog graag even dit lieve berichtje over reizigers die elkaar te hulp schieten!

De eerste transparante televisie ter wereld is een feit

Het Chinese merk Xiaomi kennen wij vooral van telefoons, maar ze hebben nog veel meer. Zo maakt het ook televisies. Het heeft deze week een televisie onthuld die volledig transparant is. Je kunt er dus doorheen kijken als hij uit staat. Wanneer hij aan is, lijkt het erop dat het beeld zweeft. Kortom: allebei heel tof om te zien. Het gaat om een vrij bescheiden televisie van 55 inch en alle hardware zit in de voet, zodat elk individuele led-lampje los kan worden ingeschakeld. Het toestel komt 16 augustus uit in China à 6100 euro.

Er zijn 20 procent meer keizerpinguins op Antarctica dan we dachten

Dankzij nieuwe mapping tech is gezien dat er veel meer keizerpinguins op Antarctica leven dan we aanvankelijk dachten. Maar liefst 20 procent meer waggelend gesnavelte werd waargenomen door de Copernicus Sentinel-2-satteliet van de Europese Commissie. Er zijn nu in totaal 61 koloniën ter wereld en dat klinkt best goed, aangezien de dieren ijszee nodig hebben voor de voortplanting. Handig dat de satelliet hiervoor kon worden ingezet, want deze dieren leven vaak in gebieden die niet zo makkelijk te bereiken zijn.

Selling Sunset: huizen van $ 75 miljoen, altijd lekker weer en mooie mensen

Inmiddels is Selling Sunset toe aan het derde seizoen en sinds een week staat deze op Netflix. Het is een makelaarsprogramma waarin je de mooiste en duurste huizen ter wereld voorbij ziet komen, die verkocht worden door de mooiste makelaars van Los Angeles. Het is heerlijk om je te vergapen aan de extreme luxe en over the top makelaars. De vrouwelijke makelaars van The Oppenheim Group zijn namelijk bloedmooi en gunnen elkaar af en toe het licht in de ogen niet. Geen hoogstaand pareltje op Netflix, wel heel fijn vermaak! Seizoen 3 staat nu online.

Verder lezen over Netflix

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

Baby Reindeer is totaal niet wat je denkt dat het is. Als je al kunt bedenken wat het is. Deze serie biedt een bijzonder inkijkje in het leven van een slachtoffer, zonder dat het alleen maar drama is.

Entertainment19.04.2024

Netflix-kijktip: Baby Reindeer schuurt, maar maakt wat los

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Netflix trekt de stekker uit de serie van The Witcher. Opvallend, want er komt nog even een nieuwe acteur als Geralt. Heel even dus.

Entertainment18.04.2024

The Witcher op Netflix stopt ermee na seizoen 5

Toss a coin to... straks niemand meer
Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Only Murders in the Building is een enorm charmante serie, maar misschien is die wel iets te charmant. De Disney+-serie (die stiekem van Hulu is) vertelt een verhaal over drie mensen die in hetzelfde gebouw wonen en een...

Entertainment02.04.2024

Bodkin belooft een betere Only Murders in the Building te worden

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij

Het is lang gehyped en nu staat het op Netflix: 3 Body Problem, een serie gebaseerd op de roman van Liu Cixin: de zeer succesvolle roman van deze Chinese schrijver. Dat is echter niet de enige reden waarom er zo naar wer...

Entertainment22.03.2024

​Netflix weekend-kijktip: 3 Body Problem komt heel dichtbij