Nieuws08.01.2021

Goed nieuws: Nikkie host Songfestival, dit is waarom je een kat wil en bubble tea met papier


Hallo lieve lezers, welkom terug bij onze rubriek ‘goed nieuws‘. We zijn deze in 2020 gestart vlak na de uitbraak van de wereldwijde pandemie. Om te laten zien dat er gelukkig ook nog heel veel positief nieuws is op deze wereld. En het delen van al die leuke dingen bevalt ons zo goed dat we er in 2021 gewoon mee doorgaan. We vinden het leuk als je mee blijft lezen en trappen dit jaar weer af met een overzicht van fijn nieuws. Deze week vertellen we je meer over Nikkie als host van het Songfestival, waarom katten zo awesome zijn en plastic rietje in de ban.

Why you should have a cat

We zijn een tikje bevooroordeeld misschien, want de redactie van DutchCowboys bestaat grotendeels uit kattenliefhebbers. Maar voor wie nog niet weet hoe bijzonder leuk deze pluizige en eigenwijze dieren zijn, bestaat op Twitter het account ‘Why you should have a cat’. En laat dat account nu fantastisch zijn om te volgen als kattenvriend. Of overtuig hiermee je partner, vrienden en huisgenoten. Cats for president!

Nikkie de Jager officiële host Eurovisie Songfestival

Laten we hopen dat het Eurovisie Songfestival in 2021 wel door kan gaan. We kijken er meer naar uit dan ooit. Niet alleen omdat we enorm toe zijn aan een groot event, natuurlijk ook omdat ‘we’ het als Nederland organiseren. Deze week werd bekendgemaakt dat Nikkie de Jager één van de officiële hosts zal zijn tijdens het evenement en dat vinden we geweldig goed nieuws. Ze is de eerste transgender persoon die het liedjesfestijn mede-presenteert en gewoon een heel fijn mens en voorbeeld voor veel anderen. Nikkie maakte dit nieuws bekend in een video waarin ze terugblikt op 2020 en vooruitkijkt naar 2021.

Nieuw onderzoek toont aan dat smartphonegebruik helemaal niet zo slecht voor je is

Uit nieuw onderzoek blijkt dat smartphonegebruik minder slecht is voor je mentale gezondheid dan lange tijd werd gedacht. Verrassend genoeg bleek de hoeveelheid tijd die op de smartphone werd doorgebracht niet gerelateerd aan een slechte geestelijke gezondheid. Uiteindelijk stellen de onderzoekers dan ook dat algemeen smartphonegebruik slecht symptomen van angst, depressie of stress kan voorspellen. De studie is gepubliceerd in Technology, Mind, and Behavior en vind je hier.

<em>Smartphonegebruik blijkt weinig te kunnen voorspellen over je mentale gezondheid<\/em>
Smartphonegebruik blijkt weinig te kunnen voorspellen over je mentale gezondheid

Anthony Mackie is een android in Outside The Wire

Nog maar een weekje wachten en we kunnen op Netflix genieten van een nieuwe actiefilm. Het gaat om Outside The Wire, dat het verhaal verteld van een androïde die een doomsday device moet vinden voor het allemaal misgaat. Lekker futuristisch en met in de hoofdrol Anthony Mackie, bekend van The Winter Soldier. 15 januari komt hij uit op Netflix en wij krijgen er al een lekker Terminator-achtig gevoel bij, wat jij?

Verdwenen diersoorten weer terug in de Boliviaanse jungle

De duivelsoogkikker en de satyr-vlinder zijn terug van weggeweest. Nadat ze respectievelijk 30 en 100 jaar niet zijn gezien, zijn ze opgedoken in de Boliviaanse jungle. Het is fijn om te lezen dat er eindelijk weer dieren worden gevonden, in plaats van dat ze vooral uitsterven. Plus, er is zelfs een nieuwe slang gevonden die nog nooit eerder is gezien: een nieuw soort dus! Hieronder geen video van de dieren, maar wel van het prachtige Boliviaanse landschap.

China bant plastic rietjes en plastic tasjes voor altijd

China heeft een verbod op single-use plastic tasjes en plastic rietjes. Er wordt daarmee 200 miljoen ton aan plastic rietjes per jaar bespaard op de vervuilingslijst. Het is wel een uitdaging, want mensen in China houden van bubble tea. Gelukkig is daar een alternatief: papier en polymelkzuurverbinding gaan ervoor zorgen dat mensen toch nog van hun bubble tea kunnen genieten zoals het hoort. Zelf bubble tea maken, check de onderstaande video:

Beeldbron: LoggaWiggler

Verder lezen over Entertainment

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Viaplay blijft rommelen met zijn prijzen. Nu wordt de streamingdienst weer duurder. De maandprijs gaat met maar liefst 2 euro omhoog.

Entertainment22.04.2024

Formule 1 blijft nog vele jaren bij Viaplay: prijs weer omhoog

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

Je ziet ze heel veel en sommigen vinden ze 'makkelijk geld verdienen', maar Funko Pop!'s zijn wel iets meer dan dat. Dit is wat Funko-poppetjes zijn en waarom ze zo populair zijn.

Gadgets17.04.2024

Waarom mensen zo bezeten zijn van Funko Pop!

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

3 dingen die we al weten over Dune 3

Dune 2 verliep heel anders dan we hadden verwacht, maar wat is het een sterke film. Een film die bovendien naar meer smaakt. Er zijn immers nog heel wat open eindjes en we hopen natuurlijk dat bepaalde mensen al wormrijd...

Entertainment08.04.2024

3 dingen die we al weten over Dune 3

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Helaas, Netflix heeft een trend gezet in de wereld van streaming waar we niet zo op zitten te wachten: de strijd tegen accounts delen is er eentje die Netflix van zijn kijkers heeft gewonnen en waarmee het andere streami...

Entertainment05.04.2024

Disney+ verbiedt het straks ook om accounts te delen

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

Als je wel eens in de rij staat bij een achtbaan, dan ken je de bordjes wel: niet in deze attractie gaan als je zwanger bent, als je rugklachten hebt, een pacemaker draagt.. Waarschijnlijk was het aantal waarschuwingsbor...

Entertainment30.03.2024

Japan sluit toch wel zijn bottenbrekende rollercoaster

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Will Smith en Martin Lawrence zijn al jaren een geweldig duo. Als agenten Mike Lowrey en Marcus Burnett hebben ze al vele criminele zaken opgelost in de Bad Boys-films. En bovendien gezorgd voor wat leuke memes die nog s...

Entertainment28.03.2024

​Toch niet met pensioen: Bad Boys 4: Ride or Die is een feit

Watcha gonna do?
Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt

Enkele weken geleden is de bedenker van Dragon Ball op de leeftijd van 68 jaar overleden. Nu is er een eerbetoon aan hem, Akira Toriyama, aangekondigd. Eentje waar de fans van kunnen genieten: een Dragon Ball-pretpark. M...

Entertainment22.03.2024

Er komt een Dragon Ball-pretpark, maar niet waar je denkt