Nieuws19.02.2021

Goed Nieuws: Mars-expeditie gaat goed en Rolling Stones in Groningen


Welkom bij een nieuwe editie van de ‘Goed Nieuws show’. Het lijkt in deze tijden soms lastig om nog leuk nieuws te vinden, maar gelukkig is het er nog steeds. Als je in Amsterdam woont en iets in de gamebizz wil doen, dan heb je nu namelijk een geweldige kans: gamestudio Bungie vestigt zich in onze hoofdstad. Vanaf 1 maart verschijnt een lekker flauwe en absurdistische comedyserie op Prime Video en vanavond nog kun je een tentoonstelling over de Rolling Stones zien. Dat en meer in een gloednieuwe Goed Nieuws.

De trailer van de Mortal Kombat-film is lekker fout

Gameverfilmingen zijn eigenlijk altijd slecht. Er zijn niet eens uitzonderingen te noemen, want het zijn altijd films met een dun verhaal, matig acteerwerk en overdreven special effects. Ze halen het eigenlijk nooit bij de game, waardoor het altijd weer een teleurstelling is. Mortal Kombat is eerder verfilmd en hoewel ook die film meer een soort klucht is, leent de franchise zich er wel goed voor. De nieuwe Mortal Kombat-film is misschien net iets minder campy, maar de trailer laat wel zien dat we weer een bonte verzameling vechters kunnen verwachten. 15 april verschijnt deze film op HBO Max en in de bioscoop (hopelijk…). Maak je klaar voor bloed, zweet, tranen en een heleboel fatalities:

Nederlandse comedyserie TRECX op Amazon Prime Video

Streamingdiensten richten zich tegenwoordig steeds vaker ook op de landelijke markten. Zo heeft Netflix onder andere Undercover en Amazon Prime Video komt binnenkort met de Nederlandse comedyserie TRECX. Wat je kunt verwachten? “Een absurdistische comedy met een frisse, moderne blik”, zoals de streamingdienst het zelf omschrijft. Het geheel is geproduceerd door het Nederlandse productiehuis NewBe in samenwerking met Michiel Romeyn, een van de co-makers van Jiskefet. De cast bestaat onder andere uit Michiel Romeyn, Herman Koch (nog een Jiskefet coryfee), Ruben van der Meer, Arjan Ederveen, Nadja Hüpscher en Bo Maerten. TRECX is vanaf 1 maart 2021 exclusief te zien op Prime Video in Nederland, België en Luxemburg.

Bungie breidt zijn studio uit en dat doet dat in… Amsterdam

Gamestudio Bungie was altijd bekend van de zeer succesvolle Halo-franchise, maar houdt zich inmiddels al vele jaren bezig met een heel ander gamefranchise: Destiny. Het is nu bekend geworden dat de studio zich wil vestigen in onze hoofdstad Amsterdam. Iets wat natuurlijk heel gaaf is, want we hebben tot nu toe alleen kleinere studio’s in Nederland -naast Guerrilla Games in Amsterdam-. Goed voor de werkgelegenheid in ons land, zeker voor mensen die iets willen doen in de wondere wereld van videogames.

Emigreer en krijg ervoor betaald

Ben je Nederland helemaal beu of kun je wel wat avontuur gebruiken? Er zijn plekken waar je naartoe kunt emigreren en voor betaald krijgt om er te gaan wonen. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er steden en staten die om inwoners staan te springen, zoals Topeka in Texas en de staat Alaska. Maar je kunt ook kiezen voor Chili, mits je een startup hebt of begint. Ze staan erom te springen daar en geven je $ 50.000. De Chileense overheid wil de economie op die manier stimuleren. Dichterbij Nederland blijven? In Italië kun je terecht in Candela. Een prachtig oud stadje, waar ze je betalen om te komen wonen. Dat doen ze in meer Italiaanse regio’s trouwens.

Groninger Museum geeft vrijdagavond een rondleiding door de The Rolling Stones-tentoonstelling Unzipped

Heb je zo’n mooie tentoonstelling, kun je niets aan de wereld tonen omdat je museum dicht zit. Zonde natuurlijk. Daarom geeft het Groninger Museum vanavond een rondleiding door de tentoonstelling Unzipped. Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen. Dat alles kun je vanavond digitaal zien op Facebook. Meer informatie over de rondleiding staat op de website van de Bankgiro Loterij, die initiatiefnemer zijn van de digitale tour. De tour, die door de directeur wordt gegeven, is vanaf 19.30 uur te zien op Facebook. 3500 mensen hebben al aangegeven mee te kijken.

Perseverance rover is geland op Mars

De eerste beelden zijn spectaculair: NASA’s rover Perseverance heeft succesvol zijn landing gemaakt op Mars. Nu kunnen we veel meer leren over de rode planeet, die Elon Musk het liefst zou laten bewonen door ons als menselijk ras. De landing was trouwens geen makkie: NASA noemt het ‘7 terrorminuten’, maar het resultaat mag er zijn. De eerste plaatjes van Mars zijn al naar Aarde gestuurd.

Beeldbron: Michael_Luenen

Verder lezen over Amazon

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Prime Video heeft gisteren bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen twee op donderdag 29 augustus exclusief op Prime Video in première gaat. Onderstaande teaser trailer neemt je als kijker mee op een reis vol actie, naar het Tweede Tijdperk van J.R.R. Tolkien.

Entertainment15.05.2024

Teaser trailer: The Lord of the Rings – The Rings of Power seizoen 2

Terugkeer van favoriete personages
Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

Warner Bros. Discovery werkt aan meerdere Lord of the Rings-films en de eerste die uitkomt is een verhaal over Gollum. We kennen het wezen wel van zijn obsessie met zijn precious, de ring, maar wat weten we nou eigenlijk echt van hem?

Entertainment09.05.2024

Gollum regisseert nieuwe Lord of the Rings-film: komt in 2026

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Harde actie, liters bloed en veel drama: het vierde seizoen van The Boys komt eraan en Amazon Prime Video heeft de trailer gelanceerd.

Entertainment06.05.2024

The Boys zijn geen beroemdheden meer in nieuwe trailer

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Amazon heeft niet alleen Ring als smarthomemerk, het is ook de eigenaar van Blink. En Blink heeft een nieuwe camera.

Gadgets30.04.2024

Amazons eigen smarthomemerk Blink introduceert nieuwe camera

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien

Verder lezen over Mars

NASA zoekt mensen om een jaar lang in een Mars-pod te wonen

Het gaat in het volgende decennium echt wel gebeuren: reizen naar Mars. Of we er meteen een kolonie stichten, dat moeten we nog maar zien, maar Mars staat zeker op de kaart. NASA wil graag eerst uitproberen of mensen het...

Technology19.02.2024

NASA zoekt mensen om een jaar lang in een Mars-pod te wonen

R.I.P. Ingenuity Mars helikopter

Hij heeft vele malen langer en vaker gevlogen dat het team van NASA vooraf gedacht en gehoopt had, en hij was technisch ook nog (lang) niet aan het eind van zijn latijn. Toch is vorige week, na drie jaar, een eind gekome...

Technology26.01.2024

R.I.P. Ingenuity Mars helikopter

​Er is mogelijk heel veel waterijs gevonden op Mars

Een mysterieuze ontdekking rondom de evenaar van Mars: vijftien jaar geleden werden daar grote, ondergrondse afzettingen waargenomen. Inmiddels hebben we de mogelijkheden om het nader te onderzoeken en data heeft Mars Ex...

Technology22.01.2024

​Er is mogelijk heel veel waterijs gevonden op Mars

Zo ziet een dagje op de planeet Mars eruit: volgens Curiosity

Het was even een periode van zonneconjunctie, waardoor er een tijdje geen contact was met de apparatuur op Mars. Maar dat is inmiddels weer hersteld en zo hebben we een twaalf uur durende opname gekregen van de marsrover...

Technology05.01.2024

Zo ziet een dagje op de planeet Mars eruit: volgens Curiosity

Perseverance viert werkjubileum: 1000 dagen aan de slag op Mars

Deze week bereikte de ‘oude’ marsrover Perseverance een nieuwe mijlpaal: zijn 1000e werkdag, of sol, op Mars. De rover rijdt sinds 18 februari 2021 rond op de rode planeet en heeft in de voormalige rivierdelta bij de...

Technology14.12.2023

Perseverance viert werkjubileum: 1000 dagen aan de slag op Mars

We gaan zuurstof maken op Mars: het is gelukt en dit is hoe

Hoe minder goed de aarde bewoonbaar wordt gemaakt door de mens, hoe meer de mens kijkt naar een toevluchtsoord. Eén van de meest aantrekkelijke plekken is Mars en Elon Musk zou er maar al te graag een kolonie oprichten....

Technology23.11.2023

We gaan zuurstof maken op Mars: het is gelukt en dit is hoe

​NASA is contact met Mars-rovers 2 weken kwijt

NASA kan twee weken lang niet praten met zijn Mars-apparatuur. De rovers en de helikopter Ingenuity zijn twee weken stil en dat komt niet omdat ze ruzie hebben: de zon zit in de weg. Er is een solaire conjunctie bezig, w...

Technology13.11.2023

​NASA is contact met Mars-rovers 2 weken kwijt

​NASA maakt foto van ijs op Mars: dit is wat dat betekent

Terwijl Elon Musk zich opmaakt om over -waarschijnlijk- tientallen jaren naar Mars te gaan, doet NASA onderzoek naar de planeet op heel andere manieren. Het heeft bijvoorbeeld recent een foto gemaakt van het ijs op die p...

Technology04.09.2023

​NASA maakt foto van ijs op Mars: dit is wat dat betekent