Mobile29.03.2017

Dit zijn de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+


Het wachten is voorbij, Samsung heeft zojuist de nieuwe Samsung Galaxy S8 en z’n grotere broer de Galaxy S8+ gelanceerd. Dit gebeurde tijdens een groot mediaspektakel in New York en niet zoals de laatste jaren gebruikelijk was tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

De Samsung Galaxy S8 is het toestel waar al heel lang naar werd uitgekeken. Het nieuwe flagship en opvolger van de populaire en fraaie Galaxy S7. Toestellen die als enige de concurrentie aan kunnen met die andere populaire smartphone van Apple, de iPhone. En heel eerlijk draait het qua populariteit en verkoopaantallen alleen om deze twee merken en toestellen. Alle andere concurrentie, hoe fraai en goed hun smartphones ook zijn, ze komen nog niet in de buurt van beide grootmachten. Grote vraag is dus of Samsung de belofte kan waarmaken door op dit moment de beste smartphone ter wereld te lanceren.

Beste smartphone ter wereld?

Laten we het maar gelijk duidelijk maken, de Samsung Galaxy S8 en big brother Galaxy S8+ lijken dat in alles ook te zijn. Je kunt zeggen dat het vanzelfsprekend is dat de nieuwste smartphone de beste is, zeker in het geval van Samsung, maar dan moet je het ook nog wel even waarmaken. Het nieuwe design, het schermvullende infinity display, verbeterde security ter bewaking van je privacy, een betere camera, Bixby een handige assistent en de mogelijkheid om met behulp van Dex een laptop van je smartphone te maken. Dit bewijst dat Samsung er in is geslaagd!

Het consumentenvertrouwen heeft het afgelopen half jaar weliswaar een deukje opgelopen door de batterij issues met de Note 7 maar nu met de introductie van een geheel nieuwe generatie van smartphones lijkt dat verleden tijd.

Galaxy komt in de kleuren Midnight Black, Orchid Grey<span class=\
Galaxy komt in de kleuren Midnight Black, Orchid Grey

Galaxy S8 Display

De Galaxy S8 met een 5.8 inch (Quad HD+) super Amoled display heeft een uiterst strak design, is nauwelijks groter maar heeft wel volledig nieuwe schermdimensies van 18.5:9 en dat met een screen to body ratio van 83.3 procent. Dit is het percentage wat aangeeft hoe groot het scherm is ten opzichte van de smartphone. Heel veel scherm dus waarbij de zwarte randen zijn geminimaliseerd. Ter vergelijking, bij een 4.7 inch iPhone is dat 65,6 procent. Vergelijken staat hierdoor niet langer in verhouding. Het door Samsung gepatenteerde Infinity display (scherm dat bijna de gehele voorkant van een toestel vult) biedt hierdoor een volledig nieuwe dimensie aan het kijken naar video’s. Beide smartphones hebben een Edge-scherm wat minder gebogen is dan hun voorganger. Voordeel hiervan is dat je wat meer grip hebt op het toestel.

De grote Galaxy S8+ met een 6.2 inch sAmoled display heeft een 83.9 procent screen to body ratio (in vergelijking met een iPhone 7 Plus is dit 67,7 procent) wat meer oogt als mini-tablet. Deze dimensies en verhouding zijn volstrekt nieuw en nog niet eerder vertoont. Met het gebruik van het vrijwel volledige scherm verdwijnt ook de klassieke home button. Deze bestaat nog wel maar is veranderd in een 3D-touch soft-key in het scherm.

Multi window

Het aanzienlijk grotere scherm biedt je de mogelijkheid om meerdere windows tegelijkertijd open te zetten. De nieuwe software biedt je hierbij de mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen welk deel van het scherm je wilt laten zien.

Geheugen

De Galaxy S8 heeft een werkgeheugen van 4 GB ram en wordt standaard geleverd met een opslagcapaciteit van 64 GB. Wie meer wil kan het geheugen uitbreiden tot 256 GB met behulp van een Micro SD-kaart.

Samsung_Galaxy_S8_phones
Samsung_Galaxy_S8_phones

Galaxy S8 Camera

Beide toestellen hebben aan de achterzijde een dual pixel 12 megapixel (f1.7) camera en een 8 megapixel selfie camera aan de voorzijde. Deze laatste heeft nu een software en een auto-focus die de camera bij gezichtsherkenning nog scherper maakt. Verder heb je de mogelijkheid om allerlei nieuwe effecten en stickers toe te voegen onder de noemer van ‘het maken van een selfie was nog nooit zo leuk’. De camera’s hebben vanzelfsprekend nog wel de oude verhoudingen. Bij het bekijken van foto’s maken beide Galaxy’s wel gebruik van het volledige scherm zodat een soort uitsnede van de foto wordt gemaakt.

Selfie camera met autofocus
Selfie camera met autofocus

Galaxy S8 Security

De nieuwe Samsung Galaxy S8 biedt een aantal opties om je smartphone en de aanwezige informatie te beveiligen. Zo is er een verbeterde iris-scanner (blijft even mikken) en is er nu ook gezichtsherkenning mogelijk. Het gebruik van de beveiligde folder zou zijn verbeterd zodat je makkelijker Apps (bankieren) en data (wachtwoorden) kunt opslaan.

Samsung_Galaxy_S8_security
Samsung_Galaxy_S8_security

Bixby de slimme assistent

Samsung lanceert Bixby, misschien wel de leukste innovatie want het is een slimme assistent en in letterlijke zin een nieuwe vorm van interactie met je smartphone. Bixby herkent populaire plekjes op foto’s en geeft je daarna informatie over de plaats waar je bent. Fotografeer je een fles wijn, dan zal Bixby (met behulp van Vivino data) je onder andere informatie geven over de herkomst.

Fotografeer je een onderwerp dan zal Bixby kijken waar je het kunt kopen. Bixby herkent QR-codes en is tevens een spraakassistent. Hoe slim Bixby werkelijk is moeten we nog gaan ontdekken maar duidelijk is dat dit soort assistenten steeds slimmer worden en ons daadwerkelijk kunnen helpen.

Bixby helpt je o.a. zoeken naar producten
Bixby helpt je o.a. zoeken naar producten

Galaxy S8 earphones

Samsung levert de nieuwe Galaxy standaard met aanzienlijk betere earphones. De bijna 100 euro kostende headset (tuned by AKG by Harman) biedt de beste geluidskwaliteit voor een Galaxy ooit.

Samsung_Galaxy_S8_AKG
Samsung_Galaxy_S8_AKG

Samsung DeX desktopervaring

Met Samsung DeX en het bijbehorende docking station is het mogelijk om van je Galaxy S8 een desktop computer te maken. De Android UI is geoptimaliseerd voor gebruik met toetsenbord en muis en bevat tal van in grootte aanpasbare schermen, contextuele menu’s en een desktopversie van de webbrowser.

Dankzij samenwerkingen met Microsoft en Adobe is Samsung DeX compatibel met Microsoft Office en de mobiele apps van Adobe, zoals Adobe Acrobat Reader mobile en Lightroom Mobile.

Het DeX Station heeft verder een 2 USB 2.0, Ethernet, USB type-C power-in en een ventilator voor koeling. Dankzij de Adaptive Fast Charging (AFC) kun je ook Samsung smartphone er mee op laden.

Samsung DeX
Samsung DeX

Nieuwe Gear 360

Met de lancering van de Galaxy S8 komt er ook een nieuwe Gear 360 met een 360° camera met een resolutie van 4K. Door het nieuwe compacte design is hij een stuk gemakkelijker in gebruik. De twee dual fisheye-lenzen hebben een resolutie van 8,4 MP en een lichtgevoeligheid van F2.2.

De Gear 360 introduceert tevens real-time content sharing. Hiervoor moet de Gear 360 gesynchroniseerd worden met een compatibele smartphone of computer waarna je je eigen livestream in hoge kwaliteit kunt opzetten. De content is direct te uploaden op platforms naar Facebook en YouTube.

Compatibiliteit

De nieuwe Gear 360 is compatibel met een selectie accessoires en statieven van derde partijen, de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge en Galaxy A5 (2017). De Gear 360 is tevens compatibel met de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus en iPhone SE en met Windows en Mac computers.

De nieuwe Samsung Gear 360
De nieuwe Samsung Gear 360


Specificaties

  • 5,8 en 6,2 inch Super Amoled scherm
  • Leverbaar vanaf 24 april in Nederland en België
  • Behuizing van allumiunium en gorilla glas
  • Octa-Core processor van Samsung
  • 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, uitbreidbaar tot 256 GB
  • Besturingssysteem Android 7 Nougat
  • 3.000 mAh-accu (Galaxy S8) en e.500 mAh-accu (Galaxy S8+)
  • Irisscanner en gezichtsherkenning
  • Camera achter: Dual Pixel 12.0 megapixel en voor 8.0 megapixel beide met een diafragma van f/1.7
  • IP68 water- en stofdichtheid

De Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn beschikbaar vanaf medio april.

De nieuwe Samsung Galaxy S8
De nieuwe Samsung Galaxy S8
Unbox de nieuwe Samsung Galaxy S8
Unbox de nieuwe Samsung Galaxy S8
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Samsung

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

Samsung staat op het punt om een geheel nieuwe tak van sport aan te boren: slimme ringen. Helemaal nieuw is het niet, want het apparaat lijkt erg op een smartwatch, maar dan in een kleinere vorm, maar het is wel een nieu...

Gadgets21.03.2024

Samsung maakt van zijn Galaxy Ring een dieetcoach

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

De telefoons van Apple worden vaak gezien als een soort heilige graal van telefonie. Hoewel de toestellen zeker hun voordelen hebben, is het niet per definitie zo dat Android-toestellen minder goed zijn. Regelmatig hebbe...

Mobile07.03.2024

​Zijn er telefoons die beter zijn dan de iPhone 15 Pro?

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24 Ultra is de ultieme telefoon van Samsung. Dat is tenminste wel wat het als vlaggenschip zou moeten zijn. Is Samsung erin geslaagd om inderdaad met een toestel te komen dat zowel iets nieuws brengt als...

Mobile29.02.2024

Samsung Galaxy S24 Ultra review: AI is een heel gave bijzaak

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

De Samsung Galaxy S24 Ultra, de Galaxy S24+ en de Galaxy S24 zijn sinds 25 januari verkrijgbaar in de winkels. De grote populariteit van deze nieuwe toestellen blijkt uit de eerste cijfers, met een opvallende groei van 5...

Mobile02.02.2024

Samsung Galaxy S24-serie verbreekt verkooprecords

​Samsung introduceert Galaxy S24 series en ‘Galaxy AI’

Samsung heeft in San Jose zijn nieuwe smartphones Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra aangekondigd. De toestellen zijn vooral doordrongen van AI-opties, al zijn er ook andere mogelijkheden die het een interessant nieuw vlaggen...

Mobile17.01.2024

​Samsung introduceert Galaxy S24 series en ‘Galaxy AI’

​Samsung Galaxy S24: dit zijn de meest hardnekkige geruchten

Volgende week op 17 januari kondigt Samsung naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe S24-reeks aan. Het hypet al een tijdje vooral de AI die naar Galaxy komt, waaronder met een tv-reclame. Het maakt het heel mysterieus, ma...

Mobile12.01.2024

​Samsung Galaxy S24: dit zijn de meest hardnekkige geruchten

CES2024: Samsung toont het foldable scherm 2.0

In Las Vegas is de CES in alle hevigheid losgebarsten. Samsung is daar natuurlijk ook aanwezig en op de eerste dag heeft de Koreaanse fabrikant meteen uitgepakt. Nee, nog geen ‘Unpacked’ party voor nieuwe smartphones...

Mobile10.01.2024

CES2024: Samsung toont het foldable scherm 2.0

​Samsung: De toekomst van de smartphone vouwt een andere kant op

CES 2024 is in volle gang en waar we gisteren al bespraken dat het het tijdperk gaat worden van doorzichtige televisies (althans, waarschijnlijk eerst vooral voor beurzen en presentaties), zien we ook dat Samsung plannen...

Mobile09.01.2024

​Samsung: De toekomst van de smartphone vouwt een andere kant op