​Dit zijn de beste apps uit 2023 volgens Apple’s App Store

​Dit zijn de beste apps uit 2023 volgens Apple’s App Store

Vorig artikel Volgend artikel

Apple heeft de winnaars uitgeroepen van de App Store Awards 2023 en er zijn in totaal 14 apps en games die het bedrijf aanraders noemt. Het gaat om nieuwe avonturen, nieuwe creatieve mogelijkheden en het gaat alleen maar om apps die ook daadwerkelijk in 2023 zijn verschenen. Nieuwsgierig? Dit zijn de musthaves voor jouw smartphone dit jaar.

Beste apps van 2023

De 14 apps zijn gekozen uit 40 finalisten en de ceo van Apple, Tim Cook, noemt de apps ‘ongekend ingenieus’. Apple koos de apps omdat ze “een goed beeld (geven) van de mogelijkheden in de App Store en het ecosysteem van Apple op het gebied van creativiteit, technische innovatie en ontwerp.” Dit zijn de apps die je dit jaar niet wil missen (en in 2024 waarschijnlijk ook nog goed kunt gebruiken):

AllTrails

iPhone-app van het jaar: Waar Google Maps en Kaarten vooral gericht zijn op autoverkeer, is AllTrails een heel ander verhaal. Deze app draait helemaal om wandelaars, fietsers en hardlopers en mensen delen er volop routebeschrijvingen van mooie tochten die ze hebben gemaakt.

Prêt-a-Makeup

iPad-app van het jaar: Make-up-artiesten en mensen die het gewoon tof vinden om creatief te zijn met make-up kunnen met deze app aan de slag met een schetsboek speciaal voor make-up. Apple waardeert de app vanwege zijn inclusiviteit en zelfexpressie.

Photomator

Mac-app van het jaar: Wil je snel en eenvoudig foto’s bewerken, maar moet het er uiteindelijk niet te eenvoudig uitzien, dan kun je aan de hand van machinelearning in de app Photomator creaties maken die er professioneel uitzien.

MUBI

Apple TV-app van het jaar: Deze app is eigenlijk vooral een streamingdienst die erom bekendstaat vooral te kiezen voor indiefilms, arthouse-producties en internationale documentaires. Reken op zeer originele producties, maar ook klassiekers.

SmartGym

Apple Watch-app van het jaar: Deze app voor Apple Watch geeft je een flinke collectie aan oefeningen en routines om te sporten en je kunt er bovendien rapportages in vinden voor de staat van je conditie.

Honkai: Star Rail

iPhone-game van het jaar: Deze game kwam ook al voorbij in de lijst met beste apps en games van Google: dit spel is echt een must-play, met zijn bijzondere personages en uitgebreide verhaal plus gameplay.

Lost in Play

iPad-game van het jaar: Wil je het liever wat rustiger aandoen, dan is Lost in Play een prachtig point-and-click-avontuur dat je inspireert om je fantasie te gebruiken.

Lies of P

Mac-game van het jaar: Het vrij nieuwe Lies of P is ook enorm populair en deze game neigt wel wat meer naar de duistere kant. Laat je daar echter niet door wegjagen, want dit is van menig gamer een van de favorieten van het jaar.

Hello Kitty Island Adventure

Apple Arcade-game van het jaar: Deze game is precies wat je denkt dat het is: zuurstokken, suikerzoet en heel veel Kitty White en vrienden. Alles draait om vrienden maken en dat maakt het een fijne game voor jonge kinderen om te spelen: helemaal veilig.

Cultural Impact-apps

Daarnaast heeft Apple ook een aantal Cultural Impact-winnaars aangekondigd, namelijk de digitale speelkamer voor kinderen genaamd Pok Pok, de Nederlandse toegankelijkheidsapp Proloquo, de anti-verspillingsapp Too Good to Go, de meditatieve puzzel-app Unpacking en de emotionele, Duitse game Finding Hannah. Er staan inmiddels 1,8 miljoen apps in de App Store van de iPhone-fabrikant en wekelijks bezoeken 650 miljoen mensen de appwinkel. In 2024 komen er ongetwijfeld weer pareltjes bij: misschien ook wat meer gericht op AI.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...