4G, wat kan je er allemaal mee?

Vorig artikel Volgend artikel
4G, wat kan je er allemaal mee?

Vorig jaar is in Nederland een veiling geweest waarbij nieuwe frequenties verdeeld zijn, Hierdoor zijn 4G-verbindingen mogelijk geworden in Nederland. KPN is als eerste provider aan de slag gegaan met de uitrol van 4G. Aan het einde van dit jaar is er al een dekking van 80% in Nederland. Om dat te bereiken zijn er nu dagelijks zo'n 100 technici bezig. In totaal worden er zo'n 4.000 zendmasten klaargemaakt voor 4G. Klinkt natuurlijk leuk, snel mobiel internet, maar wat kan je er allemaal mee?

Streamen
Ook de term 'streamen' komt steeds vaker voorbij, maar wat kan 4G hier in betekenen? Zaken als muziek luisteren en video's bekijken worden steeds vaker online gedaan met online diensten als Spotify of YouTube. Om dit te kunnen doen is een stabiele internetverbinding nodig, eentje die in de meeste huishoudens wel aanwezig is. Maar als het om mobiel internet gaat, is dat iets anders. De 3G-verbinding kan onder optimale omstandigheden goed overweg met diensten als Spotify en YouTube, maar doordat de verbinding niet altijd optimaal is vallen streams vaker weg. Met 4G is er meer bandbreedte beschikbaar en kunnen streamingdiensten veel betere kwaliteit bieden, sneller verbinding maken en biedt dit over het algemeen een veel betere ervaring.

Sociaal delen
Facebook, Twitter, Pinterest, Vine, Instagram en Google+, het zijn een aantal populaire sociale diensten die je in staat stellen, naast een statusupdate, ook media te delen. Of dit nu een foto of video is, met bijna iedere smartphone is het mogelijk beeld vast te leggen. En dat wil je natuurlijk ook delen met jouw vrienden of volgers. Zonder WiFi-verbinding gaat dit soms tergend langzaam, en in sommige gevallen is het zelfs onmogelijk een filmpje te delen. Ook hier komt 4G weer om de hoek kijken, ben je buitenshuis, dan zorgt deze snelle verbinding voor optimale mogelijkheden als het gaat om het delen van content.

Sneller browsen
Stel je voor, je loopt door de stad en ziet een leuke gadget, maar je wilt toch even online checken of deze niet ergens anders goedkoper is. Of wellicht een aantal reviews lezen. Ook hier helpt 4G. Doordat de verbinding vele malen sneller en stabieler is, worden websites sneller geladen en is de data sneller beschikbaar. Ook op andere plaatsen buitenshuis is deze snelheidswinst wenselijk. Dat is o.a. te ervaren bij het downloaden van een app van 20MB.

Dutchcowboys ontvangt voor dit artikel een financiële bijdrage.