Zo maak je het beste vlees voor op je bord

Zo maak je het beste vlees voor op je bord

Vorig artikel Volgend artikel

Er zijn zó veel verschillende manieren om vlees te maken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een echt lekker vleesgerecht op je bord krijgt waar je van kunt genieten? Hier vind je een aantal tips;

Voorbereiding is alles

Allereerst is het belangrijk om een goede voorbereiding te hebben. Of je nu voor rundvlees, varkensvlees, kip, of ander vlees gaat: de voorbereiding is essentieel. Haal je vlees op tijd uit de koelkast of vriezer, maar leg vlees absoluut niet op de verwarming of in de zon om het sneller te ontdooien. Naast dat het de smaak en kwaliteit verminderd, kun je er ook heel erg ziek van worden.

Zorg ook dat je veilig te werk gaat. Wees voorzichtig met hitte en vuur. Vooral bakken en braden kunnen voor spatten zorgen. Als je het vlees omdraait, draai het dan van je af en niet naar je toe. Je wilt namelijk wel je wenkbrauwen houden.

Het juiste materiaal

Verschillende technieken hebben verschillende materialen nodig. Voor het braden en sudderen van een lekker stuk vlees heb je bijvoorbeeld een braadpan nodig. Een braadpan heeft als voordeel dat je er ook lekkere soepen of stoofgerechten in kunt maken. Een braadpan van goede kwaliteit kan bij goed onderhoud een leven lang mee.

Als je voor een wat grotere groep vlees wilt bereiden, bijvoorbeeld op horeca niveau, moet je wel zorgen voor keukenapparatuur van kwaliteit die ook de capaciteit aankan.

De juiste smaak

Er zijn ontzettend veel manieren om je vlees op smaak te brengen. Onderschat ten eerste nooit de kracht van peper en zout. Zout brengt bijvoorbeeld naast smaak ook textuur aan je vlees. Echter mis je wel echt iets als je je vlees niet marineert. Het brengt een intense smaak en malsheid aan zelfs het taaiste stuk vlees. Er zijn zoveel verschillende manieren om te marineren, je kunt het zelfs met cola of koffie proberen. Naast het feit dat marineren erg makkelijk is, ben je er ook niet lang mee bezig. Je maakt je marinade, smeert het op het vlees en laat het een paar uur intrekken. Best simpel dus!

Genieten

Als je deze tips toepast, zul je merken dat het eigenlijk best leuk is en je 's avonds aan tafel veel meer geniet van je eten. En daar doe je het natuurlijk voor.

Bon Appétit!

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies